Οι χρήστες ίσως να μην χρειάζεται να βασίζονται στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθήσουν σειρές καθώς φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.

Δεν χρειάζεται πλέον οι χρήστες να απελπίζονται όταν φορτίζουν το Tesla αυτοκίνητό τους σε έναν φορτιστή Supercharger και θέλουν να κάνουν streaming σειρών & ταινιών χωρίς όμως να έχουν πληρώσει για το πακέτο Premium Connectivity. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Electrek, κάτοχοι των EV οχημάτων της Tesla έχουν παρατηρήσει πως κάποιοι Superchargers φορτιστές έχουν εξοπλιστεί με πιάτα Starlink για πρόσβαση στο Internet. Δεν είναι σαφές πόσοι υπάρχουν ή αν είναι προσβάσιμοι στους οδηγούς, αλλά η αναβάθμιση περιλαμβάνει τουλάχιστον την πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Tesla δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο ενώ πιστεύεται πως διέλυσε την ομάδα δημοσίων σχέσεων που ενδεχομένως να έδινε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπάρχουν πολλές πιθανές χρήσεις για την ευρυζωνική σύνδεση Starlink στους Supercharger φορτιστές. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια σύνδεση στο Internet είναι να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει τις υπάρχουσες συνδέσεις που χειρίζονται βασικά στοιχεία όπως πληρωμές και την κατάσταση του φορτιστή. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει τους Superchargers πιο γρήγορα σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό είναι σημαντικό αφού η εταιρεία ελπίζει να επιτρέψει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών τριπλασιάζοντας ταυτόχρονα το μέγεθος του δικτύου σταθμών της.

Ωστόσο, δεν απαιτείται τόσο μεγάλο bandwidth (η διάμεση ταχύτητα των Starlink στις ΗΠΑ είναι περίπου 97Mbps) μόνο για την επεξεργασία συναλλαγών, και δεν θα ήταν περίεργο αν η Tesla χρησιμοποιούσε τη δορυφορική σύνδεση για να παρέχει Wi-Fi στους πελάτες των Supercharger. Συνήθως οι χρήστες είναι παρκαρισμένοι σε φορτιστή για αρκετή ώρα και θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ορισμένα τηλεοπτικά επεισόδια ή θα μπορούσαν να κάνουν streaming εκπομπών χωρίς τη συνδρομή Premium Connectivity ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα data του κινητού μέσω hotspot. Αν και ενδεχομένως μία τέτοια κίνηση να προκαλέσει κάποιου είδους συμφόρηση στους φορτιστές, ίσως τελικά να πείσει περισσότερους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα πιάτο Starlink στο σπίτι.

  • Like 1