Το ίδρυμα Raspberry Pi αναμένεται να κατασκευάσει 250.000 μίνι υπολογιστές Pi Zeros στο επόμενο τετράμηνο, για τις ανάγκες λειτουργίας των αναπνευστήρων στις ΜΕΘ.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει τους Οργανισμούς Υγείας πολλών χωρών, μία ανάγκη που προέκυψε ήταν η αναζήτηση ενός πιο αξιόπιστου τρόπου για την τροφοδοσία των αναπνευστικών συστημάτων των ασθενών. Οι κατασκευαστές αυτών των συστημάτων κατέληξαν σε υπολογιστές Raspberry Pi οι οποίοι όχι μόνο είναι οικονομικοί αλλά κατασκευάζονται πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να καλυφθούν αμεσότερα οι ανάγκες.

Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, το ίδρυμα Raspberry Pi αναμένεται να κατασκευάσει χιλιάδες υπολογιστές Pi Zero ώστε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για αναπνευστήρες. Αν και ο Pi Zero κοστίζει μόλις $5 και πρόκειται για τον πιο αδύναμο μίνι υπολογιστή της εταιρίας (με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.0GHz και μνήμη RAM 512MB), έχει επαρκή ισχύ για να ελέγξει τις σχετικά απλές λειτουργίες ενός αναπνευστήρα.

Ακόμη ένας λόγος όπου τα Pi Zero είναι τα κατάλληλα εξαρτήματα για τη λειτουργία των αναπνευστήρων, είναι η δυνατότητα του ιδρύματος να τους παρέχει και να τους κατασκευάσει ταχύτατα. Όπως αναφέρει ο CEO και Ιδρυτής του Raspberry Pi Eben Upton, οι μίνι υπολογιστές κατασκευάζονται με συνεχή ροή ώστε να καλύπτουν άμεσα όλες τις μελλοντικές παραγγελίες. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2020, κατασκευάστηκαν 192.000 μίνι υπολογιστές ενώ για το δεύτερο τετράμηνο η παραγωγή θα αυξηθεί στις 250.000 μονάδες. Ο Upton είπε επίσης πως είναι η πρώτη φορά όπου τα Raspberry Pi θα χρησιμοποιηθούν ως εξαρτήματα σε ιατρικές συσκευές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά ενθαρρυντικό να βλέπουμε κατασκευαστές να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με τη σχεδίαση των προϊόντων τους αλλά και ταυτόχρονα να υιοθετούν τεχνολογίες που έως και σήμερα ήταν περισσότερο γνωστές στην κοινότητα του DIY (Do It Yourself). Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσέγγιση με τα Raspberry Pi θα φέρει περισσότερα συστήματα αναπνευστικής υποστήριξης στα νοσοκομεία ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές.

Engadget

  • Like 6
  • Thanks 1