Ένα από τα πολυαναμενόμενα drone, το Lily, τελικά δε θα κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά μετά τις τελευταίες εξελίξεις που φέρουν την εταιρεία πίσω από τη δημιουργία του, να κλείνει οριστικά.

Όπως παραδέχονται οι δημιουργοί του Lily, δε θα μπορέσουν τελικά να κυκλοφορήσουν την τελική έκδοση του προϊόντος τους στην αγορά, εξαιτίας εξαντλήσεως των χρηματικών πόρων που διέθεταν. Το Lily Drone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015, θέλοντας να γίνει ένα αυτόνομο drone το οποίο θα κατέγραφε εντυπωσιακά πλάνα κυρίως από αθλητικές δραστηριότητες με βάση τους διαφόρους τρόπους λειτουργίας που διέθετε. Έχοντας υποστήριξη αδιαβροχοποίησης, στη θεωρία το Lily θα μπορούσε να καταγράψει Full HD video στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και στα 120 καρέ σε HD ανάλυση, ενώ η αυτονομία του θα έφτανε τα 20 λεπτά.

 

Καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερα από 34 εκατομμύρια μέσω της ιστοσελίδας του και με τους ενδιαφερόμενους να πληρώνουν το ποσό των $499 προκειμένου να το αποκτήσουν στη μισή τιμή από αυτή που θα ίσχυε μόλις κυκλοφορούσε, η κυκλοφορία του Lily ήταν προγραμματισμένη για το Φεβρουάριο του 2016. Όμως μετά από μια σειρά αναβολών, φτάνουμε στη σημερινή ημέρα με τα άδεια ταμεία να μην επιτρέπουν την εκκίνηση της παραγωγής εξαιτίας του αυξημένου κόστους έρευνας και ανάπτυξης. Προσπάθεια της εταιρείας να βρει εξωτερική χρηματοδότηση δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

 

 

Στο μήνυμά της, η εταιρεία αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε επιστροφή χρημάτων για όσους είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά αν αυτή θα αφορά ολόκληρο το ποσό των $499.

 

Link.png Site: Lily
Link.png Site: Engadget