Προς το περιεχόμενο

MiniDV ή DVD?


koutsou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ενδιαφέρομαι για αγορά κάμερας. Στην αρχή είμουνα αποφασισμένος για miniDV όμως στην πορεία διχάστηκα.Είχα ακούσει πως το miniDV είναι το καλύτερο format όσον αφορά την ποιότητα χωρίς να ξέρω παραπάνω λεπτομέριες.Στη συνέχεια άκουσα πως η παραγωγή miniDV από τις εταιρείες σταματάει.Και πάλι δεν με πολυένοιαξε γιατί και το ΗΙ8 ειναι παλιό format αλλά άμα θες έχει και κασσέτες,δηλαδή δεν παέι τζάμπα.Μετλα από συνομιλία μου αμε έναν τεχνικό επέμενε DVD μόνο DVD.Μου είπε όσον αφορά την ποιότητα που με ενδιαφέρει περισσότερο στο miniDV ενώ η εγγραφή είναι ψηφιακή η αναπαραγωγή είναι αναλογική ενώ στο DVD και η εγγραφή και η αναπαραγωγή είναι ψηφιακές. Άλλωστε μου είπε πως το miniDV όταν το περνάς στο PC χάνει σε ποιότητα(το τελευταίο το έχω παρατηρήσει με την κάμερα ενός φίλου μου.). Θα ήθελα αμά μπορούσατε να μου ξεδιαλύνετε το τοπίο λίγο, μήπως μπορέσε να πάρω καμιά απόφαση.

 

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Λοιπον Φιλαρακι για να μην τρελενεσε!

Προσεξε μερικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα

Με την dvd Αν σου γρατζουνιστει λιγο το δισκακι παπαλα η ταινια σου.

Η miniDv ψιφιακη.

Με την minidv (που χρησημοποιειτε και επαγγελματικα ενω η dvd Ποτε)

εχεις Τρομερα καλυτερη ποιοτητα.

Το γιατι ειναι απλο!

To Dvd Δισκακι χωραει 1.4Gb Το Πολυ

Ενω Το minidv χωραει 13Gb!!!

To καλο με την dvd ειναι οτι μολις γραψεις την ταινια σου με

ενα Finalize μπορεις να την Δεις αμεσως στο dvd-player σου

Για να μην αναλύω αλλο και κουραζω...

Αν θες ευκολία παρε την dvd

An θες ποιοτητα και δυνατοτητες παρε την miniDv

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όπως τα είπες μεγάλε είναι!

γιαυτό άλλωστε ακόμα και οι ακριβές έχουν minidv.

Ελπίζουμε από το 2006 να έρθουν και οι blueray βιντεοκάμερες 1080p αλλά θα είναι απλησίαστες για τα κοινά πορτοφόλια

 

το miniDV όταν το περνάς στο PC ΔΕΝ χάνει σε ποιότητα.

Χάνει μόνο με usb σύνδεση και όχι με firewire που κανονικά θέλει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης καλο θα ηταν να ξερεις οτι και η καμερα που γραφει σε DVD γραφει σε ηχο Dolby Digital ενω η miniDV γραφει σε ηχο stereo . Οποτε ενα ακομα αβανταζ του DVD . Οσο αφορα για το αν θα βρισκεις κασσετες στο μελλον νομιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα . Ηρθαν Cd ηρθαν DVD αλλα οι κασσετε υπαρχουν παντα . Οσο αφορα το περασμα σε υπολογιστη σκεψου οτι ΜΟΝΟ με firewire και real time κανεις το miniDV <<copy>> στον σκληρο σου που σημαινει οτι αν εχεις 60 λεπτα video θελεις 60 ΛΕΠΤΑ αντιγραφη στον δισκο αφου οτι παιζει γραφει ταυτοχρονα το p.c σου αρα χασιμο χρονου . Το DVD το πετας ενα finalise και εισαι ετοιμος να το δεις παντου . Ακομα και στο pc απλα κανεις copy paste απο το δισκακι στον σκληρο σου . Αρα κερδιζεις πολυτιμο χρονο . Αν λοιπον σε ενδιαφερει ο ΗΧΟΣ που ειναι ΒΑΣΙΚΟ προτειμησε DVD ή αν δεν εχεις πολυ χρονο στην διαθεση σου . Αν οχι τοτε δες και την λυση της κασσετας . Επισης με τιμη οσο μια απλη DVD μπορεις να βρεις μια πολυ καλη miniDV που θα εχει και ΕΙΣΟΔΟ αναλογικη - Ψηφιακη που ειναι κερδος αν ασχοληθεις λιγο σοβαρα . Αν απο την αλλη θελεις μονο να περνας την ταινια στο pc και τιποτα παραπανο ουτε μονταζ ουτε τιποτα πηγαινε σε DVD . Αυτα ελπιζω να βοηθησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα πόσο άσχετος μπορεί να είναι αυτός ο τεχνικός για να σου πει αυτά τα πράγματα?? Πόσο περισσότερο θα μπορούσε να σε αποπροσανατολίσει?? Έχω σχεδόν εκνευριστεί! Άκου καλύτερο το DVD! Δεν υφίσταται DVD κάμερα κατά την γνώμη μου αν θες να γράψεις κάτι σοβαρά! Εγγραφή ψηφιακή αλλά αναπαραγωγή αναλογική?? Αυτό συμβαίνει επειδή οι τηλεοράσεις δεν έχουν την τεχνολογία για να παίξουν ψηφιακά το υψηλής ποιότητας υλικό μιας miniDV κάμερας. Εάν όμως διαθέτεις firewire στον υπολογιστή σου μπορείς και να παίξεις το υλικό σου αλλά και να το μετατρέψεις σε DVD με πολύ καλό αποτέλεσμα εάν διαθέτεις το κατάλληλο πρόγραμμα. Το miniDV όταν το περνάς στο PC χάνει σε ποιότητα?? Και το έχεις παρατηρήσει και εσύ? Αυτό φίλε μου είναι εντελώς λάθος, εσύ συγχωρείσαι λόγω απειρίας, όμως ο τεχνικός που στο είπε είναι ασυγχώρητος. Δεν δικαιολογείται τέτοια άγνοια από ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο. Όπως λέει και ο dim_b το βίντεο μπορεί να περάσει στον υπολογιστή αναλλοίωτο ακριβώς γιατί είναι ψηφιακό, αρκεί να έχεις σύνδεση firewire (και να μην έχεις δεν είναι τίποτα, με ένα 10ευρο βάζεις μέσω pci). Αν τώρα εσύ έχεις παρατηρήσει μείωση της ποιότητας στην μεταφορά στο pc, είναι ή λόγω διαφοράς μεγέθους οθόνης με την lcd της κάμερας, ή επειδή ο φίλος σου μετέφερε αναλογικά το υλικό.

 

Edit: Και κάτι ακόμα που μόλις είδα (επί του πιεστηρίου δηλαδή! ):

Ο GaGaS_Thess γράφει ότι η miniDV κάμερα γράφει στέρεο (?) ενώ η DVD κάμερα γράφει dolby digital. Δηλαδή το dolby digital παιδιά τι νομίζετε ότι είναι, surround? Επειδή είναι στις ταινίες? Ίσα ίσα που το dolby digital είναι (αν δεν κάνω λάθος) και συμπιεσμένος ήχος, και προφανώς χρησιμοποιείται στην DVD κάμερα για εξοικονόμηση χώρου στο DVD για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Οπότε δεν βλέπω κανένα αβαντάζ ούτε εδώ.

 

Καταλήγοντας θα συμφωνήσω με αυτά που λέει ο GaGaS_Thess στο τέλος (εκτός του ήχου)

 

"προτειμησε DVD ή αν δεν εχεις πολυ χρονο στην διαθεση σου . Αν οχι τοτε δες και την λυση της κασσετας . Επισης με τιμη οσο μια απλη DVD μπορεις να βρεις μια πολυ καλη miniDV που θα εχει και ΕΙΣΟΔΟ αναλογικη - Ψηφιακη που ειναι κερδος αν ασχοληθεις λιγο σοβαρα . Αν απο την αλλη θελεις μονο να περνας την ταινια στο pc και τιποτα παραπανο ουτε μονταζ ουτε τιποτα πηγαινε σε DVD . Αυτα ελπιζω να βοηθησα."

 

Και αν ήμουν λίγο επιθετικός, συγχώρεσέ με, απλά δεν πίστευα αυτά που σου είπε ο τεχνικός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης καλο θα ηταν να ξερεις οτι και η καμερα που γραφει σε DVD γραφει σε ηχο Dolby Digital ενω η miniDV γραφει σε ηχο stereo .

Δηλαδή είναι καλύτερο το AC3 2.0 στα 192kbps από το PCM στα 1500kbps; (άσχετα αν δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει κανείς τον ασυμπίεστο ήχο στο τελικό μοντάζ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω μαζι σας παιδια εχεται δικαιο δεν το ειχα δει ετσι :) παντως εγω πιστευω οτι αν δεν σε χαλαει η μεταφορα μεσω real time που θελει χρονο προχωρα σε μια καλη miniDV

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τα βίντεο του και όχι απλά να τραβάει διάφορα πλάνα (καλά και κακά) και να τα βλέπει όπως τα έχει τραβήξει, ο χρόνος που χρειάζεται γιά τη μεταφορά στο PC είναι λίγος μπροστά σε αυτόν που χρειάζεται γιά την επιλογή των καλών πλάνων, το μοντάζ, το multipass encoding σε MPEG2 και τελικά την εγγραφή σε DVD με αποτέλεσμα που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που θα δώσει μιά κάμερα που γράφει κατευθείαν σε DVD.

Μιά ενδιάμεση λύση βέβαια, είναι η εγγραφή μέσω firewire από κάμερα DV σε standalone DVD recorder. Έτσι χρησιμοποιούμε μιά φθηνότερη κάμερα, φθηνότερα media (οι κασσέτες DV είναι πολύ φθηνότερες από τα DVD-RW των 8cm και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και τα καλά DVD-R των 12cm είναι σχεδόν τσάμπα πλέον) και μας μένει και το βίντεο υψηλής ποιότητας γιά το αρχείο, γιά την περίπτωση που θα θελήσουμε κάποτε να ασχοληθούμε πιό σοβαρά με τα προσωπικά μας βίντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ είχα αυτό το δίλημμα, με είχε προβληματίσει ότι με μία κάμερα DVD τραβάς κάτι και αμέσως το πετάς στο Player του σαλονιού και το βλέπεις. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ό,τι και να γράψεις με την κάμερα, όσο καλή δουλειά και να κάνεις, όσα transitions και να βάλεις, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα θελήσεις (αν είσαι ερασιτέχνης με μεράκι) να βάλεις υπότιτλους, μενού, soundtrack, γενικά να φτιάξεις ένα πραγματικά καλό DVD. Αφού λοιπόν θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς να περάσεις την εγγραφή σου στο ΡC για περαιτέρω επεξεργασία, το βασικό προτέρημα του DVD, η ευκολία χρήσης, είναι ουσιαστικά δώρον άδωρον.

Το μέγεθος μίας miniDV είναι μικρότερο. Για εμένα αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Οπότε, ψηφίζω miniDV, Firewire και Studio 9. Α, και ξερό ψωμί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ώρα βίντεο σε συμπίεση DV είναι 13GB. Αν η μεταφορά γίνει με firewire δεν υπάρχει η παραμικρή αλλοίωση.

 

 

Ετσι ακριβως ειναι απο προσωπικη εμπειρια. :smile: :smile:

 

Και ενα ακομα πλεονεκτημα της miniDv που δεν ξερω αν εχουν αυτες που γραφουν σε dvd οτι μπορεις να επεξεργαστεις την ταινια πριν την γραψεις σε κανονικο dvd. :smile: :smile:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια, μιλαμε για κανονικο-μεγαλο dvd, οχι κατι μικρες εκδοσεις που καποτε κυκλοφορησαν για χρηση με καμερες?

 

Δεν υπαρχει νομιζω μεγαλο dvd για καμερα ...Ολα ειναι 8 cm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...