Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις πέτυχα για κολο πατάτες. Βγήκανε πολύ γαμάτες!!! αλλα άφαγα πολύ ώρα να τις κάνω

Πια συνταγή ακολούθησες; Τις έβρασες σε νερό και ξύδι;

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξύδι δεν μπορώ να βάλω με τίποτα έχω μεγάλο πρόβλημα. Τα υπόλοιπα τα έκανα όπως μου είχες πει. Καθόμουν με το πιστολάκι να στεγνώνω τις πατάτες, το σκέφτομαι και γελάω σα βλάκας, αλλα είχε αποτέλεσμα τελικά!

Δημοσ.

Ξύδι δεν μπορώ να βάλω με τίποτα έχω μεγάλο πρόβλημα. Τα υπόλοιπα τα έκανα όπως μου είχες πει. Καθόμουν με το πιστολάκι να στεγνώνω τις πατάτες, το σκέφτομαι και γελάω σα βλάκας, αλλα είχε αποτέλεσμα τελικά!

Τρως κέτσαπ με τις πατάτες; Ή μαγιονέζα;

Δημοσ.

"Μερέντα". Να τρώνε τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα, με το ψωμί τους, το πτι-μπερ τους, το τσουρέκι τους, με το κουτάλι ή το δάχτυλο. Χωρίς συντηρητικά και λοιπές αηδίες.

 

1 πακέτο βιτάμ (εγώ που είμαι λίγο κάφρος έβαλα μισό βιτάμ-μισό αγελαδινό.

5 βαρβάτες κουταλιές σούπας κακάο

1 μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας (και Σαρακατσάνας πιστεύω καλό θα είναι :mrgreen: )

3 κουταλιές σούπας μέλι

φουντούκια πολύ καλά τριμένα, να γίνουν σκόνη (προαιρετικά)

 

Αφήνουμε τα βουτύρατα σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν.

Κοσκινίζουμε το κακάο (με το σουρωτήρι για το τσάι)

τα χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν ένα

προσθέτουμε το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε να χτυπάμε

προσθέτουμε μέλι

αν θέμε φουντούκια, βάζουμε και τα φουντούκια

δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κακάο ή μέλι ανάλογα τα βίτσια μας.

Βάζουμε στο ψυγείο. Πήζει λίγο, και είναι έτοιμη.

 

 

P1040297.jpg

 

P1040298.jpg

 

Δημοσ.

μπορεις αντι για κακαο να βαλεις μαυρη σοκολατα με αναλογιες

 

250γρ μαργαρινη

150γρ μαυρη σοκολατα

1 μεγαλο κουτι ζαχαρουχο γαλα

και φουντουκια σε σκονη. η διαδικασια ειναι ακριβως η ιδια με την δικια σου.

Δημοσ.

αν βάλεις μαύρη σοκολάτα, γίνεται πιο σκούρη, έχει πιο βαριά σοκολατένια γεύση (λογικό :mrgreen: ), αλλά πήζει πολύ στο ψυγείο... Πρέπει να την αφήσεις να ζεσταθεί λίγο για να την αλείψεις...

Δημοσ.

αν βάλεις μαύρη σοκολάτα, γίνεται πιο σκούρη, έχει πιο βαριά σοκολατένια γεύση (λογικό :mrgreen: ), αλλά πήζει πολύ στο ψυγείο... Πρέπει να την αφήσεις να ζεσταθεί λίγο για να την αλείψεις...

 

ναι γι αυτο το ειπα γτ μου φαινεται λιγο χλωμη για τα γουστα μου. μπορεις να την ζεσταινεις στα μικροκυμματα.

Δημοσ.

Η μερέντα είναι σκέτη καύλα αλλά μου φαίνεται δύσκολο να την πετύχει κάποιος σπίτι του.

 

Πάντως αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο, θα έβαζα βούτυρο κακάο. Μετά θα έβαζα όπως είπε η Εύα σοκολάτα, αλλά έχεις δίκιο, θα παγώσει στο ψυγείο.

 

Μήπως η μαργαρίνη το βοηθήσει να μη παγώσει πολύ; Δε ξέρω, είμαι μπερδεμένος, όμως δε θα δοκιμάσω να κάνω μερέντα, θα την παίρνω πάντα έτοιμη απ' έξω. Εκτός αν κάποιος βρεθεί και εγγυηθεί πως είναι η αυθεντική γεύση.

 

Αχ τι γαμάτη που είναι.

Δημοσ.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/magioneza-xoris-aygo.html

 

Eδω μια μαγιονεζα χωρις αβγο. Απλα επειδη δεν εχει συντηριτικα κραταει κανενα διη,ερο στο ψυγειο. Ε, κανε και εσυ μικρη ποσοτητα και μετα οποτε χρειαστεις ξαναφτιαξε..ενα ανακατεμα θελει.

Δημοσ.

Aκριβως επειδη θες την πραγματικη συνταγη, κανε αυτην που εχει τις θετικες ψηφους και ειναι δοκιμασμενη..επισης το αβγο καλυτερα να μην μπει γιατι το ωμο αβγο θεωρειται επικινδυνο..

Δημοσ.

Aκριβως επειδη θες την πραγματικη συνταγη, κανε αυτην που εχει τις θετικες ψηφους και ειναι δοκιμασμενη..επισης το αβγο καλυτερα να μην μπει γιατι το ωμο αβγο θεωρειται επικινδυνο..

Mayonnaise, is a food spread. It is a stable emulsion of oil, egg yolk and either vinegar or lemon juice.

Ε ναι βγαλε το αυγο και βαλε γαλα αφου θες την πραγματικη συνταγη.

Οτι του φανει του λωλοστεφανη

Δημοσ.

Mayonnaise, is a food spread. It is a stable emulsion of oil, egg yolk and either vinegar or lemon juice.

Ε ναι βγαλε το αυγο και βαλε γαλα αφου θες την πραγματικη συνταγη.

Οτι του φανει του λωλοστεφανη

Kαι βεβαια ειναι καλυτερη γιατι δεν εχει αβγο, μην ζηλευεις επειδη ειμαι καλυτερη σε αυτο απο εσενα.. λες και σου φαγαν την δουλεια κανεις. Σιγα..

Δημοσ.

Aκριβως επειδη θες την πραγματικη συνταγη, κανε αυτην που εχει τις θετικες ψηφους και ειναι δοκιμασμενη..επισης το αβγο καλυτερα να μην μπει γιατι το ωμο αβγο θεωρειται επικινδυνο..

 

αμα το αυγο ειναι φρεσκο και δεν εχει μενει 2 εβδομαδες στο ψυγειο δεν παθαινεις τπτ. αυτα περι αυγων ειναι ελληνικες δυσδαιμονιες, «τα ωμα αυγα ειναι δηλητηριωδει, αυγο με ψαρι δεν κανει να τρως και αλλα τραγελαφικα»

 

 

in other news. το γνωστο καταστημα μπαχαρ στην ευριπηδου ειναι μεγαλη απατη υπο την ενοια οτι εχει βγαλει ενα ονομα και πανε ολοι εκει. σημερα πηγα και η καπνιστη του παπρικα ηταν ξεθυμασμενη, τα αστερακια του ολα σπασμενα. στο απεναντι μαγαζακι ηταν ολα καλα κι ας ειχε μικροτερη ποικιλια. δεν λεω οτι ολα στο μπαχαρ ειναι ασχημα απλα θελει προσοχη οταν ψωνιζει καποιος απο εκει και καλο ειναι να ριξει και μια βολτα και στα τριγυρο μαγαζακια.

 

σημερινη απογραφη

τσαι βουνου

χαμομιλι

καπνιστη παπρικα

αστερακια

κοκκινο πιπερι σε μπαλακια (αγορασα και εναν γυαλινο τριφτη για να το βαλω μεσα, σπαταλη γυναικα που ειμαι)

μαυρο σουσαμι

μαυρη σταφυδα

δαφνοφυλλα.

 

χωρις τον τριφτη ολα αυτα που πηγαν κατι λιγοτερο απο 15 ευρω.

 

επισης εκανα τα πρωτα μου brownies, φωτογραφιες δεν εχω, δεν προλαβα να βγαλω :cry: επεσαν ολοι με τα μουτρα πανω του. μπορω να βαλω συνταγη αν ενδιαφερεστε μιας και ειναι δοκιμασμενη και σιγουρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...