traganeus Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Το χοιρινό είναι απλά: έχω χαζέψει ακόμα. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω!
billkost Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 http://www.seriouseats.com/recipes/2011/10/two-minute-mayonnaise.html εδω εισαι. Χα! Το ήξερα πως ο Kenji θα σε γοητεύσει. Είναι γαμάτος ο τύπος. Ρε τράβα καμιά φώτο από κανένα μαγείρεμα που έκανες με το sous vide.
Toufas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Επρεπε να ειχα βαλει το iberico... Το κανα sous vide rare, και το κανα μετα στο τηγανι. Απλα τελειο. Εκανα και πατατες στους 85 απο μια συνταγη των voltaggio brothers. Πολυ καλες. Πρεπει να κανω τον πουρε με το retrogaded starch Τωρα μαγειρευω παλι στηθος αρνιου, 24+ ωρες στους 72.
evabb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Γιατι να τις αλευρωσω?? Κρασι μαλλον δεν θα εχω.. Εγω θελω να ειναι μαλακες μηπως να τις βαλω κατευθειαν στον φουρνο.. Και σε ευχαριστω για την απαντηση.. οπως ειπε ο τουφας το αλευρι ειναι για το χρωμα αλευρωνεις τις μπριζολες + λιγο αλατι και πιπερι, τις βαζεις στο τηγανι (με λαδι) σε μετρια φωτια να ροδισουν κανα δεκαλεπτο. ριχνεις κρασι (για 2 μπριζολες θες μισο ποτηρι κρασι και 1/4 του νεροποτηρο νερο) να ερθει να χυλωσει και το αφηνεις να παρει μια βραση. μεταφερεις τα παντα σε ενα ταψι και το βαζεις στον φουρνο για μιση ωρα στους 220-230 βαθμους. με αερα το βαζεις στην μεση του φουρνου, με πανω αντισταση το βαζεις χαμηλα. στο τεταρτο πανω γυριζεις τις μπριζολες. αν δεν ειναι αρκετο το υγρο στην αρχη στο ταψι του προσθετεις λιγο νερο και μετα δεν ξαναβαζεις αλλο νερο. στο τελος εχει λιγο ζουμακι/σαλτσουλα. εγω τσιγαριζω και μανιταρια και τα ριχνω κι αυτα στο ταψι. βγαινουν λιωμα τελειως. αν ο φουρνος δεν ειναι καλος (οπως ο ηλιθιος ο δικος μου) θα χρειαστει να το αφησεις παραπανω.
Liverpool89 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Σε ευχαριστω Ευα...Αλλα τις εκανα πιο απλες στο φουρνο.. Ναι σαι καλα τα μπαχαρικα και οτι ειχα τα εβαλα..Ολα .. Και οπως ειπες εγιναν πολυ μαλακες και ωραιες.. Σε ευχαριστω για ακομα μια φορα..
billkost Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Επρεπε να ειχα βαλει το iberico... Το κανα sous vide rare, και το κανα μετα στο τηγανι. Απλα τελειο. Εκανα και πατατες στους 85 απο μια συνταγη των voltaggio brothers. Πολυ καλες. Πρεπει να κανω τον πουρε με το retrogaded starch Τωρα μαγειρευω παλι στηθος αρνιου, 24+ ωρες στους 72. Μα, βγάλε καμιά φώτο επιτέλους.
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Παντως 40 λεπτα ειναι ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολλα για χοιρινη μπριζολα. Και ουτε νερο θελει ουτε κρασι κατα το ψησιμο. Μετα στην σαλτσα ναι βαλε οτι θες
evabb Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Παντως 40 λεπτα ειναι ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολλα για χοιρινη μπριζολα. αναλογως τον φουρνο. ο δικος μου ειναι τελειως γτπ, εψηνα σχεδον 2 ωρες κεικ και στο τελος ηταν οριακα ψημενο.
leftermann Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 κότσια χοιρινά με πατάτε κουρκουμπίνια. (Πώς διάλο τις λένε αυτές τις μικρές πατατούλες; ) sous vide 389.000 ώρες και μετά 23 δευτερόλεπτα στο τηγάνι Χιχι, στην γάστρα, πρώτα μόνο τα κότσια πασαλειμένα με μουστάρδα και με μια σκελίδα σκόρδο το καθένα από κάτω, 30 λεπτά στους 250, άλλη μία ώρα στους 200, μετά προσθέτουμε πατάτε, μετά άλλη μιάμιση ώρα στους 180.
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ δεν μαγείρεψα τίποτα χθες, αλλά ένα ευχαριστώ στον Τούφα και όλους όσους σπαμάρανε το sous vide στο thread, γιατί από περιέργεια παρήγγειλα ένα τέτοιο πιάτο χθες (pork με black pudding) και 'γλειφα τα δάχτυλα μου. Ο μαλ@κας βέβαια, έψαξα να δω τι είναι το black pudding σήμερα. Δεν ξαναψάχνω ωραίο/νόστιμο πιάτο στο google. Έβγαλα και φώτο αλλά επειδή το μαγαζί ήταν αγαπησιάρικο και αιστησιακό, ο φωτισμός ήταν ανάλογος και στη φωτογραφία δεν φαίνεται τίποτα.
Chrisxxx Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να μην ξέρεις πως φτιάχνονται Ειδικά τα λουκανικα..
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να μην ξέρεις πως φτιάχνονται Ειδικά τα λουκανικα.. Absolutely True. Ήταν πολύ "αφρός" πάντως, δεν πίστευα ότι τόσο βαρύ υλικό μπορεί να γίνει έτσι.
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 κότσια χοιρινά με πατάτε κουρκουμπίνια. (Πώς διάλο τις λένε αυτές τις μικρές πατατούλες; ) sous vide 389.000 ώρες και μετά 23 δευτερόλεπτα στο τηγάνι Χιχι, στην γάστρα, πρώτα μόνο τα κότσια πασαλειμένα με μουστάρδα και με μια σκελίδα σκόρδο το καθένα από κάτω, 30 λεπτά στους 250, άλλη μία ώρα στους 200, μετά προσθέτουμε πατάτε, μετά άλλη μιάμιση ώρα στους 180. Βρες κοτσι με την πετσα την επομενη φορα, χαραζεις λιγο την πετσα με ενα κοπιδι και βαζεις αλατι να παει παντου και αν εχεις λιγο αγριοκυμινο (ειναι πιο ελαφρυ απο το κανονικο) Ψηστο στην αρχη δυνατα να κανει την πετσα γαματη και στο τελος σε χαμηλη φωτια για κανα 2ωρο. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΚΥΡΙΕ, εγω τα λεγα και δεν με πιστευανε σαν αλλος λεβεντης και δες τι λεει ο αλλος απο κατω που μπραβο του που εφαγε και black pudding! (ποσο γαματο ετσι? εχω βρει εναν χασαπη που εχει ιρλανδεζικη και βαζει μεσα και λιγο κριθαρι και τα σπαει. Absolutely True. Ήταν πολύ "αφρός" πάντως, δεν πίστευα ότι τόσο βαρύ υλικό μπορεί να γίνει έτσι. Πρεπει να δοκιμασεις και ισπανικη morcilla τωρα btw, εχει 3 τυπους εκει, μια με περιπου τον ιδιο τροπο με αγγλια, μια με ρυζι μεσα και μια που την ωριμαζουν και ειναι σαν chorizo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις