orck Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Το ηλεκτρικό κατσαβίδι που έχει στα 49,99 την επόμενη Πέμπτη να φανταστώ δεν είναι το ίδιο με το καλό που είχε παίξει πριν κάποιες εβδομάδες (αλλά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή) αν και μοιάζουν κάπως. https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=12515 Οχι δεν ειναι το ιδιο, αλλο πραγμα το δραπανοκατσαβιδο και αλλο πραγμα το παλμικο καταβιδι. Ελπιζω να μην βαρεθεις. Δραπανοκατσαβιδο ειναι κυριως για τρυπημα και λιγοτερο για βιδωμα (εχει δυναμη στο βιδωμα και κανεις την δουλεια σε πολλα αλλα εαν δεις το αλλο θα καταλαβεις, τυπικη ροπη στρεψης 20Νm). Εχει βιδωτο τσοκ το οποιο με μια κινηση βγαινει και αποκαλυπτει εξαγωνο τσοκ, πολυ βολικο. Τρυπαει ξυλα, πλαστικα, μεταλλα (με τα καταλληλα τρυπανια) και λιγο τοιχο, κυριως σοβα, πιο μεσα δυσκολα τα πραγματα. Βιδωνει καλα οτι θα θελησει ενας ερασιτεχνης. Εαν δεν εχεις τιποτα, αυτο θα παρεις. Το εργαλειο που θα χρησιμοποιεις πιο συχνα απο εδω και περα. Παλμικο κατσαβιδι, ειναι για κυριως βιδωμα και λιγοτερο τρυπημα. Εχει μονο εξαγωνο τσοκ για να βαζεις τις μυτες βιδωματος. Υπαρχουν σε λιγο αυξημενη τιμη και τρυπανια με εξαγωνη ακρη για να κουμπωνουν, εχω δει επαγγελματια να τρυπαει με τετοιο, επειδη δεν ηθελε να κουβαλαει τα παντα στο σπιτι του πελατη. Βιδωνει οτι βιδωνεται, απιστευτη δυναμη, η χαρα του να εχεις μπουλονια να βιδωνεις (τυπικη ροπη στρεψης 120-180Νm). Εαν αισθανεσαι λιγο πιο ψαγμενος ερασιτεχνης και ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ δραπανοκατσαβιδο τοτε παρτο. Εχει κρουση οχι ομως αυτη που ξερεις απο τα κρουστικα τρυπανια, σε εκεινα ειναι σαν να βαρας με ενα σφυρι ακριβως πισω απο το τρυπανι σου, στο παλμικο η κρουση ειναι σαν να εχεις κουμπωσει ενα γαλικο κλειδι στο μπουλονι σου και να ριχνεις σφυριες για να βιδωσει. Επεξηγησεις εργαλειων απο τα Λιντλ 6
MikeJ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δεν ήταν ανάγκη για τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση Εγώ έχω δράπανο μπρίζας το οποίο είναι αρκετά δυνατό (ίσως υπερβολικά) για την φουλ ερασιτεχνική χρήση που κάνω. (Να βάλω καμία βάση τηλεόρασης, κάνα καθρέφτη, πίνακα κλπ στ τοίχο) κι έλεγα μήπως έπαιρνα ένα με μπαταρία για τέτοια μικρομερεμέτια και ήξερα από φίλο που το κάνει επαγγελματκά ότι του Lidl ήταν πολύ φιλότιμο για 50 ευρώ. Αλλά αυτό που "είχε " πριν κάτι βδομάδες και όχι αυτό που είναι περισσότερο για βίδωμα απ ότι λες και εσύ. 1
oykas2001 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Για τη μηχανή εσπρέσο που θα δώσει από βδομάδα έχουμε καμία κριτική;
beatshooter Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Τα ρούχα εργασίας που φέρνει από Πέμπτη αξίζουν; τα έχει δοκιμάσει κάποιος;
jonkyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, oykas2001 είπε Για τη μηχανή εσπρέσο που θα δώσει από βδομάδα έχουμε καμία κριτική; Την έχει αγοράσει ο πεθερός κανέναν χρόνο τώρα, την έχω χρησιμοποιήσει κάμποσο, αλλά μόνο για εσπρέσο. Δεν πίνω καποτσίνο (δλδ αφρόγαλα). Τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα το κακό να αναφέρω. Μία καλή, τυπική μηχανή εσπρέσο. Presurized portafilter, με δύο επιλογές καλαθιού (μονή, διπλή δόση). Δεν μπορείς να πάρεις κάτι παραπάνω σε αυτά τα χρήματα από κάποια ανάλογη μηχανή, αγόρασε άφοβα. Αν μπορώ να βοηθήσω άλλο, κάνε ερωτήσεις. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από jonkyr
papoys1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, oykas2001 είπε Για τη μηχανή εσπρέσο που θα δώσει από βδομάδα έχουμε καμία κριτική; Την ίδια την έχω κανένα χρόνο περίπου.Δεν είναι και καμιά φοβερή μηχανή αλλά τη δουλειά τους την κάνει όπως πιστεύω και άλλες του τύπου της απλώς έχει πιο ωραίο ντιζάιν από τις υπόλοιπες.
oykas2001 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, jonkyr είπε Την έχει αγοράσει ο πεθερός κανέναν χρόνο τώρα, την έχω χρησιμοποιήσει κάμποσο, αλλά μόνο για εσπρέσο. Δεν πίνω καποτσίνο (δλδ αφρόγαλα). Τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα το κακό να αναφέρω. Μία καλή, τυπική μηχανή εσπρέσο. Presurized portafilter, με δύο επιλογές καλαθιού (μονή, διπλή δόση). Δεν μπορείς να πάρεις κάτι παραπάνω σε αυτά τα χρήματα από κάποια ανάλογη μηχανή, αγόρασε άφοβα. Αν μπορώ να βοηθήσω άλλο, κάνε ερωτήσεις. 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Την ίδια την έχω κανένα χρόνο περίπου.Δεν είναι και καμιά φοβερή μηχανή αλλά τη δουλειά τους την κάνει όπως πιστεύω και άλλες του τύπου της απλώς έχει πιο ωραίο ντιζάιν από τις υπόλοιπες. Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για αφρογαλα έχω αφρογαλιέρα, δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα του καφέ που βγάζει. Επίσης από ποιότητα κατασκευής τι λέει; Συντήρηση;
Stamer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Πήγα το απόγευμα και δεν υπήρχαν ούτε τοστιέρες ούτε τρόμπες Καταραμένοι! Πάλι καλά που είχαν μπύρες
rus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 13/6/2018 στις 10:05 ΜΜ, Tasos86g4 είπε ξερω ελληνική αιτερια που δίνει σε όλα τα μεγάλα super market προϊόντα και καλά ελληνικά βιολογικά ενώ είναι εισαγωγής Υπαρχει ασαφεια στο τι είναι ελληνικο(ή οποιαδήποτε αλλης χωρας). Είναι το που βρισκεται η εδρα της εταιρειας? Το ποια εθνικοτητα εχει ο ιδιοκτητης? Το ποια εθνικοτητα εχουν οι υπαλληλοι? Το απο που προερχονται οι πρωτες υλες? Το που παρασκευαζεται-συσκευάζεται το προϊον? Αυτό που λες τι γραφει πανω? Στις 13/6/2018 στις 10:05 ΜΜ, Tasos86g4 είπε ελληνική αιτερια πως κατάφερες να το σκοτωσεις ετσι? Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από rus
sakisvele Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Παλικάρια ..για την τοστιέρα για να μην το κουραζω άλλο το θέμα Χωράει 4 ΤΟΣΤ μαζί; 😋 Spoiler Σας επρηξα.. Ούτε οικόπεδο να επερνα
madnifestah Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 15 λεπτά πριν, sakisvele είπε Παλικάρια ..για την τοστιέρα για να μην το κουραζω άλλο το θέμα Χωράει 4 ΤΟΣΤ μαζί; 😋 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σας επρηξα.. Ούτε οικόπεδο να επερνα Α όταν λες, "θα κάνω ένα τοστάκι" εννοείς και εσύ 4??? Διαστάσεις: επιφάνεια ψησίματος: περ. 29 x 26 cm οπότε φαντάζομαι πως τα παίρνει.. τα ψωμάκια συνήθως είναι 12χ12 1
jonkyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, oykas2001 είπε Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για αφρογαλα έχω αφρογαλιέρα, δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα του καφέ που βγάζει. Επίσης από ποιότητα κατασκευής τι λέει; Συντήρηση; Σώμα μηχανής συμπαγές. Δεν ξέρω τι είδους boiler έχει, ο θερμοστάτης έχει ξεκάθαρες ενδείξεις. Τα άλατα στο δοχείο νερού κάνουν μπαμ, αισθητικά δεν μου άρεσε, αλλά εντάξει αν πλυθεί όλα οκ. Συντήρηση δεν της έχω κάνει αφού δεν είναι δική μου, αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς πολλά περισσότερο από λίγο ξινό+νερό ή κάποια ειδική ταμπλέτα καθαρισμού. Όπως σου είπα (και είπε κι ο παππούς, που νομίζω όμως ότι στο παρελθόν δήλωσε ότι δεν πίνει πολλούς καφέδες... ή μπύρες; δεν θυμάμαι) στην αρχή: πρόκειται για μία μηχανή low budget που δεν θα σε κρεμάσει. Έχει και την τριετή εγγύησή της. Ο καφές θα βγει κανονικός, δεν θα είναι επαγγελματικός (καμία μηχανή αυτής της κατηγορίας δεν το κάνει), αλλά δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τη μηχανή η ποιότητα του καφέ. Αν είναι φρέσκος, αν είναι καλά ψημένος, αν αν αν. Ο πεθερός μου παίρνει έναν από το σούπερ, εγώ παίρνω φρεσκοκομμένο από κατάστημα. Αν είχα μύλο, θα το έκανα στο σπίτι. Ε, δεν είναι λογικό να συγκριθεί η γεύση του ενός με τον άλλον όπως αντιλαμβάνεσαι... Αν πίνεις 2-3 εσπρεσάκια την ημέρα με καφέ από το κατάστημα της γειτονιάς (ή χειρότερα, κάποιον συσκευασμένο) και θέλεις να το κάνεις σπιτάκι σου (και να πειραματιστείς) αγόρασέ την άφοβα. Αν βαρέθηκες το καφέ της γειτονιάς, αν θέλεις να γίνεις μπαρίστα, αν είσαι ήδη μπαρίστα ή αν θέλεις να ανοίξεις καφετέρια για να μαζέψεις το χαρτί από τη γειτονιά, κοίταξε κάτι άλλο
Stamer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Σχετικά με την τρόμπα... έχει και το jumbo μια ανάλογη είδα: https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/fouskota-axesouar-kolymvisis/fouskota-enilikon/trombes/ilektriki-tromba-intech-220-240v_81002/ Γενικά την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος από εσάς (είτε του lidl είτε του jumbo) για κάτι πιο "βαρβάτο" εκτός απο στρώμα θαλάσσης ας πούμε? Θα ήθελα γνώμες
gbouros Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Η τρόμπα είναι για να φουσκώνεις στρώματα θαλάσσης, καμιά μπάλα, την πισίνα του μωρού άντε και κανένα ροζ φλαμίνγκο. Όταν λες πιο βαρβάτο τι εννοείς; Κανένα αερόστατο;
Stamer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, gbouros είπε Η τρόμπα είναι για να φουσκώνεις στρώματα θαλάσσης, καμιά μπάλα, την πισίνα του μωρού άντε και κανένα ροζ φλαμίνγκο. Όταν λες πιο βαρβάτο τι εννοείς; Κανένα αερόστατο; Όχι, εννοούσα zeppelin Έχεις κάποια από τις δύο τρόμπες? Ρώτησα συγκεκριμένα αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος μια απο τις δύο. Όχι γνώμες γενικά... γνωμη γενικά έχω και δική μου στο γενικότερο θέμα "τρόμπες"
Προτεινόμενες αναρτήσεις