Προς το περιεχόμενο

Τουρκικός ρατσισμός - υπερβολή ή πραγματικότητα

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν μη τι άλλο, δεν προκύπτει τουλάχιστον από το συγκεκριμένο περιστατικό ο μηδενικός σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και συνθήκες.

Με την ίδια λογική αν ο κουκουλοφόρος ρίξει με το ξύλο στο μπάτσο και μετά ο μπάτσος τον σπάσει στο ξύλο ίσως και να το σκοτώσει δεν παίζει πρόβλημα.Και στην τελική δεν πήρε ο Τούρκομογγολος το καθίκι εντολή από κανένα.

Μ αρσεσει που τον υποστηρίζετε πάντως

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Με την ίδια λογική αν ο κουκουλοφόρος ρίξει με το ξύλο στο μπάτσο και μετά ο μπάτσος τον σπάσει στο ξύλο ίσως και να το σκοτώσει δεν παίζει πρόβλημα.Και στην τελική δεν πήρε ο Τούρκομογγολος το καθίκι εντολή από κανένα.

Μ αρσεσει που τον υποστηρίζετε πάντως

Στο ένα περιστατικό, έχουμε στρατιωτική δύναμη και προσπάθεια 'βεβήλωσης' της σημαίας.

Στο άλλο έχουμε συμπλοκή μεταξύ της "έννομης τάξης" και διαδηλωτών.

Επιχείρημα έχεις ή μόνο κραυγές; :)

Δημοσ.
@valantis Αυτός ο αληθινός μάγκας παραλίγο να δημιουργήσει θερμό επισόδιο. Έχεις υπ'όψη σου πόσες ζωές θα χανόντουσαν; Aμφιβάλω αν οι μανάδες όσων θα πεθαίναν σ'αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχησμένες που τα καμάρια τους <<πεθάναν ελεύθερα>> για τα εθνικηστικά φρονήματα κάποιου που νόμισε πως η εξωτερική πολιτική είναι δική του δουλειά.

Και έρχομαι με ερώτηση να απαντήσω φίλε Powerfull, πόσοι Τούρκοι σκοτώθηκαν ύστερα από την Υποστολή της Ελληνικής σημαίας στα Ίμια; Κανένας. Για αυτό πασχίζω να αποδείξω την διαφορά ανθρώπων, πολιτισμών και παιδείας ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη. Όσο για τους όλους τους άλλους που υπερασπίζεστε τους Τούρκους, με επιχειρήματα φυσικά, είναι δεκτά όλα όσα άκουσα, απλά ας μην ξεχνάμε και την φράση των Κυπρίων "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ".

• Super Moderators
Δημοσ.
Και έρχομαι με ερώτηση να απαντήσω φίλε paredwse, πόσοι Τούρκοι σκοτώθηκαν ύστερα από την Υποστολή της Ελληνικής σημαίας στα Ίμια; Κανένας. Για αυτό πασχίζω να αποδείξω την διαφορά ανθρώπων, πολιτισμών και παιδείας ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη.

Συγγνώμη, για τα Ίμια συζητάμε τώρα; :?

Μπορείς να αντικρούσεις την παραπάνω θέση μου ότι δεν ήταν στυγνή δολοφονία ή άδικη ενέργεια η εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού (μέσα στα πλαίσια του συγκεκριμένου συμβάντος); :?

Για να απαντήσω στην έμμεση ερώτησή σου, εάν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός σε ελληνικό φυλάκειο και προσπαθούσε να υποστείλει τη σημαία, ο Έλληνας στρατιώτης θα του άδειαζε κανάν γεμιστήρα και, για τους στρατιωτικούς κανονισμούς, πολύ καλά θα έκανε.

Στα δε Ίμια έγιναν άλλα κόλπα...

Δημοσ.
Στο άλλο έχουμε συμπλοκή μεταξύ της "έννομης τάξης" και διαδηλωτών.

Kαλά με κοροιδεύεις;Δέχεσαι το στρατό ως μέτρο επιβολής της τάξης και όχι την αστυνομία;Αλλα σε ξέρω εσένα Προτιμάς τα γκουλαγκ:twisted:

Μπορείς να αντικρούσεις την παραπάνω θέση μου ότι δεν ήταν στυγνή δολοφονία ή άδικη ενέργεια η εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού (μέσα στα πλαίσια του συγκεκριμένου συμβάντος);

Δεν κατάλβα δλδ.Ο αναρχικός που καίει τη σημαία και φάει μετά ξύλο από τους αστυνομικόυς είναι καταδικαστεό.Το άλλο γιατί δεν είναι για σένα;Και κάτι άλλο αν συνέβαινε το αντίστοιχο με αντίστροφους πρωταγωνσιτές δε θα επέμενες να δείξουμε ανωτερότητα;

• Super Moderators
Δημοσ.
Kαλά με κοροιδεύεις;Δέχεσαι το στρατό ως μέτρο επιβολής της τάξης και όχι την αστυνομία;

Προφανώς δεν δέχομαι το στρατό ως μέτρο επιβολής της τάξης. Από πού συνάγεις τέτοια παραδοχή μου;

Αλλα σε ξέρω εσένα Προτιμάς τα γκουλαγκ:twisted:

Ουάου. Έχεις το κληρονομικό χάρισμα! 090-διαβάζω-τυρόπιτες-dot-com. Με ξέρεις καλά!

Στην περίπτωσή σου, θα αρκεστώ σε σταύρωση. ;)

Δεν κατάλβα δλδ.Ο αναρχικός που καίει τη σημαία και φάει μετά ξύλο από τους αστυνομικόυς είναι καταδικαστεό.Το άλλο γιατί δεν είναι για σένα;Και κάτι άλλο αν συνέβαινε το αντίστοιχο με αντίστροφους πρωταγωνσιτές δε θα επέμενες να δείξουμε ανωτερότητα;

Λυπάμαι, έχω απαντήσει ήδη στην παιδαριώδη προσπάθεια να εξισώσεις μία καθαρά στρατιωτική κατάσταση με τις διαδηλώσεις ή τις διαμαρτυρίες εντός μίας ευνομούμενης πολιτείας*.

* "Ευνομούμενη πολιτεία", χαχαχα, καλό αστείο κι αυτό...

Δημοσ.
Ναι, αυτό που λέμε είναι πως αν θες να πεθάνεις σαν ήρωας (...) καλό θα ήταν να προσέξεις να μην αναγκάσεις και όλη την υπόλοιπη Κύπρο να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Μα καλά πιστεύεις σοβαρά ότι μπορούσε κα ξεκινήσει πόλεμος από αυτό το περιστατικο?Αν ήταν έτσι θα είχε ξεκινήσει ήδη από τον θάνατο τού Τάσου Ισαάκ πού είχε σκοτωθεί πριν τον Σολωμού.Νομίζω χρονικά δεν ήταν πριν?Φίλοι μου με μία δυό θυσίες πόλεμος δεν γίνεται.Υπάρχει καί η διπλωματία Αμερικάνοι κ.λ.π.

Απλώς δυό άνθρωποι πήγαν σαν το... αυγό στην πέτρα!

Με αυτή την λογική ας αρχίσουμε όλοι να σκοτώνουμε οποιον Τούρκο δούμε στο δρόμο για να γίνουμε «ήρωες».

Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Αν θέλει η Κύπρος ή η Ελλάδα ας κυρήξει πόλεμο και ας γίνουν οσο περισσότεροι ηρωισμοί μπορούν να γίνουν.

Γιατί έχουμε λόγους εμείς να σκοτώνουμε όποιον Τούρκο βλέπουμε ή μήπως είπε κανείς ότι θέλουμε να γίνουμε ήρωες.

Νομίζεις ότι τα δυό παιδιά αυτά ήθελαν να γίνουν ήρωες καί να τούς γράψει η Ιστορία?

Απλά τούς έπνιγε το άδικο πού εμάς εδώ δεν μας πνίγει(Παρά μόνο η αδικία από τα σφυρίγματα τού διαιτητή) καί με δική τους πρωτοβουλία μπούκαραν καί έφαγαν το κεφάλι τους.Γιατί δεν το έκανε αυτό ένας από την Νότια Κύπρο μακριά δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές.Μα γιατί αυτά τα παιδιά καί οι οικογένειές τους ήταν πρόσφυγες καί εκδιώχτηκαν από τις περιοχές τους.Αυτοί είχαν λόγο.Εμείς δεν έχουμε λόγο.

Δημοσ.

paredwse έκανα αμέσως edit δεν απαντούσα σε εσένα, αλλά να πω για το post σου ότι δεν διαφωνώ ριζικά μαζί σου, ίσως θα έπρεπε να πράξουμε και εμείς κάτι το ανάλογο, απλά δεν το πράττουμε επειδή έχουμε μάθει να σεβόμαστε την ζωή των άλλων σαν λαός. Όσο για των Σωλομού την άποψη μου για το ότι είναι ήρωας ενισχύει η απάντηση σου

εάν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός σε ελληνικό φυλάκειο και προσπαθούσε να υποστείλει τη σημαία, ο Έλληνας στρατιώτης θα του άδειαζε κανάν γεμιστήρα και, για τους στρατιωτικούς κανονισμούς, πολύ καλά θα έκανε.
, ξεχνάς μάλλον ότι δεν υπάρχει Τουρκικό κράτος, δεν το αποδέχεται κανένας και είναι υπό κατοχή, ως συμπέρασμα, έκανε ότι αυτός νόμιζε σωστό μέσα στην χώρα του (και δεν μιλάω μόνο για το Δυτικό κομμάτι της Κύπρου)
Δημοσ.

Τελικά θα πάμε πόλεμο; Να πάω να πάρω εφόδια. Βρίσκω υπερβολική όλη αυτή την συζήτηση με αφορμή το Τούρκικο τραγουδάκι. Ξέρω και εγώ Ελληνικά τραγουδάκια για Τούρκους... Γενικά πάντως κινούμε στα πλαίσια του post του Powerfull με μερικές αποκλίσεις. Εγώ αυτό που ξέρω είναι είναι ότι ψήνεται κατάσταση με το Ιραν. Θεός - Αλάχ - Βούδας - Δίας να βάλουν το χέρι τους να μην έχει πυρηνικά και θελήσει να τα δοκιμάσει.

Δημοσ.
Προφανώς δεν δέχομαι το στρατό ως μέτρο επιβολής της τάξης. Από πού συνάγεις τέτοια παραδοχή μου;

Το ότι θεωρείς λογική στρατιωτική αντίδραση να πυροβολούν ένα άοπλο.Με την ίδια λογική η χούντα καλα έκανε σύμφωνα με τα πλαισια ενός δικτατορικού καθεστωτος και εξόριζε τους κομμουνιστές.

Λυπάμαι, έχω απαντήσει ήδη στην παιδαριώδη προσπάθεια να εξισώσεις μία καθαρά στρατιωτική κατάσταση με τις διαδηλώσεις ή τις διαμαρτυρίες εντός μίας ευνομούμενης πολιτείας*.

Κο κο κο βλέπω ξέρεις τι μπορείς να κάνεις.Ειναι της μόδας.Να με κατηγορήσεις ως φασιστα και να φύγεις από το πάνελ(ουπσ από τη συζήτηση)

Εγώ αυτό που ξέρω είναι είναι ότι ψήνεται κατάσταση με το Ιραν. Θεός - Αλάχ - Βούδας - Δίας να βάλουν το χέρι τους να μην έχει πυρηνικά και θελήσει να τα δοκιμάσει.

Αλλο και τούτο.Ενώ Πακιστάν Ινδία Ισραήλ και ηΠ ας τα έχουνε.Να ένα καλό τοπικ

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse έκανα αμέσως edit δεν απαντούσα σε εσένα, αλλά να πω για το post σου ότι δεν διαφωνώ ριζικά μαζί σου, ίσως θα έπρεπε να πράξουμε και εμείς κάτι το ανάλογο, απλά δεν το πράττουμε επειδή έχουμε μάθει να σεβόμαστε την ζωή των άλλων σαν λαός.

Δεν θα το έλεγα. Απλώς δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία.

Όσο για των Σωλομού την άποψη μου για το ότι είναι ήρωας ενισχύει η απάντηση σου , ξεχνάς μάλλον ότι δεν υπάρχει Τουρκικό κράτος, δεν το αποδέχεται κανένας και είναι υπό κατοχή, ως συμπέρασμα, έκανε ότι αυτός νόμιζε σωστό μέσα στην χώρα του (και δεν μιλάω μόνο για το Δυτικό κομμάτι της Κύπρου)

Δεν έχει σημασία αν υφίσταται νομικά Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία ή όχι. Σημασία έχει ότι το τουρκικό φυλάκιο βρίσκεται σε χώρο που είναι υπό κατοχή - καλώς ή κακώς (δεν εξετάζεται αυτό). Και ο Σ. Σολωμού πήγε να υποστείλει σημαία ξένου Κράτους. Μπροστά στους ένοπλους υπερασπιστές αυτής της σημαίας.

Το ότι θεωρείς λογική στρατιωτική αντίδραση να πυροβολούν ένα άοπλο.Με την ίδια λογική η χούντα καλα έκανε σύμφωνα με τα πλαισια ενός δικτατορικού καθεστωτος και εξόριζε τους κομμουνιστές.

Καλά, έχει σχέση η ένοπλη κατάσταση στην Κύπρο με τη χούντα και την κάθε χούντα; Από τη μία μιλάμε για στρατιωτική κατοχή εδαφών κι από την άλλη για πραξικόπημα.

Κο κο κο βλέπω ξέρεις τι μπορείς να κάνεις.Ειναι της μόδας.Να με κατηγορήσεις ως φασιστα και να φύγεις από το πάνελ(ουπσ από τη συζήτηση)

Δεν σε κατηγόρησα για φασίστα (αλλά όποιος έχει τη μύγα... ;) ).

Ούτε έφυγα από τη συζήτηση.

Δημοσ.
Μια στιγμή γιατί αυτό για "ψυχρή δολοφονία" και "στυγνή δολοφονία" το ακούω συνεχώς και δεν μπορώ να το καταλάβω...

Δεδομένο 1ο:

Υφίσταται σημαία του Κράτους Α μέσα σε έδαφος που, καλώς ή κακώς, είναι υπό κατοχή από στρατεύματα του Κράτους Α.

Δεδομένο 2ο:

Ένας πολίτης από το Κράτος Β προσπαθεί να κατεβάσει την σημαία του Κράτους Α. Κατά την προσπάθειά του αυτή, αναρριχάται στον ιστό της σημαίας.

Δεδομένο 3ο:

Στρατιώτης του Κράτους Α, θεωρώντας ότι υπερασπίζεται τη σημαία της πατρίδας του και (προφανώς) υπακούοντας στις διαταγές και τις εντολές που έχει λάβει, πυροβολεί τον πολίτη από το Κράτος Β.

Ο οποιοσδήποτε στρατιώτης που υπακούει πιστά τις εντολές των ανωτέρων του το ίδιο δεν θα έκανε; :?

Εκτός κι αν κάνω κάπου λάθος... :-|

Για ποιο κράτος λες? Αυτό που καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει? Υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Ντεκτάς?

Μπορεί να μην είμαι φανατικός πολέμιος των Τούρκων... αλλά ελεος ρε παιδιά σε λίγο θα κάνουμε και ήρωα αυτόν που σκότωσε τον Κύπριο εισβολέα Σολωμού :???:

• Super Moderators
Δημοσ.
Για ποιο κράτος λες? Αυτό που καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει? Υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Ντεκτάς?

Το ξανάγραψα και πιο πάνω: για το συγκεκριμένο θέμα, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία η νομική υπόσταση των κατοχικών εδαφών. Προφανώς δεν υφίσταται Κράτος αλλά τι σημασία έχει αυτό; Είναι εδάφη υπό την κατοχή της Τουρκίας. Αλλάζει κάτι στο όλο argument;

Μπορεί να μην είμαι φανατικός πολέμιος των Τούρκων... αλλά ελεος ρε παιδιά σε λίγο θα κάνουμε και ήρωα αυτόν που σκότωσε τον Κύπριο εισβολέα Σολωμού :???:

Συγγνώμη, αυτό διαβάζεις ότι λέω; :?

Ειλικρινά με εκπλήσσεις...

Δημοσ.
Το ξανάγραψα και πιο πάνω: για το συγκεκριμένο θέμα, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία η νομική υπόσταση των κατοχικών εδαφών. Προφανώς δεν υφίσταται Κράτος αλλά τι σημασία έχει αυτό; Είναι εδάφη υπό την κατοχή της Τουρκίας. Αλλάζει κάτι στο όλο argument;

Εκτός από τον Σολωμού οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ και στο υπόλοιπο πλήθος προκαλώντας τραυματισμούς.

Εγινε και προσφυγή στο Ευρωπαικό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για αυτούς που άνοιξαν πυρ.

Αν αυτό δεν αρκεί για να δείξει τον μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... τι αλλο να πω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...