Προς το περιεχόμενο

Έκανες πατατιά? Μοιράσου την μαζί μας!


liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας αφιερώσουμε και ένα post για να πούμε τις ''βαρβαρότητες'' που έχουν υποστεί κατά καιρούς τα μηχανήματά μας... Να γίνουν τα παθήματά μας (πιθανών) μαθήματα σε άτυχους και ανυποψίαστους.... ;)

 

και ξεκινάω με το δικό μου μαργαριτάρι...

όταν αγόρασα τον πρώτο μου σκληρό, από την χαρά, την αφηρημάδα μου και την ανυπομονυσία να τον βάλω επάνω, δεν εκλεισα το pc, με αποτέλεσμα όταν σύνδεσα την παροχή του ρεύματος ''τσαφ''...

πάει ο καινούριος μου σκληρός...

ένας WD 80 ήταν για την ιστορία, μόλις είχε βγει... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 712
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Eγώ είχα αγοράσει κάπου στο 2004-2005 μια μνήμη για το PC και ξεχασμένος όπως είμουν την έτριψα πάνω στην μάλλινη μπλούζα μου (μην ρωτήσεις γιατί,δεν ξέρω! :-P)

 

Ε,στατικός ηλεκτρισμός μετά,βάζω την μνήμη στο PC,και μνήμη γιοκ! :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είχα κάτσει ένα βράδυ πριν απο κανα χρόνο να συνδέσω-πρώτη φορά-το pc μου...έκατσα παιδεύτηκα από τις 10 μέχρι τισ μία παρά...τα είχα συνδέσει όλα,εκτός από τα power-on κ λοιπά ledάκια...είχα κουραστεί,είχα λιώσει κ σκούπισα ασυναίσθητα το μετωπό μου...μετά ξέχασα να σκουπίσω τα χέρια μου...πάω να βάλω τα καλώδια όλα οκ..ανοίγω το pc κ ...τσάφ...εγένετο καπνός...είχα κάψει και τα καλώδια και τις υποδοχές στην μητρική..άουτσ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα για το καληνύχτα αύριο θα έχω κιάλα :D πάω να βγάλω τα ram coolers από μια 6600 και στην βιασύνη μου βάζω ένα μαχαίρι ανάμεσα στα fins του cooler και το γυρνάω μαντέψτε τι ήταν από κάνω από το ψυχτρακι :D η κάρτα ήταν ενός φίλου και έγινε περίπου πριν 2 χρονια :D ακόμα του χρωστάω τα τελευταία 5 ευρώ :mgreen:

 

ηθικό δίδαγμα ? αν βιάζεστε μην κάνετε τον καλο στους ξένους :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αα θυμήθηκα και άλλο :D μια φορα έκανα Vdimm mod σε μια 7600 δικη μου αυτή την φορα και ενώ έπρεπε να βάλω 10K trimer ο τύπος από το μαγαζί μου είχε δώσει 100K το αποτέλεσμα ήταν με το που έβαλα την κάρτα στο pc όλη η οθόνη μια ομελέτα από artifacts και η κάρτα δεν ξανά δούλεψε ποτε :P

 

ηθικό δίδαγμα ? μην κάνετε τον έξυπνο και ας ξέρετε από πια μεριά έχουν την μεγαλύτερη αντίσταση τα trimer :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kalokairi 2006 kai i zesti varouse alipita stous 38-40 C'... ta klimatistika ta dinan ola ala i zesti mas eixe kopsi asxima....

 

Mazemena 3 tsakalia kai ego sto spiti prospathousame na ftiaksoume ton ipologisti (Amd X2 4400+, DFI Lanparty SLI-DR, 2x1GB OCZ PC-3200, MSI 7800GTX). Mas tin ixe dosi asxima dioti o g@minenos o ipologistis eki pisma... BLUE SCREEN... kai format den eprepe na gini me tin kamia !!!!

 

Pedema sto pedema, prospathia stin prospathia i ipomoni eksantlite... opote apsixologita troei klotsia akrivos pano sto CPU cooller apo ton idioktiti etsi stin psixra kai svini eki.... akolouthi kai deutero kai trito klotsidi... xamos!!!!

 

Teties klotsies oute o marantona den dini re mages !!!!

 

Meta apo kana 20lepto leei o filos mou... Oxi re Pousti mou ton g@mis@@@@

 

Perito na po oti emis eixame liosi sto gelio !!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν μία βδομάδα άνοιξα το κουτί από το 2ο PC μου για φύσημα/καθάρισμα. Ενώ το είχα ξανακαθαρίσει πριν 3 μήνες περίπου, αυτήν τη φορά μόνο αρκούδες που δε βρήκα μέσα! Τέτοια μπίχλα λίγοι θα έχετε δει μέσα σε PC!

 

Τί είχε γίνει; Όταν πρωτοαγόρασα το κουτί, στο πλαϊνό κάλυμμα είχα ανοίξει τρύπες για να βάλω δύο 8άρια ανεμιστήρια. Αυτήν τη φορά, τα ανεμιστήρια βρέθηκαν μυστηριωδώς ( ;) ) βιδωμένα με φορά που έμπαζε αέρα αντί να βγάζει. Μόνο που, μαζί με τον αέρα, μπήκαν και 2-3 κιλά σκόνη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω ευτυχως δεν ειχα πολλες βαρβαροτηρες...

αυτο που θυμαμαι τωρα, εφτιαχνα την motherboard, ολα ετοιμα και χαρουμενα.στο ασχετο μου καιγοταν η υποδοχη του κινητου που συνδεοταν με usb...στο πισι.

Το ειχα παει 2-3 φορες στην motorola, με εγγυηση φυσικα, δεν ειχα πληρωσει τπτ.Καθε φορα μου αλλαζαν πλακετα..δηλαδη..καινουργιο κινητο.

Κατα τυχη ανακαλυψα μια μερα οτι ειχα βαλει το καλωδιο του usb στην μητρικη αναποδα..και οτι εβαζες πανω το εκαιγε..

Α ρε μοτορολα που ναξερες... :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια στην τύχη και από μένα.

Καλοκαίρι και σε μια Abit NF7-S βάζω έναν Athlon XP3200+.

Όλα εντάξει, και όπως είναι το κουτί στο τραπέζι, 1!!! σταγόνα ιδρώτα πέφτει πάνω στην μητρική και ... τσαφφφφφ, τέλος.

Η πλάκα είναι πως το κατάλαβα και όπως έπεφτε ο ιδρώτας φαινόταν σαν να έχει παγώσει ό χρόνος και να σκέφτομαι γμτ, γμτ, γμτ, γμτ, την πατήσαμε.

Τρέξιμο μετά και αγωνία για το CPU μέχρι να βρω μητρική να το τσεκάρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1η μ@λ@κι@:πριν απο 2 μηνες περιπου πηρα απο e-shop την silent cooler της thermaltake που ειναι θηριακι και αρκετα βαρια και ξεκιναω να την βαλω...διαλαω το pc πανω στο κρεβατι,βγαζω την παλια ψυκτρα,καθαριζω την cpu απο την κολλα,βαζω λιγη κολλα(ο μ@λ@κ@ς) και βαζω την ψυκτρα...σηκωνω την μητρκη να για να την συνδεσω σωστα...και μου γλυστραει η ψυκτρα και πεφτει πανω στην καρτα γραφικων που ηταν απο κατω...ευτυχως την γλυταρα...

2η μ@λ@κι@:εχω πρωτοπαρει μια avermedia καρτα tv,την συνδεω στον φορητο και παω να την συνδεσω στην κεραια τηλεορασης...δεν υπολογιζω καλα την στροφη και χτυπαω στην γωνια και πατ! ο φορητος κατω....λεω την γ@%# τωρα....παω να τον ανοιξω...τπτ...βρε καλο μου βρε χρυσο μου τπτ...βγαζω μπαταριες,κλεινω καπακια,ανοιγω καπακια...τπτ...λεω ενταξει αυριο το πρωι για service..πριν φυγω το πρωι λεω κατσε τελευταια προσπαθεια...παταω το κουμπακι και....ανοιγει και με λεει προβλημα στον σκληρο!!!!το αποτελεσμα?4 μερες χωρις pc αλλα ΤΖΑΜΠΑ αλλαγη σκληρου στο service!!!:):):):):):):):):)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ωραίο :rolleyes: απόγευμα κάθισα να αλλάξω 3 πυκνωτές σε μια MSI (socket A) μητρική. Άλλαξα τους δύο και στον τρίτο τα σκ@τωσα. Έκοψα δύο διαδρόμους που οδηγούσαν από τον επεξεργαστή στο northbridge. Ήταν τόσο λεπτοί που μου ήταν αδύνατο να τους κολλήσω.

 

Χαλάστηκα και βγήκα βόλτα να μου περάσει. Αμ δε! Τη νύχτα αντί να πάω για ύπνο, μάζεψα τα απαραίτητα εργαλεία στο τραπέζι της κουζίνας (για να μην ξυπνήσει κόσμος) και άρχισα την επιχείρηση-ανακατασκευή. Με χίλια ζόρια κατάφερα να ενώσω τα 4 κομμένα άκρα μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας λεπτά καλώδια. Χαρούμενος τοποθέτησα στη θέση του τον τελευταίο πυκνωτή και έδωσα ρεύμα στη μητρική... Τζίφος. Έλεγχος ξανά στις συνδέσεις... τίποτα, νεκρή.

 

Νευριασμένος άρχισα να ξηλώνω οτιδήποτε χρήσιμο υπήρχε επάνω στη μητρική (πυκνωτές, βάσεις, ψύκτρες κτλ κτλ). Κάποια στιγμή, και αφού δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα πάνω στην πλακέτα, το μάτι μου έπεσε στο πίσω μέρος της βάσης του επεξεργαστή. Μια μεγάλη σταγόνα κόλλησης είχε βραχυκυκλώσει μπόλικα πινάκια. Μέσα στη νύστα μου δε το είχα προσέξει.

 

Με αυτό το τρόπο πήγε άπατη μια πολύτιμη μητρική :rolleyes:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...