Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Geoka1982 είπε

Στα λίτρα δεν είναι τρελή η διαφορά βέβαια αλλα και πάλι να σου υπενθυμίσω πως το doulton έχει NSF οπότε ότι γράφει ισχύει στο ακέραιο οπότε και πάλι δεν συγκρίνουμε τα ίδια πράγματα

Καλά βέβαια δεν πιστεύω προσωπικά  ότι θες αλλαγή στο 6 μηνό μπαμ ... Δλδ αν δεν έχεις συμπληρώσει τα λίτρα σου , κάνεις ένα καλό καθαρισμό στο κεραμικό εξωτερικά , και το κρατάς και παραπανω. Έτσι κ αλλιώς ο άνθρακας γενικά στο χρόνο αλλάζεται ... Αλλά με είχε προβληματίσει τότε που έψαχνα . Εσείς που τα έχετε δουλέψει τα αλλάζετε στο εξάμηνο η τα κρατάτε παραπάνω ?

2 λεπτά πριν, Stergios Kot είπε

. Πάντως πλάκα πλάκα δεν κάνουμε ένα φόρουμ για νερό? 

Να ανοίξουμε κανένα συναινετικό μαγαζί χαχαχα 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, dimitrisdim14 είπε

Καλά βέβαια δεν πιστεύω προσωπικά  ότι θες αλλαγή στο 6 μηνό μπαμ ... Δλδ αν δεν έχεις συμπληρώσει τα λίτρα σου , κάνεις ένα καλό καθαρισμό στο κεραμικό εξωτερικά , και το κρατάς και παραπανω. Έτσι κ αλλιώς ο άνθρακας γενικά στο χρόνο αλλάζεται ... Αλλά με είχε προβληματίσει τότε που έψαχνα . Εσείς που τα έχετε δουλέψει τα αλλάζετε στο εξάμηνο η τα κρατάτε παραπάνω ?

Καλά παιζεί ρόλο και πόσα άτομα το χρησιμοποιούν και τι χρήση το κάνουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Geoka1982 είπε

Καλά παιζεί ρόλο και πόσα άτομα το χρησιμοποιούν και τι χρήση το κάνουν

Ναι γ αυτό είπα αν δεν έχεις συμπληρώσει τα λίτρα .  Λογικά αυτό το τσεκαρεις κατά προσέγγιση . Τετραμελή οικογένεια πχ όντως στο εξάμηνο τα συμπληρώνει τα λίτρα 

 

9 λεπτά πριν, Stergios Kot είπε

14 μήνες και δούλευε ακόμη (με τεστ χλωρίου σταγόνες) το αφήσα τόσο από περιέργεια στους γονείς μου. Μιλάμε για το Ultracarb.

ναι μόνο για ultracarb λέω κ εγώ που είναι το τοπ τους

Το θέμα είναι ότι για  χλώριο έχουν όλα αρκετά μεγαλύτερη αντοχή από ότι στα άλλα στοιχεία .

Πχ  το Μάτριξ pb1 που θυμάμαι σίγουρα έχει  χλώριο  70.000 λίτρα , ενώ μόλυβδο 9600. 

Δλδ μήπως μείωνε το doulton χλώριο κανονικά κλπ αλλά τα άλλα τα άφηνε αφιλτράριστα? Ποσα λίτρα  δίνει η εταιρία 3200  ? Λογικά όσα δίνει είναι για όλα όσα φαίνονται στο τεστ της envirotek . Χλώριο μόνο ίσως έχει αρκετά παραπάνω .

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσες ανακρίβειες μαζεμένες και όλες διατυπωμένες με σιγουριά.

1. Η σκληρότητα του νερού δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στις λιθιασεις, παρά μόνο ζοριζει το οικιακό δίκτυο και τις συσκευές (ειδικά αν μιλάμε για πολύ σκληρό νερό). Αν χρήζει αντιμετώπισης τοποθετούμε αποσκληρυντή στην κεντρική παροχη. Χρήζει μελέτης από ειδικό.

2. Το χλώριο είναι απαραίτητο στο δίκτυο. Επειδή όμως δεν είναι καλό να το πίνουμε εμείς τοποθετούμε φίλτρα ενεργού άνθρακα στο σημείο λήψης του πόσιμου, συμπληρωματικά και στην ντουζιέρα για τους μερακλήδες.

3. Αν βρισκόμαστε σε δίκτυο επαρχίας χρειάζονται προφιλτρα κατακράτησης σωματιδίων. Στις μεγάλες πόλεις δεν είναι τόσο απαραίτητο.

4. Το εμφιαλωμένο έχει ίνες πλαστικού, κάνει πολύ ζημιά στο περιβάλλον και πάντα θα είναι αμφιβόλου ποιότητος λόγω του τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης του.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Vagosman είπε

Τόσες ανακρίβειες μαζεμένες και όλες διατυπωμένες με σιγουριά.

1. Η σκληρότητα του νερού δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στις λιθιασεις, παρά μόνο ζοριζει το οικιακό δίκτυο και τις συσκευές (ειδικά αν μιλάμε για πολύ σκληρό νερό). Αν χρήζει αντιμετώπισης τοποθετούμε αποσκληρυντή στην κεντρική παροχη. Χρήζει μελέτης από ειδικό.

2. Το χλώριο είναι απαραίτητο στο δίκτυο. Επειδή όμως δεν είναι καλό να το πίνουμε εμείς τοποθετούμε φίλτρα ενεργού άνθρακα στο σημείο λήψης του πόσιμου, συμπληρωματικά και στην ντουζιέρα για τους μερακλήδες.

3. Αν βρισκόμαστε σε δίκτυο επαρχίας χρειάζονται προφιλτρα κατακράτησης σωματιδίων. Στις μεγάλες πόλεις δεν είναι τόσο απαραίτητο.

4. Το εμφιαλωμένο έχει ίνες πλαστικού, κάνει πολύ ζημιά στο περιβάλλον και πάντα θα είναι αμφιβόλου ποιότητος λόγω του τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης του.

1.Αυτό με τις λιθιασεις είναι το πρώτο  post  πριν 10+ χρόνια... Η σκληρότητα δεν προκαλεί λιθιασεις , αλλά σε μερικές περιοχές που έχουν   χώμα στο νερό , τότε ίσως ευθύνεται το νερό. 

2.Όντως το χλώριο είναι χρήσιμο , αφού στην ουσία σκοτώνει όλα τα παθογόνα στο νερό ,αλλά μόνο μέχρι να φτάσει σπίτι σ το νερό . Μετά καλό είναι να το απομακρύνεις όπως λες κ εσύ . 

3.Τα προφιλτρα καλό είναι να υπάρχουν παντού , μιας και αποφορτιζουν καλώς το καλό φίλτρο από τα πολλά χρώματα κλπ.

4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τι εμφιαλωμένο νερό . ποιοτικά ένα καλό εμφιαλωμένο νερό  από πηγή βουνού  να πολύ ανώτερο από το νερό της λίμνης του Μαραθώνα ... Αλλά πόσο καιρό μένει μέσα στο μπουκάλι ? Τι θερμοκρασίακες αλλαγές έχει υποστεί κατά την μεταφορά του ? Στάσιμο νερό μέσα στο μπουκάλι χωρίς χλώριο , πώς γίνεται να μην αναπτύσει μικρόβια μήνες ολόκληρους μετά ? Είναι κάποια ερωτήματα που σε κάνουν να αναθεωρείς για τα εμφιαλωμένα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

ποιοτικά ένα καλό εμφιαλωμένο νερό  από πηγή βουνού  να πολύ ανώτερο από το νερό της λίμνης του Μαραθώνα

Όχι. Ένα εμφιαλωμένο νερό είναι απλά νερό απο μια πηγή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ανώτερο από την λίμνη του Μαραθώνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Όχι. Ένα εμφιαλωμένο νερό είναι απλά νερό απο μια πηγή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ανώτερο από την λίμνη του Μαραθώνα

Το λέω αυτό , γιατί τα νερά από τις πηγές πολλές φορές είναι πιο πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία επειδή ερχόμενα σε επαφή με διάφορα πετρώματα κλπ από τα νερά των λιμνών .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεύτερη ερώτηση. Για Αθήνα πάντα.

Από ότι καταλαβαίνω το ίδιο το χλώριο στο νερό δεν προκαλεί απολύτως τίποτα το κακό στον οργανισμό στις συγκεντρώσεις που έχουμε στο πόσιμο της Αθήνας. Μιλάμε πάντα για σοβαρές και ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, όχι για το τι λέει ο καθένας που πουλάει φίλτρα νερού κ.ο.κ.

Αντιθέτως, άκρως προβληματικές μπορεί να είναι κάποιες από τις οργανικές ενώσεις που δημιουργούνται στο νερό αφού προστεθεί το χλώριο (ΤΗΜs & HAAs). Δύο ερωτήσεις λοιπόν για όποιον μπορεί να απαντήσει.

1. Αναφέρεται γενικά πως τα επίπεδα συγκέντρωσης αυτών των ενώσεων στα δίκτυα ύδρευσης εποπτεύονται. Ισχύει αυτό την περίπτωση του δικτύου ύδρευσης της Αθήνας;

2. Ένα φίλτρο που αφαιρεί το χλώριο από το νερό (αδιάφορο για μένα), αφαιρεί και αυτές τις ενώσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Δεύτερη ερώτηση. Για Αθήνα πάντα.

Από ότι καταλαβαίνω το ίδιο το χλώριο στο νερό δεν προκαλεί απολύτως τίποτα το κακό στον οργανισμό στις συγκεντρώσεις που έχουμε στο πόσιμο της Αθήνας. Μιλάμε πάντα για σοβαρές και ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, όχι για το τι λέει ο καθένας που πουλάει φίλτρα νερού κ.ο.κ.

Αντιθέτως, άκρως προβληματικές μπορεί να είναι κάποιες από τις οργανικές ενώσεις που δημιουργούνται στο νερό αφού προστεθεί το χλώριο (ΤΗΜs & HAAs). Δύο ερωτήσεις λοιπόν για όποιον μπορεί να απαντήσει.

1. Αναφέρεται γενικά πως τα επίπεδα συγκέντρωσης αυτών των ενώσεων στα δίκτυα ύδρευσης εποπτεύονται. Ισχύει αυτό την περίπτωση του δικτύου ύδρευσης της Αθήνας;

2. Ένα φίλτρο που αφαιρεί το χλώριο από το νερό (αδιάφορο για μένα), αφαιρεί και αυτές τις ενώσεις;

Exposure to such disinfection by-products in drinking water, at high levels over many years, has been associated with a number of health outcomes by epidemiological studies

από το λινκ HAAs που έστειλες . Οπότε το χλώριο και τα παράγωγά του υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν σε κάποια άτομα θέματα.

 

Γενικά οι συγκεντρώσεις είναι ελάχιστες όντως σε χλώριο , αλλά το θέμα είναι πως εξ αρχής το χλώριο είναι μια ουσία που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον οργανισμό μας ... Αν υπάρχει έστω και 1στις 1000 να σε επηρεάσει κάπου το χλώριο , τότε γιατί να μην το αποφύγεις ? Ακόμα και αυτό το 1τις 1000ης. 

 

1. Υποτίθεται ότι εποπτεύονται από την ΕΥΔΑΠ κλπ με αναλύσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα , αλλά αν γίνει ποτέ κάποιο λάθος , και πέσει παραπάνω χλώριο , πιστεύεις θα μαθευτεί ? Εγώ στο χωριό μου πχ από Καντά θυμάμαι το νερό να έχει υπερβολικα πιο έντονη μυρωδιά σε χλώριο από της Αθήνας . 

2. Κάνε μία  τον κόπο και ρίξε μια ματιά 2 3 σελίδες πίσω . Χθες ανεβάσαμε αναλύσεις απο 3 φίλτρα .

Doulton ultracarb 

Aquametix

Cerametix.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε

Στάσιμο νερό μέσα στο μπουκάλι χωρίς χλώριο , πώς γίνεται να μην αναπτύσει μικρόβια μήνες ολόκληρους μετά ?

- Δεν υπάρχουν από την αρχή.

- Αυτά που υπήρξαν θανατώθηκαν από ποικίλα αίτια.

- Δεν υπάρχει θρεπτικό υπόστρωμα.

- Στη χειρότερη περίπτωση (δηλαδή υφίστανται τα αντίθετα όλων των παραπάνω) έχουμε... αραίωση.

 

Υ.Γ. Η μόνη μου ανησυχία είναι το πλαστικό που καταπίνουμε, καθώς (ειδικά σε επαρχία/νησιά όπου οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι) είναι συνηθισμένο οι φιάλες κάθε είδους (νερά, αναψυκτικά, λοιπά ποτά...) είτε να μεταφέρονται σε οχήματα χωρίς σκέπαστρο, είτε να αποθηκεύονται προσωρινά σε ασκεπείς χώρους. Επιπλέον απαγορεύεται η έκθεσή τους στον ήλιο ακόμα κι εντός ψυγείων και φυσικά όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του νερού στη φιάλη μπουκάλι από την ημέρα εμφιάλωσης τόσο πιο πολύ πλαστικό τρώμε. Έχει τύχει φορές να πάμε σε μαγαζί για φαγητό και από πλαστικό εμφιαλωμένο να βρεις μέσα ίνες από τη φιάλη (προσωπικά ρωτάω αν έχουν γυάλινη). Ακόμα, όταν το νερό παραμένει πολύ θα έχετε παρατηρήσει πως αποκτά και μια «πλαστικίλα» στη γεύση.

Προσωπικά δεν συνιστώ στον κόσμο να καταναλώνει αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό. Όταν βρίσκομαι σε επαρχίες όπου δεν έχουν καλό πόσιμο πάντα προτείνω να αγοράσουν φίλτρο - και για οικονομικούς λόγους.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Vagosman είπε

Τόσες ανακρίβειες μαζεμένες και όλες διατυπωμένες με σιγουριά.

1. Η σκληρότητα του νερού δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στις λιθιασεις, παρά μόνο ζοριζει το οικιακό δίκτυο και τις συσκευές (ειδικά αν μιλάμε για πολύ σκληρό νερό). Αν χρήζει αντιμετώπισης τοποθετούμε αποσκληρυντή στην κεντρική παροχη. Χρήζει μελέτης από ειδικό.

2. Το χλώριο είναι απαραίτητο στο δίκτυο. Επειδή όμως δεν είναι καλό να το πίνουμε εμείς τοποθετούμε φίλτρα ενεργού άνθρακα στο σημείο λήψης του πόσιμου, συμπληρωματικά και στην ντουζιέρα για τους μερακλήδες.

3. Αν βρισκόμαστε σε δίκτυο επαρχίας χρειάζονται προφιλτρα κατακράτησης σωματιδίων. Στις μεγάλες πόλεις δεν είναι τόσο απαραίτητο.

4. Το εμφιαλωμένο έχει ίνες πλαστικού, κάνει πολύ ζημιά στο περιβάλλον και πάντα θα είναι αμφιβόλου ποιότητος λόγω του τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης του.

Αγαπητέ Vagosman, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά στα τελευταία posts γίνεται εκτενή και σωστή ενημέρωση τόσο εμού όσο και 3-4 ατόμων παραπάνω για προτάσεις - λύσεις σε φίλτρανση νερού από συμφουρήτες  που ζητάνε την γνώμη μας. Για τις ανακρίβειες που λες όντως υπάρχουν σε πολύ παλαιά ποστ από ανθρώπους που όντως δεν γνώριζαν ή γνώριζαν "τα φίλτρα του καφενείου".

Πάμε τώρα να πιάσουμε ένα ένα αυτά που αναφέρεις:

1. Σωστά η σκληρότητα δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο για την πέτρα στα νεφρά, αντιθέτως την αποκτάς αν δεν πίνεις αρκετό νερό και καταναλώσεις όξινες τροφές. Γνώμη μου αποσκληρυντής χρειάζεται όταν έχουμε σκληρό νερό πάνω από 13-14 γερμανικούς βαθμούς (ή >230mg/lt CaCO3). Φυσικά εδώ θέλει μελέτη από ειδικό γιατί το αποσκληρυμένο νερό γίνεται πλούσιο σε Νάτριο και το νερό της περιοχής αν είναι ήδη πλούσιο σε νάτριο υπάρχει θέμα. Συνήθως τοποθετείτε μια αντίστροφη ώσμωση 

2. Σωστά και εδώ το χλώριο το θέλουμε παντού εκτός από την πόση. Αν και σε χαμηλή περιεκτικότητα πάλι είναι βλαβερό για την υγεία μας και συγκεκριμένα καταστρέφει τα προβιοτικά, την χλωρίδα του παχέος εντέρου.

3. Σωστά, πάντα προφίλτρα αλλά δεν ξεχνάμε τις αλλαγές

4. Σωστά και εδώ, μακριά από εμφιαλωμένα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες

Επεξ/σία από Stergios Kot
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/7/2020 στις 8:24 ΠΜ, Vagosman είπε

Τόσες ανακρίβειες μαζεμένες και όλες διατυπωμένες με σιγουριά.

1. Η σκληρότητα του νερού δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στις λιθιασεις, παρά μόνο ζοριζει το οικιακό δίκτυο και τις συσκευές (ειδικά αν μιλάμε για πολύ σκληρό νερό). Αν χρήζει αντιμετώπισης τοποθετούμε αποσκληρυντή στην κεντρική παροχη. Χρήζει μελέτης από ειδικό.

2. Το χλώριο είναι απαραίτητο στο δίκτυο. Επειδή όμως δεν είναι καλό να το πίνουμε εμείς τοποθετούμε φίλτρα ενεργού άνθρακα στο σημείο λήψης του πόσιμου, συμπληρωματικά και στην ντουζιέρα για τους μερακλήδες.

3. Αν βρισκόμαστε σε δίκτυο επαρχίας χρειάζονται προφιλτρα κατακράτησης σωματιδίων. Στις μεγάλες πόλεις δεν είναι τόσο απαραίτητο.

4. Το εμφιαλωμένο έχει ίνες πλαστικού, κάνει πολύ ζημιά στο περιβάλλον και πάντα θα είναι αμφιβόλου ποιότητος λόγω του τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης του.

Η σκληρότητα του νερού δε μας ενδιαφέρει τόσο για τις λιθιάσεις, αλλά για την καταπόνηση των Boiler και λοιπών συσκευών που με τη σειρά τους μπορεί να γίνουν υγειονομικές βόμβες μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. 

Ένας κακοσυντηρημένος και κακοβαλμένος θερμοσίφωνας που έχει "χτυπηθεί" από τα άλατα, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, από φαγούρες και έκζεμα μέχρι να περάσουν σκουριές κτλ. στο πόσιμο νερό (από βλακεία του εγκαταστάτη τις περισσότερες φορές).

Άρα κατ' επέκταση το φιλτράκι στην ντουζιέρα δεν είναι για μερακλήδες αλλά απαραίτητο και σου μιλάω εκ πείρας μιας και το έβαλα και είδα τεράστια διαφορά.

 

Για τα εμφιαλωμένα που λες, δεν περνάνε ίνες πλαστικού μέσα στο νερό, αλλά πιθανόν καρκινογόνες χημικές ενώσεις (οι οποίες προκαλούν και διάφορα άλλα προβλήματα, τίγκα στις επιστημονικές αναλύσεις είναι το διαδίκτυο) από την διάσπαση του PE/PET. Και φυσικά με την έκθεση στον ήλιο αναπτύσσονται παθογόνα, αυτό το γράφω γιατί κάποιος έγραψε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο εμφιαλωμένο, όχι βέβαια, αυτά είναι γνωστά δε ψάχνουμε μόνο τα άρθρα που συμφωνούν με αυτά που θέλουμε εμείς να πιστεύουμε, φιλικά πάντα :-)

Επεξ/σία από pinakas0
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2020 στις 12:28 ΠΜ, dimitrisdim14 είπε

Το νου σας παιδιά σχετικά με τα φίλτρα Eiger που υπάρχουν στο Σκρουτζ . Αγόρασα μια ριτηνη για άλατα , η οποία πάνω γράφει της Παναγίας τα μάτια . NSF , WQA, TUV, κλπ. Όταν την έψαξα στο nsf δεν βρήκα του σχετικό .

Έστειλα λοιπόν email στην επίσημη ας πούμε σελίδα της Eiger στο email που γράφει μέσα . Αποτέλεσμα ήταν το email μετά από 7 προσπάθειες να μην παραδοθεί ποτέ . Προφανώς το email είναι ανύπαρκτο . Έστειλα το παρακάτω email και μου έστειλε μήνυμα η microsoft ότι το email δεν παραδόθηκε ποτέ.

Screenshot_20200627-002734_Outlook.jpg

Screenshot_20200627-002743_Outlook.jpg

Εν συνεχεία έστειλα μνμ στο ελληνικό κατάστημα που αγόρασα το φίλτρο, ακριβώς το ίδιο μήνυμα αλλά στα ελληνικά. Δεν έλαβα απάντηση από εκεί. Το κατάστημα είναι το water fresh στο Ρέντη. Το email που τους έστειλα είναι το παρακάτω.

Screenshot_20200627-003014_Outlook.jpg

Στη συνέχεια αφού δεν μου απάντησε κανείς αποφάσισα να στείλω e-mail στο nsf. όπου μου απάντησαν μέσα σε μία ημέρα. Η Ελληνική επιχείρηση δεν έχει χρόνο να απαντήσει, και ολόκληρο NSF απάντησε μέσα σε μία ημέρα.  η απάντηση που πήρα ήταν φυσικά ότι ΔΕΝ έχει καμία πιστοποίηση.

Επισυνάπτω το email που έστειλα και την απάντηση που έλαβα.

Screenshot_20200627-003257_Outlook.jpg

Screenshot_20200627-003325_Outlook.jpg

Σύμφωνα με όλα αυτά λοιπόν , έχετε το νου σας παιδιά .

Ενημερώνω το ποστ , μετά από τόσες μέρες έπειτα βέβαια από κοινοποίηση email στο συνήγορο του καταναλωτή , μου απάντησε το κατάστημα ,αφού πρώτα τους έστειλα 3 mail, και όπως είπα το τρίτο το κοινοποιησα και στο συνήγορο του καταναλωτή ,, και μου είπε ότι το φίλτρο eiger , έχει μέσα υλικο- ριτηνη η οποία όπως λέει εκείνη έχει πιστοποίηση nsf, αλλά με άλλο όνομα , και όχι όλο το φυσίγγιο συνολικά σαν φίλτρο eiger  , όπως αναφέρει η ετικέτα του , γ αυτό και το nsf μου απάντησε αρνητικά όταν το ρώτησα αν έχει πιστοποίηση το eiger ..  Οπότε όντως ψεύδος ανέφερε πάνω το φυσίγγιο ότι "filter cartridge has been tested and certified by NSF international against NSF 42 standard for material requirements only. "

 

Πάντως γενικά η συγκεκριμένη ριτηνη , αλλοιώνει υπερβολικά πολύ τη γεύση του νερού, παρόλο που στα πιστοποιητικά είναι food graded, κατάλληλη δηλαδή για πόση, προσωπικά η γεύση δεν μου άρεσε καθόλου του νερού. Για αυτό και δεν τη συνιστώ πάντως ορίστε και τα πιστοποιητικά που μου έστειλαν. 

https://drive.google.com/folderview?id=13WkU6E8mgBvsPfADagNs80dzCZIHvZs0

 

 

Screenshot_20200706-225412_Drive.jpg

SmartSelect_20200706-225725_Drive.jpg

SmartSelect_20200706-225735_Drive.jpg

SmartSelect_20200706-225748_Drive.jpg

SmartSelect_20200706-225756_Drive.jpg

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά ! έχω ένα σύστημα αντιστροφής  ώσμωσης 6 σταδίων

1ο στάδιο φίλτρο πολυπροπυλενίου  PP 1μm

2ο στάδιο φίλτρο ενεργού άνθρακα GAC

3ο στάδιο φίλτρο ενεργού άνθρακα CTO 5μm

4ο στάδιο μεμβράνη RO 50GPD 0,0001 μικρά. 

5ο στάδιο φίλτρο γραμμής εμπλουτισμού ιχνοστοιχείων 

6ο στάδιο φίλτρο γραμμής ενεργού άνθρακα GAC

 

θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται για 3o στάδιο να βάλω το Matrikx Pb1 0,5 μm

και στο 2ο στάδιο να μην βάλω GAC αλλά πάλι CTO στα 5μm;

Ευχαριστω !

Επεξ/σία από faklan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...