Προς το περιεχόμενο

Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu, μέσα από τα Windows! Πιο εύκολο δεν γίνεται !!!

TurboJugend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα με 8.04 μου βγάζει κατά την εγκατάσταση μηνύματα όπως:

ata4.00: qc timeout (cmd 0x27)

ata4.00: failed to read native max adress (err_mask=0x4)

ata4: failed to recover some devices, retrying in 5 sec

Τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν αναγνωρίζει κάποια συσκευή; Μου βγάζει από ένα σημείο και μετά συνέχεια τέτοια και δεν προχωράει το install.

Και με μια 7αρα έκδοση το ίδιο έκανε.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα 'θελα τα φώτα σας σχετικά με ένα προβλημα που αντιμετωπίζω με το kubuntu,

Προσπαθώ να το τρέξω σε ένα μηχάνημα με AMD64 και nvidia 7300 GT,

Κάνω boot λοιπον με το cd και αφού μου βγάλει το πρώτο menu, μετα απο λίγο

έχω μια γκρι οθόνη με κάθετες πράσινες γραμμές.

Ψάχνοντας λίγο στο forum κάπου διάβασα ότι αυτό είναι πρόβλημα μάλλον της κάρτας γραφικών και ότι πρέπει να πατήσω ctrl-alt και F1 ή backspace,

έκανα λοιπόν αυτό και αυτό που είχα είναι μία μπλε οθόνη.

Καμιά βοηθεια κανείς?Τί μπορώ να κάνω?:cry:

Να πω ότι στο άλλο μου pc με διαφορετική κάρτα γραφικών το έτρεξα κανονικότατα.

Δημοσ.

Επειδή λαμβάνω PMs τελευταία για το αν γίνεται από windows 32bit να εγκατασταθεί με wubi ubuntu 64bit -> Η απάντηση μου είναι πως ναι τεχνικά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας.

Αν κάποιος βρει πρόβλημα ας το πει. :)

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι μου,είχα δοκιμάσει αυτο το tutorial ας το πούμε με το wubi installer με την προηγούμενη έκδοση των ubuntu κ όλα είχαν πάει κατ' ευχήν.

Τώρα είπα να το δοκιμάσω με την καινούργια έκδοση αλλα στα Kubuntu 8.04 με το kde4!

Κατέβασα λοιπόν την beta έκδοση το τρέχω κάνω την εγκατάσταση όλα μιά χαρά,μετά το restart που ζητάει και επιλέγοντας απο τον loader kubuntu βγάζει την μπάρα που φορτώνει και μετά μένει σε μία οθόνη γράφοντας inframents κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά κ δεν κάνει τίποτα το είχε και άλλος αυτό το πρόβλημα;

Έχετε τίποτα στο νού σας κάποια βοήθεια στο τι να φταίει;

Δημοσ.
Γειά σας φίλοι μου,είχα δοκιμάσει αυτο το tutorial ας το πούμε με το wubi installer με την προηγούμενη έκδοση των ubuntu κ όλα είχαν πάει κατ' ευχήν.

Τώρα είπα να το δοκιμάσω με την καινούργια έκδοση αλλα στα Kubuntu 8.04 με το kde4!

Κατέβασα λοιπόν την beta έκδοση το τρέχω κάνω την εγκατάσταση όλα μιά χαρά,μετά το restart που ζητάει και επιλέγοντας απο τον loader kubuntu βγάζει την μπάρα που φορτώνει και μετά μένει σε μία οθόνη γράφοντας inframents κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά κ δεν κάνει τίποτα το είχε και άλλος αυτό το πρόβλημα;

Έχετε τίποτα στο νού σας κάποια βοήθεια στο τι να φταίει;

To CD του ubuntu το έβγαλες ή bootαρες με αυτό μέσα?

Δημοσ.

Βασικά δεν έχω γράψει το image σε cd το τρέχω με deamon tools κάνω το setup και μετά κάνω unmount image και κάνω restart.

Μετά φορτώνει με βγάζει στην οθόνη επιλογής λειτουργικού διαλέγω kubuntu φορτώνει μία φορα την μπάρα και μετά σταματάει και λέει :

"BusyBox v1.1.3(debian 1:1.1.3-5ubuntu 12) Built-in shell (ash)

Enter 'help' for a list of built in commands

(initramfs) [45.73328] sd 2:0:0:2

[sde Assuming drive cach write through (45.736680] sd 2:0:0:2 [sde Assuming drive cache : write through

(initramfs)"

Τι θέλει να πει ο ποιητής;;

Τι φταίει ότι δεν το γράφω το image σε cd;

Δημοσ.

Επειδή δεν έχει βγεί η τελική έλκδοση καλύτερα να περιμένεις ακόμα 14 μέρες.

Δημοσ.

Για να το δεις μπορείς απλά να κάνεις boot απο αυτό χωρίς να το εγκαταστήσεις.Για να το εγκαταστήσεις σιγουρέψου οτι κατεβάζεις την τελευταία έδοση του wubi και του ubuntu.Αλλιώς περίμενε. 13 μερούλες μένουν...

Δημοσ.

Προφανώς και πρέπει να γράψεις το image σε CD tantrikelo ! Όταν κλείνει το daemon πάυει να υπάρχει και το cd... γρήγορα να το κάψεις και να δεις το 8.04 :)

Καλή τύχη !

Δημοσ.

@TurboJugend: Θα το δοκιμάσω και με αυτόν τον τρόπο να δω!:-) αλλά όταν τελειώσει η εγκατάσταση σου λέει να βγάλεις το cd οπότε δεν νομίζω ότι το ενοχλεί το deamon

@ftso:Το ξέρω ότι και απλά κάνοντας boot τα βλέπεις αλλά αν μπορώ να τα εγκαταστήσω κι όλας ακόμα καλύτερα!;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...