Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμπαθάτε τα ανόητα ερωτήματα μου, αλλά πως το Σύνταγμα του 2001 ερμηνεύεται σε βιβλίο του 1975;

Στο Σύνταγμα του 1986, υπήρχε ο όρος της "επίσημης θρησκείας", αυτός έχει αντικατασταθεί στο Σύνταγμα του 2001 από τον όρο "επικρατούσα θρησκεία". Νομικός δεν είμαι, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτοί οι 2 όροι δεν είναι ταυτόσημοι.

Και φυλλομετρώντας την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας, διαπίστωσα την ανυπαρξία των παρενθέσεων του Aigeas σχετικά με την επίσημη θρησκεία.

Ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει νόμος, κανόνας, επεξήγηση πως ο κάθε αρχιεπίσκοπος πρέπει να θάβεται ως αρχηγός κράτους...

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νταξ , το ψιλομαμήσατε το θέμα....απλά , προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν ήτανε

σημαντκή προσωπικότητα που είχε προσφέρει , το αντίθετο μάλιστα....Για αυτό και δεν αξίζει τις τιμές.

Ας σεβαστούμε όμως τους Χριστιανούς ( οπως εμένα πχ ) και να μην κοροιδευουμαι ιερά και όσια ( για κάποιους).

Απο και και πέρα , όντως πρεπει να σεβαστούμε ότι ένας άνθρωπος έιναι νεκρός.

Δημοσ.

εγω ενα θυμαμαι

σεισμος αθηνας, και ειχε παει καπου ο χριστοδουλος και μαζι απο πισω παπαδες και καμερες

και λεει ο χριστοδουλος, ας βγαλουμε ενα σεντονι να μαζεψουμε χρηματα για οσους επληγησαν, και εβγαλαν ενα και ριχνανε λεφτα

Δημοσ.
Συμπαθάτε τα ανόητα ερωτήματα μου, αλλά πως το Σύνταγμα του 2001 ερμηνεύεται σε βιβλίο του 1975;

Στο Σύνταγμα του 1986, υπήρχε ο όρος της "επίσημης θρησκείας", αυτός έχει αντικατασταθεί στο Σύνταγμα του 2001 από τον όρο "επικρατούσα θρησκεία". Νομικός δεν είμαι, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτοί οι 2 όροι δεν είναι ταυτόσημοι.

Και φυλλομετρώντας την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας, διαπίστωσα την ανυπαρξία των παρενθέσεων του Aigeas σχετικά με την επίσημη θρησκεία.

Ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει νόμος, κανόνας, επεξήγηση πως ο κάθε αρχιεπίσκοπος πρέπει να θάβεται ως αρχηγός κράτους...

καλα εδω στην βουγιουκλακη δεν θυμασαι τι ειχε γινει?

τουλαχιστον θα μου πεις εκεινη ψυχαγωγεί και τοσο κοσμο..

Δημοσ.

Έτσι :)

Υγ. Προφανώς για κάποιους "έξυπνους" εδώ μέσα ο όρος "επίσημη" και ο όρος "επικρατούσα" είναι το ίδιο :lol:

Δημοσ.

Αλλά για σένα δεν είπαμε....

Είσαι το ίδιο χρήσιμος για την κοινωνία με τον Γηρυόνη τον.... πολέμαρχο; Γιατί εντάξει, εδώ που τα λέμε κι εγώ να τα τινάξω, θα υπάρχει μία λίστα με σοβαρά πράγματα που έκανα στην ζωή μου τα οποία θα παραδώσω στους απογόνους μου.

Κάθε άνθρωπος έχει έχει σημαντική θέση σε μία κοινωνία.

Ακόμα και ο πιο ασήμαντος άνθρωπος έχει την σημαντική θέση του πιο ασήμαντου ανθρώπου...

Πόσο χρήσιμοι θα ήταν οι σημαντικοί αν δεν υπήρχαν οι ασήμαντοι?

το γ@μησα λίγο το θέμα, οκ / :P

Δημοσ.
Αν ο καθένας θαβόταν σύμφωνα με "τις τιμές που του αρμόζουν" insomniak, τότε θα αναγκαζόμασταν να θάβουμε πολλούς στο πηγάδι του Μελιγαλά.

Care to elaborate on that? Και θα σε παρακαλούσα να είσαι ξεκάθαρος στην απάντηση σου.

Δημοσ.
Κάθε άνθρωπος έχει έχει σημαντική θέση σε μία κοινωνία.

Ακόμα και ο πιο ασήμαντος άνθρωπος έχει την σημαντική θέση του πιο ασήμαντου ανθρώπου...

Πόσο χρήσιμοι θα ήταν οι σημαντικοί αν δεν υπήρχαν οι ασήμαντοι?

Συμφωνώ απόλυτα liopyr, εξάλλου η εμπειρία μου στη ζωή μου έχει αποδείξει πως ο επαίτης της Ομόνοιας είναι το ίδιο σημαντικός με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

:lol::lol::lol:

Αλλά αναζητώντας το όνομά της στο google σίγουρα θα βρίσκει κείμενα που να την διασκεδάζουν, ενώ ο επαίτης διασκεδάζει μόνο όταν δείχνω χριστιανική διάθεση.

Δημοσ.

Μωρέ και εγώ δεν είχα σκοπό να πω τίποτα γιατί ήξερα ότι σίγουρα θα έθιγα τους ευσεβείς χριστιανούς ,έλα που πρέπει να θυμίσω σε μερικούς που κοντεύουν να τον αγιοποιήσουν, τα οικονομικά,σεξουαλικά σκάνδαλα όπως και την προσωπική περιουσία του Χρυστόδουλου.

Τι στρινγκακια έχουν να σχίσουν για την διαδοχή οι εν χριστό αδελφή του δεν λέγεται.

Δημοσ.

Θα έχει μπλοκάρει τον υπολογιστή σου η αρχιεπισκοπή, δεν εξηγείται αλλιώς!

:lol:

Καλά τα λες, μια καλή πρόταση είναι να θάβεται ο Πάπας απευθείας στον κάδο απορριμάτων.

Δημοσ.
Μωρέ και εγώ δεν είχα σκοπό να πω τίποτα γιατί ήξερα ότι σίγουρα θα έθιγα τους ευσεβείς χριστιανούς ,έλα που πρέπει να θυμίσω σε μερικούς που κοντεύουν να τον αγιοποιήσουν, τα οικονομικά,σεξουαλικά σκάνδαλα όπως και την προσωπική περιουσία του Χρυστόδουλου.

Τι στρινγκακια έχουν να σχίσουν για την διαδοχή οι εν χριστό αδελφή του δεν λέγεται.

Μα αυτό είναι το θέμα. Δεν είναι ούτε το αν πέθανε, ούτε το αν ζει -είναι η τάση που έχει η μάζα να αγιοποιεί, να συγχωρεί (νομίζοντας πως έχει το δικαίωμα να το κάνει) αν είναι αρκετά συνειδητοποιημένη ώστε να εντοπίζει λάθη και να παραβλέπει -αν δεν είναι αρκετά συνειδητοποιημένη!- τον καθένα απλώς και μόνο επειδή έκανε το ΜΟΝΟ σίγουρο πράγμα στον πλανήτη που άλλωστε θα κάνουν και οι ίδιοι (μήπως γι'αυτό; ) και που δεν είναι και τίποτα ξεχωριστό ε, συμβαίνει κάθε μέρα. Και ξαφνικά, ο Χριστόδουλος και ο όποιος Χριστόδουλος, όντας ο μοναδικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κλαίουσα κυράτσα και το αντικείμενο της (δίκαιης ή μη, δεν έχει σημασία) λατρείας της, γίνεται εκατό φορές πιο πανάγαθος και λατρευτός και Απώλεια. Και αν ο δηθενισμός και ο πόνος πουλάνε, σκεφτείτε τι κάνει ο δήθεν πόνος -και βλέπεις τα κανάλια στο όνομα του καθωσπρεπισμού και του "στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι" να ξεχνάνε το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, το φασιστικό παρελθόν και την τρόμπα των ταυτοτήτων και γενικά, όλα όσα χρησιμοποιούσαν κατά του νεκρού όσο ζούσε, γιατί έτσι συμφέρει. Αν πέθαινε ο Παττακός ή κάποια εξ' ορισμού αντιπαθής (λλ_νεο σκάσε) περσόνα, άνετα θα εστιάζανε σε μια διακριτική (λέμε) αλληλουχία κρα. Αλλά τώρα, αυτή η πλειοψηφία που πρέπει να κερδίσουν, είναι ο γκόακορ και η γιαγιά του -οπότε θα κλάψουν μαζί τους συμβάλλοντας στον ουροβόρο και δακρυλάγνο κύκλο.

Και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τα @@ να το αντιμετωπίσει απλώς σαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και όχι ένα ευτυχές ή δυστυχές γεγονός. Δηλαδή αν η Νταϊάνα ή η Μητέρα Τερέζα ήταν Ελληνίδες τι θα 'χαμε κάνει ρε παιδιά; Μαζικές εκτρώσεις για πρακτική συμπόνοια;

Α! κύριε , κύριε Μαλακάση,

ποιός θα βρεθεί να μας δικάσει,

μικρόν εμέ κι εσάς μεγάλο,

ίδια τον ένα και τον άλλο;

Τους τρόπους, το παράστημά σας,

το θελκτικό μειδίαμά σας,

το monocle που σας βοηθάει

να βλέπετε μόνο στο πλάι

και μόνο αυτούς να χαιρετάτε

όσοι μοιάζουν αριστοκράται,

την περιποιημένη φάτσα,

την υπεροπτική γκριμάτσα

από τη μια μεριά να βάλει

της ζυγαριάς, κι από την άλλη

πλάστιγγα να βροντήσει κάτου,

μισητό σκήνωμα, θανάτου

άθυρμα, συντριμμένο βάζον,

εγώ, κύμβαλον αλαλάζον.

Α! κύριε, κύριε Μαλακάση,

ποιός τελευταίος θα γελάσει;

Δημοσ.

Δεν είπαμε πως από την Παρασκευή και μετά θα συζητήσουμε για τα έργα και τις ημέρες του αποθανόντος, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας , ποιος θα το διαδεχτεί και για την καινούργιο κύκλο των Χαμένων?.Τώρα συζητάμε για το αν έπρεπε να θαφτεί με τιμές ή όχι.

Ξανάγραψα πως έναν άνθρωπο τον κάνουν σημαντικο αυτοί που τον ακολουθούν (followers ταιριάζει καλύτερα).Ενας άνθρωπος που κατόρθωσε να μαζέψει 1,5 εκ υπογραφές σημαίνει αν μη τι άλλο πως έχει κάποια απήχηση.Θυμίζω πως σε αντίστοιχη δημοκρατική πρωτοβουλία λίγους μήνες πριν μαζεύτηκαν δε μαζεύτηκαν 500000 άνθρωποι.Αρα λοιπόν κάποιος που επηρεάζει τις απόψεις 1,5 εκ ατόμων (ίσως και παραπάνω) δικαιούται να θεωρείται πνευματικός ηγέτης του ποιμνίου του τουλάχιστον.

Πάντως το 4ήμερο πένθος θεωρώ πως έγινε και για αβαντάρισμα του χριστεπώνυμου πλήθους.

Δημοσ.
Ενας άνθρωπος που κατόρθωσε να μαζέψει 1,5 εκ υπογραφές σημαίνει αν μη τι άλλο πως έχει κάποια απήχηση.Θυμίζω πως σε αντίστοιχη δημοκρατική πρωτοβουλία λίγους μήνες πριν μαζεύτηκαν δε μαζεύτηκαν 500000 άνθρωποι.

Ενώ ο Χριστόδουλος πάλι με τανκ την έκανε τη δουλειά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...