dimitra_m3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Όπως είπα, ο γιατρός μου μου είπε να μην σηκώνω βάρη που δεν αντέχω και ό,τι πιέζει πνεύμονα. Για αυτό ρωτάω εδώ εάν γυμνάζομαι με το ίδιο βάρος συνέχεια και αν η κωπηλατική πιέζει κάπου (που λογικά δεν πιέζει). αν σηκώνεις συνέχεια το ίδιο φορτίο ο οργανισμός θα τον συνηθίσει οπότε ... και με τα cardio workout τα ίδια θέματα δεν θα είχες; μήπως να την δεις με bw ασκήσεις; δοκίμασε κανένα trx (αλλά πάρε έγκριση ιατρού πρώτα)
Pintsie Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 αν σηκώνεις συνέχεια το ίδιο φορτίο ο οργανισμός θα τον συνηθίσει οπότε ... και με τα cardio workout τα ίδια θέματα δεν θα είχες; μήπως να την δεις με bw ασκήσεις; δοκίμασε κανένα trx (αλλά πάρε έγκριση ιατρού πρώτα) trx για κανέναν λόγο. Δεν αντέχω όχι ότι δεν κάνει. Απλά δεν αντέχω ως αγύμναστο πλάσμα που είμαι. Σε γενικές γραμμές μου έχει πει να μην κάνω τίποτα που δεν αντέχω. Απλά η απορία μου ήταν αν με το να αντέχεις τις ασκήσεις, γυμνάζεσαι. Τον είχα ρωτήσει ποιες ασκήσεις απαγορεύονται είτε τις αντέχω είτε όχι και μου είχε πει βάρη με μπάρα. Όλα τα άλλα επιτρέπεται να τα κάνω απλά να μπορώ να τα αντέξω. Να μην ζορίζω το πάνω μέρος δηλαδή. Πχ, στα πόδια μπορώ να σηκώσω τα διπλάσια-τριπλάσια από ότι στα χέρια χωρίς κανένα πρόβλημα. Βαράκια μπορώ να κάνω άφοβα. Ουσιαστικά τα πάντα κάνω, αρκεί να μην πιέζεται ο θώρακας τόσο πολύ. Παλιά που έκανα γιόγκα/πιλάτες κάποιες ασκήσεις μου έλεγε ο γυμναστής να μην τις κάνω καθόλου όσο τις έκαναν οι υπόλοιποι παρόλο που δεν έχουν βάρη εκεί και απλά περίμενα να πάμε στην επόμενη άσκηση. Αλλά δυστυχώς δεν ξέρουν όλοι οι γυμναστές τι να σε βάλουν να κάνεις! Δεν ξέραν καν το πρόβλημα που έχω τι είναι εκεί που πάω. τεσπα. Γενικά, γυμναστική κάνω καθαρά για να αυξήσω αντοχή. Δεν κάνω τόσο για μύες κτλ. Προσπαθώ να κάνω ποδήλατο/διάδρομο όσο μπορώ παραπάνω και γενικά, εκτός γυμναστηρίου, λιώνω στο περπάτημα καθημερινά. Αλλά, δεν θα με χάλαγε να γίνω και λίγο πιο... φιτ να μπει και κανένα παλιό τζιν. γκούχου γκούχου.
dimitra_m3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 κανείς δεν αντέχει με κάτι όταν ασχολείται για αρχή μαζί του.... βασικά ούτε και μεις έχουμε καταλάβει το πρόβλημα που έχεις. Λογικά δεν σε αφήνει και να τρέξεις; σωστά; να λαχανιάζεις και έτσι!Κάνε βάρη και μετά αερόβιο min 30', καθάρισε τη διατροφή σου από μαλακίες. 5 μικρά και σταθερά γεύματα που να αποτελούνται από μια πηγή πρωτεινης, μια υδατάνθρακα και καλά λιπαρά
Pintsie Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 μπορώ να τρέξω. Να πιέζω το θώρακα με βάρη κτλ δεν κάνει. Δεν μου πολυαρέσει η "φιλοσοφία" του trx και όλων αυτών των προγραμμάτων. θέλω να είμαι μόνη μου χωρίς να μου μιλάνε όταν κάνω γυμναστική και να πηγαίνω ό,τι ώρα θέλω. Ευτυχώς είμαι σε 24ωρο γυμναστήριο. Αν και μακριά από το σπίτι, είναι βολικό να πηγαίνεις ό,τι ώρα θες!
dimitra_m3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Επικεντρώσου στα ελεύθερα βάρη και βγάλε ασκησιολόγιο με την έγκριση του ιατρού σου 1
d3monhunter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Άποψη για το παρακάτω; http://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-routines/lean-mass-15-workout-routine
bosei Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Άποψη για το παρακάτω; http://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-routines/lean-mass-15-workout-routine Πολύ μπλέξιμο χωρίς λόγο. Δεν μας λες και τίποτα για εσένα κιόλας.
margaritagr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Το trx γ@μαει ρε Φωτη, θανατος και σ εμενα;;; @pintsie ειναι λογικο η κωπηλατικη στο μηχανημα (low row) να σε πιεζει στο σημειο. Μπορεις να δοκιμασεις κωπηλατικη με αλτηρα στον παγκο 1
Mau-Maus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Θανατος στο trx λεμε !! εξαιρειται η Μαργαριτα χααχααχαχα τι πραγμα ειναι αυτο να μην χορταινουμε με τιποτα ρεεεεεε 5
d3monhunter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Πολύ μπλέξιμο χωρίς λόγο. Δεν μας λες και τίποτα για εσένα κιόλας. 1,76 , 75 κιλά. 2-3 κιλά μαξ θα ήθελα να χάσω αλλά έχω λίπος στην κοιλιά, αυτό είναι που με σκοτώνει.. Πάντως θα ακολουθήσω την συμβουλή σου για 5/εβδ. προπόνηση, νομιζω ότι είναι και το σωστό.
bosei Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 1,76 , 75 κιλά. 2-3 κιλά μαξ θα ήθελα να χάσω αλλά έχω λίπος στην κοιλιά, αυτό είναι που με σκοτώνει.. Πάντως θα ακολουθήσω την συμβουλή σου για 5/εβδ. προπόνηση, νομιζω ότι είναι και το σωστό. Τα κιλά που θες να χάσεις είναι ανεξάρτητα από το γυμναστήριο. Την διατροφή σου πρέπει να κοιτάξεις. 1
CyberMarco Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Γεια σας παιδιά, συγνώμη εκ των προτέρων για τυχών λάθος αν αυτό το thread δεν είναι κατάλληλο για τις ερωτήσεις μου. Λοιπόν, έχω μερικές απορίες σχετικά με το θέμα γυμναστική (body weight fitness), τρόπους διατροφής (keto diet, paleo diet) και γενικά θέματα της κατηγορίας αυτής. Τους τελευταίους 6 μήνες έχασα πάνω από 10kg κάνοντας καθημερινή σχεδόν γυμναστική και προσεγμένη όσο μπορώ διατροφή. Από ~82kg έφτασα τα 70kg, μέση 84cm, οπίσθια 94cm, 24 χρονών 1,77 ύψος. Έχουμε και λέμε, πρωινό ξύπνημα στις 7:20-7:30 ώστε να ξεκινάω κατά τις 7:45 σκοινάκι και ποδήλατο για μια ώρα περίπου. Τον 1ο μήνα το πήγαινα χαλαρά, 300-500 άλματα με το σκοινάκι και τα υπόλοιπα 30-40 λεπτά ποδήλατο. Μετά το άλλαξα και σταμάτησα το σκοινάκι και έκανα μόνο ποδήλατο και κοιλιακούς. Όσο πέρναγε ο καιρός ανέβαζα την δυσκολία στο ποδήλατο και αύξανα τις επαναλήψεις στους κοιλιακούς. Τώρα έφτασα να κάνω με το ποδήλατο 20km σε 60 λεπτά χωρισμένα σε: 5' επίπεδο 1, 5' επίπεδο 2, 20' επίπεδο 3 και 30' επίπεδο 4, καθώς με τους κοιλιακούς 5 σετ των 30, κάνοντας 3 διαφορετικές ασκήσεις (ξαπλωμένος στον πάγκο να σπρώχνω τα πόδια μου οριζόντια, να τα σηκώνω 90° και τους κλασικούς να σηκώνεις το σώμα σου μπροστά. Πίνω περίπου 1-1.5lt νερό όσο κάνω γυμναστική. Σχετικά με τη ζωή/διατροφή: Δεν καπνίζω, δεν πίνω. Άντε καμία μπύρα κάθε 20 μέρες και αν! Για πρωινό στις ~09:00 μετά τη γυμναστική μια κούπα φρέσκο γάλα (το πράσινο) και μια μπανάνα. Περίπου στις 12:00 που αρχίζει και με πιάνει μια πείνα τρώω 1-2 καρότα και πίνω νερό. Μεσημεριανό* +φρούτο 1-2 μήλα. Απόγευμα συνήθως δεν πολυ-πεινάω, άντε να φάω 1 μήλο στις 19:00. Βράδυ μετά τις 21:00 γιαούρτι στραγγιστό 10%, ή μια μπανάνα και γάλα. Σαν μεσημεριανό μενού μαγειρεύω διάφορα όπως: (κάπως έτσι είναι το εβδομαδιαίο μενού, 1-2 φορές κοτόπουλο, 1 φορά κόκκινο κρέας, 4-5 όσπρια-λαχανικά. Δεν τρώω επίσης ψωμί.) -Φασολάδα με καρότα, ντομάτα (αλάτι, πιπέρι χωρίς λάδι). Μερικές φορές κάνω και μια ομελέτα για δεύτερο. -Σούπα μινεστρόνε με κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνες, καρότα και φασολάδα που περισσεύει από την προηγούμενη μέρα. (2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι) -Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, συν ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι, λάχανο. (1-2 κουταλιές λάδι) -Φασολάκια με πατάτες, καρότα, ντομάτα(2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι). Μερικές φορές κάνω και μια ομελέτα για δεύτερο. -Φακές με ντομάτα (αλάτι, χωρίς λάδι). -Γιουβαρλάκια, συν ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι, λάχανο. (1-2 κουταλιές λάδι) -Ψάρι στο φούρνο με πατάτες και ελιές, αλλιώς στο τηγάνι χωρίς λάδι συν βραστά λαχανικά μπρόκολο, καρότα, πατάτες. -Κόκκινο κρέας στη κατσαρόλα, κοκκινιστό τις περισσότερες φορές συν σαλάτα. Μπορεί να φάω και ζυμαρικά σαν 1ο αλλά σπάνια. (1 φορά το μήνα) Έχω κόψει γλυκά, σοκολάτες, πατατάκια κλπ. Καφέδες δεν πολύ πίνω, άντε μια φορά τη βδομάδα με μισή κουταλιά ζάχαρη (αν και προσπαθώ να τον κάνω πικρό) Προσπαθώ να κοιμάμαι σχετικά νωρίς, 22:45-23:00, άντε 23:30. Στα κιλά που βρίσκομαι τώρα είμαι μια χαρά, μιας και ο στόχος μου ήταν να μπορέσω να μπαίνω στα ρούχα μου και γενικά να είμαι σε καλή σωματική κατάσταση. Να διώξω τα χερούλια της αγάπης, καθώς και να τονώσω λίγο τον θώρακα, κοιλιακούς, πλάτη κλπ. Ανακάλυψα το body weight fitness, να κάνω γυμναστική με το σώμα μου κυρίως. 1) http://www.startbodyweight.com/ 2) http://www.nerdfitness.com/blog/2009/12/09/beginner-body-weight-workout-burn-fat-build-muscle/ Θα ξεκινήσω με το 2ο μιας και με το πρώτο με πόνεσαν τα παΐδια μου! Βρήκα επίσης και κάτι δίαιτες όπως η Paleo diet(πως τρεφόταν ο άνθρωπος των σπηλαίων) και Keto diet (λίπη και πρωτεϊνες με ελάχιστους υδατάνθρακες). Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας σχετικά με αυτές. http://www.reddit.com/r/paleo/wiki/faq http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq Η Paleo απαγορεύει και τα γαλακτοκομικά, μου φαίνεται λίγο extreme γιατί μου αρέσει το γάλα και το τυρί (αν και το έχω ελλατώσει πολύ τον τελευταίο καιρό) καθώς επίσης τρώω που και που λίγο τυρόπιτα/σπανακόπιτα που φτιάχνει η μάνα μου. Αν έχω ξεχάσει κάτι πείτε μου να συμπληρώσω. Ευπρόσδεκτες είναι και οι συμβουλές σας και παρατηρήσεις στις επιλογές μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
margaritagr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Στο πρωινο σου πρεπει να βαλεις κατι ακομα, ειδικα αφου ειναι μετα τη γυμναστικη θες εξτρα πρωτεινη. Μπορεις να προσθεσεις ασπραδια. Δεκατιανο πχ αμυγλαδα με cottage ή φρουτο. Μεσημεριανο χωρις φρουτο. Εδω βγαλε το κοκκινιστο. Ψαρι, κοτοπουλο, μοσχαρι, το μοσχαρι ομως χωρις σαλτσες. Απογευμα φρουτο ή σαλατα με κοτατζ, κανα αμυγδαλο (αναλατο) Βραδυ βγαλε τη μπανανα Αυτα θα αλλαζα σε γενικες γραμμες. Επισης θα τρωγα πιο πολλες φορες τη βδομαδα κρεας. Για τυρι παιρνε καποιο χαμηλων λιπαρων και παλι καταναλωνε με μετρο. Σαν πηγη υδατανθρακα γενικα ειναι προτιμοτερη η πατατα απο μακαρονια/ρυζια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις