Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.terrapapers.com/?p=7289

http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/8659

http://www.bodybuilding.gr/forum/showthread.php?24718-%CE%93%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%AE-%CE%BC%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82

ουτε καν πλησιαζουν στην πραγματικοτητα αυτα που λες σιλβε! :)

και ενα καλο παραδειγμα ειμαι εγω. Μιλαω απο εμπειρια. Ειμαι χορτοφαγος 9 μηνες περιπου ,εχω παρει ογκο σε σχεση απο οταν ξεκινησα, οι αποδοσεις μου ειναι οι καλυτερες μεχρι τωρα,νοιωθω τον οργανισμο μου καλυτερα απο ποτε και οι εξετασεις μου ειναι αριστες :)

μια χορτοφαγικη διατροφη μπορει να σου προσφερει τα παντα αρκει να το κανεις σωστα!! Αν πεις οτι σημερα κοβω το κρεας και δεν ξερεις απο που θα παρεις βιταμινες,πρωτεινης κτλ ναι τοτε θα εχεις προβλημα. Αν το κανεις σωστα και αντικαταστησεις με σωστες τροφες τοτε θα εισαι πολυ καλυτερα

και μερικα αποσπασματα απο τα κειμενα που εβαλα

και αυτα που εχω απο πανω ειναι απο φορουμ μποντι μπιλντινκ. 

Δεν πλησιαζουν την πραγματικοτητα, ειναι η πραγματικοτητα.
Εισαι λες χορτοφαγος 9 μηνες και εχεις παρει ογκο σε σχεση με οταν ξεκινησες.
Οταν θα συμπληρωσεις τα 5 χρονια χορτοφαγος ελα να μου πεις αν θα εχεις τις ιδιες αποψεις.
Απο το σταδιο που εισαι τωρα περασα πριν αρκετα χρονια και εγω και μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι βαζεις βομβα στα θεμελια της υγειας σου γενικοτερα.
Ακραιες διατροφικες συνηθειες ειναι θεμα χρονου να χαλασουν την σωστη σωματικη λειτουργια.Ο ανθρωπος δεν ειναι πλασμενος να ειναι αποκλειστικα χορτοφαγος.
Οπως ειπα και προηγουμενα σαν χορτοφαγος δεν μπορεις να πλησιασεις τα ορια της σωματικης σου αναπτυξης.Αν  εσυ εισαι ευχαριστημενος με αυτο συνεχισε την χορτοφαγια,αλλα να ξερεις οτι οσο και προσεγμενη χορτοφαγικη διατροφη και αν εχεις απλα θα υπολειτουργεις, γιατι τιποτα δεν μπορει να αντικαταστισει πληρως την διατροφη με ζωικα προιοντα.Αυτο θα το καταλαβεις καποια στιγμη αποτομα, οταν πλεον δεν θα εχεις τον ιδιο βαθμο αποκαταστασης μετα απο σοβαρες προπονησεις και οταν θα σε πειραζουν στην πεψη τα περισσοτερα φυτικα προιοντα που χρησιμοποιεις,δημιουργωντας με την σειρα τους πρωτοφανη στον οργανισμο σου προβληματα δυσανεξιας και αλλεργιας σε ολο και περισσοτερα τροφιμα, περιοριζοντας σου δραματικα τις εναλλακτικες πηγες θρεπτικων συστατικων.
  • Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

τι ακριβως δεν μπορει ν αντικαταστισει η χορτοφαγικη διατροφη? (Τρωω αυγα -ασπραδια μονο- και λιγα γαλακτοκομικα cottage και γιαουρτι 2% αλλα οχι συνεχεια)

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατι ρε σπεκτ τα βρεφη τα δινουν αυτο το γαλα σε σκονη. Ειναι και πανακριβο...

Μεχρι τοτε που δεν μπορει να φαει τιποτα τι να δινεις στο μωρο; οι γιατροι κανουν τοσο μεγαλο λαθος και κανενας δεν του καταγγελει...

Μπορω να το δεχτω το να μην πιεις γαλα... Αλλα να μου δωσεις την καλυτερη εναλλακτηκη... Μην με πεις το μητρικο γαλα... Δεν εχουν ολες οι γυναικες τις ιδιες δυνατοτητες και κοβεται..

Και σπεκτ το δικο σου παραδειγμα ειναι λιγο ατοπο.. Μονο 9 μηνες δεν μου κεει κατι.. Να σου 2+ χρονια που θα εβλεπες τι σου λειπει τι τρως και ποτε τοτε μαλλον θα μπορεις να μιλας με σιγουρια...

Ο σιλβε απο σο γνωριζω τα δοκιμασε και τα δυο.. Η χορτοφαγια σε αυτον δεν του προσφερε αυτο που ζητουσε

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Λιβε αρχικα ξερεις το λογο για τον οποιο ενα βρεφος χρειαζεται γαλα?

Ο λογος δεν ειναι το οτι δεν μπορει να φαει (ειναι και αυτος αλλα οχι ο βασικος)

αλλα γιατι μεσα απο το μητρικο γαλα παιρνει τα αντισωματα που του χρειαζονται για να επιβιωσει. 

Οπως και το μοσχαρακι οταν γενηθει απο το γαλα παιρνει ολα τα λιπαρα κτλ που χρειαζεται για να επιβιωσει. Μην μου πεις οτι εχεις την ιδια αναγκη με το μοσχαρι. Μονο τοτε το γαλα της αγελαδας και του οποιου ζωου σου κανει καλο. 

Οι γιατροι ειναι αλλη κουβεντα. Οταν προσφερουν στον καθενα απλοχερα αντιβιωσεις γιατι τους ποναει λιγο ο λαιμος αντι να του πουν κανε αυτο και αυτο και θα σαι καλυτερα. Οκ ισως σου τραβηξει μια δυο μερες παραπανω αλλα η επομενη φορα θα αργησει να σε πιασει και θα σου περασει και πιο ευκολα. Και τελος οταν θα εχεις πραγματικη αναγκη τα φαρμακα θα δουλεεψουν αν τα παιρνεις για ψιλου πηδημα οταν τα εχεις αναγκη δεν θα κανουν δουλεια. 

Εναλλακτικη να σου πω αρκει πες μου γιατι το θες. Σαν υγρο? το νερο. Επισης μπορεις πολυ ευκολα να φτιαξεις μονος σου γαλα αμυγδαλου. ;) Σαν πρωτεινης? ασπραδια,οσπρια,ξηροι καρποι κτλ. Σαν ασβεστιο? πρασινα φυλλωδη λαχανικα,ξηροι καρποι. 

Εσενα μπορει να μην σου λεει κατι αλλα εγω βλεπω οτι ολο αυτο το διαστημα εχω πιεσει τον οργανισμο μου περισσοτερο απο ποτε. Σκληρες προπονησεις,αρκετς ωρες,καθημερινες (απο το δεκεμβρη μεχρι τωρα εχω χαμενες 7 μερες ολες και ολες και αυτες για να ξεκουραστω για αγωνες)

το οτι δεν επιασε στον σιλβε δεν ειναι ομως και λογος για να το θεωρεις δεδομενο. Αλλες αναγκες,αλλος οργανισμος. Επισης δεν ξερω αν το εκανε σωστα ή οχι (δεν παει συγκεκριμενα σε σενα σιλβε δεν εχω κατι μαζι σου). Λιβε ξερεις οτι μπορει να κανουμε την ιδια προπονηση με το ιδιο φαγητο και παλι ο ενας απο τους δυο θα ναι καλυτερος αυτο γιατ δεν αντιδραει ο οργανισμος το ιδιο. Αρα δεν ειναι μονο θεμα διατροφης! Και οπως ειπα και πριν μιλαω για χορτοφαγο ο οποιος προσεχει να παρει οτι του χρειαζεται και οχι απλα για καποιον που εκοψε το κρεας

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν "υποκατάστατα" γάλακτος, στα βιολογικά μαγαζιά πρώτα απ'όλα και πλέον σχεδόν σε όλα τα super market.

Ροφήματα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικά), αλλά και αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας, ρυζιού κλπ.

Η κάθε εταιρία έχει και λίγο διαφορετική γεύση άρα είναι μάλλον αδύνατο να μην βρεις κάποιο που θα σου αρέσει.

Αυτά τα γράφω γι'άυτους που δοκίμασαν μια φορά γάλα σόγιας (σε κάποιο καφενείο συνήθως)

και νομίζουν ότι όλα τα φυτικά ροφήματα έχουν χάλια γεύση. Καμία σχέση.

Δημοσ.

τι εγινε ειχε 4ημερο διακοπων και το ριξατε ολοι εξω και εχει πεσει η κινηση στο θρεντ?

κλειστα γυμναστηρια!

καταστροφη :P

Δημοσ.

Καλα, το "γαλα" αμυγδαλου δινει ρεστα, πρεπει να ειναι οτι πιο γευστικο εχω δοκιμασει ποτε. Και τα εναπομειναντα αμυγδαλα τα ριχνεις στη σαλατα και γινεται αριστουργημα. Οποιος δεν εχει πιει, απλα δεν ξερει για τι μιλαμε Και φτιαχνεται πανευκολα στο σπιτι :)

Το αγελαδινο γαλα δεν εχει αποδειχτει οτι προκαλει σοβαρα προβληματα στον οργανισμο. Υπαρχουν καποιες ενδειξεις, αλλοι τις θεωρουν σοβαρες κι αλλοι οχι, αλλα αποδειξεις δεν υπαρχουν. Ετσι, ο καθενας παιρνει τις αποφασεις και τα ρισκα για τον εαυτο του. Για μενα οι αποδειξεις ειναι σοβαρες και το γαλα εχει εδω και χρονια εγκαταλειψει τη διατροφη μου. Το ιδιο και το κρεας, σε ποσοστο 95%.

Η αυστηρα χορτοφαγικη διατροφη παντως, του στυλ κοβω εντελως οτιδηποτε ζωικο, ειναι ακραια και μαλλον βεβαιο οτι μακροπροθεσμα θα οδηγησει σε προβληματα. 

Υ.Γ. Τα υποκαταστατα γαλακτος ειναι πανακριβα...

Δημοσ.

Έπεσε το μάτι μου σε αυτό:

2ος Μύθος: Πίνε γάλα για να μην πάθεις οστεοπόρωση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Σοβαρά; Τότε, γιατί οι άνθρωποι της ΔΥΣΗΣ υποφέρουν περισσότερο από ποτέ από οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδες; Τότε, γιατί οι λαοί της Ανατολής (ΚΙΝΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ), που δεν καταναλώνουν σχεδόν καθόλου γάλα, έχουν τα λιγότερα ποσοστά οστεοπόρωσης; Όχι μόνο δε σου δίνει ασβέστιο, αλλά απεναντίας σου αφαιρεί ασβέστιο από τα κόκαλα και τα δόντια, για να μπορέσει να επαναφέρει ομοιόσταση (οξεοβασική ισορροπία) στον οργανισμό. Το γάλα είναι μια πολύ οξεοβριθής τροφή, η οποία δηλητηριάζει ολόκληρο το σώμα.

το οποίο στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης. Πρώτον, αυτά τα περί οξεοβασικής ισορροπίας δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση. Δεύτερον, η σύγκριση Δύσης-Ανατολής είναι άτοπη. Η φυσική άσκηση για παράδειγμα προστατεύει από την οστεοπόρωση και προφανώς οι άνθρωποι στην Ινδονησία ασκούνται περισσότερο από τους Αμερικανούς, ενώ υπάρχουν και διάφοροι άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες. Είναι σαν να λέμε ότι οι χώρες με τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν τους πιο παχύσαρκους ανθρώπους, άρα είναι μύθος ότι πηγαίνοντας στπ γυμναστήριο διατηρείς υγιές σωματικό βάρος.

Κρίνοντας από αυτό, φίλε Spect, θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για όλα τα υπόλοιπα που λένε οι πηγές σου (χωρίς να αποκλείω να έχουν και δίκιο σε κάποια πράγματα).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

yannis27gr σε όλους στην αρχή φαίνεται η απόλυτη χορτοφαγία ακραία, ακόμα και σε χορτοφάγους (lacto, ovo ή pesco).

Αλλά στην πραγματικότητα είναι απλή η μετάβαση και αν ενημερωθείς και λίγο πριν, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Επεξ/σία από FaDeR
Δημοσ.

μεγαλη συζητηση απ την οποια κρατηστε 1-2 πραγματακια που ειναι τα πιο βασικα ! πρωτον αυτο που λεει ο σιλβε οι 9 μηνες δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ  δε μπορεις να τους επικαλεις σαν κρητιρια σπεκτ ! δευτερον δεν εισαι χορτοφαγος το εχουμε ξαναπει .. η μαλλον για να το πω πιο σωστα η κατηγορια χορτοφαγου στην οποια ανηκεις ειναι η πιο σοφτ κατηγορια τρως τα τυρια σου τα αυγουλακια σου μια χαρα εισαι για μενααυτοι δε θεωρουντε χορτοφαγοι ! και τριτων ειναι δυνατον να παραθετεις ενα ποσταρισμα ενος οτι ναναι απιτυχημενου μποντιμπιλτερα ??  τι παει να πει ειναι απο φορουμ μποντιμπιλτερ ? αν διαβασεις λιγο περισσοτερο αυτα που γραφουν πολλοι εκει θα φριξεις ! χιλιες φορες εδω στο τεχνολογικο σαιτ καλυτερα τα λεμε ..

μολις εστειλα το μηνυμα μου κ ειδα οτι εχει παραθεσει κατι ο φιλιπος !!! ειναι απο αυτον τον αχρηστο μποντιμπλτερα που γραφει εκει .. αυτο που παρεθεσες ειναι ... δε διαβασα ακομη τι λεει ο φιλιπος ,  εχει δικιο ομως σιγουρα ..

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

μαους τα υπολοιπα αρθρα τα διαβασες?

το οτι ειναι απο μπονλντιμπιλντεραδικο φορουμ το ανεφερα γιατι πολλοι δινουν σημασια στο τι λενε οι του ειδους. Απλα εχει αλλη βαρυτητα να ακους απο καποιον του ειδους οτι κατι το οποιο θεωρειται καλο τελικα δεν ειναι.

εγω κρινω με το πως ημουν ,πως ειμαι, πως νοιωθω κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Πολλές φορές αυτοί που δεν έχουν δοκιμάσει την χορτοφαγία ή δεν κατάφεραν για κάποιο λόγο να την συνεχίσουν συνηθίζουν να λένε ότι σε Χ χρόνια θα παρούσιαστούν προβλήματα λόγω αυτής της διατροφής. Πρώτα απ'όλα, διαφωνώ με τη γενίκευση αυτή γιατί υπάρχουν πολλά παραδείγματα από χορτοφάγους (και vegan) που κάνουν αυτήν την διατροφή για 10, 20, 30+ χρόνια (ακόμα και vegan εκ γεννετής υπάρχουν) χωρίς να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, κάθε άλλο μάλιστα. Επίσης όμως, φαίνεται να ξεχνάνε πόσα προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε (αντίστοιχο) βάθος χρόνου από την συνηθισμένη παμφάγα διατροφή. Πόσοι γνωστοί και φίλοι μας (ειδικά άνω των 30) ζουν παίρνοντας φάρμακα για υπέρταση, ζάχαρο, χοληστερίνη, ουρικό οξύ κλπ; Για να μην μιλήσω γι'αυτούς που "φεύγουν" από καρδιοπάθειες...

• Like 1
Δημοσ.

σπεκτ - οχι μονο για το αρθρο που ποσταρες μιλαω - το χω ξαναδιαβασει και πραγματικα ο τυπος λεει οτι ναναι !

τα αλλα δε τα διαβασα δε ξερω τι λενε !

το οτι γραφει εκει δε σημαινει οτι ειναι καποιος του ειδους σε καμμια περιπτωση παντως ....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...