johnyboy Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δεν μιλάω για σήμερα.Είδα μόνο την 3η περίοδο (την μισή) και απλά δεν βλεπόμασταν. Ολοι περιμένανε τις ατομικές ενέργειες του Μήτσου του Σπανούλη και του Παπαλουκά.Δεν υπήρχε επιθετικό σύστημα.Και από τους Ισπανούς θα χάνουμε μια ζωή όσο θα έχουμε τον άσχετο για προπονητή.
nikos papas. Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Τί ρόλο βαράει η Αμερική ως ΟΜΑΔΑ εθνική, δεν έχω άποψη (ακόμα). Και μέχρι να παίξουμε μεταξύ μας, μάλλον δεν θα έχω ξεκάθαρη .Και κατά τα άλλα καλά τα λες, αλλά τους "τορέρος" ΠΟΥ τους είδες (σήμερα) ; Εγώ απλά μια ομάδα που της πρόσφερε η αντίπαλος ένα παιχνίδι στο πιάτο είδα, και αυτή είπε "ε, μην είμαστε κι αγενείς βρε παιδιά, ας το πάρουμε".... (εκτός κι αν "τορέρος", σημαίνει να σου βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ένας Φερνάντεθ κι ένας,,,Μούμπρου ενώ ο Pau-"Pow-Pow"-Gasol βαράει air-balls και μας σπάει τα balls, όπως ακριβώς σπάγανε και οι "ημίθεοι" γκάρντ της τα στεφάνια, μέχρι ν' αρχίσουν να τραβάνε όλοι οι τελευταίοι) Για την Αμερικη κι εγω δεν ξερω απλα ακουω να λενε οτι φετος εμφανιζεται ποιο δυνατη απο οτι στο παγκοσμιο. Οαο για τους Ισπανους εχω να πω οτι στα τρια ματς που παιξαμε (αυτα τουλαχιστον θυμαμαι) στα δυο μας πηραν τα σωβρακα και στο αλλο παρολο που παιξαμε πολυ καλα χασαμε.Εστω και στα σημεια αλλα χασαμε.Επισης νομιζω οτι στα τελευται 4 ματς το σκορ ειναι 4-0 υπερ των Ισπανων. Μετα απο αυτα πως να πει κανεις οτι εχουμε καλυτερη ομαδα? Οσο για τους Φερναντεθ και Μουμπρου που λες και αυτοι αν δεν κανω λαθος ανηκουν στην ομαδα της Ισπανισς. Δεν νομιζω παντως οτι τους "προσφεραμε" το παιχνιδι.Αυτη ειναι η ομαδα μας. Οπως ολες οι ομαδες εχει τις καλες και τις κακες της στιγμες.
geovard Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αφού η Ισπανία συνεχίσει να ανεβαίνει στη...πλάτη μας ανεξαρτήτως προπονητή αυτό σημαίνει πως αναμφισβήτητα έχει καλή ομάδα.Εφ' όσον τώρα εμείς συνεχίζουμε να χάνουμε με Γιαννάκη προπονητή ποιός μπορεί να με πείσει ότι ο Γιαννάκης δεν έχει κόμπλεξ απέναντι στούς Ισπανούς? Μα από τον αιώνιο λούζερ Ρενέσσες? Ε ναί ρε μάγκες καί από τον Ρενέσσες. Δεν μπορώ εγώ να δεχτώ ότι έχουμε τόση μεγάλη διαφορά ποιότητας από τούς Ισπανούς όση φαίνεται να βγαίνει στο παρκέ. Γι αυτό λέω λοιπόν.Απλά αλλάξτε προπονητή.Να πάμε χειρότερα δεν γίνεται με αυτούς τούς παίχτες πού έχουμε πού αποδειγμένα είναι πολύ καλοί. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο Γιαννάκης μεταφέρει την κακή ψυχολογία του στούς παίχτες όποτε παίζει με Ισπανούς καί φαίνεται να έχει άδειο κεφάλι στο κοουτσάρισμα αφού σε κανένα σημείο τού αγώνα δεν φαίνεται να έχει λύσεις ώστε να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα των Ισπανών. Καί κάτι ακόμη.Σήμερα καί πεντόβολα να παίζαμε θα χάναμε.Καί εννοώ ότι εκτός από το μπάσκετ χάσαμε καί στο πόλο καί στο μπιτς βόλευ(bitch?). Σε πόσες Ολυμπιάδες πιά πρέπει να πάμε με Καμπάνια προπονητή στο πόλο? edit: Καί από την άλλη να έχεις καί τη Κατερίνα Θάνου να απειλεί ότι θα στείλει τη ΔΟΕ στα δικαστήρια γιατί δεν της επιτρέπει να λάβει μέρος στούς αγώνες! :cool: Καί σε λίγο ο Γιαννάκης θα πρέπει να προπονήσει τον Τσίλντρες καί να τού μάθει συστήματα. Άραγε κρατούσαν πάμπερς από Ελλάδα ή θα πάρουν Κινέζικα πού παρουσιάζουν... διαρροές?
gdp77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Τους Ισπανούς τους ΕΧΟΥΜΕ με ένα σωστό σύστημα που προφανώς θα προκύπτει από καποιον προπονητή. Ο Γιαννάκης ΔΕΝ είναι προπονητής. Με το ταλέντο των παικτών έκανε ό,τι έκανε και με τα εκατομμ. των Αγγελόπουλων θα κάνει ό,τι κάνει στο γαύρο. Όλο το τουρνουά ήταν αυτό το παιχνίδι (για να πηγαίναμε τελικό). Τώρα στην καλύτερη τρίτη θέση στον όμιλο και ημιτελικό με USA. Κρίμα... Με ένα καλό και διαβασμένο προπονητή, τους ισπανούς τους κερδίζουμε, το πιστεύω ακράδαντα. Ένα τηλ. στον Ομπράντοβιτσ ρε πούστη μου δεν μπορούσε να κάνει στο ημίχρονο, θα του έπεφταν τα μούτρα (που λέει ο λόγο τώρα...)
firewalker Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δε φταίει ο Γιαννάκης που χάσαμε. Ο Παπαλουκάς και ο Φώτσης φταίνε (και κάνα δύο άλλοι). Επίσης οι Ισπανοί μα έχουν κόψει τα @@ από την ρίζα και τα έχουν πάρει σπίτι τους. Είναι δύσκολο να τα πάρουμε πίσω.
FilipposMD Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Το οτι παιχτες σαν τον Σχορτσιανιτη ειναι κακοι στις βολες ειναι δεδικασμενο και δεν μπορουμε να τους κρινουμε επειδη χασανε βολες σε αυτο το παιχνιδι. Παντα τις χανανε και ειναι μια δεδομενη και γνωστη αδυναμια της Εθνικης μας η οποια δεν αλλαζει οσο παιζουν αυτοι (οι αδυναμοι στις βολες) παιχτες στο ροστερ. Τουλαχιστον τα τελευταια 10 χρονια ειναι ετσι η εθνικη στις βολες. Και το Ευρωπαικο στη Τουρκια εξαιτιας χαμενων βολων το χασαμε. Το σημερινο ματς παντως δε θα το κερδιζαμε ακομα κι αν ημασταν καλυτεροι στις βολες. Σύμφωνοι, αλλά ο Σόφο μόνο 3 βολές σούταρε. Έχουμε τόσους παίκτες με καλά ποσοστά. Κοιτάζω από το site της Ευρωλίγκα. Σπανούλης 77%, Διαμαντίδης 75%, Τσαρτσαρής >90%, Μπουρούσης 77%, Παπαλουκάς 70%, Ζήσης 83%. Σήμερα, από όλη την ομάδα, παίζει μόνο ο Μπουρούσης να είχε >50%. Άρα, συμφώνω ότι η βελτίωση έρχεται με ατομική προπόνηση, αλλά κάτι δεν πρέπει να φταίει που σήμερα είχαμε 11 στις 24; Για τόσο είναι δηλαδή η ομάδα; Δεν κτλβαινεις η κανεις οτι δεν κτλβαινεις προκειμενου να με πεις κομπλεξικο, εξαλλου εδω και καιρο προσπαθεις να βγαλεις πολλους απο οσους κρινουν Σχορτσιανιτη/Γιαννακη ως κομπλεξικους. Λοιπον οταν λεω "συστημα σπρωχνω με το κωλο", εννοω οτι βαζω πλατη τον αμυντικο και τον πηγαινω καροτσακι μεχρι μεσα με τον ογκο μου, ξαπλωνοντας τον κατω στο 70% των περιπτωσεων. Ειναι χαρακτηριστικη τακτικη του Σχορτσιανιτη, την οποια οταν κανει στην Ελλαδα τον λεμε ταλενταρα, αλλα οταν την κανει σε Ευρωπη κ Παγκοσμιο χρεωνεται επιθετικα φαουλ γτ οι διαιτητες δεν χαριζονται (και πολυ σωστα κανουν, οι κανονισμοι ειναι κανονισμοι). Τωρα αν η τελευταια επαφη σε εκεινη τη φαση ηταν με τον αγκωνα και οχι με τον κωλο, δεν αλλαζει κατι απο αυτο που λεω. Την τακτικη του συγκεκριμενου παιχτη κρινω, αδυνατω να κατανοησω πως δεν κτλβες τι εννοω. Τα κουβεντιάζαμε και παλιότερα αυτά και έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι αυτό το οποίο θεωρείς εσύ (και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στις κουβέντες) ως φάουλ είναι ο τρόπος που "σπρώχνει" τον παίκτη όταν πλησιάζει προς το καλάθι. Ε λοιπόν, αυτό δεν το έχω δει ποτέ να σφυρίζεται φάουλ. Τα φάουλ τα κάνει (και σφυρίζονται) όταν γυρίζει να σηκωθεί για το σουτ και τα κάνει συνήθως με τον ώμο, τον αγκώνα κτλ. Εκεί φυσικά και είναι ατσούμπαλος και κάνει φάουλ. Αν εννοείς αυτό, συμφωνούμε, αλλιώς διαφωνούμε. Αλλά και πάλι, είναι άτοπο να συγκρίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα με τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω χαώδους διαφοράς επιπέδου. Αν δεις τα στατιστικά του Περπέρογλου στην Ευρωλίγκα, είναι τρισάθλια, χειρότερα κι απ' του Πελεκάνου, που συμφωνούμε ότι έκανε κάκιστη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα τον σφυρίζουν αλλιώς ή τον προστατεύουν, γι' αυτό τα βάζει; Απλώς είναι άλλο το επίπεδο! Συμφωνοι. Τον εβαλε στο πιο κρισιμο 5λεπτο του ματς λοιπον, οταν υπηρχε χρονος να διορθωσουμε το σκορ. Ναι οκ. Οταν δε δοθηκε τεχνικη στον Ναβαρο για θεατρο δεν ηταν 20 ποντοι η διαφορα. Ουτε οταν δοθηκε η τεχνικη στο Φωτση (επειτα απο την οποια αλλαξε η εικονα του παιχνιδιου) ηταν στους 20 ποντους. Ηταν μονοψηφια η διαφορα. Δεν ειδα κανενα Γιαννακη λοιπον να οριεται, να κανει οσα εκανε πριν λιγους μηνες η εστω να διαμαρτυρεται. Ειμαι κομπλεξικος ε? Οκ πρεσβευτη της αντικειμενικοτητας. Ευγε. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι αντικειμενικός. Εκφράζω την υποκειμενική μου άποψη, αλλά προσπαθώ να το κάνω χωρίς να δεσμεύω τη σκέψη μου με συμπλέγματα. Η υποκειμενικότητα είναι άλλο πράγμα από τον κομπλεξισμό. Για μένα κόμπλεξ είναι να βλέπεις ματς της εθνικής, όπου το 90% της ομάδας έχει κάνει τραγική εμφάνιση και να εστιάζεις την κριτική μόνο σε παίκτες και προπονητή του Ολυμπιακού. Να πηγαίνει η διαφορά από τους 6 στους 17 πόντους με δίδυμο στα γκαρντ 2 παίκτες του ΠΑΟ, αλλά να σχολιάζεις ότι η συμμετοχή του Πελεκάνου αμέσως μετά (όταν η διαφορά μειώθηκε λίγο) ήταν το κρίσιμο σημείο. Να γίνονται Ολυμπιακοί αγώνες και να σχολιάζεις τη συμπεριφορά του προπονητή με αναφορά στα ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Παρομοίως, να κερδίζει η ομάδα σου το ευρωπαϊκό σε κάποιο σπορ και να φωνάζεις "μπιπ ο αιώνιος και η πόλη του" (γενικότερο σχόλιο το τελευταίο). Ξαναδιάβασε τα σχόλια σου και δες ποια προβλήματα εντοπίζεις. Όλως τυχαίως, όλα έχουν σχέση με άτομα από τον Ολυμπιακό. Αν εγώ έλεγα ότι για την ήττα φταίει ο ατομιστής Σπανούλης, ο Διαμαντίδης που δεν έκανε κλεψίματα, γιατί εδώ δεν τον προστατεύουν, ενώ στην Ελλάδα βαράει χέρια χωρίς να σφυρίζονται φάουλ, ο Φώτσης που πήρε τεχνική ποινή και έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει το σκορ και ο ανύπαρκτος Τσαρτσαρής, ενώ ρόλο επαιξε και ο Ομπράντοβιτς που έχει κάψει τους παίκτες του ΠΑΟ, πώς θα με χαρακτήριζες; Προσωπικό πρόβλημα δεν έχω με κανέναν, ο οπαδισμός μου τη δίνει, ειδικά όταν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Παρεμπιπτόντως, ωραίο το Αργεντινή-Λιθουανία, αν και δε με φόβισε καμία από τις 2.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Συνεχιζεις να κρινεις την εθνικη απο φιλικα και απο ενα προολυμπιακο τουρνουα ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ με ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥΣ αντιπαλους. Αρα δε γινεται να συνενοηθουμε... Αν εσύ είδες τους Ισπανούς να παίζουν ΚΑΛΑ και να μας κερδίζουν, βεβαίως και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Επίσης το ότι ήταν υποδεέστεροι των διεκδικητών των εδώ μεταλλίων οι εντός του 2008 αντίπαλοί μας, κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά όχι ότι α)ήταν τρισάθλιοι-ακόμα και ο Λίβανος καλύτερα έπαιξε με μας, απ΄ότι εμείς σήμερα, για όσο τον είχαμε αφήσει να πάρει μπάλα, και β) τα "αεροπλανικά" μας τα έχουμε κάνει και εκτός Ελλάδας (Ιαπωνία, Σερβία, ακόμα και Ισπανία πέρυσι), οπότε το θέμα "έδρα" μη νομίζεις ότι είναι αυτό που μας έδινε τα παιχνίδια. Τρελλές διαφορές μπορεί να μας έδινε η παρουσία του κόσμου, αλλά μπάσκετ ΔΕΝ μας μάθαινε.Εγω προτιμω να κρινω πως παιζει η ομαδα με ισαξιους η καλυτερους αντιπαλους. Εκει κτλβαινω τη δυναμικοτητα της. Αυτό που είδες σήμερα πρωί-πρωί, ΔΕΝ ήταν το καλύτερο που μπορεί να παίξει. Θα ήταν, αν η Ισπανία μας είχε πνίξει. Πώς να μας πνίξει όμως. Τα μαλλιά της έψαχνε και αυτή για να κρατηθεί μέχρι λίγο πριν το 2ο ημίχρονο. Αν βαράμε στον Γάμο Του Καραγκιόζη, δεν μας φταίει ούτε ο προπονητής, δεν μας φταίει ούτε ο αντίπαλος, δεν μας φταίνε καν αυτοί που μας έμαθαν να παίζουμε μπάσκετ. Αυτό το άσπρο μας φταίει. Κι όταν δεν σε σκοτώνει ο αντίπαλος, αλλά αυτοκτονείς, δεν είναι κριτήριο γαι το μέχρι που μπορείς να πας. Ενώ από την άλλη, κριτήριο για 'μενα ΕΙΝΑΙ να τσαλακώνεις τους "άσχετους" (έλεος) Βραζιλιάνους, Κροάτες, Πορτορικάνους, όχι απλά παίζοντας μπάσκετ...αλλά μπάσκετ αξιώσεων. Δε τους ειπε μη τρεχετε, αλλα δε τους επεβαλε να παιξουν full court press/παγιδες κλπ. Το αν η ομαδα θα παιζει full court press και παγιδες δεν ειναι αποφαση των παιχτων, αλλα του προπονητη. Και η ομαδα σημερα δεν εκανε κατι απτα 2, ενω το εκανε σε ολα τα προηγουμενα παιχνιδια. Αν καταλαβαίνω καλά : Όπως τα λες, ο Γιαννάκης α)είτε βλήμα είναι (μιλάμε για αλτσχαϊμερικό και βάλε) β) είτε πουλημένος στους Ισπανούς (θα το διαπιστώσουμε αν μετά τους Ο.Α. τον προσλάβει η εθνική Ισπανίας για petseta-man), και απλά τους είπε "σήμερα δε θέλω τρέξιμο", ή όταν τον ρώτησε πχ ο Σπαν "τί θα κάνουμε σήμερα αφεντικό; Full ή fool court press ; ", αυτός γύρισε και του είπε ατάραχος "...Κωστής Παλαμάς". Και για να κόψουμε την πλάκα, επειδή ΕΓΩ δεν έχω αίσθηση ότι είμαι καλύτερος προπονητής από τον Γιαννάκη, θα ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ πως και 'μενα δεν μ' άρεσε που ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ το παιχνίδι είχε οδηγία ΚΑΙ από τους 2 προπονητές να πάει ελεγχόμενο, αλλά αυτό ΔΕΝ έχει να κάνει με το κωλοβάρεμα (το δικό μας, τους άλλους ~@^$#!~^% τους ). Εκτός κι αν θες να μου πεις ότι οι παίκτες δεν στήνονται/πηδάνε στα ρημπάουντ αν ΔΕΝ τους το πει ο προποντητής, ότι δεν ανοίγουν λίγο τα ξερά τους όταν ο άλλος έχει φτάσει λίγο έξω από το 3ποντο αν ΔΕΝ τους το πει ο προπονητής, ότι δεν κοιτάνε να σκυλιάσουν λίγο αν δεν τους βγαίνει κάτι (ο Γιάνκοβιτς το κεφάλι του στη μπασκέτα βάρεσε, τότε στον Πανιώνιο) αν ΔΕΝ τους το πει ο προπονητής. Γιατί όπως είπα και πριν, ΑΠΑΘΕΙΑ είδα να χαρακτηρίζει μερικούς σήμερα. Μαλλον ειδαμε αλλο παιχνιδι, δεν εξηγειται αλλιως να λες οτι οι Ισπανοι σημερα δεν πιεσαν, οταν σε ολο το ματς μας παιζανε με παγιδες, κλεψιματα και τουμπα παγιδες και λαθη δικα μας. Τα παγιδοκλεψίματα που λες, τα αρχίσανε όταν άρχισαν με τη σειρά τους να συνέρχονται(εμείς δεν συνήρθαμε ποτέ) παίρνοντας λάου-λάου διαφορά και όχι "σε όλο το ματς".Αν εσένα σ' αρέσει να "απομονώσεις" το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και πέρα, και ΕΤΣΙ να γενικεύσεις, γούστο σου και καπέλο σου (σα να μου λες "μας ξέσκισαν Ναβάρο και Καλντερόν στα τρίποντα", όταν ήδη είχε πάει περίπατο το ματς κι αυτοί οι 2 βάλαν' συνεχόμενα).Σε λιγο θα μας πεις οτι επαιξε καλυτερα η Ελλαδα. Ε όχι, από την αρχή αυτό λέω, ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν θα μπορούσαμε να έχουμε παίξει, αλλά δεν ξέρω, με παρακολουθείς ; ! Επισης τι παει να πει οτι μετα το 25 δικαιολογειται η κακη αποδοση για μας και η καλη αποδοση για τους Ισπανους επειδη μας πηρανε διαφορα? Ετσι ειναι οι "μεγαλες ομαδες των 80 ποντων σε καθε παιχνιδι" οπως λες και μονος σου? Παιζουν μεχρι να τους παρει διαφορα ο αντιπαλος? Όχι βέβαια, αυτό ακριβώς λέω, ότι ΔΕΝ ήταν η "αξία" μας αυτή που είδαμε σήμερα. Με τη διαφορά ότι εσύ έχεις φάει κόλλημα ότι οι Ισπανοί ήταν που μας κερδίσανε, ενώ εγώ λέω ότι εμείς είμασταν που χάσαμε. Μετα το 25 δεν υπαρχει παιχνιδι? Σορρυ αλλα αν εισαι αυτης της γνωμης τοτε δεν γινεται να αποκαλεις μεγαλη ομαδα την εθνικη. Εγω παλι πιστευω οτι ειναι μεγαλη ομαδα (εδώ σε...χάνω) γιαυτο και δεν δεχομαι τετοια εμφανιση για τετοιου ειδους δικαιολογιες. ...μάλλον φτάσαμε στο ψητό, πιστεύεις ότι τους δικαιολογώ, ενώ εγώ απλά ΕΞΗΓΩ (μεγάλη η διαφορά). Και συγκεκριμένα, για 'μενα μερικοί θέλουν μέχρι και ΞΥΛΟ. Θες κι ονόματα ; Φώτσης - Παπαλουκάς, κυρίως. Τον ειδα στο πιο νευραλγικο σημειο του παιχνιδιου, οταν δλδ μας πιεζε ο χρονος να ανατρεψουμε την εις βαρος μας διαφορα, για ενα 5λεπτο περιπου. Ωραία, ούτε πρόσεξα το χρόνο του/τις κινήσεις του, έμεινα με την αίσθηση ότι δεν ακούστηκε, κατεβάζω το παιχνίδι, το ψάχνω, και σου λέω ακριβώς. Έχω μείνει όμως με την αίσθηση ότι και λιγότερος ήταν ο χρόνος που λες, και ότι δεν αξιοποιήθηκε επιθετικά. Αμυντικά, δε θυμάμαι να του χρεώθηκε καμμιά πατάτα. Τον "λόγο" ΑΝ διαπιστώσω ότι ήταν άκυρη αλλαγή του Γιαννάκη δεν τον ξέρω-προκαταβολικά όμως θυμάμαι ο Μήτσος να έμεινε πολλή ώρα μεσ' στο παιχνίδι, και ήταν απ΄αυτούς που κάνανε πράγματα. Οπότε αρχικά να υποθέσω ότι ήθελε ξεκούραση -μπορεί και να ήταν σε διάστημα που δεν τράβαγε, μπορεί όλ' αυτά μαζί ΚΑΙ οδηγίες. Εκτός κι αν το πάμε πάλι στο στυλ "ο Γιαννάκης είναι παρανοϊκός". Επειδη εχω παιξει μπασκετ 8 χρονια σε ομαδα και σε τοπικο πρωταθλημα και τυγχανει να ημουν ο ευστοχοτερος παιχτης της ομαδας σε βολες, θα σου πω οτι οι βολες ειναι καθαρα θεμα ατομικης προπονησης (να καθεσαι μονος σου να σουταρεις βολες στο τελος η την αρχη της προπονησης). Επισης ειναι και θεμα συγκεντρωσης, δηλαδη την ωρα που σουταρεις να μην σκεφτεσαι απολυτως τιποτα. Ουτε αν θα μπει, ουτε αν θα τη χασεις. Απλα σουταρεις μηχανικα. Χαίρω πολύ, Αναγνωστόπουλος Τί τα λες σε 'μενα ; Στους μπαγλαμάδες πάνε πες τα... Το οτι παιχτες σαν τον Σχορτσιανιτη ειναι κακοι στις βολες ειναι δεδικασμενο και δεν μπορουμε να τους κρινουμε επειδη χασανε βολες σε αυτο το παιχνιδι. Απλά τον Σόφο, όσον αφορά τις βολές, τον έχω ΠΑΝΤΑ καμμένο χαρτί.Αλλά το θέμα δεν ήταν οι βολές αυτουνού...U kidding me ? Άλλωστε δεν έμεινε τόσο μέσα.Παντα τις χανανε και ειναι μια δεδομενη και γνωστη αδυναμια της Εθνικης μας η οποια δεν αλλαζει οσο παιζουν αυτοι (οι αδυναμοι στις βολες) παιχτες στο ροστερ. Ναι, παίζεις με Ισπανία Ολυμπιακούς, τα χέρια σου φαίνεται ήδη καθαρά ότι είναι βαριά, κοιτάς και βλέπεις ότι έχεις απίπλέον 30 % στις βολές, σε πολύ συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού, σε κάθε βολή που χάνεις νιώθεις τα μάτια κάτι εκατομμυρίων ελλήνων να καρφώνονται πάνω σου, και κατά τ' άλλα είσαι κουλ και ζητάς τον φροντιστή απ΄τον πάγκο αντί για πετσέτα να σου δώσει xstacy....Έτσι ακριβώς... Τουλαχιστον τα τελευταια 10 χρονια ειναι ετσι η εθνικη στις βολες. Και το Ευρωπαικο στη Τουρκια εξαιτιας χαμενων βολων το χασαμε. Το σημερινο ματς παντως δε θα το κερδιζαμε ακομα κι αν ημασταν καλυτεροι στις βολες. ...μάλλιασε το πληκτρολόγιο να εξηγώ : Άμα τα σκατώνεις ΚΑΙ στις βολές....ωχχχχχχχχχχχχ τί να σου λέω. Μην ακούς εμένα - τα ίδια είπε κι ο Απαπα-λουκάς μετά το παιχνίδι. Αν τον άκουσες. Σου ξαναλεω, πως εγω δεν κρινω μια ομαδα ως ομαδαρα απο παιχνιδια με κατωτερους αντιπαλους. Ετσι λοιπον επειδη ηξερα οτι οι αντιπαλοι ηταν κατωτεροι απλως κραταγα μικρο καλαθι στις φανφαρες και περιμενω να δω την Εθνικη με αντιπαλους οπως Ισπανια ΗΠΑ Αργεντινη Ρωσια Λιθουανια που ειναι και οι βασικοι μας αντιπαλοι για τα μεταλια/4αδα. Ναι ειμαστε μεσα στις καλυτερες ομαδες του κοσμου γιαυτο εχουμε και τοσες πολλες υποδεεστερες, αλλα δεν ειμαστε και η υπερομαδα. Υπαρχουν καλυτερες και ισαξιες ομαδες. ...Ε τώρα μου την ανακάτεψες πολύ την τράπουλα...Τεσπα, αν κατάλαβα καλά, είμαστε παικταράδες, αλλά υπάρχουν και πιο παικταράδες από μας, και συν τοις άλλοις δεν έχουμε προπονητή ; ! Α, όσο για ισάξιες, σαφώς. Μία εκ των οποίων, η Ισπανία. Κι όταν παίξουμε σαν άνθρωποι, θα φανεί. Για ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ...δεν ξέρω. Να δούμε και τσ' Αμερικάνοι και σ' λέω Δεν κτλβαινεις η κανεις οτι δεν κτλβαινεις προκειμενου να με πεις κομπλεξικο, εξαλλου εδω και καιρο προσπαθεις να βγαλεις πολλους απο οσους κρινουν Σχορτσιανιτη/Γιαννακη ως κομπλεξικους. Λοιπον οταν λεω "συστημα σπρωχνω με το κωλο", εννοω οτι βαζω πλατη τον αμυντικο και τον πηγαινω καροτσακι μεχρι μεσα με τον ογκο μου, ξαπλωνοντας τον κατω στο 70% των περιπτωσεων. Ειναι χαρακτηριστικη τακτικη του Σχορτσιανιτη, την οποια οταν κανει στην Ελλαδα τον λεμε ταλενταρα, αλλα οταν την κανει σε Ευρωπη κ Παγκοσμιο χρεωνεται επιθετικα φαουλ γτ οι διαιτητες δεν χαριζονται (και πολυ σωστα κανουν, οι κανονισμοι ειναι κανονισμοι). Τωρα αν η τελευταια επαφη σε εκεινη τη φαση ηταν με τον αγκωνα και οχι με τον κωλο, δεν αλλαζει κατι απο αυτο που λεω. Την τακτικη του συγκεκριμενου παιχτη κρινω, αδυνατω να κατανοησω πως δεν κτλβες τι εννοω. (btw, εδώ τα λές με FillipoMD, και δε μου πολυπέφτει λόγος (αν και συμφωνώ με το ότι ο μπετονιέρας δεν είναι μπασκετο-wise), αλλά από αυτά που λες, σα να φαίνεται πως αυτός είναι τόσο γαύρος, όσο άλλο τόσο είσαι εσύ βάζελος....Χμμμμ...Ενδιαφέρον Επίσης, κι ο Περπέρογλου κι αυτός,,,πράσινος είναι ; ; Μάλιστα...Ενδιαφέρον ΚΑΙ αυτό! )(εγώ είπαμε...Γραμμένους τους έχω τους συλλόγους)
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Οαο για τους Ισπανους εχω να πω οτι στα τρια ματς που παιξαμε (αυτα τουλαχιστον θυμαμαι) στα δυο μας πηραν τα σωβρακα και στο αλλο παρολο που παιξαμε πολυ καλα χασαμε.Εστω και στα σημεια αλλα χασαμε.Επισης νομιζω οτι στα τελευται 4 ματς το σκορ ειναι 4-0 υπερ των Ισπανων. Μετα απο αυτα πως να πει κανεις οτι εχουμε καλυτερη ομαδα? Οσο για τους Φερναντεθ και Μουμπρου που λες και αυτοι αν δεν κανω λαθος ανηκουν στην ομαδα της Ισπανισς.Δεν νομιζω παντως οτι τους "προσφεραμε" το παιχνιδι.Αυτη ειναι η ομαδα μας. Οπως ολες οι ομαδες εχει τις καλες και τις κακες της στιγμες. Εννοούνται δύο τινά : α) Με ανταρτοπόλεμο παίζαμε τα τελευταία χρόνια. Κι ο ανταρτοπόλεμος κερδίζει μάχες, αλλά συνήθως όχι πόλεμο. β)είμαστε πιο πλήρης ως ομάς, ακόμα και σε σχέση με το Euro 2007. Με την καμμία λοιπόν δεν λέω ότι ΠΛΕΟΝ είμαστε "καλύτεροι". Όχι με την έννοια ότι τους τσαλακώνουμε επειδή δεν μας έφεραν τσιγάρα. Είμαστε το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ισάξιοι όμως.Πλεον.Φτάνει να παίζουμε βέβαια. Και όχι , "αυτοί ΔΕΝ είμασταν εμείς".Το παιχνίδι μπορεί να μην το προσφέραμε κι όλας ακριβώς, μια φορά όμως, ο τρόπος που το χτυπήσαμε, ήταν ανάξιός μας. Νομίζω πως θα το αποδείξουν κι όλας στην πορεία. Και οι Ισπανοί, μη με τρελλαίνετε, απλά έδειξαν ότι ΣΗΜΕΡΑ, ήταν οι καλύτεροι από 2 κακούς. Και ΟΧΙ επειδή τους πιέσαμε εμείς.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Τους Ισπανούς τους ΕΧΟΥΜΕ με ένα σωστό σύστημα που προφανώς θα προκύπτει από καποιον προπονητή. Ο Γιαννάκης ΔΕΝ είναι προπονητής. Με το ταλέντο των παικτών έκανε ό,τι έκανε και με τα εκατομμ. των Αγγελόπουλων θα κάνει ό,τι κάνει στο γαύρο. Δηλαδή : Αν ο Γιαννάκης ΔΕΝ είναι "προπονητής", κερδίζουμε με ταλέντο. Σήμερα που χάσαμε, χάσαμε λόγω ταλέντου ; Αν δεν φταίει ο προπονητής (ο οποίος είναι βιτρίνα), φταίνε οι παίχτες ; Οι οποίοι έχουν το ταλέντο για άλλα κι άλλα ματς, αλλά στο dna τους ΔΕΝ έχουν απάντηση για τους Ισπανούς ; ! Μπερδεύτηκα ρε Elton John μου.... Λοιπόν, καθίστε - το 'χω : Ο Φώτσης λέει έπαιξε το πουλί του, επειδή έτσι του 'παν απ΄ το σύλλογό του. Ο Τσαρτσαρής, το ίδιο. Ο Διαμαντίδης πάλι, επειδή είναι από την Καστοριά, και μπορεί να μην ξέρουν εκεί από καλό λάδι, αλλά ξέρουν από τσίπα, δεν τα κάνει αυτά, και γι' αυτό απ΄τον Σεπτέμβριο πάλι Καστοριά θα παίζει. Ο Σπανούλης έπαιξε, γιατί κάποιος έπρεπε να είναι το ξεκάρφωμα. Ο Παπαλουκάς πάλι κοιτάει να έχει πόρτα για το χειμώνα, μιας και ο προπονητής αυτός μάλλον είναι γτπ, οπότε ας περιμένει να αδειάσει θέση τώρα που και ο Αγόρι Μου θα φύγει Καστοριά, και εν τω μεταξύ ας εκθέσει τον προπονητή, για να πουλήσει μούρη στους πράσινους, που η καλύτερή τους είναι θα θάβεται ο κόκκινος, μην βγάζοντας συστήματα που ούτως ή άλλως ο προπονητής είναι ανίκανος να δώσει στους παίχτες, ή μπορεί και να τους ντρέπεται, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ μογγόλος όμως, οπότε να και η εξήγηση γιατί ΚΑΙ ο Παπ έπαιζε το πουλ. Ο Σοφοκλής επίσης δεν έπαιξε, διότι είναι απλά χοντρός, και δεν παίζει καμμία ίντριγκα. Πςςςςςςςςςς....
geovard Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αν νομίζει ο Παπαλουκάς ότι με το να δηλώσει ότι οι Ισπανοί είναι καλύτερη ομάδα καθάρισε γιά την ήττα, κάνει μεγάλο λάθος.Γιατί κι εμείς έχουμε μάτια καί βλέπουμε τι παίζουν οι Ισπανοί καί τι παίζουν οι άλλοι.Δηλαδή αν νικήσουμε (πράγμα απίθανο τώρα) τούς Αμερικανούς πως θα το δικαιολογήσει? Έπειτα εμάς πού πιστέψαμε σ' αυτή την ομάδα γιατί μας χαλάει το όνειρο καί την ελπίδα με αυτές τις δηλώσεις.Εμένα μόνο ηττοπάθεια μού βγάζουν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 washcould, χωρις παρεξηγηση. Αγωνες μπασκετ ποσα χρονια παρακολουθεις τακτικα και επιπλεον σε τι επιπεδο παρακολουθεις? Δλδ βλεπεις μονο Ευρωπαικο/Παγκοσμιο/Ολυμπιακους που παιζει η εθνικη? Βλεπεις και συλλογους? Ευρωλιγκα? Δεν ρωταω ειρωνικα για να απαξιωσω τις αποψεις σου. Ρωταω επειδη απο μερικα πραγματα που λες συμπεραινω η οτι εισαι σχετικα απειρος με το αθλημα και απλως λες τη γνωμη σου, η απλα δε σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου στο ονομα της Εθνικης Ελλαδος. Και θελω να πιστευω οτι ισχυει το πρωτο, το οποιο ειναι θεμιτο. πχ για να υποστηριζεις ακραδαντα πως η Ισπανια δεν επαιξε καλα σημερα, πρεπει κατι απτα παραπανω 2 να ισχυει. Γιατι εγω ειδα μια Ισπανια που και αμυνα σεμιναριο ειχε, κλεινοντας μας και οδηγωντας μας σε συνεχομενα λαθη, και κλεψιματα εκανε, και ριμπαουντ αμυντικα και επιθετικα πηρε, και τα τριποντα εβαλε, και τα drive των guard της ηταν εκπληκτικα, και καρφωματα εκανε, και ετρεξε. Δηλαδη αυτη η Ισπανια που ειδες σημερα σε τι ηταν χειροτερη απο την "υπερΕθνικη μας" του προολυμπιακου τουρνουα? Τι λιγοτερο ειχε?
FilipposMD Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μόλις βρήκα την αγαπημένη μου αθλήτρια. Πήρε και το χρυσό στην άρση βαρών. Το όνομα αυτής: JAROENRATTANATARAKOON Prapawadee. Καλά, αυτά δε γίνονται (από http://www.sportfm.gr): Το ακούσαμε και αυτό. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πραπαβαντί Τζαροενραταναταρακούν άλλαξε το όνομα της για να έχει τύχη. Η Ταϋλανδέζα αθλήτρια αποκάλυψε πως το πραγματικό της όνομα είναι Τσάνπιμ Καντατιάν και απλά έκανε αυτή την αλλαγή μόνο και μόνο για γούρι. «Μία μοναχή με μαντικές ικανότητες μου είπε πως αν άλλαζα το όνομά μου θα κατάφερνα να προχωρήσω. Έτσι και έκανα γιατί ήθελα πολύ να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Την προηγούμενη φορά δεν τα κατάφερα και τώρα ήθελα πολύ να συμμετάσχω», είπε η Τζαροενραταναταρακούν ή πιο απλά Καντατιάν.
nikos papas. Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Καταρχην θεωρω οτι δεν πρεπει καποιοι να παιρνουν το θεμα τοσο προσωπικα. Οπως λεει και το συνθημα μπλα-μπλα συζηταμε χαλαρα. Συμφωνω οτι η ομαδα ειναι πιο πληρης απο περσι,ομως στο πρωτο δυσκολο αγωνα εδειξε το ασχημο προσωπο που μας ειχε δειξει και περσι σε ορισμενα ματς.Αυτο που εσυ θεωρεις απο οτι καταλαβα "κακη στιγμη" εγω θεωρω οτι ειναι τι αδυνατο σημειο της ομαδας.Δηλαδη μπλακ αουτ μεγαλης διαρκειας οπου το καλαθι δεν μπαινει με τιποτα.Με κιγα λογια θεωρω οτι αυτη η ομαδα δεν εχει οριο προς τα πανω.Μπορει να κανει τα παντα(αγωνας με ΗΠΑ κ.α.) .Ομως δυστυχως δεν εχει οριο και προς τα κατω (αγωνες με Ισπανια και περσι στο ευρωπαικο)Εδω νομιζω βρισκεται και η διαφορα μας με τις υπολοιπες ομαδες τις κορυφης.Στις μεγαλες διακυμανσεις που εμφανιζει στην αποδοση της.Καπου χαρηκαμε στο προλυμπιακο,γιατι ειχε πολυ σταθερη αποδοση,ομως χανοντας με τα χερια κατω (για αλλη μια φορα απο τους Ισπανους) μας πικρανε ολους.
kosmasgr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αρχίζουν τα Αμερικανάκια. Αντε να δούμε καλό μπάσκετ
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Το πόσο "άπειρος" είμαι με το άθλημα ή όχι...ασ' το Τώρα όσο για την Ευρωλίγκα, ή ακόμα και για το...ντόπιο πρωτάθλημα, έχω "δηλώσει" 2 τινά : Ότι αφ΄ενός ότι τα έχω κόψει αμφότερα εδώ και χρόνια, και αφ' ετέρου δεν έχω καμμία απολύτως προσωπική "προτίμηση" σε ομάδες από τα 14 μου περίπου και πέρα, που "έπαψα να είμαι ΠΑΟΚ" (λες και ήξερα δηλαδή τί ήμουν και τί έκανα...), και απλά χαιρόμουν το παιχνίδι. ...Πράγμα όμως που δεν μπορώ να το πω με τόση σιγουριά για 'σενα, ε, ε ; Όσον όμως αφορά τις ερωτήσεις σου...ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Άντε εγώ καταλαβαίνω ότι είσαι Παναθηναϊκός. Εσύ χρειάζεται να με ρωτήσεις...για την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ για να καταλάβεις αν είμαι α)άσχετος β)"πορωμένος με την εθνική" ( ; ! ...άλλο τούτο....). Δηλαδή αν έβλέπα ΜΟΝΟ εθνική 25 χρόνια τώρα, πάλι άσχετος θα ήμουν ; Τελος πάντων... Αλλά για να το μαζέψουμε : α)θεωρείς καλή ομάδα την εθνική, άξια ενός χάλκινου Ολυμπιακών. β)τον Γιαννάκη όμως όχι αντάξιο προπονητή. γ)την Ισπανία την πρώτη/δεύτερη καλύτερη ομάδα του τουρνουά. δ)ότι έπαιξε ΚΑΛΑ, και δη καλύτερα από εμάς σήμερα, και δεν είναι τόσο ο κακός μας ευατός που χάσαμε, αλλά η υπεροχή της. a)..θεωρώ κάλλιστη ομάδα την εθνική, άξια τουλάχιστον ενός εκ των 3 πρώτων μεταλλίων (από αυτά που ξέρω χρόνια γι αυτήν και από αυτά που είδα αυτό το καλοκαίρι, και η διαφορά είναι ότι ακόμα κι αν ήταν υποδεέστεροι των Ισπανών οι αντίπαλοι που κέρδιζε, ο ΤΡΟΠΟΣ που έπαιζε, διέφερε ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ από τον τρόπο που έπαιζε στο περυσινό Ακρόπολις πχ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό. Αν δεν έχεις διαπιστώσει την διαφορά, δεν σου φταίω εγώ) θεωρώ μια χαρά προπονητή τον Γιαννάκη για την εθνική (...και να 'μουνα ο μόνος.... ) c)θεωρώ την Ισπανία άξια τουλάχιστον ενός εκ των 3 πρώτων μεταλλίων. Σε καμμία περίπτωση δεν την θεωρώ μία, ή έστω ΜΙΣΗ κλάση ανώτερη από τη δική μας. Αν την διαφορά την κάνει το ότι ΔΕΝ συνηθίζουν να αυτο-ρεζιλεύονται όσο εμείς, είναι το μόνο που δέχομαι ως "καλύτερης κλάσης". d)γελάω. Μαύρα χάλια ήτανε όπως εμείς, ακριβώς επειδή δεν έκανε κάτι "καταπληκτικό". Με τη διαφορά ότι όταν πήρε κάποια διαφορά ΣΕΡΝΟΜΕΝΗ (την έχω ναι δει να παίζει πολύ καλύτερα), χαλάρωσε κι άρχισαν αυτοί τα ψιλοχαζά, και μεις χάσαμε τελείως τον μπούσουλα. Μία νορμάλ Ισπανία θα μας τον είχε βάλει όλον. Μία νορμάλ Ελλάδα θα τους είχε τουλάχιστον ρεζιλέψει. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.