Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g-e-o είπε

Fujitsu ASYG24KLCA, δεν μπάζει κρύο, από πουθενά, το διαμέρισμα είναι 9 ετών με διπλά τζάμια.. Η μόνη απώλεια είναι η πυλωτή από κάτω μου.. 

Όπως είπα πιο πάνω , το ASYG24KLCA έχοντας το απολύτως μεγαλύτερο SCOP στα 24άρια , 6.4 , θα προσφέρει τη μεγαλύτερη οικονομία από όλα τα 24άρια σε θερμό κλίμα που είμαστε.

Στα πολλά κρύα, κοντά ή κάτω από το μηδέν, ένα κλιματιστικό με SCOP average παραπάνω από 4.0 που έχει το Fujitsu, θα κάψει μάλλον λιγότερο.

Ότι είναι θορυβώδες δεν μπορώ να το αγνοήσω, αλλά μη αποδοτικό;;;; Όχι.

Επίσης τα inventer είναι για να είναι μόνιμα ανοιχτά όχι διακοπτόμενα όπως το κάνεις.

Τέλος , ο κάθε χώρος έχει τις δικές του απαιτήσεις. Ένα κλιματιστικό θα κάψει όσο επιτρέπει ο χώρος και η απόδοσή του.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, argitt είπε

Δηλαδή τώρα αυτή τη στιγμή μπορείς να μας δώσεις έσω-εξω-επιθυμητη-καταναλωση??

Εξωτερική 9 επιθυμητή 23 κατανάλωση ενέργειας 705 watt. Διαμέρισμα 80τμ. πόρτες σε κουζίνα κ υπνοδωμάτια ανοικτές. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Εξωτερική 9 επιθυμητή 23 κατανάλωση ενέργειας 705 watt. Διαμέρισμα 80τμ. πόρτες σε κουζίνα κ υπνοδωμάτια ανοικτές. 

Μάλλον μας δουλεύεις. Πόσα θα ήθελες να καίει;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όπως είπα πιο πάνω , το ASYG24KLCA έχοντας το απολύτως μεγαλύτερο SCOP στα 24άρια , 6.4 , θα προσφέρει τη μεγαλύτερη οικονομία από όλα τα 24άρια σε θερμό κλίμα που είμαστε.

Στα πολλά κρύα, κοντά ή κάτω από το μηδέν, ένα κλιματιστικό με SCOP average παραπάνω από 4.0 που έχει το Fujitsu, θα κάψει μάλλον λιγότερο.

Ότι είναι θορυβώδες δεν μπορώ να το αγνοήσω, αλλά μη αποδοτικό;;;; Όχι.

Επίσης τα inventer είναι για να είναι μόνιμα ανοιχτά όχι διακοπτόμενα όπως το κάνεις.

Τέλος , ο κάθε χώρος έχει τις δικές του απαιτήσεις. Ένα κλιματιστικό θα κάψει όσο επιτρέπει ο χώρος και η απόδοσή του.

Συμφωνώ σε όλα αυτά καλέ μου φίλε, κ προς Θεού δεν αμφισβητώ το πόσα χρήσιμα πράγματα, έχω διαβάσει εδώ, από εσένα κ δυο τρία άλλα μέλη. Αλλά δεν είναι αμαρτία να καίει το κλιματιστικό μόνο του από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, που γυρνάμε σπίτι; 

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Μάλλον μας δουλεύεις. Πόσα θα ήθελες να καίει;

Έχω κάποιο λόγο να σε δουλέψω; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, g-e-o είπε

Συμφωνώ σε όλα αυτά καλέ μου φίλε, κ προς Θεού δεν αμφισβητώ το πόσα χρήσιμα πράγματα, έχω διαβάσει εδώ, από εσένα κ δυο τρία άλλα μέλη. Αλλά δεν είναι αμαρτία να καίει το κλιματιστικό μόνο του από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, που γυρνάμε σπίτι; 

Όχι. Γιατί θα ρίξει κατανάλωση και το σπίτι θα είναι ζεστό. Τα δομικά στοιχεία θα απορροφήσουν θερμότητα. Το πολύ πολύ να το βάζετε στους 20-21.

• Like 1
Δημοσ.

80 τετραγωνικά σπίτι με ένα 24 κλιματιστικό σου καίει 700watt και δεν είσαι ευχαριστημένος?και με ζητούμενη 23 βαθμούς,δεν μας τα λες καλά πανάθα.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Δηλαδη απο ποιο πραγμα δεν εισαι ευχαριστημενος; αν εχεις πιασει την επιθυμητη σε ολο το σπιτι,απλα τοσα watt χρειαζεται για να συντηρησει ολο το σπιτι το κλιματιστικο! μια χαρα εγω τη βλεπω την καταναλωση..Εχεις υπερθερμανση και δεν παει πιο χαμηλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα με 700W που είναι λιγότερο από μισό αερόθερμο , ζεσταίνει 80τμ στους 23 με έξω 9 και δεν είναι καλά; Θα τρελαθούμε τελείως.

Χώρια που το λειτουργεί και διακοπτόμενα.

Εδώ πάντως στα 60τμ αν βάλω 23, θα θέλει 700-900W. Σιγά σιγά θα πέσει.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα παίζει μπάλα το gree αυτή την στιγμή ως εξής...Έξω 5 μέσα 21 σταθερά επιθυμητή 21 και έχει καθήσει στα 840-850....60 τμ με ανοικτή σκάλα που οδηγεί σε άλλα 60....Το πρωί που είχε 1 βαθμό έπαιζε στα 1050...

Δημοσ.

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Βάλτο 21 και άστο να δουλέψει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Συγγνώμη και εγώ για το επιθετικό ύφος.

400W θα δώ, στον χώρο μου πάντα με 22 μέσα , αν το έχω ανοικτό 2-3ημέρες ανοιχτές .

Το βράδυ που κοιμόμαστε το έχω στους 20. Όταν ξυπνάω το βλέπω στα 240-280W .

Το βάζω πάλι 22 και σκαρφαλώνει 500-600 για να ξαναπέσει σιγά σιγά κάπου 400. Μπορεί και 300.

Με τις τωρινές θερμοκρασίες όλα αυτά και επαναλαμβάνω , στον δικό μου χώρο.

πχ ο @Βασίλης_29 που έχει 2 από αυτά, του δουλεύουν στα 1000W για να πάρουν τις απώλειές του.

Άλλος σε καλύτερο σπίτι από το δικό μου κ σε πιο ζεστό περιβάλλον, θα έβλεπε τις μισές πχ καταναλώσεις από μένα.

Άρα το κάθε μηχάνημα θα κάψει ανάλογα με το που βρίσκεται.

Αλλά τελικά συμφέρει να το έχουμε ανοιχτό συνέχεια.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

400W θα δώ, στον χώρο μου πάντα με 22 μέσα , αν το έχω ανοικτό 2-3ημέρες ανοιχτές .

Το βράδυ που κοιμόμαστε το έχω στους 20. Όταν ξυπνάω το βλέπω στα 240-280W .

Το βάζω πάλι 22 και σκαρφαλώνει 500-600 για να ξαναπέσει σιγά σιγά κάπου 400. Μπορεί και 300.

Με τις τωρινές θερμοκρασίες όλα αυτά και επαναλαμβάνω , στον δικό μου χώρο.

πχ ο @Βασίλης_29 που έχει 2 από αυτά, του δουλεύουν στα 1000W για να πάρουν τις απώλειές του.

Άλλος σε καλύτερο σπίτι από το δικό μου κ σε πιο ζεστό περιβάλλον, θα έβλεπε τις μισές πχ καταναλώσεις από μένα.

Άρα το κάθε μηχάνημα θα κάψει ανάλογα με το που βρίσκεται.

Αλλά τελικά συμφέρει να το έχουμε ανοιχτό συνέχεια.

Ναι αλλα ειναι και το αερισμα του σπιτιου που θα πρεπει να γινεται καθημερινα..εγω ας πουμε ανοιγω πρωι πρωι πριν ξυπνησουν τα παιδια και πεφτει η θερμοκρασια στους 17-18 στην σαλονοτραπεζαρια..αρα εχει σημασια να αφησω ανοικτο το μεγαλο κλιματιστικο ολο το βραδυ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Εγώ φίλε μου δεν το κλείνω ποτέ, το βράδυ και όταν λείπω το αφήνω στους 18c.

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, για αυτό το λόγω υπάρχει το φόρουμ, για να ανταλλάσσονται απόψεις και εμπειρίες.

Και μη ξεχνάς να συσχετίζεις τις καταναλώσεις με τις απαιτήσεις του κάθε χώρου. Κοίτα να βρεις τη βέλτιστη απόδοση για το δικό σου χώρο.

Επεξ/σία από bobadil
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Ναι είναι πολλά. Με εξωτερική εμένα 8-9 μόλις πιάσει επιθυμητή κατεβαίνει στα 180W στους 22 επιθυμητή και 300-380W στους 23 επιθυμητή σε χώρο 60τμ ενιαίο σε σπίτι 100τμ.

Μήπως να μιλήσεις με service?

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σοβαρά; Το Toshiba τους πιάνει σε 40-50 λεπτά και φαντάσου όποτε λείπουμε και τα πρωινά αερίζουμε τον χώρο. 

Βέβαια άλλο κλίμα εδώ Κρήτη αλλά αυτές τις ημέρες παίζουν εξωτερική 9-8-7 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...