Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δηλαδή επειδή μια μέρα δεν έκανε defrost αυτό αυτομάτως τα εξαφανίζει για όλη την περίοδο χρήσης?

Αν είναι έτσι τότε κάνω λάθος 

1000 ευρώ, FUJITSU, Inverter A διαλογης(οπως θα ελεγε και ο αγαπητος σε ολους guzel), SEER 7,1 SCOP 6,4. Πιστοποιημένο απο EUROVENT. Εχει λιγο θπρυβο και μια ευπαθεια στα defrost. Υπαρχει τιποτα καλυτερο στα 1000 ευρω; Dimostr εισαι επιθετικος ανευ λογου. Δεν μεταφέρω καμια ανακριβη εικονα. Ρωταει ο φιλος για προταση στα 1000 ευρω και του κανω μια προταση. Ποιες ειναι οι ανακριβειες που γραφω;

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

1000 ευρώ, FUJITSU, Inverter A διαλογης(οπως θα ελεγε και ο αγαπητος σε ολους guzel), SEER 7,1 SCOP 6,4. Πιστοποιημένο απο EUROVENT. Εχει λιγο θπρυβο και μια ευπαθεια στα defrost. Υπαρχει τιποτα καλυτερο στα 1000 ευρω; 

Τώρα θα γίνω γραφικός ....υπάρχει ....shorai

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δηλαδή επειδή μια μέρα δεν έκανε defrost αυτό αυτομάτως τα εξαφανίζει για όλη την περίοδο χρήσης?

Αν είναι έτσι τότε κάνω λάθος 

Συμφωνώ απόλυτα, επίσης εγώ δε το βλέπω να κατεβαίνει και πολύ χαμηλά. Στους 22 όπως είπε ο @liakjim βλέπει 400-500 και 150-200 βλέπει στους 20 βαθμους. 

Και υπάρχουν και άλλες αναφορές από χρήστες οι οποίοι δε βλέπουν τέτοιες καταναλώσεις. Shorai premium στα 1190 είναι το καλύτερο deal με διαφορά όμως!

συμφωνείς @liakjim ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Shorai έιναι στα 1162...και πιστευω οτι γνωριζετε οτι εχω απεριοριστη εκτιμηση για τα TOSHIBA! Εχω πει κατα εξακολουθηση οτι το 18αρη SHORAI είναι οτι καλυτερο σε εκεινη την κατηγορια(χωρις να ξεφευγουμε στα χρηματα). 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, RAS18 είπε

Συμφωνώ απόλυτα, επίσης εγώ δε το βλέπω να κατεβαίνει και πολύ χαμηλά. Στους 22 όπως είπε ο @liakjim βλέπει 400-500 και 150-200 βλέπει στους 20 βαθμους. 

Και υπάρχουν και άλλες αναφορές από χρήστες οι οποίοι δε βλέπουν τέτοιες καταναλώσεις. Shorai premium στα 1190 είναι το καλύτερο deal με διαφορά όμως!

συμφωνείς @liakjim ?

Βρε το έχουμε 3124 φορές οι καταναλώσεις που βλέπουμε εξαρτώνται απο τον χώρο μας,τις απώλειες που έχει την δεδομένη στιγμή, την εξωτερική θερμοκρασία κτλ.. Δεν λέει τίποτα οτι βλέπει 400-500 ενω έβλεπε 150-200 .. η οτι τα βλέπει στους 20C.

Και το Shorai μου δεν εχει τοσο χαμηλές καταναλώσεις τώρα.. (άλλαξε ο καιρός.. άλλαξαν οι απαιτήσεις του χώρου), τι σημαίνει οτι δεν κατεβαίνει χαμηλα? Οχι! Οταν χρειαστεί χαμηλές καταναλώσεις/χαμηλη απόδοση όμως, το κλιματιστικό μπορει να τις ικανοποιήσει όπως και το fuji.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σωστα, αλλα μαλλον εσυ διαβαζεις επιλεκτικα ...ο ιδιος χρηστης παρουσιασε διαγραμμα με κανενα defrost μολις εχθες. Επισης, μαλλον υπονοεις οτι δεν ειναι καλο το κλιματιστικο που προτεινω. Οποτε, ερωτω τι προτεινεις εσυ στα 1000 ευρω, 24αρη;

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν είναι καλό το κλιματιστικό , εξάλλου φαίνεται αν είναι καλό η όχι , εγώ αναφέρω μερικες ιδιαιτερότητες που έχει ,

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, RAS18 είπε

συμφωνείς @liakjim ?

150W σε 24άρι δεν υπάρχει πουθενά. Άρα είναι όντως χαμηλά. Επίσης έχει τους απολύτως κορυφαίους δείκτες απόδοσης σε seer/scop από όλα τα 24άρια.

Επειδή δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, αν το shorai είναι +200€ , εγώ θα τα έδινα αλλιώς μάλλον όχι.

Τέσπα, όπως είπαμε τέλειο κλιματιστικό δεν υπάρχει. Θέλουμε απόδοση Fujitsu, με απάθεια σε defrost Mitsubishi, με λειτουργία Toshiba, με εγγύηση inventor και με τιμή TCL. Γίνεται; Όχι.

Αλλά ας μην μπερδεύουμε άλλο τον φίλο μας.

• Like 2
Δημοσ.

Κοίταξα τώρα το μετρητή που έχω στο asyg24klca.941 ώρες συνεχούς λειτουργίας(40 μέρες περίπου) και έχει κάψει 626 kwh.Μέση κατανάλωση δηλαδή 665w.Ρυθμιση συνέχεια σχεδόν στους 21 σε χώρο 50+ τετραγωνικά με πάρα πολλές απώλειες.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andrapos είπε

Κοίταξα τώρα το μετρητή που έχω στο asyg24klca.941 ώρες συνεχούς λειτουργίας(40 μέρες περίπου) και έχει κάψει 626 kwh.Μέση κατανάλωση δηλαδή 665w.Ρυθμιση συνέχεια σχεδόν στους 21 σε χώρο 50+ τετραγωνικά με πάρα πολλές απώλειες.

Εχω την ενυπωση οτι ειναι καλες επιδοσεις απο το μηχανημα. Λογικα, εισαι ευχαριστημενος;

Δημοσ.

Θα ήθελα να ενημερώσω σχετικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας Toshiba για το 24άρι Shorai Premium. 

Αρχικά, δεν βρισκόμουν σπίτι εγώ, αλλά συγγενικό πρόσωπο που του είχα εξηγήσει πότε κάνει το σχετικό θόρυβο ο ανεμιστήρας. Ο τεχνικός όσες φορές προσπάθησε να ακούσει το θόρυβο, δεν τα κατάφερε. Μου περιέγραφαν από το τηλέφωνο ότι είχαν ανοιχτή την εσωτερική μονάδα και άλλαζαν την ένταση του ανεμιστήρα ώστε να ακούσουν τη διαφορά. Τελικά βγήκε το συμπέρασμα ότι ο ήχος ίσως προέχεται από την οριζόντια περσίδα όταν την έχω τελείως κάθετα. Λέω ίσως, γιατί μου είπε ότι δεν άκουσε τον θόρυβο, αλλά προσπάθησε να τον προσομοιώσει κουνώντας την περσίδα. Τελικά, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Χθες που το δοκίμαζα, φαίνεται όντως ότι στην δεύτερη σκάλα του ανεμιστήρα η περσίδα κουνιέται ελάχιστα (πρέπει να ανέβεις σε καρέκλα και να την δεις από κοντά)  και μάλλον με την ροή του αέρα δημιουργείται ο σχετικός θόρυβος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Εχω την ενυπωση οτι ειναι καλες επιδοσεις απο το μηχανημα. Λογικα, εισαι ευχαριστημενος;

Είμαι ευχαριστημένος γιατί έχω καταρχήν σταθερή θερμοκρασία ακόμα και με θερμοκρασία 2 εξωτερική που έκανε για κάποιες μέρες και κατά δεύτερον όταν έξω έχει 10 και πάνω βαθμούς το κλιματιστικό καίει ελάχιστα.Πριν είχα ένα fujitsu 24αρι on-off και στα πολλά κρύα επεφτε η θερμοκρασία στους 17-18 στο χώρο και όταν δεν είχε πολύ κρύο με τα on off που έκανε μια κρύωνα μια ζεστενομουν και έκαιγε πολύ.Περσυ Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έκαψα 8000 kwh με τα περισσότερα από αυτά να τα έχει φάει το κλιματιστικό και φέτος σε 40 μέρες έχει κάψει ούτε 700 kwh.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, johnykim είπε

Θα ήθελα να ενημερώσω σχετικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας Toshiba για το 24άρι Shorai Premium. 

Αρχικά, δεν βρισκόμουν σπίτι εγώ, αλλά συγγενικό πρόσωπο που του είχα εξηγήσει πότε κάνει το σχετικό θόρυβο ο ανεμιστήρας. Ο τεχνικός όσες φορές προσπάθησε να ακούσει το θόρυβο, δεν τα κατάφερε. Μου περιέγραφαν από το τηλέφωνο ότι είχαν ανοιχτή την εσωτερική μονάδα και άλλαζαν την ένταση του ανεμιστήρα ώστε να ακούσουν τη διαφορά. Τελικά βγήκε το συμπέρασμα ότι ο ήχος ίσως προέχεται από την οριζόντια περσίδα όταν την έχω τελείως κάθετα. Λέω ίσως, γιατί μου είπε ότι δεν άκουσε τον θόρυβο, αλλά προσπάθησε να τον προσομοιώσει κουνώντας την περσίδα. Τελικά, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Χθες που το δοκίμαζα, φαίνεται όντως ότι στην δεύτερη σκάλα του ανεμιστήρα η περσίδα κουνιέται ελάχιστα (πρέπει να ανέβεις σε καρέκλα και να την δεις από κοντά)  και μάλλον με την ροή του αέρα δημιουργείται ο σχετικός θόρυβος.

Αρα θεωρητικά εάν στο ξανακάνει το "γουργούρισμα" πιάνεις την περσίδα και σταματάει.. (αν είναι απο εκει ο θόρυβος)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αρα θεωρητικά εάν στο ξανακάνει το "γουργούρισμα" πιάνεις την περσίδα και σταματάει.. (αν είναι απο εκει ο θόρυβος)

Παραδόξως, όταν πιάνω την περσίδα, δεν σταματάει ο ήχος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, johnykim είπε

Παραδόξως, όταν πιάνω την περσίδα, δεν σταματάει ο ήχος.

Με ανοιχτό το καπάκι το κάνει; (Αυτα τα προβλήματα, οταν κανει κάποιο ηχο κάποιες στιγμές.. ειναι τα πιο δύσκολα να τα λύσεις 😕 ,μου έχει τύχει και εχω φέρει "μάστορα" 3-4 φορές..)

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...