Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, harkonto είπε

Seer 7.4

Scop 4.1

Αυτα βλέπω εγώ και όχι αυτά που ανέφερες

TO Scop 4.1 δεν ισχύει για Ελλάδα, όπου οι περισσότερες περιοχές είναι στην θερμή ζώνη. Εκει το SCOP ανεβαίνει στα 5.3 ή 5.4.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Toshiba Edge το έχετε βρει πουθενά σε κάποιο μαγαζί ή δεν έχει κάνει την εμφάνιση του ακόμα;

Ειμαι ανάμεσα σε Toshiba Shorai 18 και Fujitsu ASYG18KLCA και δεν ξερω αν πρέπει να κρατηθώ λίγο ακόμα για αγορά ή όχι. Δύσκολα διλήμματα. 

Επεξ/σία από nikosKy
Δημοσ.
20 minutes ago, CorumD said:

Πρόσεχε γιατί το κοίταξα και εγώ αυτό το κλιματιστικό και δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

1. Τα στοιχεία της ενεργειακής ταμπέλας είναι λάθος. Αν πας στο επίσημο site, θα δείς άλλα νούμερα, αρκετά χαμηλότερα.

2. Η κατασκευή θυμίζει το II και πολύ φοβάμαι ότι θα έχει τα ίδια κακής ποιότητας πλαστικά(έτσι δείχνει στην φώτο).

3. Το μηχάνημα δεν είναι αθόρυβο, ούτε μέσα-ούτε έξω.

4. Στην θέρμανση δείχνει λιγο καλύτερο απο το ΙΙ, αλλά και αυτό θα καίει αρκετά.

Δεν ξέρω αν αξίζει αυτά τα λεφτά που ζητάνε, ίσως στα 400 τοποθετημένο  να ήταν καλό...

Σευχαριστω πολυ για τα (φωτα) σου μιας και δεν ειμαι γνωστης του σπορ τωρα διαβαζω κατι μερες...Απο αυτα εδω τι λες?

https://www.bestprice.gr/item/2155328552/midea-mission-ii-mb-09n8d6-imbt-09n8d6-o.html 409 η χαμηλοτερη...

https://www.bestprice.gr/item/2155493112/tcl-elite-plus-tac-12chsaxa412.html 268.99 χαμηλοτερη...

https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html 387.96 χαμηλοτερη

https://www.bestprice.gr/item/2155327578/haier-tundra-green-as25tabhra1u25beffra.html 279 χαμηλοτερη

https://www.bestprice.gr/item/2155592136/daikin-siesta-sensira-atxc25barxc25b.html 399 χαμηλοτερη

Γενικως πολλα λαθοι παντου αλλα λενε στα χαρακτηριστικα δεν εχουν ιονιστη αλλα εχουν...

14 minutes ago, harkonto said:

Seer 7.4

Scop 4.1

Αυτα βλέπω εγώ και όχι αυτά που ανέφερες

Εγω παρεθεσα το σιτε του κοτσοβολου που τα γραφει αν εκανες τον κοπο να πατησεις τον συνδεσμο....Εσυ που τα βρηκες αυτα παρεθεσες καποιο συνδεσμο να τα δουμε κ εμεις?

Δημοσ.

Τεστακια μια είπα να γυμναστω στη δροσιά του Κινέζου Μόρις

Από τις 20.00 ως και τώρα 20.45 που τα άνοιξα με 27 εσωτερική ένδειξη και ζήτηση 26

Σταθερά σταμάτησε στα 210 περίπου βατ εδώ και σίγουρα μισή ώρα που το παρακολουθώ χωρίς να σβήσει καθόλου και η θερμοκρασία είναι σταθερότατη στο χώρο

Η εξωτερική ίσα ίσα που γυρίζει αλλά η εσωτερική κάνει σαματα αφού έχει αρκετή δύναμη να γεμίσει το σπίτι, όλα στο αυτόματο όμως, στο mute ησυχάζει αρκετά 

Καμιά πρόταση για ένα 9 στο και ένα 12 Άρι επώνυμο με καλή εγγύηση ?

Έγραψα και το μεσημέρι αλλά μάλλον δεν διαβάστηκε

Screenshot_2020-05-19-20-26-19-804_com.tuya.smartlife.jpg

Screenshot_2020-05-19-20-46-16-414_com.miui.gallery.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας. 

Σκέφτομαι για σαλόνι να πάρω το Midea Mission II MB-18N8D0 - στα 819 με δωρεάν τοποθέτηση. Νομίζω οτι στα χρήματα αυτά είναι απο τα καλύτερα που παίζουν. Πιο πολύ μ ενδιαφέρει η ψύξη βέβαια. Για υπνοδωμάτιο όμως δν μπορώ να καταλήξω. Σκεφτόμουν το αντίστοιχο της Midea το 9αρι αλλά στα 520 με τοποθέτηση ίσως μπορώ να βρω κάτι καλύτερο. Μου είπαν για hitachi οτι είναι τα καλύτερα σε υπνοδωμάτια αλλά δν μπορώ να πώ οτι μ έπεισαν. Ίσως και το Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-709R32 να είναι μια καλή επιλογή στα 404ευρώ (70 τοποθέτηση και ίσως καμία δωροεπιταγή).

Έχει βγάλει και ο Κωτσόβολος ένα μορις στα 350 με δωρεάν τοποθέτηση. Μορις σε ψυγείο και πλυντήριο δν είχα ποτέ πρόβλημα βέβαια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, antinazi είπε

Σευχαριστω πολυ για τα (φωτα) σου μιας και δεν ειμαι γνωστης του σπορ τωρα διαβαζω κατι μερες...Απο αυτα εδω τι λες?

https://www.bestprice.gr/item/2155328552/midea-mission-ii-mb-09n8d6-imbt-09n8d6-o.html 409 η χαμηλοτερη...

https://www.bestprice.gr/item/2155493112/tcl-elite-plus-tac-12chsaxa412.html 268.99 χαμηλοτερη...

https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html 387.96 χαμηλοτερη

https://www.bestprice.gr/item/2155327578/haier-tundra-green-as25tabhra1u25beffra.html 279 χαμηλοτερη

https://www.bestprice.gr/item/2155592136/daikin-siesta-sensira-atxc25barxc25b.html 399 χαμηλοτερη

Γενικως πολλα λαθοι παντου αλλα λενε στα χαρακτηριστικα δεν εχουν ιονιστη αλλα εχουν...

Edit κειμένο, θα το βρεις λίγο πιο κατω!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, marioboni είπε

Καμιά πρόταση για ένα 9 στο και ένα 12 Άρι επώνυμο με καλή εγγύηση

Επώνυμο και καλή εγγύηση, μόνο toshiba.

Αλλιώς πας είτε σε επώνυμο, πχ daikin , είτε σε εγγύηση πχ inventor.

2 λεπτά πριν, CorumD είπε

Επίσης, δεν έχουν EUROVENT, οπότε δεν ξέρεις αν τα SEER/SCOP που ανακοινώνουν είναι αληθή.

Λάθος.

Τα midea, carrier και haier, όλα έχουν eurovent.

4 λεπτά πριν, CorumD είπε

Γενικά, αν θες και οικονομική θέρμανση, δεν παίρνεις Κινεζικό(MIDEA/TCL/HAIER) η φασόν Κινεζικό(Inventor Aria). 

Τα haier , φαίνονται καλά στη θέρμανση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Επώνυμο και καλή εγγύηση, μόνο toshiba.

Αλλιώς πας είτε σε επώνυμο, πχ daikin , είτε σε εγγύηση πχ inventor.

Λάθος.

Τα midea, carrier και haier, όλα έχουν eurovent.

Διορθωση: MIDEA/HAIER - έχουν EUROVENT. INVENTOR/TCL - δεν έχουν EUROVENT.  

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, CorumD είπε

TO Inventor ARIA είναι φασόν MIDEA.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, γιατί το φασόν είναι πρόβλημα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, guzel είπε

Δε σταματάει πολύ ψιλά η περσίδα του ρε γμτ και αν είναι ευθεία το air flow παθαίνεις ψύξη. Αν τη σπρώχνω με το χέρι πιο πάνω λες να το πληγώσω;

Ναι, υπάρχει περίπτωση να σπάσει. (Συχνό φαινόμενο)
Δοκίμασε με ανεμιστήρα στην χαμηλή ταχύτητα.

Δημοσ.

Το DAIKIN είναι άλλης κατηγορίας και φιλοσοφίας. Δεν έχει wi-fi/ιονιστή/θερμοκρασία στο καντράν. Παίρνεις απλά ένα πολύ λειτουργικό κλιματιστικό που δουλεύει πολύ οικονομικά σε ψύξη και θέρμανση, τα πλαστικά δεν τρίζουν και η ποιότητα κατασκευής είναι άλλου επιπέδου. Επίσης έχει κορυφαίο control.  Έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά όσο είμαι στο forum, δεν έχει βγάλει ζημιά κανένα DAIKIN. Είναι built to last. To μόνο μείον είναι ότι είναι δυνατό 9αρη και δεν κατεβαίνει κάτω από 4400ΒΤU. Αυτό σημαίνει ότι σε μικρό δωμάτιο με λίγες απώλειες, μπορεί να παρουσιάσει on-off συμπεριφορά. Πάντως, το έχουμε πολλοί στο forum και το έχουμε ξετινάξει στα test. Eίναι καλό μηχάνημα.

Τώρα τα άλλα 4 είναι κινέζικης σχολής. Αυτό σημαίνει ότι θα ζήσεις με κλιματιστικά όπου τρίζουν τα πλαστικά, τα control  είναι λίγο ψεύτικα και εσωτερικές/εξωτερικές μονάδες που κάνουν θόρυβο σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό. Και βγάζουν περισσότερες ζημιές ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ποιότητας κατασκευής.  Επίσης, δεν έχουν EUROVENT(τα MIDEA/HAIER έχουν), οπότε δεν ξέρεις αν τα SEER/SCOP που ανακοινώνουν είναι αληθή.

Τέλος, έχουν θέματα στην θέρμανση, όπου οι καταναλώσεις τους είναι αρκετά υψηλότερες από τα Γιαπωνέζικα. Γενικά, αν θες και οικονομική θέρμανση, δεν παίρνεις Κινεζικό(MIDEA/TCL/HAIER) η φασόν Κινεζικό(Inventor Aria). 

Από την άλλη, έχουν συνήθως Wi-Fi, ιονιστή και θερμοκρασία στο καντράν. 

Βασικά, τα Κινέζικα πουλάνε διότι είναι οικονομικά και μπορείς να βρεις μεγάλες εγγυήσεις(5-10 χρόνια).

Από τα Κινέζικα που παρουσιάζεις μου αρέσει το MIDEA MISSION( κορυφαία SEER/SCOP και το 'γνήσιο' Κινέζικο από κατασκευαστή) και το TCL(κορυφαία εγγύηση 10 ετών και καλές εντυπώσεις στο forum.) TO Inventor ARIA είναι φασόν MIDEA. To παίρνεις για την εγγύηση που είναι πολύ καλή στα 10 χρόνια.

TO HAIER δεν το ξέρω σαν μηχάνημα, δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό όμως.

Αυτά και καλή επιλογή φίλε!

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CorumD είπε

Το DAIKIN είναι άλλης κατηγορίας και φιλοσοφίας. Δεν έχει wi-fi/ιονιστή/θερμοκρασία στο καντράν. Παίρνεις απλά ένα πολύ λειτουργικό κλιματιστικό που δουλεύει πολύ οικονομικά σε ψύξη και θέρμανση, τα πλαστικά δεν τρίζουν και η ποιότητα κατασκευής είναι άλλου επιπέδου. Επίσης έχει κορυφαίο control.  Έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά όσο είμαι στο forum, δεν έχει βγάλει ζημιά κανένα DAIKIN. Είναι built to last. To μόνο μείον είναι ότι είναι δυνατό 9αρη και δεν κατεβαίνει κάτω από 4400ΒΤU. Αυτό σημαίνει ότι σε μικρό δωμάτιο με λίγες απώλειες, μπορεί να παρουσιάσει on-off συμπεριφορά. Πάντως, το έχουμε πολλοί στο forum και το έχουμε ξετινάξει στα test. Eίναι καλό μηχάνημα.

Τώρα τα άλλα 4 είναι κινέζικης σχολής. Αυτό σημαίνει ότι θα ζήσεις με κλιματιστικά όπου τρίζουν τα πλαστικά, τα control  είναι λίγο ψεύτικα και εσωτερικές/εξωτερικές μονάδες που κάνουν θόρυβο σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό. Και βγάζουν περισσότερες ζημιές ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ποιότητας κατασκευής.  Επίσης, δεν έχουν EUROVENT(τα MIDEA/HAIER έχουν), οπότε δεν ξέρεις αν τα SEER/SCOP που ανακοινώνουν είναι αληθή.

Τέλος, έχουν θέματα στην θέρμανση, όπου οι καταναλώσεις τους είναι αρκετά υψηλότερες από τα Γιαπωνέζικα. Γενικά, αν θες και οικονομική θέρμανση, δεν παίρνεις Κινεζικό(MIDEA/TCL/HAIER) η φασόν Κινεζικό(Inventor Aria). 

Βασικά, τα Κινέζικα πουλάνε διότι είναι οικονομικά και μπορείς να βρεις μεγάλες εγγυήσεις(5-10 χρόνια).

Από τα Κινέζικα που παρουσιάζεις μου αρέσει το MIDEA MISSION( κορυφαία SEER/SCOP και το 'γνήσιο' Κινέζικο από κατασκευαστή) και το TCL(κορυφαία εγγύηση 10 ετών και καλές εντυπώσεις στο forum.) TO Inventor ARIA είναι φασόν MIDEA. To παίρνεις για την εγγύηση που είναι πολύ καλή στα 10 χρόνια.

Glitch στο matrix;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 minutes ago, CorumD said:

Καταριν χιλια ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια και για τον χρονο που ξοδεψες για να μου απαντησεις...Αποτι καταλαβα ομως ισως ολα αυτα να ειναι λαθος επιλογες οποτε συνεχιζω το διαβασμα και ψαξιμο.....Νασαι καλα ευχαριστω και παλι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...