Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Προσωπική εκτίμηση είναι κάτι παίζει με τον αισθητήρα και την θέση του πάνω στην εσωτερική μονάδα...

Και ότι τα συνεχόμενα on/off ειναι κακό για την ζωή του μηχανήματος..

Eχω συνολικά 5 απο αυτά τα κλιματιστικά, οπότε αν παρουσιάσουν πρόβλημα, τον ήπιαμε.

Απο την άλλη, δύσκολο να πιστέψω ότι ανακαλύψαμε στοιχεία σε ενα forum που θα μπορούσε να δει η DAIKIN απο τα εργαστηριακες ερευνες της σχετικά εύκολα. 

Αν ήταν κλιματιστικό με κάποια καινούργια τεχνολογία, θα έλεγα οτι είναι πιο πιθανο να εχει κανει καποια γκαφα η DAIKIN.

Αλλα με Inverter που κατασκευάζει η εταιρεία εδώ και 20+ χρόνια;

Επίσης,  η προιστορία μου δείχνει οτι ολα τα DAIKIN που εχω απο το 1999(τεχνολογιας Inverter) δουλεύουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στους συμπιεστές...

Ο χρόνος θα δείξει, αλλά προσωπικά...δεν ανησυχώ.

• Like 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, CorumD είπε

Eχω συνολικά 5 απο αυτά τα κλιματιστικά, οπότε αν παρουσιάσουν πρόβλημα, τον ήπιαμε.

Απο την άλλη, δύσκολο να πιστέψω ότι ανακαλύψαμε στοιχεία σε ενα forum που θα μπορούσε να δει η DAIKIN απο τα εργαστηριακες ερευνες της σχετικά εύκολα. 

Αν ήταν κλιματιστικό με κάποια καινούργια τεχνολογία, θα έλεγα οτι είναι πιο πιθανο να εχει κανει καποια γκαφα η DAIKIN.

Αλλα με Inverter που κατασκευάζει η εταιρεία εδώ και 20+ χρόνια;

Επίσης,  η προιστορία μου δείχνει οτι ολα τα DAIKIN που εχω απο το 1999(τεχνολογιας Inverter) δουλεύουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στους συμπιεστές...

Ο χρόνος θα δείξει, αλλά προσωπικά...δεν ανησυχώ.

Συζήτηση απλά κάνουμε.. δεν είναι τίποτα σίγουρο και επίσης το κάνει υπό συγκεκριμένες συνθήκες..  Είχα έχω και θα έχω μεγάλη εκτίμηση τα Daikin :)

Αν όμως (λόγο σχετικά χαμηλής τιμής σε σχέση με τα υπόλοιπα Daikin) δεν είναι καθαρόαιμο Daikin και είναι καμία συνεργασία με Gree  εκεί θα με έπιανε ένα ταπεινό αγχος.. 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Papas15 είπε

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι επιπλέον γιατί νομίζω δεν έχω καταλάβει καλά. Όσο πιο υψηλό SEER έχει ένα aircondition τόσο πιο οικονομικό είναι στην ψύξη. Το πιο είναι πιο "δυνατό" εξαρτάται από τα btus; Γιατί κοιτούσα την παρακάτω σύγκριση και ενώ το daikin φαίνεται να βγάζει τα περισσότερα btus σε ψύξη το προτείνουν για λιγότερα τετραγωνικά. ( https://www.bestprice.gr/compare/2155039087_2155366517_2155292361_2155592137/comparison.html ). Ρωτάω περισσότερο γιατί είναι αρκετά πιο οικονομικό απο τα υπόλοιπα. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση σε αυτό το budget περίπου (ως μαξ 700 που κάνει το fujitsu) καλοδεχούμενη! Το toshiba edge που πουλάει ο κωτσόβολος φαίνεται πολύ καλό αλλα ξεφεύγει σε budget (830e). 

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-13000-btu-ras-13j2avsg-e-ras-b13j2kvsg-e

69 ευρώ διαφορά από το μαξ budget των 700. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Συζήτηση απλά κάνουμε.. δεν είναι τίποτα σίγουρο και επίσης το κάνει υπό συγκεκριμένες συνθήκες..  Είχα έχω και θα έχω μεγάλη εκτίμηση τα Daikin :)

Καλά σίγουρα, και καλά κάνεις...γι'αυτό υπάρχει το forum! Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει να αποφύγει ψυχρά ρεύματα στην θέρμανση και το έχουν ρυθμίσει κατά αυτο τον τρόπο...Ας πούμε , στο MIRAI plus είχα αυτό το θέμα και έπρεπε να ρυθμίσω τις περσίδες.

Θυμάμαι όταν κατασκήνωσαν ο Βέλγος και ο Ιαπωνας στο σπίτι μου το 1999 για να ερευνήσουν το πρόβλημα με το σενσορα υγρασίας που είχε ενα μοντέλο που είχα πάρει. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, CorumD είπε

Καλά σίγουρα, και καλά κάνεις...γι'αυτό υπάρχει το forum! Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει να αποφύγει ψυχρά ρεύματα στην θέρμανση και το έχουν ρυθμίσει κατά αυτο τον τρόπο...Ας πούμε , στο MIRAI plus είχα αυτό το θέμα και έπρεπε να ρυθμίσω τις περσίδες.

Κανονικα θα έπρεπε να κλείνει..αυτό αντί να κλείνει.(μεχρι να πέσει η θερμοκρασία) .ανοίγει για τρία λεπτά δουλεύει,σταματάει τρία λεπτά ,δουλεύει για τρία λεπτά σταματάει για τρία λεπτά και το κάνει συνέχεια και όλα αυτά σε έναν χώρο που δεν χρειάζεται απλά θέρμανση! (Σε συγκεκρινενο εύρος θερμοκρασίας το κανει όχι πάντα)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν όμως (λόγο σχετικά χαμηλής τιμής σε σχέση με τα υπόλοιπα Daikin) δεν είναι καθαρόαιμο Daikin και είναι καμία συνεργασία με Gree  εκεί θα με έπιανε ένα ταπεινό αγχος.. 😛

Ίσως και να είναι σε συνεργασία με gree πάντως εάν είναι εγώ δε θα είχα θέμα γιατί τα gree δίνουν 10 χρόνια εγγύηση οπότε δε θα ανησυχήσω 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dimostr είπε

εχω καλες μονωσεις 

Πωωωω, μεγάλη δουλειά οι μονώσεις.

200άρες το Fujitsu και ανάμεσα σε 60-80 τα carrier / daikin.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Κανονικα θα έπρεπε να κλείνει..αυτό αντί να κλείνει.(μεχρι να πέσει η θερμοκρασία) .ανοίγει για τρία λεπτά δουλεύει,σταματάει τρία λεπτά ,δουλεύει για τρία λεπτά σταματάει για τρία λεπτά και το κάνει συνέχεια και όλα αυτά σε έναν χώρο που δεν χρειάζεται θέρμανση! (Σε συγκεκρινενο εύρος θερμοκρασίας)

Δεν το ειδες το βιντεο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

https://www.youtube.com/watch?v=yK6hra2QSvw

Αν ειχε και @dimostr wifi και app θα εβλεπε οτι ανοιγοκλεινει στα thresholds κανονικα.

Άμα πέσει λίγο η τιμή θα το βάλω το wifi 

To module σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις εντολη όπως κάνουμε τώρα με το broadlink να περνάει σε ανεμιστηρα πριν κλείσει για να φεύγει η υγρασία ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άμα πέσει λίγο η τιμή θα το βάλω το wifi 

Θα σου φυγει το αγχος.
Στο +4 offset κλεινει στο +3 ανοιγει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

https://www.youtube.com/watch?v=yK6hra2QSvw

Αν ειχε και @dimostr wifi και app θα εβλεπε οτι ανοιγοκλεινει στα thresholds κανονικα.

Επιθυμητη 22C.

Όταν πάει 25C ο αισθητήρας πάνω ανάβει,μόλις φτάνει 26C κλείνει.Εαν κατεβαζες ένα βαθμό την επιθυμητή θα σταματούσε τα on/off? Αν θυμάμαι καλά ο @dimostr όσο και αν εβαζε την επιθυμητή θερμοκρασία είχε την ίδια συμπεριφορά..

300 φορές όμως να κάνει το παραπάνω; Την ημέρα; Βγαίνει ήλιος πέφτει ήλιος αυτό κάνει on/off? (Δεν αλλάζει θερμόκρασια ο χώρος?)

Εσένα πόσο χρόνο κρατάνε τα on/off? 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Θα σου φυγει το αγχος.
Στο +4 offset κλεινει στο +3 ανοιγει.

Κοίτα τώρα να σου πω την αλήθεια που αυτό το δωμάτιο που το έχω το έκανα παιδικό θα το βάζω σε σταθερή θερμοκρασία ειδικά το χειμώνα 21 την ημέρα 19-20 το βράδυ οπότε δε με νοιάζει αν θα ανοιγοκλείνει απλά με νοιάζει να κρατάει σταθερά αυτή την θερμοκρασία 

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επιθυμητη 22C.

Όταν πάει 25C ο αισθητήρας πάνω ανάβει,μόλις φτάνει 26C κλείνει.Εαν κατεβαζες ένα βαθμό την επιθυμητή θα σταματούσε τα on/off? Αν θυμάμαι καλά ο @dimostr όσο και αν εβαζε την επιθυμητή θερμοκρασία είχε την ίδια συμπεριφορά..

300 φορές όμως να κάνει το παραπάνω; Την ημέρα;

Στην ζέστη έπρεπε να παίζει συνέχεια πάνω από 22 για να μην κάνει on off ,εκεί μάλλον ισοφαριζε τις απώλειες και δούλευε σερί με 200 watt πάνω κάτω .

Εάν το έβαζα από κει και κάτω έκανε on off ασταμάτητα για να μη ξεφύγει η θερμοκρασία σε υπερθέρμανση 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κοίτα τώρα να σου πω την αλήθεια που αυτό το δωμάτιο που το έχω το έκανα παιδικό θα το βάζω σε σταθερή θερμοκρασία ειδικά το χειμώνα 21 την ημέρα 19-20 το βράδυ οπότε δε με νοιάζει αν θα ανοιγοκλείνει απλά με νοιάζει να κρατάει σταθερά αυτή την θερμοκρασία 

Στην ζέστη έπρεπε να παίζει συνέχεια πάνω από 22 για να μην κάνει on off ,εκεί μάλλον ισοφαριζε τις απώλειες και δούλευε σερί με 200 watt πάνω κάτω .

Εάν το έβαζα από κει και κάτω έκανε on off ασταμάτητα για να μη ξεφύγει η θερμοκρασία σε υπερθέρμανση 

Από εκεί και κάτω,δηλαδή είτε το έβαζες 21C επιθυμητή είτε 20C είτε 19C αυτό έκανε on/off ανά τρία λεπτά;

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...