Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, liakjim είπε

Την Πέμπτη βλέπω 39C στην Αθήνα. Θα βογγήξουν τα μηχανήματα!

Αυτο που εχω στο υπνοδωματιο μου δεν κλεινει ποτε ....σταθερα στους 25-26-27c.... Θα κλεισει οταν φυγω για διακοπες ή αν μπει κανενα κυμα ψυχους :mrgreen:

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, energy52 είπε

Παντως ρε παιδια την αποχετευση της εσωτερικης μοναδας ολοι την ριχνουν στη εξωτερικη, κι εμενα ολα τα κλιματιστικα ετσι ειναι ,δηλαδη αυτο γιατι ειναι λαθος; Ειδαλλως θα θελαμε 2 καναλια να κατεβαινουν..

Πρεπει να το κανει ηλεκτρολογος και φυσικα ειναι εξτρα κοστος..Εγω ειχα δωσει 60ευρω θυμαμαι..

Αν το θες και για θερμανση που θα δουλευει πολλες ωρες σκεψου το καλυτερα για το TCL...

ναι με ενδιαφερει και η θερμανση αν και δεν ειναι πραγματικα ο λογος αγορας....αλλα θα χρησιμοποιειται και το χειμωνα κανα 3 ωρο για να υποβοηθαει το κλιμα μεσα στο σπιτι.... ειδα οτι εχει χαμηλο scoop ....μεχρι τα 800ευρω και r32 ψυκτικο ποιο θα προτεινατε για 24ρι ? 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr αυτο καλυτερα απο το TCL elite με τα 10 χρονια εγγυηση ?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Βλέπω ένα τεράστιο χτύπημα στα πίσω fins. Κάνω λάθος; 

Όχι δεν κάνεις λάθος. Ο τεχνικός με διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, xoxlasae είπε

ναι με ενδιαφερει και η θερμανση αν και δεν ειναι πραγματικα ο λογος αγορας....αλλα θα χρησιμοποιειται και το χειμωνα κανα 3 ωρο για να υποβοηθαει το κλιμα μεσα στο σπιτι.... ειδα οτι εχει χαμηλο scoop ....μεχρι τα 800ευρω και r32 ψυκτικο ποιο θα προτεινατε για 24ρι ? 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr αυτο καλυτερα απο το TCL elite με τα 10 χρονια εγγυηση ?

Τι μετραει περισσοτερο; η μεγαλη εγγυηση ή η συνολικη συμπεριφορα του μηχανηματος σε αποδοση/καταναλωση κτλ;Για μενα το δευτερο!! Τo Haier μπορει να εχει 5 χρονια εγγυηση μονο, αλλα εχει πιστοποιηση eurovent και υποστηριζεται απ την inventor  που χει ενα απ τα καλυτερα after sales στην αγορα! Ποσο βρισκεις το TCL;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, energy52 είπε

Παντως ρε παιδια την αποχετευση της εσωτερικης μοναδας ολοι την ριχνουν στη εξωτερικη, κι εμενα ολα τα κλιματιστικα ετσι ειναι ,δηλαδη αυτο γιατι ειναι λαθος; Ειδαλλως θα θελαμε 2 καναλια να κατεβαινουν..

Πρεπει να το κανει ηλεκτρολογος και φυσικα ειναι εξτρα κοστος..Εγω ειχα δωσει 60ευρω θυμαμαι..

Αν το θες και για θερμανση που θα δουλευει πολλες ωρες σκεψου το καλυτερα για το TCL...

Καλησπέρα εμένα έχει 2 κανάλια ενα για το κρύο και ένα για την ζεστή έκανα πριν λίγες μέρες εγκαταστάση.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, xoxlasae είπε

Καταρχάς μάλλον κοιτάς το average climate , όπου τα TCL έχουν το τυπικό 4 που έχει η πλειοψηφία των μετριων κλιματιστικων, οπότε χαμηλό δεν είναι.

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό, τόσο πιο αποδοτικό πρέπει να είναι μιας και το φθηνότερο θα το πληρώσεις ακριβότερα σε βάθος χρόνου.

Αν λοιπόν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις περιστασιακά, τότε το πχ TCL XA412 θα είναι υπέραρκετο.

Αν όμως θα δουλέψει υπερωρίες , τότε πάμε για καλύτερο.

Οπότε :

https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html

https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html

Αν φτάνει 22αρι

https://www.skroutz.gr/s/12068901/Toshiba-Shorai-R32-RAS-22PAVSG-E-RAS-22PKVSG-E.html

Και τέλος το αγαπημένο μου την τρέχουσα περίοδο, με ασύλληπτους βαθμούς απόδοσης και δύναμη 24αριου, αυτό που για μένα σταλεφτά του είναι το απόλυτο μηχάνημα

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

23 λεπτά πριν, sambouar είπε

Όχι δεν κάνεις λάθος. Ο τεχνικός με διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα?

Για μένα πολύ λάθος που το δέχτηκες έτσι. Μπορείς να βγάλεις μια πιο καλή φωτογραφία;

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, xoxlasae είπε

Το συγκεκριμένο Haier έχει καλύτερους συντελεστές απόδοσης οπότε καίει λιγότερο . Σίγουρα δεν έχει 10ετή εγγύηση όπως το TCL αλλά έχει 5ετή και ένα εξαιρετικό aftersales support από την Inventor όπως φαίνεται απο τις εμπειρίες μερικών εδώ μέσα με το service της Εταιρείας.

• Like 1
Δημοσ.

Ααααα και προσοχή από που θα γίνει η αγορά

S90702-233246(1).jpg.96e831de3654520bd94fa1520df8e988.jpg

3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

οπότε καίει λιγότερο

Με 700W δηλωμένα ακατεβατα , δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Alphaclima (κορυδαλλο) ψωνιζω παντα γιατι προσφερει ατοκες δοσεις...καλυτερες τιμες σε μετρητοίς ειναι κοντα Μου και τους εχω ηδη δοκιμασει πριν 3 χρονια και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Παλαιοτερα ηταν και στο σκρουτζ....πλεον μονο στο bestprice, και ειναι επίσημοι μεταπωλητες με την TCL

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με 700W δηλωμένα ακατεβατα , δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Τουλαχιστον εδω στο λεει! Δεν παω κατω απο 700w..Το TCL απ την επισημη ιστοσελιδα του δηλωνει στη θερμανση 420~3000w που αυτο παιζει να μην ισχυει σε καμια περιπτωση και να ναι πλασματικο.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τουλαχιστον εδω στο λεει! Δεν παω κατω απο 700w..Το TCL απ την επισημη ιστοσελιδα του δηλωνει στη θερμανση 420~3000w που αυτο παιζει να μην ισχυει σε καμια περιπτωση και να ναι πλασματικο.. 

Το σημαντικότερο για εμένα είναι οι βαθμοί απόδοσης μιας μονάδας . Αυτοί θεωρώ ότι επηρεάζουν σε τρομερό ποσοστό της συνολική κατανάλωση της μονάδας . 
Το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μια μονάδα  αν το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο χώρος δεν λέει κάτι συγκριτικά με τους συντελεστές απόδοσης . Βασικά δεν λέει τίποτα αυτός ο αριθμός απο μόνος του . Το μόνο που μου λέει εμένα είναι ότι τόσο χαμηλά μπορώ να πέσω. Αν ο χώρος που με τοποθέτησες έχει ανάγκη απο λιγότερα watts κλείνω και έχω στιγμιαία κατανάλωση  10-20 watts μέχρι να ανοίξω πάλι . 

Τί είναι προτιμότερο  άραγε ;

Δουλεύω όλη την ώρα με μικρότερο βαθμό απόδοσης απο ένα άλλο κλιματιστικό ;
Η δουλεύω για όσο χρόνο μου το επιτρέπει ο χώρος και οι συνθήκες με μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και μετά πέφτω σε standby με 10-20 watts κατανάλωση αν και εφόσον ο χώρος μου έχει ανάγκη λιγότερα btu/h απο αυτά που μπορεί να δώσει ως ελάχιστο η μονάδα ; 

Η απάντηση είναι : Δεν υπάρχει απάντηση αν δεν γίνει σοβαρό πείραμα και δεν ληφθούν τα πάντα υπόψιν . Ακόμα και η συμπεριφορά του χρήστη . Απλά κάνουμε υποθέσεις.Σημασία δεν εχει μόνο να αποδειχθεί σε συγκεκριμένη περίπτωση αν παίζει ρόλο η διαφορετική ελάχιστη κατανάλωση δύο μηχανημάτων (δηλαδή ποιο θα κάψει παραπάνω), αλλά και ποια είναι αυτή η διαφορά ποσοτικά (ευρώ) κατα περίπτωση . Είναι ανούσια η διαφορά ή  όχι ;

Εγώ θεωρώ ότι τον καθοριστικό ρόλο για την συνολική κατανάλωση ενός μηχανήματος το έχουν οι βαθμοί απόδοσης. Τους θεωρώ ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα υπάρχει για να συγκρίνουμε κλιματιστικά . 

Το πόσο χαμηλά στα watts μπορεί να πέσει μια μονάδα δε σημαίνει ότι θα την δούμε αυτή την ένδειξη σε  όλους τους χώρους . Κάθε χώρος έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε ψύξη . 
Επίσης ένα ακόμη ερώτημα  και σημαντικό . Αυτή η κατώτερη στιγμιαία κατανάλωση υπο ποιές συνθήκες μπορούμε να την δούμε ; Με τί εξωτερική θερμοκρασία ; Με τί εσωτερική ;

Edit: Ξέχασα τον @liakjim αν και δεν του ξεφεύγει τίποτα :P 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Πιστεύετε οτι αυτός ο αφυγραντήρας καλύπτει τα τετραγωνικά που λέει; 

https://www.bestprice.gr/item/2154784834/carrier-nuvo-30lt.html

Διάβασα κάπου οτι για να καλύπτει τόσα τετραγωνικά πρέπει να μπορεί να μαζέψει μέχρι 50λίτρα/24ωρο, αλλά αυτός είναι 30. Υπάρχει και ένας της inventor που είναι για 50.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Τί είναι προτιμότερο  άραγε ;

Δουλεύω όλη την ώρα με μικρότερο βαθμό απόδοσης απο ένα άλλο κλιματιστικό ;
Η δουλεύω για όσο χρόνο μου το επιτρέπει ο χώρος και οι συνθήκες με μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και μετά πέφτω σε standby με 10-20 watts κατανάλωση αν και εφόσον ο χώρος μου έχει ανάγκη λιγότερα btu/h απο αυτά που μπορεί να δώσει ως ελάχιστο η μονάδα ;

Αν και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες, βλέποντας το Fujitsu που με 225-300W κάνει τον χώρο των 60τμ ψυγείο , δεν θα μπορούσα να ανεχτώ την χαμηλότερης ποιότητας "κλιματισμό"  του χώρου γιατί με 700W minimum , ή θα κρύωνα ή θα ζεσταινόμουν. Εκτός και αν το Haier θέλει 700W για την ίδια ψύξη που το Fujitsu θέλει 300 (που δεν το πιστεύω).

Να ξανα δείξω το ποστ με το τεστ σε θέρμανση του Ariston https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα έβλεπα, όχι τόσο δραματικό γιατί το Ariston έπαιζε 0-1200-0-1200 κτλ

9becd43bb51bf06625be5eb9ab532380.png&key

Σε κάθε περίπτωση, όλα πρέπει να ζυγίζονται . Ακόμα και το ανωτέρω μπορεί να γίνει αποδεκτό αν πχ το κόστος κτήσης είναι πολύ μικρότερο.

Απλά για μένα είναι ξεκάθαρα μη αποδεκτό.

Παίρνω inverter, ε θέλω να είναι inverter ακόμα και στα χαμηλά φορτία.

ΥΓ Μου κάνει εντύπωση γιατί να έχει τόσο υψηλά ελάχιστα btus στην ψύξη . Στη θέρμανση το είδαμε γιατί.

@stazzy1978 μπόρεσες να δεις ελάχιστα watts στο GE που έχεις το οποίο είναι κοπι πάστε με το tundra? (δίνει τα ίδια ελάχιστα watts)

• Like 2
Δημοσ.

Σε σχετικά καλά μονωμενα σπίτια το ποσό χαμηλά μπορεί να κατέβει το κλιματιστικό θα έλεγα ότι είναι το σημαντικότερο! Γιατί μόνο έτσι μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία σταθερή και να έχεις ανεση . Επίσης δεν έχεις τα άναψε σβήσε και να φυσάει έντονα μόλις ξαναξεκινάει. 

Εμενα το toshiba 18000btu σε καλά μονωμενο σπίτι καταναλώνει μετρημένα γύρω στα 180-200watt και διατηρεί τη θερμοκρασία ιδανικά, μετά από κάποια ώρα. Αν είχα ένα που δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά μάλλον θα το πετούσα από τα άναψε σβήσε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...