Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, CorumD είπε

Καθολου δεν τα μπερδευω...καμμενα LED σε TOSHIBA Shorai και η αντιπροσωπεια δεν σηκωνε τηλεφωνα...εδω εσυ μπερδεψες την εγγυηση και απο 3 η 3 1/2 την εκανες 2....

Επιμένω...

Το led ήταν καθαρά αισθητικό θέμα και δεν επηρέαζε σε κανένα επίπεδο τη λειτουργία του κλιματιστικού. Και αντικαταστάθηκε.

Περισσότερα θα σου πει ο @Rnd1978

Αν αντικαταστάθηκε αισθητικό πρόβλημα (ένα καμμένο λεντακι) σε 1 ή 2 εβδομάδες εμένα δεν μου λέει και πολλά.

Επεξ/σία από guzel
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Επιμένω...

Το led ήταν καθαρά αισθητικό θέμα και δεν επηρέαζε σε κανένα επίπεδο τη λειτουργία του κλιματιστικού. Και αντικαταστάθηκε.

Περισσότερα θα σου πει ο @Rnd1978

Αρα δεν τα μπερδεψα ομως...με TOSHIBA ήταν το θεμα...οχι CARRIER. Για βρες μου θεμα με προβλημα σε DAIKIN εδω στο thread...εγω οσο καιρο είμαι δεν εχω δει KANENA! Αλλα σε τελικη αναλυση, το θεμα μου δεν είναι τα TOSHIBA...εγω θεωρω εφάμιλα τα μηχανηματα των Ιαπωνεζων...το θεμα που συζητω με τον Daredevil ειναι η  πιστοποιηση EUROVENT!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CorumD είπε

Αρα δεν τα μπερδεψα ομως...με TOSHIBA ήταν το θεμα...οχι CARRIER. Για βρες μου θεμα με προβλημα σε DAIKIN εδω στο thread...εγω οσο καιρο είμαι δεν εχω δει KANENA! Αλλα σε τελικη αναλυση, το θεμα μου δεν είναι τα TOSHIBA...εγω θεωρω εφάμιλα τα μηχανηματα των Ιαπωνεζων...το θεμα που συζητω με τον Daredevil ειναι η  πιστοποιηση EUROVENT!

Ακούσαμε για daikin 10 ημερών με πρόβλημα.

Δεν λέει κάτι φυσικά, αστοχίες θα δεις παντού.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ακούσαμε για daikin 10 ημερών με πρόβλημα.

Δεν λέει κάτι φυσικά, αστοχίες θα δεις παντού.

Δεν το ειδα το θεμα! Ισως επειδη εκανα απουσιες...

Δημοσ.

η εγγύηση σε ένα οποιοδήποτε προϊόν δεν είναι ένδειξη καλής ποιότητας ή μη εμφάνισης βλαβών αλλά δήλωση της δωρεάν επισκευής μετά από βλάβη. Οσοι ασχολούνται με τις σοβαρές εγκαταστάσεις προτιμούν μηχανήματα που αποδεδειγμένα να δεν βγάζουν βλάβες και όχι μηχανήματα που που διορθώνονται δωρεάν μετά από βλάβη, γιατί όσο ένα μηχάνημα είναι υπό επισκευή δεν παράγει, που είναι το ζητούμενο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nvel είπε

η εγγύηση σε ένα οποιοδήποτε προϊόν δεν είναι ένδειξη καλής ποιότητας ή μη εμφάνισης βλαβών αλλά δήλωση της δωρεάν επισκευής μετά από βλάβη. Οσοι ασχολούνται με τις σοβαρές εγκαταστάσεις προτιμούν μηχανήματα που αποδεδειγμένα να δεν βγάζουν βλάβες και όχι μηχανήματα που που διορθώνονται δωρεάν μετά από βλάβη, γιατί όσο ένα μηχάνημα είναι υπό επισκευή δεν παράγει, που είναι το ζητούμενο

Αυτη ειναι και η δικη μου φιλοσοφια...προτιμω μηχανημα απο εργοστασιο που εμπιστευομαι και ας εχει μικροτερη εγγυηση, παρα μεγαλυτερη εγγυηση και αμφιλεγομενο προιον...αλλα οκ, ο καθενας εχει την αποψη του...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, nvel είπε

Δεν είναι μόνο η εγγύηση. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τα Daikin στην θέρμανση "υποφέρουν" με τον κανόνα των 42 βαθμών (on/off συμπεριφορά).

Περισσότερα εδώ: https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.

Αξίζει ακόμη η αγορά του Daikin Ururu Sarara; Το θέλω για χρήση χειμώνα καλοκαίρι. Πρέπει να είναι λίγο παλιό μοντέλο αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο με τις δυνατότητες του

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν είναι μόνο η εγγύηση. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τα Daikin στην θέρμανση "υποφέρουν" με τον κανόνα των 42 βαθμών (on/off συμπεριφορά).

Περισσότερα εδώ: https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

όποιος θεωρεί αυτή την λειτουργία προβληματική ας μην αγοράζει daikin. πάντως ο έλεγχος της θερμοκρασίας προσαγωγής είναι σύνηθες φαινόμενο στους αυτοματισμούς hvac

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ue4hobbyist είπε

Αξίζει ακόμη η αγορά του Daikin Ururu Sarara; Το θέλω για χρήση χειμώνα καλοκαίρι. Πρέπει να είναι λίγο παλιό μοντέλο αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο με τις δυνατότητες του

Αν έχεις τα χρήματα εννοείται.

Είναι το απολύτως κορυφαίο κλιματιστικό στην αγορά.

Βασικά είναι το μοναδικό κλιματιστικό μιας και ρυθμίζει το κλίμα, δλδ υγρασία/θερμοκρασία ενώ όλα τα υπόλοιπα απλά θερμοκρασία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

όποιος θεωρεί αυτή την λειτουργία προβληματική ας μην αγοράζει daikin. πάντως ο έλεγχος της θερμοκρασίας προσαγωγής είναι σύνηθες φαινόμενο στους αυτοματισμούς hvac

Είναι προβληματική. Καμία θερμική άνεση στον χώρο. Κανονικά πρέπει να δίνουν δώρο κούτα Cold & flue με κάθε αγορά Daikin 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι προβληματική. Καμία θερμική άνεση στον χώρο. Κανονικά πρέπει να δίνουν δώρο κούτα Cold & flue με κάθε αγορά Daikin 

Μηχανολογικη επιλογή είναι και δεν είναι μόνο στη daikin όπως έχουμε δει αλλά πιθανότατα χαρακτηρίζει τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς και που στοχεύει στη θερμική άνεση με την εξάλειψη των ψυχρων ρευμάτων.

Προσωπικά καταλαβαίνω και κατανοώ και τις δύο επιλογές αν και χαίρομαι που τυχαία επελεξα την άλλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, guzel είπε

Παντως το thread που εβαλες αναφερεται σε κεντρικα συστηματα σπιτιου και ειναι απλως ενα thread...εδω μιλαμε για επιτοιχια split και οχι κεντρικα συστηματα. Και αφου διαβασα ολο το thread, δεν υπαρχε προβλημα στο συστημα, απλως δεν συμφωνεις με την φιλοσοφια της DAIKIN...παντως τα δικα μου DAIKIN(τα παλια γιατι τα καινουργια δεν ειχα ευκαιρια ακομα) εχουν την ιδια θερμικη ανεση με τα Fujitsu και τα MITSUBISHI Heavy που εχω, οποτε δεν νομιζω οτι αυτα που λες ευσταθουν Guzel...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, CorumD είπε

Παντως το thread που εβαλες αναφερεται σε κεντρικα συστηματα σπιτιου και ειναι απλως ενα thread...εδω μιλαμε για επιτοιχια split και οχι κεντρικα συστηματα. Και αφου διαβασα ολο το thread, δεν υπαρχε προβλημα στο συστημα, απλως δεν συμφωνεις με την φιλοσοφια της DAIKIN...παντως τα δικα μου DAIKIN(τα παλια γιατι τα καινουργια δεν ειχα ευκαιρια ακομα) εχουν την ιδια θερμικη ανεση με τα Fujitsu και τα MITSUBISHI Heavy που εχω, οποτε δεν νομιζω οτι αυτα που λες ευσταθουν Guzel...

Θα το δούμε τον χειμώνα φίλε μου. Πέρυσι χυσαμε άπειρο ψηφιακό μελάνι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετα ασχοληθηκαμε με τα παραπανω. Το θεμα μου τωρα ειναι 3 κλιματιστικα για 3 αιθουσες μαθηματων. Χρειάζομαι 2 12αρια και 1 9αρη. Σκέφτομαι τα εξης στην  καθε περιπτωση.

9000btu

1. Midea Mission II - 422 ευρώ / SEER: 8,2 SCOP: 5,4 / 24-32-39

2. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSP-W / 439 ευρώ / SEER:6,8 SCOP:5,4 / 23-34-45

3. Daikin FTXC-25B / 459 ευρώ / SEER:6,84 SCOP:5,81 / 20-26-33-38

4. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-W / 589 ευρώ / SEER:8,5 SCOP:5,9 / 19-23-28-36(οικονομικη υπερβαση)

12000btu

1. Midea Mission II - 473 ευρώ SEER: 7,4 SCOP: 5,6 / 24-32-40

2. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZSP-W / 539 ευρώ /SEER:7,3 SCOP:5,7 / 28-36-45

3. Daikin FTXC-35B / 549 ευρώ /SEER:6,87 SCOP:5,69 / 21-26-34-39

4. Midea Ultimate Comfort / 553 ευρώ / SEER:7,4 SCOP: 5,3 / 22-31-41

Δυστυχως, δεν μπορω να παω σε πιο ακριβα μηχανηματα, αν και ισως θα μπορουσε να ανεβει ο προυπολογισμος ενα 5% για κατι που να αξιζει την διαφορα.

Θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας!

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...