Προς το περιεχόμενο

Official Windows 8 Tech Support Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα ένα tip, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί: 

Στη StartScreen (modernUI) δίνω win+z ---> customize και γυρνάει όλη η startscreen σε edit mode για να κάνω μαζικές μετακινήσεις χωρίς να κρατάω το control και μαζικά rename στα groups. Φυσικά έτσι δεν εμφανίζει μενού στο δεξί κλικ, όπως ακριβώς γινόταν πρίν το 8.1 update.

Tελικα αυτο,συνειδητοποιησα  οτι γινεται μονο με το space και κανει ακριβως οτι εκανε και το δεξι κλικ.Δλδ στο γυρναει αμεσως στο edit mode.

Απλα προσωχη γιατι ουσιαστικα επιλεγει για edit το πρωτο tile! :-)

• Like 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tελικα αυτο,συνειδητοποιησα  οτι γινεται μονο με το space και κανει ακριβως οτι εκανε και το δεξι κλικ.Δλδ στο γυρναει αμεσως στο edit mode.

Mαγεία! Ακόμα καλύτερα με το space.. :-D

• Like 1
Δημοσ.

Mαγεία! Ακόμα καλύτερα με το space.. :-D

Προσεχε γιατι με το space επιλεγει αμεσως το πρωτο tile γι'αυτο μπαινει απ'ευθειας σε edit mode.

Οποταν κανεις διπλο κλικ το space,για να ξιεπιλεξει το πρωτο tile.

• Like 1
Δημοσ.

αγορασα ενα λαπτοπ lenovo ideapad z710 χωρις λειτουργικο και προσπαθω να εγκαταστήσω τα windows8. Οταν φτανω να επιλεξω διαμέρισμα για την εγκατάσταση δε με αφηνει να επιλεξω κανενα και μου λεει οτι το format τους πρέπει να ειναι σε ntfs. τι να κανω που δεν μπορω να εγκαταστήσω πουθενα το λειτουργικό; Μπορεί καποιος να δωσει τα φωτα του;;

Δημοσ.

support please

υποτιθεται οτι τα win 8 + 8.1 ειναι φτιαγμενα για πολλα μονιτορ και αποφασισα να το δοκιμασω.

Κατεβασα το Hyper for youtube app και δοκιμασα να δω youtube στην μια οθονη και να δουλεψω κατι φακελους στην αλλη αλλα με το που κλικαρα στον φακελο το youtube app γινοταν minimize...

Γιατι;

Δημοσ.

Καλημέρα παιδια.

Εγκατεστησα τα Windows 8.1 enterprise και εχω καποιο πρόβλημα.

Στην διαχειριση δισκων δεν βλεπω να δημιουργηθηκε το System Reserved Partition των 350 MB που δημιουργουν συνηθως τα Windows.

Αυτό το προσεξα και με το πρόγραμμα εγκαταστασης των Windows.

Πριν απ την εγκατασταση διαμορφωσα τον δισκο των Windows σε NTFS με το GParted μεσα από Live dvd Linux.

Mπορει να ηταν αυτό το λαθος;

Eίναι πρόβλημα που δεν εχω αυτό το Reserved Partition και τα Windows είναι εγκατεστημένα σε ένα παρτισιον;

Εδώ ένα Screen Shot

Screenshot1_zpsd8f1edb8.png

Δημοσ.

Μολις τωρα συνδεσα και τους αλλους δυο σκληρους μου δισκους που εχω ελευθερους και προοριζονται και οι δυο για ubuntu και kubuntu 14.10 που βγαινει σημερα, όμως βλεπω το System Reserved Partition των 350 MB ότι εμφανιστηκε, αλλα όχι στον (C:) του δισκου (0) αλλα στο δισκο 2 με το ονομα System Reserved (F:)

Γιατι αυτό το μπερδεμα;

Λετε να βρει καποιο πρόβλημα με τον Bootloader του Ubuntu που θα εγκαταστησω;

Υποψιάζομαι (δεν θυμαμαι, δεν είμαι σιγουρος) ότι το System Reserved Partition στον δισκο 2 είναι από προηγουμενη εγκατασταση Windows 8.1, αλλα μπορει να είναι και απ αυτην που εχω στον δισκο 0 (μηδεν.)

Screenshot2_zps1ed8bea9.png

Δημοσ.

Τι γίνεται όταν στο σύστημα έχεις 2 δίσκους χωρίς OS και σε clean install των win8.1 σου λέει ότι η μονάδα δίσκου είναι τύπου GPT Και δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση ;

Δημοσ.

Τι γίνεται όταν στο σύστημα έχεις 2 δίσκους χωρίς OS και σε clean install των win8.1 σου λέει ότι η μονάδα δίσκου είναι τύπου GPT Και δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση ;

Την εγκατασταση την εκανα οταν ειχα 1 δισκο κουμπωμενο (αυτον που εβαλα τα windows.)

Δειχνω φωτο στο προηγουμενο ποστ.

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα με τα windows 8.1 στο φορητό Η/Υ μου.

Μετά το άνοιγμα του Η/Υ το σύστημα λειτουργεί καλά,αλλά μετά από 3-4 λεπτά,σταματάει να φορτώνει σελίδες στο ίντερνετ για 3 λεπτά περίπου και μετά επανέρχεται μόνη της η σύνδεση.Το κάνει κάθε φορά που από κλειστό τίθεται σε λειτουργία.Σαν κάποια διεργασία να τραβάει όλους τους πόρους της σύνδεσης.Αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι.Πριν την αναβάθμιση σε 8.1 δεν το έκανε αυτό.

Ο φορητός μου είναι ένας Lenovo G580 με Intel I3,RAM 4GB.

Έχει κάποιος ιδέα τι συμβαίνει;

Δημοσ.

Καλημερα, ειναι εφικτο να περασω σε ξεχωριστό σκληρο τα 8.1, και να αφησω τον C που εχει τα 7αρια ως εχει και να κανω boot σε όποιων θελω απο το bios?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις

Δημοσ.

Μάλλον το ανάποδο εννοείς, οτι δεν είναι GPT και δε μπορει να συνεχιστει η εγκατάσταση.

Είτε κλείνεις το UEFI απο το bios και συνεχίζεις σε legacy mode είτε ξαναδημιουργείς το partition table σε GPT (custom εγκατασταση).

Περισσότερες πληροφορίες

Καλημερα, ειναι εφικτο να περασω σε ξεχωριστό σκληρο τα 8.1, και να αφησω τον C που εχει τα 7αρια ως εχει και να κανω boot σε όποιων θελω απο το bios?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις

Ναι,

ο bootloader των windows αναγνωρίζει τα παλαιότερα συστήματα, αν κάνεις εγκατάσταση τα 8.1 , θα σε ρωτήσει που να τα βάλει, και θα σου έχει επιλογή να ξεκινούν και τα δυο, όλα αυτά με την προυπόθεση οτι ο νεος δίσκος δεν θα μπουτάρει πρώτος, γιατι ο πρώτος έχει ήδη bootloader.

Η ερώτηση όμως είναι: είναι το partitioning του πρώτου σου σκληρού GPT ή MBR?

Με άλλα λόγια, υπάρχει ξεχωριστό efi partition στο σκληρό σου; 

Θεωρητικά θέτοντας το σύστημα να ξεκινά από το 2ο δίσκο και κάνοντάς το GPT μπορείς να εκκινήσεις απο όποιο δίσκο θες, δεν το έχω κάνει με τον default windows bootloader αλλά φαντάζομαι γίνεται. Πιστεύω πως γίνεται ακόμη και με MBR αν βάλεις πάνω grub2.

Δημοσ.

Καλησπέρα, μια ερωτησούλα συγγνώμη αν έχει απαντηθεί αλλά σε 224 σελίδες τι να πρωτο κοιτάξω; :P

Αυτό το περιβόητο update που βγάλανε στα 8,1 (και μάλιστα κυκλοφόρησαν και .iso στο technet με ονομασία Windows 8.1 with update) τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει;

Είναι τα απλά 8,1 με επιπλέον αυτό; Αυτά δηλαδή τα 7 αρχεία + το KB2919442 που λέει ότι χρειάζεται για να μπει το KB2919355;

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...