Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καινούργιος με ψησταριά υγραερίου εδώ και έχω μερικές ερωτήσεις που δεν έχω βρει απάντηση στο thread..

 

1) Η ψησταριά μου δεν έχει κάποιο ταψάκι-δισκάκι για τα λίπη. Κάτω από τους καυστήρες έχει τρύπες που "οδηγούνε" στο χώρη της φιάλης. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό; Καθώς σίγουρα θα πέφτουν λίπη..

2) Κάτι να προσέξω ιδιαίτερο σχετικά με την ασφάλεια; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Astronautis εγω παντως τις περναω με λιγο λαδακι (ελαιολαδο ή σισαμελαιο) καθε καμια 10αρια ψησιματα. Κακο σιγουρα δεν κανει.

@al3xis αν ειναι επικίνδυνο δεν ξερω, αλλα σιγουρα θα σου λερώνει απο κατω. Οποτε κανε πατεντα και βαλε ενα ταψακι μιας χρησης να μαζευει οτι σταζει. Το αλλαζεις οταν γεμισει.

@Minotavrs ΛΟΓΙΚΑ θα εισαι οκ. Αλλα τους καυστηρες που εχει τι θα τους κανεις; θα τα βγαλεις ολα απο μεσα; Επισης οι πετρες δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητες. Αν παντως πας σε μετατροπη σε καρβουνο γεμισε την με αμμο για να βαλεις τα καρβουνα πανω εκει. Το λεω πιο πολυ για να απορροφησει η αμμος την εξτρα θερμοκρασια που θα επαιρνε η ψησταρια απ ευθειας απο τα καρβουνα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Διαβάζω στο site της Weber το παρακάτω: 

A frequently asked question from our fans is do they need to season their cast iron grates before grilling?

The answer is that because the cast iron grates on our newer grills have a porcelain enamel coating, they do not need to be seasoned! To prepare your grates, simply preheat the grill by turning all burners on high for about 10-15 minutes and then brush the grates clean

Οπα! Τι έγινε εδώ;

Η πολλά βαριά weber αντιγράφει εμάς με την ταπεινή campingaz και ντύνει τις μαντεμένιες σχάρες;; οεο;

Δημοσ.

Ξέρεις πόσες κορεάτικες πατέντες έχουν αντιγράψει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ειδικά σε σχετιζόμενες με το κόστος κατασκευής;

 

53 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

@Minotavrs ΛΟΓΙΚΑ θα εισαι οκ. Αλλα τους καυστηρες που εχει τι θα τους κανεις; θα τα βγαλεις ολα απο μεσα; Επισης οι πετρες δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητες. Αν παντως πας σε μετατροπη σε καρβουνο γεμισε την με αμμο για να βαλεις τα καρβουνα πανω εκει. Το λεω πιο πολυ για να απορροφησει η αμμος την εξτρα θερμοκρασια που θα επαιρνε η ψησταρια απ ευθειας απο τα καρβουνα.

Καλή ιδέα αυτό με την άμμο. Το κακό είναι ότι γενικά θα πρέπει να γίνει πατέντα για να σηκωθεί πιο πάνω η σχάρα διαφορετικά θα είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Ξέρεις πόσες κορεάτικες πατέντες έχουν αντιγράψει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ειδικά σε σχετιζόμενες με το κόστος κατασκευής;

Καλή ιδέα αυτό με την άμμο. Το κακό είναι ότι γενικά θα πρέπει να γίνει πατέντα για να σηκωθεί πιο πάνω η σχάρα διαφορετικά θα είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

Κανε ενα δοκιμαστικο ψησιμο χωρις τις πετρες να δεις πως θα παει πριν κανεις οτιδηποτε

Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα!Σας παρακολουθώ καιρο τωρα ως αναγνώστης.Πριν δυο μέρες παρελαβα την weber  spirit e310 της προσφορας,την οποια ζαχαρωνα απο καιρο.Αυριο λεω να τη συναρμολογησω και εχω ερωτήματα πολλά λόγω ανασφάλειας.

Θα ηθελα να ρωτησω αρχικα τι είδους φιάλη αερίου πρέπει να πάρω,προπανιου ή κλασσική βουτανιου που χρησιμοποιουσαμε στο χωριό στις εστιες (πετρογκαζ τις λεμε ολες).

Λόγω του ότι έρχεται Κυριακή των Βαΐων και θέλω να ψήσω κατι τσιπούρες, οποιος μπορει ας με διαφωτισει για το τροπο εννοώντας έμμεσα,άμεσα,θερμοκρασία ή και χρονο ψησίματος!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,
Για αρκετά χρόνια ψήνω με κάρβουνα αλλά έχει έρθει η ώρα να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου  . 
Έχω καταλήξει σε μια Outdoorchef Australia 425G . Η ερώτηση μου είναι αν την έχει κάποιος άλλος φίλος για  να μου πει αν αξίζει για τα λεφτά της . Το κόστος της είναι στα 700 €

Με πωλητές που έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει κάποιον άλλον να την έχει .
Διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής να αναφέρεται .
Οπότε αν κάποιος την γνωρίζει και θέλει ας μου πει τις εντυπώσεις του . 
Σας ευχαριστώ !!
 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimdim125 είπε

Καλησπέρα σε όλους ,
Για αρκετά χρόνια ψήνω με κάρβουνα αλλά έχει έρθει η ώρα να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου  . 
Έχω καταλήξει σε μια Outdoorchef Australia 425G . Η ερώτηση μου είναι αν την έχει κάποιος άλλος φίλος για  να μου πει αν αξίζει για τα λεφτά της . Το κόστος της είναι στα 700 €

Με πωλητές που έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει κάποιον άλλον να την έχει .
Διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής να αναφέρεται .
Οπότε αν κάποιος την γνωρίζει και θέλει ας μου πει τις εντυπώσεις του . 
Σας ευχαριστώ !!
 

Προσωπικα δεν την ξερω να σου πω, αλλα επειδη προκειται για πολλα λεφτα καλυτερα να πας σε ενα μαγαζι να τη δεις απο κοντα πριν την παρεις και να δεις αν εχει και weber spirit 310, broil king royal/monarch να τις συγκρινεις πως ειναι ποιοτικα. Απο αυτες που σου ειπα εχει απλα μεγαλυτερο χωρο ψησιματος. Πλευρικο ματι εχουν καποιες broil king, η weber δεν εχει ουτε απο αυτο.

Σχετικα με το πλευρικο ματι, επειδη βλεπω και το ψαχνουν πολλοι, οσοι το εχουν τι ακριβως εχετε φτιαξει; Συνήθως φτιαχνουν καμια σαλτσα bbq σε βιντεακια που εχω δει. Εγω που δεν εχω παντως και ηθελα να τηγανισω πατατες μια φορα για να μην λερωσω την κουζινα και αφου ειχα ετοιμο το bbq εβαλα το cast iron τηγανι πανω στη σχαρα και γινανε μια χαρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ψησταρια υγραεριου είναι δυνατόν να ψησουμε  αρνάκι σε ταψί; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; 

Επεξ/σία από tsaftsif
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Σχετικα με το πλευρικο ματι, επειδη βλεπω και το ψαχνουν πολλοι, οσοι το εχουν τι ακριβως εχετε φτιαξει; Συνήθως φτιαχνουν καμια σαλτσα bbq σε βιντεακια που εχω δει. Εγω που δεν εχω παντως και ηθελα να τηγανισω πατατες μια φορα για να μην λερωσω την κουζινα και αφου ειχα ετοιμο το bbq εβαλα το cast iron τηγανι πανω στη σχαρα και γινανε μια χαρα. 

Έβαλες το cast iron, δεν έχουν όλοι cast iron τηγανι κ δε χωράει κ μεγάλες ποσότητες.. βάζεις έξω μια κατσαρόλα πατάτες κ τις αφήνεις να τηγσνιζονται.. επίσης κάνεις ωραιότατο searing με βούτυρο κ δεντρολίβανο κ δε μυρίζει το σπίτι ούτε γεμίζει κάπνα.. δε το χρησιμοποιείς συχνά (δε το λες κ απαραίτητο πρακτικά) αλλά όταν χρειαστεί είναι ότι πρέπει. 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

Έβαλες το cast iron, δεν έχουν όλοι cast iron τηγανι κ δε χωράει κ μεγάλες ποσότητες.. βάζεις έξω μια κατσαρόλα πατάτες κ τις αφήνεις να τηγσνιζονται.. επίσης κάνεις ωραιότατο searing με βούτυρο κ δεντρολίβανο κ δε μυρίζει το σπίτι ούτε γεμίζει κάπνα.. δε το χρησιμοποιείς συχνά (δε το λες κ απαραίτητο πρακτικά) αλλά όταν χρειαστεί είναι ότι πρέπει. 

Μόνο και μόνο αυτή η κάπνα που έχω γλυτώσει, λέω αξίζει τα λεφτά που έδωσα. Το πλαϊνό σίγουρα μπορεί να φανεί χρήσιμο, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Εγώ δλδ μια φορά το έχω χρειαστεί, και αν δεν είχα cast iron να το βάλω μέσα με κλειστό καπάκι, θα το έβαζα μέσα στην ηλεκτρική κουζίνα. Λύσεις υπάρχουν δλδ.

4 ώρες πριν, tsaftsif είπε

Σε ψησταρια υγραεριου είναι δυνατόν να ψησουμε  αρνάκι σε ταψί; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; 

Κανονικά σαν να το βάλεις φούρνο. Απλά φρόντισε να μην έχει φωτιά ακριβώς από κάτω του γιατί θα αρπάξει το φαγητό. Ή έστω τέρμα χαμηλά την εστία από κάτω αν είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτή. Βάλε και κανένα wood chip να βγάλει λίγη κάπνα για τη γεύση, πιστεύω θα γίνει καλό.

Δημοσ.

Σχετικά με το πλαϊνό μάτι δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν είναι χρήσιμο αλλά αν αξίζει τα λεφτά του. Βλέπω στο Σκρουτζ την spirit 320 gbs στα 839 ενώ η τιμή καταλόγου για την 310 (δεν λαμβάνω υπόψη την προσφορά) είναι στα 689. Αν δεν μου διαφεύγει κάτι άλλο η διαφορά μεταξύ των δύο είναι μόνο το πλαϊνό μάτι. Με 150 αγοράζω ξεχωριστό μάτι και τηγάνι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Σχετικά με το πλαϊνό μάτι δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν είναι χρήσιμο αλλά αν αξίζει τα λεφτά του. Βλέπω στο Σκρουτζ την spirit 320 gbs στα 839 ενώ η τιμή καταλόγου για την 310 (δεν λαμβάνω υπόψη την προσφορά) είναι στα 689. Αν δεν μου διαφεύγει κάτι άλλο η διαφορά μεταξύ των δύο είναι μόνο το πλαϊνό μάτι. Με 150 αγοράζω ξεχωριστό μάτι και τηγάνι...

Εχουν καποιες μικρες διαφορες αν το προσεξεις.

https://grillchoice.com/weber-spirit-e-310-vs-e-320/

Οσο αφορα για το πλαινο ματι αν ειναι  να το πληρωσεις ως εξτρα , δεν αξιζει.

Προτιμω να αγορασω εξοπλισμο για το bbq με τα χρηματα αυτα. 

Aν θελω να τηγανισω κατι για να μην μυρισει το σπιτι , χρησιμοποιω την παλια κλασικη συνταγη με την "μπομπα" και τηγανιζω διπλα απ το bbq.

 

Επεξ/σία από aenaos15
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dimdim125 είπε

Καλησπέρα σε όλους ,
Για αρκετά χρόνια ψήνω με κάρβουνα αλλά έχει έρθει η ώρα να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου  . 
Έχω καταλήξει σε μια Outdoorchef Australia 425G . Η ερώτηση μου είναι αν την έχει κάποιος άλλος φίλος για  να μου πει αν αξίζει για τα λεφτά της . Το κόστος της είναι στα 700 €

Με πωλητές που έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει κάποιον άλλον να την έχει .
Διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής να αναφέρεται .
Οπότε αν κάποιος την γνωρίζει και θέλει ας μου πει τις εντυπώσεις του . 
Σας ευχαριστώ !!
 

Σήμερα το μεσημέρι παραλαμβάνω και θα την δοκιμάσω κι ολας!!! οπότε από αύριο θα μπορώ να σου απαντήσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...