Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gallikan είπε

Τι παιζει με το ψησιμο σε μεμβρανη;

Γιατι ειναι ανθυγιεινο;; 

Ειναι σαν να τηγανιζεται το κρεας στο δικο του λιπος; η απο πιθανον χημικα που αποβαλλει η μεμβρανη;

Τι παιζει με κατι αλλες μεμβρανες που ειναι διατρητες;; Τα ιδια ισχυουν;

Ε ναι ρε συ, λογω του υλικου. Μπορει να σου λεει πιστοποιημενη και  αντεχει εως 250 και καποιος να βλεπει 250 στο καπακι και να εχει στη σχαρα 350 για πολλους λογους (ειναι πιο χαμηλα, συσσωρεύεται θερμοτητα στις σχαρες, μπλοκαρεται η ζεστη να ανεβει στο θερμομετρο απο τη μεμβρανη κλπ). Οποτε σκεψου τι τρως στο τελος.

Δεν βαζω καν στην εξισωση μεμβρανες απο jumbo, temu κλπ που μπορει να χρησιμοποιουν καποιοι.

Αν θες να ψησεις σε επιφανεια, παρε μαντεμενια πλακα και τελος. 

  • Like 5
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Σκέφτομαι αυτήν την ψησταριά για 4 άτομα. Ως τώρα έχουμε μία ηλεκτρική roller 1050 βαττ με ψηστική επιφάνεια 35χ45. Δυστυχώς, ο χώρος μας δεν επιτρέπει κάτι με πόδια και/ή μεγαλύτερο. Θα δω σοβαρή διαφορά λέτε;

Επιπλέον, ποια είναι η μικρότερη ταιριαστή μπουκάλα αερίου; Είναι το ίδιο θέμα χώρου που προανέφερα (μικρό μπαλκόνι κουζίνας) και θέλω να κρατήσω χαμηλά τους όγκους.

Σε θέμα απόδοσης σίγουρα. Απλά στην ηλεκτρική έχεις μόνο το ρεύμα να συνδέσεις. Αλλά αυτή που έβαλες έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος και τιμή καλή. Να έχεις υπόψη σου ότι θες σωλήνα  και ρυθμιστή δεν τα έχει μέσα.

Για μπουκάλα ίσως σε βολέψει της ΕΚΟ που είναι 7,5 κιλά και πιο μαζεμένη και συνήθως δίνουν και τον ρυθμιστή της μαζί για να κουμπώνει στην μπουκάλα. (https://www.skroutz.gr/s/45777483/Eko-Fiali-Ygraeriou-7-5kg-34007634.html) Η τιμή είναι η αρχική αγορά της μπουκάλας (μπορεί να την βρεις και 50€ στα πρατήρια ΕΚΟ) με το περιεχόμενο και σε κάθε αλλαγή το κόστος είναι περίπου 22 €. Αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες.

Δημοσ.
1 minute ago, plasTOST said:

Σε θέμα απόδοσης σίγουρα. Απλά στην ηλεκτρική έχεις μόνο το ρεύμα να συνδέσεις. Αλλά αυτή που έβαλες έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος και τιμή καλή. Να έχεις υπόψη σου ότι θες σωλήνα  και ρυθμιστή δεν τα έχει μέσα.

Για μπουκάλα ίσως σε βολέψει της ΕΚΟ που είναι 7,5 κιλά και πιο μαζεμένη και συνήθως δίνουν και τον ρυθμιστή της μαζί για να κουμπώνει στην μπουκάλα. (https://www.skroutz.gr/s/45777483/Eko-Fiali-Ygraeriou-7-5kg-34007634.html) Η τιμή είναι η αρχική αγορά της μπουκάλας (μπορεί να την βρεις και 50€ στα πρατήρια ΕΚΟ) με το περιεχόμενο και σε κάθε αλλαγή το κόστος είναι περίπου 22 €. Αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες.

Δεν με ενοχλεί τρομερά το κόστος, είναι δώρο σπιτιού. Ψήνουμε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και θέλω να έχω τη δυνατότητα να ψήνουμε καλύτερα (φωτιά), με λιγότερη ταλαιπωρία πλυντηρίου πιάτων (λιγότερα καθαριζόμενα μέρη) και μεγαλύτερη ψηστική επιφάνεια (να μπορώ να καλέσω 3 φίλους, ενώ τώρα με την ηλεκτρική τι θα πω, ελάτε για μια μπριζολίτσα ο καθένας; 😝 ).

Πόσες ώρες βαστάει περίπου αυτή η 7,5κιλη μπουκάλα; Υπάρχει άραγε επιλογή για 3κιλη; (διαβάζω στο σκρουτζ, αλλά δεν ξέρω).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Δεν με ενοχλεί τρομερά το κόστος, είναι δώρο σπιτιού. Ψήνουμε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και θέλω να έχω τη δυνατότητα να ψήνουμε καλύτερα (φωτιά), με λιγότερη ταλαιπωρία πλυντηρίου πιάτων (λιγότερα καθαριζόμενα μέρη) και μεγαλύτερη ψηστική επιφάνεια (να μπορώ να καλέσω 3 φίλους, ενώ τώρα με την ηλεκτρική τι θα πω, ελάτε για μια μπριζολίτσα ο καθένας; 😝 ).

Πόσες ώρες βαστάει περίπου αυτή η 7,5κιλη μπουκάλα; Υπάρχει άραγε επιλογή για 3κιλη; (διαβάζω στο σκρουτζ, αλλά δεν ξέρω).

Δεν την έχω δει από κοντά για εκφέρω γνώμη για τον καθαρισμό.

Όσο για την μπουκάλα, εγώ που έχω με 3 καυστήρες και 10 κιλη μπουκαλά βγάζω 20 ψησίματα της 1 ώρας άνετα με τους καυστήρες στο χαμηλό. Αν θυμάμαι καλά με την διπλάσια δύναμη καυστήρων από αυτή που έχεις βάλει και στο φουλ καυστήρες η κατανάλωση στην δική μου είναι περίπου <1kg/ώρα. Στο ψήσιμό σου δεν απαιτείται να τους έχεις φουλ τους καυστήρες, εκτός αν έχεις συνέχεια ανοικτό καπάκι. 

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ. Άρα εμείς με τις 5-6 κακομοιρομπριζόλες, μια φορά τη βδομάδα, που θέλουμε 1 ώρα στην ηλεκτρική, φαντάζομαι θα βγάζουμε άνετα 2-3 μήνες με μία μπουκάλα.

Καλώς, οπότε παραγγέλνω και προτείνεις να πάω σε ΕΚΟ πρατήριο της γειτονιάς να ρωτήσω;

Δημοσ.

Υπάρχουν παρόμοιες λύσεις και από άλλες εταιρίες πάντως, πχ Weber. Κάποιος από εδώ μέσα έχει κάποια τέτοια. Αλλά μάλλον μιλάμε για τα διπλά χρήματα εκεί. 

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Υπάρχουν παρόμοιες λύσεις και από άλλες εταιρίες πάντως, πχ Weber. Κάποιος από εδώ μέσα έχει κάποια τέτοια. Αλλά μάλλον μιλάμε για τα διπλά χρήματα εκεί. 

@est

  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ. Άρα εμείς με τις 5-6 κακομοιρομπριζόλες, μια φορά τη βδομάδα, που θέλουμε 1 ώρα στην ηλεκτρική, φαντάζομαι θα βγάζουμε άνετα 2-3 μήνες με μία μπουκάλα.

Καλώς, οπότε παραγγέλνω και προτείνεις να πάω σε ΕΚΟ πρατήριο της γειτονιάς να ρωτήσω;

Εταιρεία θα επιλέξεις αναλόγως που έχεις κοντά πρατήριο ή προμηθευτή για να προμηθεύεσαι όταν αδειάζει. Απλά προτείνω για βενζινάδικο γιατί είναι περισσότερες ώρες ανοικτό. Πρόσεχε απλά να έχει μπουκάλες και να μην χρειάζεται παραγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Σκέφτομαι αυτήν την ψησταριά για 4 άτομα. Ως τώρα έχουμε μία ηλεκτρική roller 1050 βαττ με ψηστική επιφάνεια 35χ45. Δυστυχώς, ο χώρος μας δεν επιτρέπει κάτι με πόδια και/ή μεγαλύτερο. Θα δω σοβαρή διαφορά λέτε;

Επιπλέον, ποια είναι η μικρότερη ταιριαστή μπουκάλα αερίου; Είναι το ίδιο θέμα χώρου που προανέφερα (μικρό μπαλκόνι κουζίνας) και θέλω να κρατήσω χαμηλά τους όγκους.

Μια χαρά φαίνεται για τα λεφτά της και ελπίζω να είναι πράγματι. Η διαφορά που θα δεις με την ηλεκτρική, θα είναι τεράστια. Ξέχνα την αργή προθέρμανση της ηλεκτρικής, τα σκαμπανεβάσματα της ισχύος λόγω του θερμοστάτη και γενικά το αδύναμο ψήσιμο της ηλεκτρικής. Οπωσδήποτε, ξέχνα το πλυντήριο πιάτων και τον καθαρισμό σαν να πρόκειται για σερβίτσιο καθώς δεν μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία με τις υγραερίου.

Αν θελήσεις να πας σε αντίστοιχη από τις κυρίαρχες μάρκες, θα πρέπει να υπολογίσεις σχεδόν τριπλάσιο κόστος ή έστω διπλάσιο με κάποια δυνατή προσφορά.

Η φιάλη να μη σε προβληματίσει. Πάρε αυτή που σε βολεύει ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σου. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής της κενής και αντικατάστασής της με άλλη, διαφορετική και το μόνο που θα επιβαρυνθείς είναι ενδεχομένως ένας άλλου τύπου ρυθμιστής.

Σε κάθε περίπτωση, κάνε μια βόλτα από ένα κατάστημα με ποικιλία συσκευών και εξέτασε από κοντά, τις επιλογές σου για επιτραπέζια ή για μία μεγαλύτερη, με βάση.

Edit: Ξέχασα να σου πω ότι παλαιότερα την είχα δει και με καλύτερες σχάρες αντί των εμαγιέ που θα πρέπει να αποφύγεις. Βέβαια μετά αρχίζει και ο οικονομικός ανήφορος που αν τον αντέχεις και αν επιμείνεις σε επιτραπέζια να κοιτάξεις και εδώ.

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Δημοσ.

@est Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο και τον κόπο σου. Το εκτιμώ πολύ.

Κάποια σημεία:

1) Η ηλεκτρική που έχω, δεν έχει θερμοστάτη. Δουλεύει πάντα τελικιασμένη, όσο είναι στην πρίζα.

2) Οι φιάλες πού και πώς αλλάζουν; Από βενζινάδικο σε βενζινάδικο; Υπάρχουν distributors που δουλεύουν και εναλλάσσουν διαφορετικές μάρκες; Συγγνώμη, είμαι τελείως άσχετος, η τελευταία φορά που είδα υγραέριο ήταν το 2002 που παντρευόταν ένας θείος μου στην Κρήτη και έβραζε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου κρέας σε κάτι γιγάντες κατσαρόλες.

3) Το μπάτζετ δεν είναι θέμα. Φυσικά, εντός λογικών πλαισίων, τα οποία ορίζω αυθαίρετα στο "μισός βασικός μισθός".  Το θέμα είναι ο χώρος. Τα 71 εκατοστά πλάτος της μίας, είναι ήδη οριακά. Αν πάω στα 74, το πράγμα ζορίζει. Στο βάθος είμαι καλά. Και τα 47 και τα 49 εκ, θα χωρέσουν.

4) Όντως οι μαντεμένιες πλάκες είναι καλύτερες: Με μία διαφορά, η ψησταριά απευθύνεται σε 60χρονους με steep learning curve σε οτιδήποτε. Θα τις γεμίσουν σκουριές και θα γκρινιάζουν που είναι βαριές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Καλύτερα εμαγέ, να μπαίνουν και πλυντήριο πιάτων, να είναι κι αντικαταστάσιμες. Άλλωστε και η θερμογκατζ προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς μαντεμένιων αν δούμε ότι "χωράει" στον εγκέφαλο των χρηστών κι αυτή η αγορά. :)

5) Μπορείς να προτείνεις ένα καλό - αξιόπιστο κατάστημα πλησίον μετρό να πεταχτώ το Σάββατο που δε θα έχω αμάξι, να δω κι από κοντά συσκευές και διαστάσεις; Βλέπω τον ψήστη στην Κηφισίας που είναι επίσης κοντά μου με πόδια/λεωφορείο. Αλλά πέρα από σκρουτζομάγαζα, ίσως υπάρχει και κάποιος ειδικευμένος λόκαλ/αλυσίδα που δεν είναι σκρουτζ, γι' αυτό ρωτώ.

Ευχαριστώ και πάλι!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σουβλάκια με ξύλα πως ψήνετε? 

Όσες φορές προσπάθησα δεν μπορώ να τα ψήσω μου καίει τα ξυλαράκια.

Αν τα τοποθετήσω σε σημείο να είναι τα ξύλα έξω μπροστά δεν τα ψήνει η κάνει έναν αιώνα γιατί μπροστά δεν έχω καθόλου δυνατή φλόγα!!!

Καμιά ιδέα εκτός από το να βάλω σιδερένια 

Δημοσ.
2 minutes ago, mastoras007 said:

Καλησπέρα.

Σουβλάκια με ξύλα πως ψήνετε? 

Όσες φορές προσπάθησα δεν μπορώ να τα ψήσω μου καίει τα ξυλαράκια.

Αν τα τοποθετήσω σε σημείο να είναι τα ξύλα έξω μπροστά δεν τα ψήνει η κάνει έναν αιώνα γιατί μπροστά δεν έχω καθόλου δυνατή φλόγα!!!

Καμιά ιδέα εκτός από το να βάλω σιδερένια 

Βάλε κάτω από τα ξυλάκια μια λωρίδα αλουμινόχαρτο

  • Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, sndev είπε

SmartSelect_20240409_220319_Gallery.jpg.db7937122cf81b94482a57c8f3f6d235.jpg

Το παραπάνω δεν έβγαινε σε θερμοκρασία και πλακα νατεριαλ (ουτε για αστείο εκει μου γίνονται βραστά 😅.) Δεν έβγαινε ούτε στη campimgaz των τωρινών 600σιων.  Η πλακα που το φτιαξα ηταν της campingaz αλλα σε ψησταρια Ναπολέον με ανοιχτό κιολας το καπάκι.

@vinsεμφανίσου 

Τι εργαλείο έχεις; Ο καυστήρας ποσα kW;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Καλύτερα εμαγέ, να μπαίνουν και πλυντήριο πιάτων, να είναι κι αντικαταστάσιμες.

Πάντως εγώ όσες φορές δοκίμασα να βάλω στο πλυντήριο πιάτων εξαρτήματα της ψησταριάς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Είτε γιατί είχε ξεραμένα λίπη που έβγαιναν μόνο με δυνατό τρίψιμο με το χέρι, είτε είχαν τέτοιο σχήμα χωρίς ενιαίες επιφάνειες (πχ σχάρες) που επίσης δεν καθάριζαν καλά. Και υπόψην, έχω καλό πλυντήριο. 

Οπότε θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό και να έχεις υπόψην σου ότι θα πρέπει να τρίβεις με το σφουγγάρι για να καθαρίζεις τα εξαρτήματα, και με ατσαλόβουρτσα για τις κυρίως σχάρες. Μια ρουτίνα είναι, και αν γίνεται συχνά θα είναι αρκετά εύκολο. 

Στις ψησταρίες υγραερίου δεν είναι όπως τα κάρβουνα που τα λίπη πέφτουν πάνω τους και μετά τα πετάς. Στο υγραέριο πέφτουν στον κάδο, συνήθως σε κάποιο ταψάκι , οπότε χρειάζεται καθάρισμα. 

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...