Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Για πείτε πως κάνετε μπιφτέκι για burger. Εγω βάζω κιμα μια φορά περασμένο, τα φτιάχνω ένα δάκτυλο πάχος αλάτι- πιπέρι τέλος. 

μονο αλατι-πιπερι στον κιμα  με οτιδηποτε αλλο παυει να ειναι μπιφτεκι για burger και το ψησιμο medium rare αρκει να εμπιστευεσαι τον κρεοπωλη σου.

αυτο που θα ηθελα να ρωτησω εγω ειναι... εχει βρει κανεις φετες μπεικον καπνιστο λιγο πιο χοντρο απο οτι το πουλανε στα σουπερ μαρκετ ? σαν κατι τετοιοPANCETTASMOKED-2T.jpg.fb96f3ba8b0e74b2b2bd01327cf217bb.jpg

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

μονο αλατι-πιπερι στον κιμα  με οτιδηποτε αλλο παυει να ειναι μπιφτεκι για burger και το ψησιμο medium rare αρκει να εμπιστευεσαι τον κρεοπωλη σου.

αυτο που θα ηθελα να ρωτησω εγω ειναι... εχει βρει κανεις φετες μπεικον καπνιστο λιγο πιο χοντρο απο οτι το πουλανε στα σουπερ μαρκετ ? σαν κατι τετοιοPANCETTASMOKED-2T.jpg.fb96f3ba8b0e74b2b2bd01327cf217bb.jpg

Σε όποιο μέγεθος θέλεις στο κόβουν τι εννοείς.?

 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cons1985 είπε

Σε όποιο μέγεθος θέλεις στο κόβουν τι εννοείς.?

και σαν τι το ζητας ? κοσμογονια ξαφνικα εδω 😆 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spyros_vas είπε

και σαν τι το ζητας ? κοσμογονια ξαφνικα εδω 😆 

Θελω καπνιστό μπεικον αλλα να μου το κόψετε σε χοντρές φέτες. Μετα θα σου δείξει την φέτα και θα σου πει τόσο καλα ειναι? 🤣

Περα απο την πλακα εγώ ζητάω να μου το κόψει στο τέρμα της μηχανής, καπου στα 120 γραμμαρια η φέτα βγαίνει. 

  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

μονο αλατι-πιπερι στον κιμα  με οτιδηποτε αλλο παυει να ειναι μπιφτεκι για burger και το ψησιμο medium rare αρκει να εμπιστευεσαι τον κρεοπωλη σου.

αυτο που θα ηθελα να ρωτησω εγω ειναι... εχει βρει κανεις φετες μπεικον καπνιστο λιγο πιο χοντρο απο οτι το πουλανε στα σουπερ μαρκετ ? σαν κατι τετοιοPANCETTASMOKED-2T.jpg.fb96f3ba8b0e74b2b2bd01327cf217bb.jpg

πάρε κομμάτι και κόψτο μόνος σου όπως θες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

μονο αλατι-πιπερι στον κιμα  με οτιδηποτε αλλο παυει να ειναι μπιφτεκι για burger και το ψησιμο medium rare αρκει να εμπιστευεσαι τον κρεοπωλη σου.

αυτο που θα ηθελα να ρωτησω εγω ειναι... εχει βρει κανεις φετες μπεικον καπνιστο λιγο πιο χοντρο απο οτι το πουλανε στα σουπερ μαρκετ ? σαν κατι τετοιοPANCETTASMOKED-2T.jpg.fb96f3ba8b0e74b2b2bd01327cf217bb.jpg

Συνήθως θέλεις 80-20 κιμα, εγώ παίρνω 500γρ μοσχάρι λαπα και προσθέτω 4-5 φέτες μπέικον για γεύση (αντί να το βάλω από πάνω το βάζω κομμενο μέσα στον κιμά)

  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Συνήθως θέλεις 80-20 κιμα, εγώ παίρνω 500γρ μοσχάρι λαπα και προσθέτω 4-5 φέτες μπέικον για γεύση (αντί να το βάλω από πάνω το βάζω κομμενο μέσα στον κιμά)

καλο σαν υλοποιηση αλλα θεωρω πως αλλιωνεις την γευση του κιμα ετσι. αν θες βεβαια να παμε και λιγο παραπερα μπορεις να προσθεσεις και παρμεζανα!

Δημοσ.

Και γω σκετο κιμα μοσχαρι απο ελια, νομιζω εχει τη σωστη αναλογια σε λιπος. Και μετα αλατι πιπερι εξωτερικα σαν μπριζολα.

Για μενα σημαντικό ειναι να εχουν ολα το ιδιο μεγεθος ωστε να ψηθουν ολα το ιδιο, οποτε μια πρεσα για μπιφτεκια ειναι οτι πρεπει. 

Πριν 2 βδομαδες που εψησα σε καρβουνα με χειροποιητα μπιφτεκια ειχαν διαφορετικο μεγεθος και τα μισα ηταν medium και τα αλλα well.

  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Εμπειρικά τελείως θα σου πω ότι στα τελειώματα τις μπουκάλας δεν έχει απόδοση ο καυστήρας. Όσοι έχουν μια σχετική εμπειρία με υγραέριο εδώ μέσα μπορούν να με επιβεβαιώσουν.

Λάθος.

Ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψε ο αστροναύτης.

Facts of Fysics.

Δημοσ.

Είναι λάθος ότι στα τελευταία λίτρα δεν έχει ένταση η φλόγα  και η ψησταριά αγκομαχαει να πιάσει 180c? Να πω στα μάτια μου δλδ ότι αυτό που βλέπουν είναι λάθος? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Είναι λάθος ότι στα τελευταία λίτρα δεν έχει ένταση η φλόγα  και η ψησταριά αγκομαχαει να πιάσει 180c? Να πω στα μάτια μου δλδ ότι αυτό που βλέπουν είναι λάθος? 

Nαι και μενα οταν τελειωνει δεν ανεβαζει θερμοκρασια καθολου. Βεβαια εχω παρατηρησει οτι αν την αναψω την επομενη μερα θα ανεβασει καμια 50αρια βαθμους παραπανω για λιγη ωρα.

Οποτε καταληγω παντα να την αλλαζω και να την επιστρεφω με λιγο περιεχόμενο ακομα μεσα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, PJK είπε

Λάθος.

Ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψε ο αστροναύτης.

Facts of Fysics.

Αυτό στην πράξη τι σημαίνει δηλαδή; Ότι από φουλ ένταση, μια στιγμή ξαφνικά θα σβήσουν οι καυστήρες γιατί τελείωσε;

Είχα την εντύπωση -από αυτά που γράφονταν εδώ μέσα- ότι έχεις μια μεγάλη περίοδο όπου η ένταση της ψησταριάς εξασθενεί σταδιακά και εσύ παίρνεις το μήνυμα ότι χρειάζεσαι αλλαγή φιάλης και έτσι δε μένεις στη μέση κάποιου ψησίματος. Δεν ισχύει;

Δημοσ.

Και σε εμενα αυτες τις μερες οσο πεφτει κατω απο τη μεση η φιαλη βλεπβ οτι ανεβαζει θερμοκρασια πιο αργα απο οτι οταν ηταν γεματη

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Και σε εμενα αυτες τις μερες οσο πεφτει κατω απο τη μεση η φιαλη βλεπβ οτι ανεβαζει θερμοκρασια πιο αργα απο οτι οταν ηταν γεματη

Αυτό ακριβώς!!!

Θερμοκρασια ανεβάζει μέχρι τέρμα , απλά αργεί πιο πολύ να την ανεβάσει!!

Μιλω πάντα για την διαφανή φιάλη της Πετρογκάζ , την οποία σήμερα άλλαξα και οι τιμές λίγο τσιμπήσανε.

21 ευρώ το περιεχόμενο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Αυτό ακριβώς!!!

Θερμοκρασια ανεβάζει μέχρι τέρμα , απλά αργεί πιο πολύ να την ανεβάσει!!

Μιλω πάντα για την διαφανή φιάλη της Πετρογκάζ , την οποία σήμερα άλλαξα και οι τιμές λίγο τσιμπήσανε.

21 ευρώ το περιεχόμενο.

Χαχαχα, ακριβώς άλλη εμπειρία έχω εγώ πάλι με τη διάφανη της πετρογκαζ.

Τη γύρισα σήμερα και φαινόταν ότι ήταν η στάθμη στο ύψος του τέρμα κάτω διάφανου. Και μέχρι τώρα δεν είχα παρατηρήσει καμία πτώση στην απόδοση της ψησταριάς.

Επίσης πλήρωσα 17 ευρώ το περιεχόμενο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...