Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

super! το κοκαλο κόβετε κιολας υποθέτω οπότε μικραινει κ άλλο. δε σου κρύβω οτι 2-3 ς μερες κοιταω τώρα μπας λογο black friday πεσει η τιμη κ το παρω απο αμαζον αλλα ακομα τπτ.. 

αναμένω εντύπωσεις με το αποτέλεσμα! 

Το είχαα ρυθμίσει στους 125F και έβαλα το θερμόμετρο στο νερό και ήταν 122F. Για επιβεβαίωση τσέκαρα την ακρίβεια του θερμομετρου σε βραστό νερό και ήταν οκ. Οπότε υπάρχει απόκλιση σε αυτό το κομμάτι.

Στη συνέχεια την έβγαλα και την άφησα 15-20' να ξεκουραστεί για να προχωρήσω σε searing με ανοιχτό καπάκι. Το searing έγινε μια χαρά, αλλά δεν ανέβηκε καθόλου η θερμοκρασία λόγω ξεκούρασης, οπότε στο τέλος βγήκε rare και δεν μπορούσα να τη φάω. Οπότε ξαναμπήκε στο bbq indirect  4 λεπτά περίπου και βγήκε μια χαρά.

Συμπέρασμα από πρώτη απόπειρα sous vide. Η μπριζόλα ήταν πολύ μαλακή. Ήταν βέβαια σιτεμενη πάρα πολύ, οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το sous vide. Δεν θεωρώ πάντως ότι είναι κάτι το απαραίτητο. Δλδ και με reverse searing παίρνεις πολύ καλό αποτέλεσμα, και αν το συνδυάσεις και με κάπνισμα πιστεύω ανώτερο.

Για τη συσκευή, θέλει πιστεύω να βρεις τη σωστή θερμοκρασία και είναι μια χαρά.

  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το είχαα ρυθμίσει στους 125F και έβαλα το θερμόμετρο στο νερό και ήταν 122F. Για επιβεβαίωση τσέκαρα την ακρίβεια του θερμομετρου σε βραστό νερό και ήταν οκ. Οπότε υπάρχει απόκλιση σε αυτό το κομμάτι.

Στη συνέχεια την έβγαλα και την άφησα 15-20' να ξεκουραστεί για να προχωρήσω σε searing με ανοιχτό καπάκι. Το searing έγινε μια χαρά, αλλά δεν ανέβηκε καθόλου η θερμοκρασία λόγω ξεκούρασης, οπότε στο τέλος βγήκε rare και δεν μπορούσα να τη φάω. Οπότε ξαναμπήκε στο bbq indirect  4 λεπτά περίπου και βγήκε μια χαρά.

Συμπέρασμα από πρώτη απόπειρα sous vide. Η μπριζόλα ήταν πολύ μαλακή. Ήταν βέβαια σιτεμενη πάρα πολύ, οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το sous vide. Δεν θεωρώ πάντως ότι είναι κάτι το απαραίτητο. Δλδ και με reverse searing παίρνεις πολύ καλό αποτέλεσμα, και αν το συνδυάσεις και με κάπνισμα πιστεύω ανώτερο.

Για τη συσκευή, θέλει πιστεύω να βρεις τη σωστή θερμοκρασία και είναι μια χαρά.

Γιατί δεν έβαζες περισσότερους βαθμούς το μηχάνημα sous vide, λογικό είναι που βγήκε rear 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, thomasIos είπε

Γιατί δεν έβαζες περισσότερους βαθμούς το μηχάνημα sous vide, λογικό είναι που βγήκε rear 

Γιατί σκέφτηκα να το μετρήσω με θερμόμετρο τα τελευταία δέκα λεπτά. Το είχα κάνει ήδη πιο χαμηλά για να έχω περιθώριο για περισσότερο searing, έχανε λίγο και το sous vide θερμοκρασία, έκανα και ξεκούραση πριν το searing, οπότε λογικό το αποτέλεσμα. Αν την σιγά βάλει χωρίς ξεκούραση πιστεύω θα έβγαινε σωστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που λες πρακτικα αναιρει την δουλεια που εχει κανει το sous vide.Aν θες να φτασει την θερμοκρασια που θες εσωτερικα με searing ,μεχρι να γινει αυτο την στιγμη που το κρεας ειναι ηδη ''ψημενο'' θα χασεις την ομοιομορφια που εχεις δωσει με το sous vide.Το searing μετα απο sous vide ειναι μονο για χρωμα,οχι για επιπλεον μαγειρεμα.Γι αυτο εχουν βγει κ αυτα τα περιεργα φλωγιστρα που πιανουν τρελες θερμοκρασιες.Ωστε να κανεις την κρουστα οσο πιο γρηγορα κ να μην παιρνει παραπανω θερμοκρασια το κρεας.

Για κατι εξτρα αμα θες,καψιμο σε καυτο τηγανι κ αροζε με βουτυρο ,σκορδο κτλ.

Εγω ημουν κατα του sous vide,δεν θεωρουσα οτι κανει κατι το παραπανω αλλα πηρα ενα απο κινα (το οποιο παρεπιπτωντως το πηρα 50Ε κ δουλευει απροβληματιστα εδω κ κανα 6μηνο) κ αλλαξα γνωμη.Ειδικα στο κοτοπουλο κανει τρελη δουλεια.Στις μπριζολες ισχυει αυτο που λες.Βγαινουν πιο μαλακες λογων των πολλων ωρων μαγειρεματος.Αμα δεν θες τοσο μαλακο κρεας παιζεις με την ωρα που τ αφηνεις στο μπανιο,την μειωνεις δηλαδη μεχρι να βρεις αυτο που σ αρεσει.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, alimentas είπε

Αυτο που λες πρακτικα αναιρει την δουλεια που εχει κανει το sous vide.Aν θες να φτασει την θερμοκρασια που θες εσωτερικα με searing ,μεχρι να γινει αυτο την στιγμη που το κρεας ειναι ηδη ''ψημενο'' θα χασεις την ομοιομορφια που εχεις δωσει με το sous vide.Το searing μετα απο sous vide ειναι μονο για χρωμα,οχι για επιπλεον μαγειρεμα.Γι αυτο εχουν βγει κ αυτα τα περιεργα φλωγιστρα που πιανουν τρελες θερμοκρασιες.Ωστε να κανεις την κρουστα οσο πιο γρηγορα κ να μην παιρνει παραπανω θερμοκρασια το κρεας.

Για κατι εξτρα αμα θες,καψιμο σε καυτο τηγανι κ αροζε με βουτυρο ,σκορδο κτλ.

Εγω ημουν κατα του sous vide,δεν θεωρουσα οτι κανει κατι το παραπανω αλλα πηρα ενα απο κινα (το οποιο παρεπιπτωντως το πηρα 50Ε κ δουλευει απροβληματιστα εδω κ κανα 6μηνο) κ αλλαξα γνωμη.Ειδικα στο κοτοπουλο κανει τρελη δουλεια.Στις μπριζολες ισχυει αυτο που λες.Βγαινουν πιο μαλακες λογων των πολλων ωρων μαγειρεματος.Αμα δεν θες τοσο μαλακο κρεας παιζεις με την ωρα που τ αφηνεις στο μπανιο,την μειωνεις δηλαδη μεχρι να βρεις αυτο που σ αρεσει.

Ναι το ξέρω αυτό που λες, αλλά επειδή είχα ωραία μπριζόλα φοβήθηκα μην τη χαλάσω. Οπότε το πήγα με ασφαλή τρόπο να μην παραψηθει. Τώρα την επόμενη θα την πάω πιο ψηλά με sous vide, μετά ξεκούραση και μετά searing με ανοιχτό καπάκι. Το πλεονέκτημα έναντι  του reverse searing είναι ότι γίνεται μαλακό το κρέας. 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, alimentas είπε

Στις μπριζολες ισχυει αυτο που λες.Βγαινουν πιο μαλακες λογων των πολλων ωρων μαγειρεματος.Αμα δεν θες τοσο μαλακο κρεας παιζεις με την ωρα που τ αφηνεις στο μπανιο,την μειωνεις δηλαδη μεχρι να βρεις αυτο που σ αρεσει.

Καλημέρα σε όλους.

Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση. Στον συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος το "μαλακό" αποτέλεσμα δεν έρχεται από τις ώρες που κρατάει το μαγείρεμα, αλλά από το γεγονός ότι το κρέας μαγειρεύεται σφραγισμένο με αποτέλεσμα στην ουσία να ψήνεται στους ατμούς του και να μην χάνει καθόλου υγρά.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PJK είπε

Καλημέρα σε όλους.

Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση. Στον συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος το "μαλακό" αποτέλεσμα δεν έρχεται από τις ώρες που κρατάει το μαγείρεμα, αλλά από το γεγονός ότι το κρέας μαγειρεύεται σφραγισμένο με αποτέλεσμα στην ουσία να ψήνεται στους ατμούς του και να μην χάνει καθόλου υγρά.

Ισχυει,απλα ειναι ο τροπος μαγειρεματος σε συναρτηση με την διαρκεια.Δηλαδη αμα αφησεις ενα κομματι κρεας 2 ωρες κ ενα ιδιο 22 δεν θα παρεις το ιδιο αποτελεσμα παρολο που κ τα 2 θα ειναι στους ιδιους βαθμους.Υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtube που κανουν πειραματα με τον χρονο,το υπερβολικο μαγειρεμα πολλες φορες δινει κ αποτελεμα που ειναι δυσαρεστο.Για μπριζολα πχ γυρω στις 2 ωρες ειναι το τελειο.

Σημερα ερχεται το δικο μου koda.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν θυμάμαι ποιος ρώταγε για ooni, αλλά έχει προσφορά 20%

https://uk.ooni.com/collections/shop-all

Το σκεφτομουν πολυ σοβαρα αλλα δεν εχει διαθεσιμοτητα σε 37αρι...δεν ξερω αμα μπορεις να χρησιμοποιησεις τα αλλα!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης κάποιες προσφορές απο campingaz 

https://www.bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-3-series-classic-l/

https://www.bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-master-4-series-lxs-black-edition/

 

40% φέτος και μόνο σε αυτά τα 2 μοντέλα. Σε κάποια άλλα πολύ μικρότερες.

Επεξ/σία από didaskalop
Δημοσ.

την series 3 της campingaz με το πλαινο ματι τη πηρα περισυ 265

περισυ ηταν καλυτερες προσφορές στην campin αλλα θεωρώ 3 η χωρίς πλαινο ματι στα 290 ειναι παρα πολυ τιμια

χθες που βαριόμουν τη ζωη μου εκατσα να τη καθαρισω πρώτη φορα μετα 1 χρονο με ατμοκαθαριστη

ο καδος οτι λυνεται ειναι μαγικο.. σε 25 λεπτα ειχα σχεδον τελειωσει κ λεω σχεδον γτ εσπασε το συρματινο βουρτσακι σε καπια φαση κ μπορουσε να καθαριστεί κ άλλο

οι καυστήρες βγαινουν με 2 βίδες πολυ εύκολα οποτε καθαρίζεις κ αυτους κ στις κουλες γωνίες της ψησταριας απο κατω

 

image.png.19899cf5e19424cb6f060b041cef92b8.pngimage.png.aa221f1b5aeb3e068e39afe918a8b8bd.png

 

 

 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Το σκεφτομουν πολυ σοβαρα αλλα δεν εχει διαθεσιμοτητα σε 37αρι...δεν ξερω αμα μπορεις να χρησιμοποιησεις τα αλλα!!

Θεωρητικα βαζεις τον καταλληλο ρυθμιστη και δουλευει κανονικα.. Ας μας πουν οι γνωστες του αεριου γιατι δεν ξερω τετοια τεχνικα θεματα.

Ή παρε μεσω του UK store που δινει διαθεσιμοτητα πχ για koda τα χριστουγεννα

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...