Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι πάχος έχουν? Αν είναι κάτω από δύο δάχτυλα ψήσε τις direct. Λογικά 3-4 λεπτά κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι για medium rare.

Αν είναι από δύο δάχτυλα και πάνω πας για reverse searing. 

Φαίνονται άψογες. USDA Prime ή Choice?

Prime ειναι και κατω απο 2 δαχτυλα περιπου στα 2cm οποτε για direct παμε

@sndev εξαιρετικη περιγραφη! με το σκουπισμα πριν το ψησιμο ομως δεν θα χασουν το αλατι που εχει μεινει απο to dry brining ?

επειδη θελω να την βγαλω medium rare λεω να την κανω direct και να την τραβηξω στους 52-53 οποτε με 5 λεπτα ξεκουραση να φτασει 56-57... τι λες ?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν αλατίζουμε ενα μοσχαρι στα πρωτα 40 λεπτα βγαζει υγρα κ μετα τα ξαναρουφαει μαζι με οτι του χεις βαλει οπότε το αλατι ποτίζει μέχρι μεσα. εαν βαλεις κ αλλα μπαχαρικά θα τραβηξουνε κ αυτα μεσα. μετα τα 40 λεπτα αρχίζει κ σκληραίνει υποτιθετε καθως πλεον χανει υγρα. οποτε οχι, οτι αλατι βγάλεις κ σκουπίσεις απο επιφάνια ειναι μια κ το αυτο καθώς εχει ποτίσει μέσα. αυτο το κανω μαζι με σκονη σκορδο κ βγαινουν αψογες 40 λεπτα πριν της βαλω ψησταρια. τωρα αν τρως πολυ το αλατι αστο η ολη φιλοσοφια ομως ειναι να μην εχει υγρα στις επιφανιες οποτε τοτε απλα ταμποναρετο 

κοιτα τωρα τι γινεται με το rib eye το αμερικανικο που χει marbeling  k το medium rare. η γευση ολη ειναι το  ενδομυικο λιπος κ το 60 θεωρείτε ιδανικά καθως εκει γύρω στα 58 αρχίζει κ λιώνει εσωτερικά κ δίνει εξτρα γεύση στους ιστους, απο εκει κ περα, αν επιμενεις ναι, να τη βγαλεις νωριτερα, οπως λες, αλλα ασε το θερμομετρο μεσα να δεις τι τελικη θερμοκρασια θα φτασει αν δεις οτι δε φτανει 56 57 ξαναβαλτην.. η θερμοκρασια εσωτερικα ανεβαινει εκθετικα συγκριτικα με το ambient γτ ψηνετε απο εξω προς τα μεσα τι εννοω , μπορει να τι βγαλεις στους 52 κ να παει 54 καθως εχεις μικρη εξωτερική κ να τη βγαλεις κ 54 κ να παει 64 (μου εχει κατσει στραβη το καλοκαιρι) δυστυχως ολα ειναι σχετικα. για 2 cm ισως να θες μονο 3 +3 λεπτα αλλα παντα μπουσουλας το θερμομετρο (σε καυτη ψησταρια 250 )

 

παντως οπως κ να βγουν ακομα κ οριακα rare Προς medium σιγουρα θα νε πεντανοστιμες 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα καλά Χριστούγεννα.

Εχθές είχε slow and low κάπνισμα για 2 ωρες στους 130c 1,5 κιλο λαιμο και 1,5 κιλο πανσετα.

IMG_20201224_075315.jpg

IMG_20201224_155958.jpg

2222.jpg

  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχεις καλό μάστορα ινοξα...με έφτιαξε .

Τέλος το σταξιμο και η λεκέδες αλλα το ποιο σημαντικό η μουρμούρα καλα Χριστούγεννα σε όλους 

20201225_120819.jpg

20201225_120850.jpg

20201225_120905.jpg

20201225_121026.jpg

20201225_120921.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν λέω καλά τα Χριστούγεννα .

Εγώ πάντως το Πάσχα γουστάρω περισσότερο .

Αναμένω από τους μύστες οδηγίες ψησίματος.

 

IMG_20201225_121639.jpg

  • Like 4
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sndev είπε

@dimitris557 αφου εχεις τοσο καλο Inoxa παρε διαστάσεις κ φτιάξε σχαρα οπωσδηποτε

Το επόμενο βήμα ειναι αλλα με μια έκπληξη όπως μου εχει πει 

Δημοσ.

Χρόνια πολλά με υγεία και καλά ψησιματα.. 

Λεπτομέρειες για την Napoleon αργότερα.. Έχω ψήσει ήδη 3 φορές και αύριο ακόμα μια... Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές.. 

  • Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Χρόνια πολλά με υγεία και καλά ψησιματα.. 

Λεπτομέρειες για την Napoleon αργότερα.. Έχω ψήσει ήδη 3 φορές και αύριο ακόμα μια... Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές.. 

χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!

τι έψησες; Ανέβασε φωτογραφίες.

ποιο μοντέλο έχεις πάρει;

Δημοσ.

Φωτογραφίες κατά την ώρα του ψησίματος δεν πήρα.. Την επόμενη φορά.. 

Έψησα 2 μπριζόλες μοσχαρίσιος, παϊδάκια αρνίσια σουβλάκια χοιρινά και κεμπάπ...

 

Napoleon rogue 365

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory  chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!,  Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video.

8IhAevHF2uEFTCNisYIbn7afdveyb2-20E_xq0kIamWDPj5MMoAg7kcEmwPYprO1g9sgDi1p9zfLYWNwvB47RiPO42OV4jjbh9yDrvM2RsMP4jUJL5W5Ee4BPIgq-5hwEtSGu7lf_3N8p-NF78DP1OOg8QCSvONMhIx-NM04ZqDglBAqj4euXuUeeJtVhT7XO78-5TT5plnqmkasfjy6XBN7p6d0v3xTnwhBLd5wpBZJtkIYB8oIabt8uQvMO9jUPND9lCi2RAd1zoYO_U1oumretSC74KyHdGYpbSw1C0YYWFL_nJXjFEql14_vnjHQc832x48Wrhf1gaYnEkexK0lvjAkzMGweLdBTSi2hKiXNwTuqp6O6z5JdS_OZ44k6jH0ez7I5M-uMCWkkNJSh72qcCPnWZp9_FHKddTgitGUWgF9Cl802W9uSwMRnjvllYADcMi_QFQOU9AOevQj7YT0orpRC3AOzVxnZMmOcYl5ey_EV7yF7NzF7Pz5EGHLIvFUEB0kZAKD6cQQqDVRn42U-4f4InnN9jvMmD8U5u43jOdjNPgV3Xxnuh5XaLmVAzfGAgpVo5tB5rkCEfGb16pAY2Aq1d00iHARDE4U93iAcUW-ArM5766eUyiA9s3lhKlqE2XnOEhnqOgV-Euz6Z6EFhhyCkw242MCVXhcj7s-Hp5LP7dKZxt65=w398-h224-no?authuser=0

xpUnGMIlealyUwb8hew5cW8eStgOso7-n9IoW19uQHBJCOPikgm-fTxTr2VlIXeMN9wfPSpr35YKlDR4xfJhiHTJ5_iOlL4tcyyzsFKPfQkM3ykMcq6nCUG9PlKZq0MZ2Vq_sdh4mwl6qz-QVRsXKONJXO-gJjQ6gpy8oiFUFtjQ6r-c8CRRQHjEiKIKe2JCA-qBgTC9KUX0zAAdQXJQXuUZYn24upsCjX0XAW71qqAOL-FhcqFVL7WXPPYxNM0FoI6dsacG3MwYY4ig9cgnWvIeBNCNhBZueIwiRZJwyxzbMA6QK-mkA40vJxt3C1zTVqBK09KVWk61l78AShRzx7g3eVYhsDzyd9HKbH3y4-Ar14JGPJ4FlBEhbo7Bebld9R8sOxuS2N4B8KIZyc7T1woG7ZX_UeJSH-Os2ZTfOR0BW7RiC0afmNj5Pcuk4ccsWc8CHbsaPnRgVi3Dg76bNySlyW9wd2lvrvy0ghNcqajEP2ekQy5NmGJLacAizMqWV--ZM6OXFw8pMW1p1E2p8526O9axMBihS2jGXUT1DEbtmSQ5JiBsFjr7teMik5AD44o2BBctiz63JxXf9423TXsjxXIyUPf1DED2EPGLSUzv4xZQ7abliwSnGbcVyoqm5kTGGnPp5mVB6NoIdPeXiEjqxE3qR_dOcE-pZ-k54zfKJq0-imlTsXcd=w1693-h952-no?authuser=0

tcQ1nRl0mWCbNZq0ToM5AW5ng9zapbwak0HLaC4SnPr2EWBqHwSgpJnskvAqXJn04Lio6_v35dvPtV_c32INknGXEsORYnaI7dVnNxewmmcKS_8Y6YtVKggck3G_qWoFpwSThCnxc4bqs2iIYGQbEdUc1Z_qsglkK1URV4JUaEUxZ2uFbB0gFZLVh79tuPvcymjdNo8vK0Ec0m3pU3JXYw5jiNTfsYiHTIBZ5EiVhtOAs4_0VZVjPE_2oHv4OXOlrJ9YQh6HYmQV736fPKWxOZ99TCfjk-JKihNhS_LYT-afU9wuo2Vf22WF9BuzphVl6xHqljIv70iApMTt60lDBjS3w5MR-ZWcUvrf9bylPn98FrLACIB2Ag6ttIMW0f94Add9BwRNGy4v3HAI0qzVIeHswQcqDxKwZeipT_yCy-YVBbwlAtrVDOeAQymk3XhY7oRuwnz-1AbRAfMOSKGHIBMyFDmhyOV6epyspYMryfyY4p655ydcwRNs5NrU97jF5dl02VhgkH2kDkQoE3dPwoYed2ah8yp-ZJxO8YNaAm3phxKg6F3J8NbcyVJvH2x3imxF5OcROMX7RRtT1CdPhSaUXlEMlR2b3ngxT0FH-9fb8_IKQ09yLP2TPZRo6JLgFThheJbE0niu5M3zn_VKIaZBpnKxp9kIZxFB-Y8q0rTwUpziBa5x_bxq=w1693-h952-no?authuser=0

4XMt1m6O57I1tqm0gGSwxkhUCwtl5hMYFOh1CbiQ16h-Ja4zi3Qyahz8z9wyLQyR_-YGiz_kLKLJgRL8vGFxVKcEyH4TRFpbLB5u01zdEH7PrcmBS-IhssC0-pAxDPQITbP8ISLdVl9qKlIXGtGcwOgRY4q_on3azKZADzy0tMa5kCNPLns0wcQ7IZCuSIkDL5BYY9c4POPSLNi2rFVkMP0AUSZFmLokG9CcBDTzbmEQ02TXeuF0edUTpJNTvQ1GAROe49DQ8L0zlnW9cTvJE-sGwrmH0FgpZHyFH8K5bTdGuE0ieE0mLd9mtulMFyABs10bh8ZZbjIijs_XyR7Mpc3c7xswouFm6pMVGe1-YnyYa73cWCluKAehqdrJYpmzIhFRgRMqhPPzSnhBlFh0e-NJ4X_kBTqVuCuYxtHPWOIQV1CkzsmD1Vq3gFhRTeYAoiUvBzAAM4zTVJksac45dc6wc0DAduxyNRRKUNKUcIpiM8kd1UTb241entzZND_wtBDQn-s__eYU1dEFwjVwlxoRxgVumtSB5AR5Tk1osCRPXtI3xhKXwJfxzfdKaVW9DWFp6caYCwAiD8KqiFSvAtc7VV-QdoLwXcy0syZ8ivW_loIjwi4qXEB4_Pm1kqJZgplobIULsMRkcA56dX5N1cla2bjOIZBYHskBr7OvWTs7BHZzp6irmyoG=w1693-h952-no?authuser=0

 

Επεξ/σία από gm21
  • Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sndev είπε

@ritualisticπες μας πως πηγε το εγχείρημα!

Ελααα καλα χριστουγεννα αρχικα σε ολους με υγεια παιδια!

Λοιπον επαιξα direct φωτια οπως ειπαμε ειχα θερμομετρο απο την αρχη φωτια στους 250 κ το τραβηξα στους 53. Το θερμομετρο το αφησα μεσα κ σε 1 λεπτο ειχε γραψει 57 οποτε το εβγαλα κ την εκοψα απευθειας.

Το οπτικο αποτελεσμα θα το δειτε παρακατω, γευστικα ηταν το καλυτερο ribeye που εχω φαει ποτε. Κοβοταν σαν βουτυρο, ηταν τοσο τρυφερο δε μπορω να το περιγραψω και θα το ξαναεπαιρνα ανετα. Το μοναδικο μειονεκτημα αν επρεπε να πω κατι σε καποια σημεια δεν ειχε την τελεια κρουστα.

Το dry brining εκανε τρομερη δουλεια, το κρατησα για περιπου 16 ωρες.

 

 

4F346B52-77EF-4AD8-8606-64A9F5F1D3DD.jpeg

  • Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gm21 είπε

Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory  chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!,  Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video.

8IhAevHF2uEFTCNisYIbn7afdveyb2-20E_xq0kIamWDPj5MMoAg7kcEmwPYprO1g9sgDi1p9zfLYWNwvB47RiPO42OV4jjbh9yDrvM2RsMP4jUJL5W5Ee4BPIgq-5hwEtSGu7lf_3N8p-NF78DP1OOg8QCSvONMhIx-NM04ZqDglBAqj4euXuUeeJtVhT7XO78-5TT5plnqmkasfjy6XBN7p6d0v3xTnwhBLd5wpBZJtkIYB8oIabt8uQvMO9jUPND9lCi2RAd1zoYO_U1oumretSC74KyHdGYpbSw1C0YYWFL_nJXjFEql14_vnjHQc832x48Wrhf1gaYnEkexK0lvjAkzMGweLdBTSi2hKiXNwTuqp6O6z5JdS_OZ44k6jH0ez7I5M-uMCWkkNJSh72qcCPnWZp9_FHKddTgitGUWgF9Cl802W9uSwMRnjvllYADcMi_QFQOU9AOevQj7YT0orpRC3AOzVxnZMmOcYl5ey_EV7yF7NzF7Pz5EGHLIvFUEB0kZAKD6cQQqDVRn42U-4f4InnN9jvMmD8U5u43jOdjNPgV3Xxnuh5XaLmVAzfGAgpVo5tB5rkCEfGb16pAY2Aq1d00iHARDE4U93iAcUW-ArM5766eUyiA9s3lhKlqE2XnOEhnqOgV-Euz6Z6EFhhyCkw242MCVXhcj7s-Hp5LP7dKZxt65=w398-h224-no?authuser=0

xpUnGMIlealyUwb8hew5cW8eStgOso7-n9IoW19uQHBJCOPikgm-fTxTr2VlIXeMN9wfPSpr35YKlDR4xfJhiHTJ5_iOlL4tcyyzsFKPfQkM3ykMcq6nCUG9PlKZq0MZ2Vq_sdh4mwl6qz-QVRsXKONJXO-gJjQ6gpy8oiFUFtjQ6r-c8CRRQHjEiKIKe2JCA-qBgTC9KUX0zAAdQXJQXuUZYn24upsCjX0XAW71qqAOL-FhcqFVL7WXPPYxNM0FoI6dsacG3MwYY4ig9cgnWvIeBNCNhBZueIwiRZJwyxzbMA6QK-mkA40vJxt3C1zTVqBK09KVWk61l78AShRzx7g3eVYhsDzyd9HKbH3y4-Ar14JGPJ4FlBEhbo7Bebld9R8sOxuS2N4B8KIZyc7T1woG7ZX_UeJSH-Os2ZTfOR0BW7RiC0afmNj5Pcuk4ccsWc8CHbsaPnRgVi3Dg76bNySlyW9wd2lvrvy0ghNcqajEP2ekQy5NmGJLacAizMqWV--ZM6OXFw8pMW1p1E2p8526O9axMBihS2jGXUT1DEbtmSQ5JiBsFjr7teMik5AD44o2BBctiz63JxXf9423TXsjxXIyUPf1DED2EPGLSUzv4xZQ7abliwSnGbcVyoqm5kTGGnPp5mVB6NoIdPeXiEjqxE3qR_dOcE-pZ-k54zfKJq0-imlTsXcd=w1693-h952-no?authuser=0

tcQ1nRl0mWCbNZq0ToM5AW5ng9zapbwak0HLaC4SnPr2EWBqHwSgpJnskvAqXJn04Lio6_v35dvPtV_c32INknGXEsORYnaI7dVnNxewmmcKS_8Y6YtVKggck3G_qWoFpwSThCnxc4bqs2iIYGQbEdUc1Z_qsglkK1URV4JUaEUxZ2uFbB0gFZLVh79tuPvcymjdNo8vK0Ec0m3pU3JXYw5jiNTfsYiHTIBZ5EiVhtOAs4_0VZVjPE_2oHv4OXOlrJ9YQh6HYmQV736fPKWxOZ99TCfjk-JKihNhS_LYT-afU9wuo2Vf22WF9BuzphVl6xHqljIv70iApMTt60lDBjS3w5MR-ZWcUvrf9bylPn98FrLACIB2Ag6ttIMW0f94Add9BwRNGy4v3HAI0qzVIeHswQcqDxKwZeipT_yCy-YVBbwlAtrVDOeAQymk3XhY7oRuwnz-1AbRAfMOSKGHIBMyFDmhyOV6epyspYMryfyY4p655ydcwRNs5NrU97jF5dl02VhgkH2kDkQoE3dPwoYed2ah8yp-ZJxO8YNaAm3phxKg6F3J8NbcyVJvH2x3imxF5OcROMX7RRtT1CdPhSaUXlEMlR2b3ngxT0FH-9fb8_IKQ09yLP2TPZRo6JLgFThheJbE0niu5M3zn_VKIaZBpnKxp9kIZxFB-Y8q0rTwUpziBa5x_bxq=w1693-h952-no?authuser=0

4XMt1m6O57I1tqm0gGSwxkhUCwtl5hMYFOh1CbiQ16h-Ja4zi3Qyahz8z9wyLQyR_-YGiz_kLKLJgRL8vGFxVKcEyH4TRFpbLB5u01zdEH7PrcmBS-IhssC0-pAxDPQITbP8ISLdVl9qKlIXGtGcwOgRY4q_on3azKZADzy0tMa5kCNPLns0wcQ7IZCuSIkDL5BYY9c4POPSLNi2rFVkMP0AUSZFmLokG9CcBDTzbmEQ02TXeuF0edUTpJNTvQ1GAROe49DQ8L0zlnW9cTvJE-sGwrmH0FgpZHyFH8K5bTdGuE0ieE0mLd9mtulMFyABs10bh8ZZbjIijs_XyR7Mpc3c7xswouFm6pMVGe1-YnyYa73cWCluKAehqdrJYpmzIhFRgRMqhPPzSnhBlFh0e-NJ4X_kBTqVuCuYxtHPWOIQV1CkzsmD1Vq3gFhRTeYAoiUvBzAAM4zTVJksac45dc6wc0DAduxyNRRKUNKUcIpiM8kd1UTb241entzZND_wtBDQn-s__eYU1dEFwjVwlxoRxgVumtSB5AR5Tk1osCRPXtI3xhKXwJfxzfdKaVW9DWFp6caYCwAiD8KqiFSvAtc7VV-QdoLwXcy0syZ8ivW_loIjwi4qXEB4_Pm1kqJZgplobIULsMRkcA56dX5N1cla2bjOIZBYHskBr7OvWTs7BHZzp6irmyoG=w1693-h952-no?authuser=0

 

καταρχάς καλή χώνεψη και αν εχει περισσέψει τίποτα και θέλεις βόηθεια στείλε πμ τη διεύθυνση να σπεύσω :P

Στα της τεχνικής μόνο μια παρατήρηση θα είχα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν έπρεπε να έχεις παίξει με τους δύο ακριανούς στην αρχή και τον τρίτο αργότερα, αλλά και με τους τρεις από την αρχή κατά τη γνώμη μου στην ελάχιστη δυνατή ένταση και ενδεχομένως ανοιχτό (όχι απαραίτητα τελείως) καπάκι. Θα είχες πετύχει πολύ μεγαλύτερη (μάλλον απόλυτη) ομοιομορφία στο ψήσιμο και σίγουρα λιγότερο χρόνο. Το λέω αυτό με τη λογική ότι κάτι τόσο μεγάλο που καταλαμβάνει όλο το μήκος της επιφάνειας δεν ψήνεται με έμμεσο τρόπο αν ανάψεις του δύο ακριανούς καυστήρες. Με έμμεσο ψήνεται κάτι που μπαίνει στη μέση και οι καυστήρες το ψήνουν εκατέρωθεν.

Ειδικά στη τρίτη φωτογραφία φαίνεται πάρα πολύ το πόσο ανοιόμορφα έχει αρχίσει να ψήνεται.

 

Anyway, μπράβο και με το καλό το επόμενο !

Δημοσ.

@ritualisticτελεια αφου βγηκε οπως την ήθελες! να δειτε παντως αυτο που λεω με το θερμόμετρο τραβαει μεγαλη εκτίναξη εσωτερικής θερμοκρασιας στο ρεστ κ ας μη ψήνεται το κρεας πρεπει να το αποσύρουμε αρκετα νωρίτερα εν τελη κ εγω με.το meater το εμαθα φετος μετα απο 10 χρονια🤣. στο direct εκανε εξαιρετικη κρουστα παντως μπράβο. απο χρονο πως πηγε; 6 λεπτο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...