Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, k.perdikoulis είπε

Καλημέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος καλή συνταγή, προετοιμασία κλπ και τρόπο - χρόνους ψησίματος για χοιρινό κότσι? 

Ευχαριστώ.

Δες κι εδώ μια του παππού...

Και μια για σούβλα...

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ.

Με ενδιαφερει και μενα, μολις το βγαλαμε απο την καταψυξη και ειχαμε πει να το βαλουμε φουρνο αλλα και η ψησταρια με... ψηνει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασμένη πολλές φορές και πετυχαίνει πάντα, είναι το επίκεντρο του τραπεζιού

https://caruso.gr/kotsi-xoirino/

 

Αν δεν έχει το δέρμα του όμως καλύτερα κάνε άλλη συνταγή.

Επεξ/σία από gdeli
  • Like 2
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται βρήκα χθές στο Μαρτ Αργυρούπολης Australian wagyu σε προσφορα γυρω στα 50/κιλό, ενω το εχει κανονικά γύρω στα 70

 

PXL_20210115_174611354.jpg.d3ba16f98b29cc6e5039e6edf6a3d841.jpg

  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα την 425 SIB, και μόλις τελείωσα το στήσιμο. Πολύ στιβαρή κατασκευή, ενώ το μοταρισμα μου πήρε 1.30 ώρα στο χαλαρό γιατί έχει και κρυο😁. Δε θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα κάπου, αφού οι οδηγίες είναι πολύ κατατοπιστικές και τα εξαρτήματα πολύ ομαδοποιημένα.

Αργότερα θα κάνω και seasoning, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

Αύριο θα πέσουν τα μπριζολικα πάνω και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.

Παρεμπιπτόντως, τι θερμοκρασία θα πρέπει να πιάσω και σε τι χρόνο για να θεωρηθεί ότι δουλεύει άψογα?

Επεξ/σία από tsounis
  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

Την λαμπάδιασες! Ωραίος!

 

Στην δίαιτα σήμερα...

image.jpeg.be4353de4127a40f0cbaab0a8cf3c90c.jpegimage.jpeg.1b929c1b130d841594098fee36486024.jpeg

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

Με γεια!! Να τη χαρείς τέρμα!! Ερώτηση... Με τι βούρτσα θα τρίβεις τη μαντεμενια σχάρα? Ορειχάλκινη η ανοξείδωτη? 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Με γεια!! Να τη χαρείς τέρμα!! Ερώτηση... Με τι βούρτσα θα τρίβεις τη μαντεμενια σχάρα? Ορειχάλκινη η ανοξείδωτη? 

Έχω μια ανοξείδωτη. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Έχω μια ανοξείδωτη. 

Δεν έχει θέμα με την ανοξείδωτη? Έχω ακούσει ότι το μαντέμι πρέπει να το τρίβεις με ορειχάλκινη για να μην το φθείρεις...

  • Like 1
Δημοσ.

Και στην προηγούμενη που είχα με κάρβουνο με ανοξείδωτη την έκανα.. Δεν το γνωρίζω αυτό που λες.. Αν γνωρίζει κάποιος να μας βοηθήσει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Και στην προηγούμενη που είχα με κάρβουνο με ανοξείδωτη την έκανα.. Δεν το γνωρίζω αυτό που λες.. Αν γνωρίζει κάποιος να μας βοηθήσει. 

Όντως! Τώρα που είναι νωρίς ας μας βοηθησει όποιος γνωρίζει!

Δημοσ.

Κάποιο τιπ για μοσχαρίσιες κόντρα?

Έχω σκοπό να τις αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου, να αλατοπιπερωσω, λίγο λαδι και να τις βάλω στην ψησταριά αφού έχει κάψει όσο γίνεται. Μέτα από ένα γύρισμα να τις αφήσω σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φτάσει 60-65 βαθμούς εσωτερικό.

Τα λέω καλά? 

 

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...