Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ SagonisSlutRos. Σε αυτό φαίνεται πως έχεις δίκιο, αλλά μάλλον η διαφορα είναι αμελητέα σύμφωνα με το παρακάτω:

When considering natural gas or lpg many people will tell you that propane has a higher flame temperature than natural gas (methane) and they'd be right. Should it influence your buying decision?.....No.

Burned in air at an ambient 20ºC or 68ºF the burn temperature of propane is 1980ºC or 3596ºF whereas methane is 1957ºC or 3555ºF - a difference of 23ºC or 41ºF but at these sorts of temperatures is your steak really going to care?

(δεν ξέρω αν πρέπει ν’ αναφέρω την πηγή)

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αν έφτιαχνες σε κήπο κουζίνα με πάγκο και ήθελες να βάλεις εντοιχισμένο bbq θα σου έλεγα πήγαινε σε φυσικό αέριο.

Αν το θες για το μπαλκόνι πάρε μπουκάλα. Το πας όπου θες. Σκέψου ότι όταν θες να σκουπίσεις και να σφουγκαρισεις το μπαλκόνι δεν θα μπορείς να το κουνάς. Άσε που θα πρέπει να φωνάξεις μάστορα να σου κάνει τρύπες, συνδέσεις κλπ όποτε θες έξτρα κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

 

Στις 12/3/2020 στις 11:39 ΠΜ, Maroutas είπε

Φίλε γεια. Τι έγινε τελικά; Λύθηκε το πρόβλημα με την θερμοκρασία στην ψησταριά; Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω την ίδια μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τις εντυπώσεις σου από τη ψησταριά; Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από iakovos64
Δημοσ.
Στις 23/3/2020 στις 11:08 ΜΜ, polar231 είπε

Καλησπέρα στην παρέα και καλά ψησίματα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να εξοπλιστώ με μια ψησταριά εναλλακτική του κάρβουνου μια και δεν βολεύει πολύ για το μπαλκόνι μου. Έχω ήδη αυτή, σε κάρβουνο,

https://www.tepro-gmbh.de/grillgerate/holzkohlegrills/grillwagen-toronto/

αλλά με παιδεύει λίγο.

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα από τις υγραερίου  που συζητάτε εκτενώς εδώ μέσα, είδα ότι υπάρχουν και φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι υπάρχει παροχή στην πολυκατοικία μας και το χρησιμοποιούμε στις εστίες της κουζίνας, είναι εφικτή μια τέτοια λύση στην Ελλάδα όπως βλέπω ότι γίνεται στο εξωτερικό; Αναρωτιέμαι διότι δε βλέπω αναφορές και μου κάνει εντύπωση. Μήπως υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να λάβω υπόψη; Ειδάλλως, το σημείο που θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, είναι ας πούμε «μεσοτοιχία» με την κουζίνα και ίσως το τράβηγμα μιας παροχής είναι βολική υπόθεση. Ποια η γνώμη σας παιδιά; 

Οι ψησταριές υγραερίου είναι μια σχετικά νέα εναλλακτική πρόταση για το ψήσιμο , πόσο μάλλον αυτές που δουλεύουν με φυσικό αέριο , 

Σαν καύσιμο το φυσικό αέριο σε σχέση με το προπάνιο έχει λιγότερη θερμοδυναμική απόδοση , επειδή όμως τα μπεκ που χρησιμοποιούνται είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του προπανίου η διαφορά στην τελική θερμοκρασία ίσως και μην την καταλάβει κανείς χωρίς μέτρηση ((όπως αναφέρει και το  παραπάνω άρθρο ) σε άλλες ψησταριές βέβαια μπορεί να  έχει διαφορετικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να είναι από χειρότερο αλλά και καλύτερο  σύμφωνα με την μέγιστη  απόδοση της ψησταριάς και βέβαια του σχεδιασμού της .

Στα θετικά του φυσικού αερίου είναι το ότι δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος (δεν παγώνει ποτέ αφού είναι αέριο ) ούτε από τη συνεχόμενη χρήση , και βέβαια δεν θα χρειαστεί να κουβαλάς  φιάλες , ούτε το φόβο να σου αδειάσει η φιάλη την ώρα που ψήνεις .

Όπως έγραψαν και τα παιδιά ποίο πάνω η ψησταριά πλέον δεν μετακινείται , αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλεγεί από την αρχή μια θέση τέτοια που να μην ενοχλεί στην καθημερινότητα και να μην επηρεάζεται από τον  αέρα όταν θα ψήνεις , αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη τους όλοι όσοι ψήνουν σε μπαλκόνια , και που το καλύτερο που πρέπει να κάνουν είναι κάποια καμινάδα που θα τους γλυτώσει από πολλά .

 

 

 

Δημοσ.
Στις 12/3/2020 στις 10:10 ΠΜ, Maroutas είπε

Καλημέρα παιδιά, μια απορία γτ έχω προβλημάτισε πολύ τον τελευταίο καιρό με την ψησταριά μου την πήρα το καλοκαίρι καινούργια και δεν έχω κάνει πολλά ψησιματα αντε βαριά 15 όλα και όλα. 

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με κλειστό καπάκι αργεί κάπως να ανεβάσει θερμοκρασία και σπάνια να φτάσει πάνω 230 βαθμούς και άμα ανοίξω το καπάκι για γυρίσω τα κρέατα πάλι μετά αργεί πολύ να ξανά πιάσει θερμοκρασία. 

Αυτό που σκέφτομαι ότι ίσως έχω κάνει λάθος είναι ότι έχω πάρει μπουκάλα coral gas που έχει μέσα ήδη ασφαλιστικό πίεσης και ότι εχω και άλλο ασφαλιστικο δεύτερο εξωτερικό πάνω στην μπουκάλα, μήπως αυτό έχει αποτέλεσμα να βγαίνει με πάρα πολύ αργή ροή το γκαζι και μην ανεβάζει θερμοκρασία? 

Συγγνώμη για το μεγαλο κείμενο. 

Έχεις κανένα νέο με το γκάζι και τη θερμοκρασία?? Μόλις άλλαξα σε μια coral και γω και δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Και πολύ αργά.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχεις κανένα νέο με το γκάζι και τη θερμοκρασία?? Μόλις άλλαξα σε μια coral και γω και δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Και πολύ αργά.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενετε σε cοral;;;;

Παρτε μια κλασικη petrogaz η εστω την νεα που ειναι πιο ελαφρια και βλεπεις και το περιεχομενο!!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/3/2020 στις 4:03 ΜΜ, ηνίοχος είπε

Οι ψησταριές υγραερίου είναι μια σχετικά νέα εναλλακτική πρόταση για το ψήσιμο , πόσο μάλλον αυτές που δουλεύουν με φυσικό αέριο , 

Σαν καύσιμο το φυσικό αέριο σε σχέση με το προπάνιο έχει λιγότερη θερμοδυναμική απόδοση , επειδή όμως τα μπεκ που χρησιμοποιούνται είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του προπανίου η διαφορά στην τελική θερμοκρασία ίσως και μην την καταλάβει κανείς χωρίς μέτρηση ((όπως αναφέρει και το  παραπάνω άρθρο ) σε άλλες ψησταριές βέβαια μπορεί να  έχει διαφορετικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να είναι από χειρότερο αλλά και καλύτερο  σύμφωνα με την μέγιστη  απόδοση της ψησταριάς και βέβαια του σχεδιασμού της .

Στα θετικά του φυσικού αερίου είναι το ότι δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος (δεν παγώνει ποτέ αφού είναι αέριο ) ούτε από τη συνεχόμενη χρήση , και βέβαια δεν θα χρειαστεί να κουβαλάς  φιάλες , ούτε το φόβο να σου αδειάσει η φιάλη την ώρα που ψήνεις .

Όπως έγραψαν και τα παιδιά ποίο πάνω η ψησταριά πλέον δεν μετακινείται , αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλεγεί από την αρχή μια θέση τέτοια που να μην ενοχλεί στην καθημερινότητα και να μην επηρεάζεται από τον  αέρα όταν θα ψήνεις , αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη τους όλοι όσοι ψήνουν σε μπαλκόνια , και που το καλύτερο που πρέπει να κάνουν είναι κάποια καμινάδα που θα τους γλυτώσει από πολλά .

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενετε σε cοral;;;;

Παρτε μια κλασικη petrogaz η εστω την νεα που ειναι πιο ελαφρια και βλεπεις και το περιεχομενο!!

Παιδιά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυτή την περίοδο έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες , το υγραέριο (μίγμα ) παγώνει η πίεση πέφτει και μαζί και η απόδοση , μάλιστα όσο πέφτει η σταθμη τοσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο αυτό,  ένα κόλπο για να το περιοριστεί είναι να τυλίξουμε την βαλβίδα - διακόπτη μαζί με τον ρυθμιστή πίεσης με ένα κομμάτι  βρεγμένο πανί όπως και το να τυλίξουμε την φιάλη με ένα μονωτικό υλικό 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, lambros είπε

τι υλικο?

τετοιο προβλημα εχω και εγω σε ενα ματι που το εχω εξω να τηγανιζω

https://www.gumtree.com/p/camping-gear/camping-gaz-carina-single-burner-stove/1305312067

 Κάνε μια αναζήτηση σε "φιάλες καλύμματα"  εάν δεν βρεις για 3κιλη μπορείς να κάνεις μόνος σου από φύλλα αρμαφλεξ  (σαν υλικό είναι αυτό που το φοράν σε σωλήνες κάθε είδους θα το έχεις δει )

Αν και η 3κιλη είναι δύσκολη περίπτωση  κάτι θα κάνει ;)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν λίγο διάστημα έφτασε στα χέρια μου μια blackbull imperial. Από πρώτη εικόνα φαίνεται πολύ καλή. Δεν έχω ξανά ψήσει σε υγραερίου και θέλω τα φώτα σας. Διάβασα μερικές από τις αναρτήσεις εδώ αλλά είναι απίστευτα πολλές. Οπότε αν ρωτήσω κάτι που έχει αναφερθεί δείξτε επιείκεια.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1) Διάβασα τις οδηγίες αλλά δεν αναφέρει κάτι για το τι κάνουμε στην πρώτη χρήση. πχ αν θέλει κάτι "κάψιμο", καθάρισμα κτλ

2) Οι σχάρες αναφέρει ότι είναι μαντεμένιες, αλλά διάβασα εδώ ότι μπορεί να είναι μόνο απέξω και να φύγει αν το τρίψουμε. ισχύει? πάντως η κάθε μια (έχει 3) έχει αρκετό βάρος.

3) Στο κομμάτι του ψησίματος, υπάρχει κανένας οδηγός σε τρόπο-χρόνο για το κάθε φαγητό; Επίσης, τα προστατευτικά για τις φλόγες από τα λίπη, τα βγάζουμε σε κάποιο μαγείρεμα για να ψήνει κατευθείαν;

4) Στο κομμάτι του καθαρισμού λέει στις οδηγίες ανά 90 μέρες. Μου φαίνεται πολύ αργά αν είναι να ψήνω αρκετά. Τι προτείνετε και πως;

5) Στο μάτι που είναι για τηγάνισμα προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο σκεύος με στάνταρ προδιαγραφές; πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηγάνι που έχω; η κατσαρόλα που έχω που είναι ανοξείδωτη που έχει σήμανση και για επαγωγικές εστίες που τη χρησιμοποιώ αλλά και αερίου μπορώ να τη βάλω ή θα γίνει μαύρη;

6) Για την φιάλη σκεφτόμουν coral (μιας και την φέρνουν σπίτι αφού δεν βγαίνουμε), αλλά διάβασα εδώ κάποιοι είχαν θέματα και συστήνεστε την κλασσική πετρογκάζ. Ισχύει όντως;

7) Ό,τι συμβουλή/πρόταση έχετε είμαι ανοιχτός ώστε να μην τα κάνω όλα μαντάρα.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας γιατί έγραψα ολόκληρο κατεβατό!!!

 

 

 

Δημοσ.

1) Πρεπει  να την καψεις στην αρχη για τα μεταλλα αλλα και για να δεις αν υπαρξει καποιο προβλημα στο bbq

2)  Σε μαντεμενιες σχαρες δεν βαζεις ποτε νερο. Υπαρχουν ειδικα βουρτσες που καθαριζεις τη μαντεμενια σχαρα. Αν οι σχαρες σου δεν ειμαι  απο μαντεμι και ειναι  ανοξειδωτες ας σου πει καποιος αλλος που εχει τετοιες σχαρες πως καθαριζονται.

3) Ολα ειναι  θεμα εμπειριας και πως θελεις να ειναι  τα ψητα που κανεις. Rare-Medium-Well done?????? Αναλογοι θα ειναι οι χρονοι ψησιματος , οπως και  η δυναμη που εχουν οι καυστηρες σου. Τα προστατευτικα δεν βγαινουν ποτε απο τη θεση τους , ειναι  εκει για να προστατευουν τους καυστηρες αλλα και  σενα απο αναφλεξεις.

4)  Ολα ειναι  σχετικα με το ποσο συχνα ψηνεις. Αν ψηνεις τακτικα θα καθαριζεις και τακτικα,

5)  Χρησιμοποιεις οποιοδηποτε σκευος αναφερει στις προδιαγραφες του οτι κανει και  ματι υγραεριου.

6)  Ολες τις φιαλες τις φερνουν στο σπιτι. Εγω θα σου συνιστουσα πετρογκαζ.

Καλα ψησιματα !!!

 

  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

1) Πρεπει  να την καψεις στην αρχη για τα μεταλλα αλλα και για να δεις αν υπαρξει καποιο προβλημα στο bbq

2)  Σε μαντεμενιες σχαρες δεν βαζεις ποτε νερο. Υπαρχουν ειδικα βουρτσες που καθαριζεις τη μαντεμενια σχαρα. Αν οι σχαρες σου δεν ειμαι  απο μαντεμι και ειναι  ανοξειδωτες ας σου πει καποιος αλλος που εχει τετοιες σχαρες πως καθαριζονται.

3) Ολα ειναι  θεμα εμπειριας και πως θελεις να ειναι  τα ψητα που κανεις. Rare-Medium-Well done?????? Αναλογοι θα ειναι οι χρονοι ψησιματος , οπως και  η δυναμη που εχουν οι καυστηρες σου. Τα προστατευτικα δεν βγαινουν ποτε απο τη θεση τους , ειναι  εκει για να προστατευουν τους καυστηρες αλλα και  σενα απο αναφλεξεις.

4)  Ολα ειναι  σχετικα με το ποσο συχνα ψηνεις. Αν ψηνεις τακτικα θα καθαριζεις και τακτικα,

5)  Χρησιμοποιεις οποιοδηποτε σκευος αναφερει στις προδιαγραφες του οτι κανει και  ματι υγραεριου.

6)  Ολες τις φιαλες τις φερνουν στο σπιτι. Εγω θα σου συνιστουσα πετρογκαζ.

Καλα ψησιματα !!!

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου και τη γνώμη σου!!

1) για το κάψιμο χρειάζεται κάποιος χρόνος πχ μισή ώρα? με ανοιχτό καπάκι ή κλειστό αν παίζει ρόλο

2)έχω τη βούρτσα που λες, απλά τρίψιμο ή βάζω πχ και σαπούνι ? (για να γλιστράει ρε παιδί μου χαχα)

3) για τους χρόνους και τρόπους ψησίματος παίζει κανένας οδηγός γιατί είδα πολλές θερμοκρασίες και τρόπους? Διάβαζα για τα προστατευτικά πχ ότι τα βγάζεις αν θες να ψήσεις σε γάστρα.. Παίζει να ψήνω και με ανοιχτό καπάκι ή πρέπει μόνο κλειστό; (αν είναι μόνο θέμα χρόνου κυρίως..να νιώσεις και λίγο σαν να ψήνεις κανονικά..

6) οκ θα το δω για φιάλη γιατί είδα υπάρχει 10 και 15 νομίζω και δεν ξέρω τη διάρκεια της.

 

Ευχαριστώ και πάλι και πιστεύω μόλις το συνηθίσω πιστεύω θα είναι κομπλέ!!!

**Σκέφτομαι να φτιάξω βάση για τη μπουκάλα με ροδάκια δεν ξέρω αν έχεις κάτι αντίστοιχο.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...