Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι σε αυτή την τιμή πρέπει να δεις και το meater. Έχει το καλό που σου είπα και νωρίτερα, δηλαδή μετράει την θερμοκρασία στο κρέας, αλλά και έξω από αυτό, στο σημείο βέβαια που το έχεις τοποθετήσει. Οπότε ξέρεις ποια είναι η πραγματική θερμοκρασία εκεί. Συν ότι μπορείς να το βάλεις σε σουβλιστό. Αν όμως ψήνεις διάφορα κρέατα και θέλεις πολλά probes ή αν ψήνεις περισσότερο μπριζόλες (που είναι πιο λεπτές από τα μεγάλα κομμάτια) τότε θέλεις κάτι σαν αυτό που ανέβασες. Το κακό του meater είναι ότι είναι αρκετά χοντρό και δεν ξέρω με τις μπριζόλες πόσο εύκολο είναι να το τοποθετήσεις.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gdeli είπε

Νομίζω ότι σε αυτή την τιμή πρέπει να δεις και το meater. Έχει το καλό που σου είπα και νωρίτερα, δηλαδή μετράει την θερμοκρασία στο κρέας, αλλά και έξω από αυτό, στο σημείο βέβαια που το έχεις τοποθετήσει. Οπότε ξέρεις ποια είναι η πραγματική θερμοκρασία εκεί. Συν ότι μπορείς να το βάλεις σε σουβλιστό. Αν όμως ψήνεις διάφορα κρέατα και θέλεις πολλά probes ή αν ψήνεις περισσότερο μπριζόλες (που είναι πιο λεπτές από τα μεγάλα κομμάτια) τότε θέλεις κάτι σαν αυτό που ανέβασες. Το κακό του meater είναι ότι είναι αρκετά χοντρό και δεν ξέρω με τις μπριζόλες πόσο εύκολο είναι να το τοποθετήσεις.

Το έχω δει αυτό που μου προτείνεις και είναι κατά την άποψή μου τρομερό αλλά στα 110 ευρώ που βγαίνει σου δίνει τη δυνατότητα μόνο για ένα κομμάτι εννοώ αυτό που έβαλα στα 120 ευρώ σου δίνει τη δυνατότητα για 3 κομμάτια και μπορείς να κάνεις και μεγάλη επέκταση μετά το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μπαίνει σε σούβλα .

Δεν ξέρω άμα ξεχνάω κάτι άλλο

Δημοσ.

Ναι, αν θέλεις να ψήνεις διαφορετικά κρέατα ταυτόχρονα τότε το πολλαπλό σε συμφέρει σίγουρα περισσότερο.

Δημοσ.

Όποιος θέλει να τσεκάρει το θερμόμετρο του αν είναι αξιόπιστο, ας βράσει λίγο νερό να δει αν δείχνει 100°C. Μόνο το Inkbird έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια και ήταν κομπλέ.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Όποιος θέλει να τσεκάρει το θερμόμετρο του αν είναι αξιόπιστο, ας βράσει λίγο νερό να δει αν δείχνει 100°C. Μόνο το Inkbird έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια και ήταν κομπλέ.

Αυτό ακριβώς έχω κάνει στου IKEA, και επίσης σε μπωλ με πάγο που λιώνει (να δείχνει 0)

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Απλά περίμενε να αρχίσει νακαπνίζει πρώτα και μετά βάλε το κρέας. Γιατί αν κατάλαβα πας για λίγο χρόνο ψησίματος. Τι κομμάτι θα βάλεις??

Καλημέρα μια βοήθεια θελω παιδιά ανάμεσα σε broil king monarch 320 kai Weber spirit 310 ποια προτείνετε ;;;; Ποσο περίπου μπορώ να της βρω ;

6 ώρες πριν, gdeli είπε

Αυτό ακριβώς έχω κάνει στου IKEA, και επίσης σε μπωλ με πάγο που λιώνει (να δείχνει 0)

Καλημέρα μια βοήθεια θελω παιδιά ανάμεσα σε broil king monarch 320 kai Weber spirit 310 ποια προτείνετε ;;;; Ποσο περίπου μπορώ να της βρω ;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Όποιος θέλει να τσεκάρει το θερμόμετρο του αν είναι αξιόπιστο, ας βράσει λίγο νερό να δει αν δείχνει 100°C. Μόνο το Inkbird έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια και ήταν κομπλέ.

Σωστός! Αυτό αναφέρει και στο έντυπο που έχει, για να γίνει και το αντίστοιχο calibration, αν χρειάζεται.

9 ώρες πριν, gdeli είπε

Νομίζω ότι σε αυτή την τιμή πρέπει να δεις και το meater. Έχει το καλό που σου είπα και νωρίτερα, δηλαδή μετράει την θερμοκρασία στο κρέας, αλλά και έξω από αυτό, στο σημείο βέβαια που το έχεις τοποθετήσει. Οπότε ξέρεις ποια είναι η πραγματική θερμοκρασία εκεί. Συν ότι μπορείς να το βάλεις σε σουβλιστό. Αν όμως ψήνεις διάφορα κρέατα και θέλεις πολλά probes ή αν ψήνεις περισσότερο μπριζόλες (που είναι πιο λεπτές από τα μεγάλα κομμάτια) τότε θέλεις κάτι σαν αυτό που ανέβασες. Το κακό του meater είναι ότι είναι αρκετά χοντρό και δεν ξέρω με τις μπριζόλες πόσο εύκολο είναι να το τοποθετήσεις.

Ένα 2ο που αναφέρουν ως μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται να μπει αρκετά βαθιά στο κρέας, για να μετρήσει σωστά.

Για τα κρέατα που μπαίνουν σούβλα, μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις  ένα αξιόπιστο instant. Θα χρειαστεί βέβαια να σταματάς την σούβλα, ανά 30-40 λεπτά αναλόγως τι έχεις βάλει πάνω, και να παίρνεις θερμοκρασία από 2-3 μέρη (μπροστά-πίσω-μέση), αναλόγως και πάλι το τι έχεις βάλει πάνω.

Δημοσ.

Ωχ, αυτό δεν το ήξερα. Σε συνδυασμό με το πάχος του είναι ανασταλτικός παράγοντας. Είναι και πανάκριβο για να το πάρεις μόνο για συγκεκριμένους τύπους ψητών.

Το instant έχει και το άλλο μειονέκτημα (μεγαλύτερο για εμένα) ότι τελικά γεμίζεις τρύπες και βγαίνουν από εκεί τα υγρά (όσες φορές το έχω κάνει με το instant και βλέπω να βγαίνουν υγρά σιχτιρίζω 😀)

Ερώτηση: Όλα τα θερμόμετρα πρέπει να μπουν αρκετά βαθιά στο κρέας για να πάρεις την μέτρηση σωστά (στο κέντρο δηλαδή). Αυτό εννοείς ή ότι δεν έχει τον αισθητήρα του στην μύτη οπότε σε λεπτές κοπές δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Δημοσ.

Φφφ

Εχει σκευτει κανείς σάς οτι σε ενα θερμόμετρο γιά αυτους που φτιαχνουν ακριβά κομματια δεν αρκεί απλα να δείχνει σωστά αλλα να δείχνει κ τη θερμοκρασία στο σωστο χρονο; κ οχι τη θερμοκρασία που ηταν 2 λεπτα πριν;

Οσο για το meater το εχω ξανα αναφέρει δε χρειάζεται να  είναι βαθιά για να παρει σωστη μέτρηση. 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Giannis1112 είπε

Καλημέρα μια βοήθεια θελω παιδιά ανάμεσα σε broil king monarch 320 kai Weber spirit 310 ποια προτείνετε ;;;; Ποσο περίπου μπορώ να της βρω ;

Καλημέρα μια βοήθεια θελω παιδιά ανάμεσα σε broil king monarch 320 kai Weber spirit 310 ποια προτείνετε ;;;; Ποσο περίπου μπορώ να της βρω ;

Σε αυτή την τιμή θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425.

1) Broil King Monarch 320

https://www.skroutz.gr/s/14442613/Broil-King-Monarch-320-Black-834-253.html?from=catspan

image.jpeg.2ad941332b8fe1430f3a6042eaf2817a.jpeg

2) Weber Spirit II e 310

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html
image.jpeg.fcd87f394664ab81bcb62eb5a7756844.jpeg

3) Napoleon Rogue 425

https://www.skroutz.gr/s/23018769/Napoleon-Rogue-425-R425PK-1.html?from=catspan

image.jpeg.0e243234cff40698962aee610c58db7b.jpeg

Η μόνη από τις παραπάνω που φαίνεται να υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα είναι η Broil King, όπου και πάλι θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τα αντίστοιχα καταστήματα να το επιβεβαιώσεις.

Οπτικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι η ύπαρξη (Broil King & Napoleon) ή μη (Weber) του ντουλαπιού. Ουσιαστικά στις Broil King και Napoleon η μπουκάλα τοποθετείται μέσα στο ντουλάπι, ενώ στην Weber εξωτερικά. Επιπρόσθετα αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, υπάρχει ο κίνδυνος να πάει στον λιποσυλλέκτη, της Weber, που είναι εκτεθειμένος.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η εγγύηση που προσφέρει η κάθε εταιρεία, για το συγκεκριμένο μοντέλο 

1) Broil King Monarch 320

image.jpeg.d91c7dce908bbb9ea1f84673c16ed2de.jpeg
2) Weber Spirit II e 310

image.jpeg.d0c370e63f964eaeed39abaccc3a17bc.jpeg
 

3) Napoleon Rogue 425

image.jpeg.7bf634c6c31307f20e5dca7880236215.jpeg
Οι τιμές των Broil King και Weber έχουν κάποιες αυξομειώσεις ανά διαστήματα, όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από τα γραφήματα, ενώ της Napoleon όχι τόσο πολύ.

Επιφάνεια ψησίματος

1) Broil King Monarch 320 - 56x38

2) Weber Spirit II e 310 - 60x44

3) Napoleon Rogue 425 - 60x45

Μια επιπλέον λεπτομέρεια είναι ότι για να ανάψουν οι καυστήρες σε Broil King και Weber θα πρέπει να γυρίσεις τον αντίστοιχο διακόπτη και έπειτα να πατήσεις το πιεζοηλεκτρικό κουμπί, ενώ στη Napoleon γυρνώντας τον διακόπτη, ταυτόχρονα γίνεται και η ανάφλεξη.

Η Broil King είναι η μόνη που προσφέρει εφ όρου ζωής εγγύηση για τα μέρη από χυτό αλουμίνιο (κάδος), αλλά συνολικά την χειρότερη, συγκριτικά με Weber και Napoleon, στα υπόλοιπα μέρη.

Η Weber προσφέρει 10ετή εγγύηση για όλα τα μέρη της ψησταριάς.

Η Napoleon προσφέρει μεγαλύτερη εγγύηση σε κάποια μέρη της ψησταριάς, αλλά και 50% έκπτωση σε ανταλλακτικά, μετά το πέρας της εγγύησης, μέχρι κάποιο διάστημα.

Επειδή οι συγκεκριμένες ψησταριές δεν έχουν κάτι άλλο, οφθαλμοφανές, πχ συμβατικό πλαϊνό μάτι ή sizzle zone, οπίσθιο καυστήρα κτλ, και πάνω κάτω θα ψήσουν το ίδιο, θα πρέπει να επιλέξεις κατά πόσον σε ενδιαφέρει η έλλειψη ή όχι του ντουλαπιού, της επιφάνειας ψησίματος και το είδος της εγγύησης που προσφέρει η κάθε μια.

Λόγω εποχής και με βάση τα γραφήματα, είναι πιθανό να υπάρξουν ξανά προσφορές στις αντίστοιχες ψησταριές. Από την άλλη βέβαια, φέτος, παρατηρούνται ελλείψεις σε ψησταριές.

 

 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
  • Thanks 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

Φφφ

Εχει σκευτει κανείς σάς οτι σε ενα θερμόμετρο γιά αυτους που φτιαχνουν ακριβά κομματια δεν αρκεί απλα να δείχνει σωστά αλλα να δείχνει κ τη θερμοκρασία στο σωστο χρονο; κ οχι τη θερμοκρασία που ηταν 2 λεπτα πριν;

Οσο για το meater το εχω ξανα αναφέρει δε χρειάζεται να  είναι βαθιά για να παρει σωστη μέτρηση. 

Έχεις σκεφτεί ότι για να πάρεις ένα όργανο που έχει ακρίβεια π.χ. 0.1% αντί για 1% μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις τα δεκαπλάσια χρήματα ;

Έχεις σκεφτεί αν χρειάζεται να πληρώσεις αυτήν την ακρίβεια ;

Πάντως το θερμόμετρο του ΙΚΕΑ, επειδή το δουλεύω, έχει άμεση απόκριση, σε δύο λεπτά εύκολα έχει κάνει 2 κύκλους μετρήσεων (από θερμοκρασία περιβάλλοντος, στη θερμοκρασία του κρέατος, ξανά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κλπ)

Τώρα πως γίνεται αν το βάλω τώρα μέσα στο κρέας να δείξει την θερμοκρασία που είχε η μπριζόλα 2 λεπτά πριν, απορώ πως σου ήρθε σαν σκέψη

Να μου πεις ότι υπάρχει απόκλιση, να το συζητήσουμε, να μου μιλάς για τέτοιο lag πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι έχεις κατά νου και το λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Ωχ, αυτό δεν το ήξερα. Σε συνδυασμό με το πάχος του είναι ανασταλτικός παράγοντας. Είναι και πανάκριβο για να το πάρεις μόνο για συγκεκριμένους τύπους ψητών.

Το instant έχει και το άλλο μειονέκτημα (μεγαλύτερο για εμένα) ότι τελικά γεμίζεις τρύπες και βγαίνουν από εκεί τα υγρά (όσες φορές το έχω κάνει με το instant και βλέπω να βγαίνουν υγρά σιχτιρίζω 😀)

Ερώτηση: Όλα τα θερμόμετρα πρέπει να μπουν αρκετά βαθιά στο κρέας για να πάρεις την μέτρηση σωστά (στο κέντρο δηλαδή). Αυτό εννοείς ή ότι δεν έχει τον αισθητήρα του στην μύτη οπότε σε λεπτές κοπές δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

 

21 λεπτά πριν, sndev είπε

Φφφ

Εχει σκευτει κανείς σάς οτι σε ενα θερμόμετρο γιά αυτους που φτιαχνουν ακριβά κομματια δεν αρκεί απλα να δείχνει σωστά αλλα να δείχνει κ τη θερμοκρασία στο σωστο χρονο; κ οχι τη θερμοκρασία που ηταν 2 λεπτα πριν;

Οσο για το meater το εχω ξανα αναφέρει δε χρειάζεται να  είναι βαθιά για να παρει σωστη μέτρηση. 

Αναφέρεται και στο ίδιο το site τους

https://meater.com/blog/tips-to-ensure-your-meater-cooks-turn-out-just-right/

image.jpeg.950b76e445d920c8788ad97563e19d6e.jpeg

αλλά και σε αρκετά άλλα sites που κάνουν αντίστοιχα reviews.

Το συγκεκριμένο θερμόμετρο δεν το έχω, όποτε δεν μπορώ να αναφέρω δική μου εμπειρία, αν όμως παιδιά που το έχουν διαβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζεται να μπει τόσο βαθιά για να μετρήσει σωστά, πάω πάσο.

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@AristidisZΠροφανώς κ θα πληρώσεις τσάμπα δεν υπάρχει κ το θεμα μου δεν ειναι τα θερμόμετρα ικεα, σκασιλα μου ουτε θερμομετρα πουλαω ουτε κατασκευαζω, ο καθένας οτι τον βολεύει αν Φτιάχνεις χοιρινό που ειτε 62 ειτε 66 ειναι το ίδιο θα βολευτείς κ με του οτι πάρεις 1 ευρώ, εξαιρετικό θα νε. 

Οσον αφορα τη θερμοκρασία που χε πριν 2 λεπτα παρε 3 διαφορετικά θερμόμετρα κ θα δεις ότι αντιδρούν διαφορετικά στη διάρκεια του χρόνου ψησίματος γτ ισως τα μεταλα(?) που χρεισημοποιουν για να μειωσουν το κόστος δεν αντιδρούν το Ιδιο άμεσα(?) . Κ δε μιλαω για του ικεα δε το εχω δοκιμασει αλλα επειδή το λέτε συνέχεια θα φυγει αργοτερα παραγγελία για να το τεστάρω κ θα νε νομιζω το 6το; 7 θερμόμετρο που θα περασει απο τα χερια μου. 

@ilpapachaξερω καλα τι λεει το σιτε να σε σίγουρος οτι οταν εχω κάτι στη κατοχη μου το σκίζω στις δοκιμές γτ εχω σκάλωμα με τις μετρήσεις. Αυτο λοιπόν  εχει να κάνει με την πιο ακριβη κ γρήγορη απόκριση. Τη σωστή θερμοκρασία θα δειξει ειτε το βαλεις 2 εκ ειτε το βαλεις ολο μεσα. Φυσικα αν δεις καλύτερα δείχνει Χοντρο κομματι κρεατος που πρεπει να μετρησεις κεντρο κ οχι 1 εκ απο την επιφάνεια 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Τα instant έχουν δύο βασικά μειονέκτηματα το ένα  είναι ότι αργούν να διαβάσουν τη θερμοκρασία. Αυτό λύνεται αν το έχεις ανοιχτό κοντά στην ψησταριά να δείχνει περίπου τη θερμοκρασία που θες να μετρήσεις. Το άλλο ότι δεν μπορείς να τα αφήσεις πάνω στο κρέας όσο ψήνεται. Εγώ έχω 2-3 φτηνά τύπου ακιδας τα οποία μια χαρά σωστά μετράνε στο τεστ πάγου και βραστου νερού, για τα εύκολα κομμάτια κρέατος. Για κάτι που θέλω συνεχή μέτρηση έχω αυτό που επίσης μια χαρά μετράει https://orange-shop.gr/product/digoo-dg-ft2203-smart-bluetooth-lcd-display-kitchen-thermometer-με-διπλούς-αισθητήρες/

Αποψη μου είναι ότι αν είναι να δώσεις αρκετά χρήματα για θερμόμετρο να είναι ασύρματο αλλιώς κάνεις δουλειά και πιο οικονομικά. 

Επίσης βλέπω σήμερα δεν έχετε να ψήσετε και ασχολείστε με θερμοκρασίες 😅 φακές θα φάτε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Τα instant έχουν δύο βασικά μειονέκτηματα το ένα  είναι ότι αργούν να διαβάσουν τη θερμοκρασία. Αυτό λύνεται αν το έχεις ανοιχτό κοντά στην ψησταριά να δείχνει περίπου τη θερμοκρασία που θες να μετρήσεις. Το άλλο ότι δεν μπορείς να τα αφήσεις πάνω στο κρέας όσο ψήνεται. Εγώ έχω 2-3 φτηνά τύπου ακιδας τα οποία μια χαρά σωστά μετράνε στο τεστ πάγου και βραστου νερού, για τα εύκολα κομμάτια κρέατος. Για κάτι που θέλω συνεχή μέτρηση έχω αυτό που επίσης μια χαρά μετράει https://orange-shop.gr/product/digoo-dg-ft2203-smart-bluetooth-lcd-display-kitchen-thermometer-με-διπλούς-αισθητήρες/

Αποψη μου είναι ότι αν είναι να δώσεις αρκετά χρήματα για θερμόμετρο να είναι ασύρματο αλλιώς κάνεις δουλειά και πιο οικονομικά. 

Επίσης βλέπω σήμερα δεν έχετε να ψήσετε και ασχολείστε με θερμοκρασίες 😅 φακές θα φάτε? 

Κοιτάμε για σωστές θερμοκρασίες, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την Τσικνοπέμπτη😁
 

Πέρα από την πλάκα όμως είναι καλό να ανταλλάσσουμε απόψεις/εμπειρίες για τις θερμοκρασίες και το τι χρησιμοποιεί ο καθένας, ώστε να έχουμε μια καλύτερη άποψη στο τι κυκλοφορεί στην αγορά και το που/πως μπορεί να μας κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, ανάλογα με τα ψησίματα που θελουμε να κάνουμε.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...