squib Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε Από την στιγμή που υπάρχει επίστρωση, όχι. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα. Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html ευχαριστώ πολύ θα του ρίξω μια ματιά άμεσα
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, squib είπε Να υποθέσω ότι στα μαντέμια με επικάλυψη εμαγιέ δε χρειάζεται η διαδικασία με το λάδι? ή κάνω λάθος? Αν είναι σαν πορσελάνινη η επικάλυψη δεν μπορείς να κάνεις την διαδικασία με το λάδι γιατί δεν κάθεται καλά, δεν έχει εκτεθειμένους πόρους το μαντέμι για να το απορροφήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα κολλάνε πιο εύκολα τα φαγητά υποθέτω και επίσης θέλει μια προσοχή στο καθάρισμα, αλλά δεν φοβάσαι ποτέ σκουριές κλπ 1
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου 1
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, giannislazy είπε και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη... 1
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη... εγώ πάντως λίγο λαδάκι θα συνεχίσω να ρίχνω. Δεν νομίζω να κάνω κακό. Και καθαρισμό κάνω με μια σχετικά ελαφριά βούρτσα, όχι με μια σκλρή που έχω πάρει και την φοβάμαι λίγο
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις. 4
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, gdeli είπε πολύ σωστά την προσέχεις. την προσέχω τόσο πολύ που ξεκίνησε η ζήλια στην σύζυγο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, gdeli είπε Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις. Kαι στη weber ετσι ειναι. Εχω την εντυπωση οτι ειναι απλα το εργοστασιακο seasoning για να μην σκουριασει μεχρι να γινει η πωληση της. 3
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Συγκρινοντάς την με την παλιά που ειχε επισης μαντεμια, δεν μπορώ να πω περα απο ποιο καλο φινιρισμα στην οψη, εχει αλλη διαφορά... οπότε δεν ξέρω καν τι εννοουν με αυτη την επιστρωση, σκεφτομαι μπας και ειναι απλα τυπογραφικο λαθος...??? Παντως χθές αλλαξε αρκετά και το χρωμα και η γυαλαδα υφη της σχάρας απο την στιγμή που εκανα την διαδικασια...
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Αυτό είναι δείγμα ότι το έκανες σωστά! Το πιο ασφαλές δείγμα βέβαια είναι όταν δεν θα σου κολλάει τίποτα, ούτε καν το ψάρι! Πιστεύω ότι είσαι σε τέτοια φάση αν έχουν ήδη λεία υφή μετά το seasoning οι σχάρες σου. 1
ηνίοχος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 καλά ψησίματα με τα καινούργιες σας ψησταριές , και επειδή για σχαρες ο λόγος να ενα βιντεο που δείχνει στη πράξη τις διαφορές ανάμεσα σε μαντεμένιες και ανοξείδωτες (και σαν παράπλευρη ενημέρωση για την κατανομή θερμοκρασίας σε μια weber 3
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ςΚαι ειμαι πολύ μπερδεμένος γιατι διαβάζοντας στον συνδεσμο που εστειλε ο συνψηστης σε προηγουμενο ποστ (https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html) "Having porcelain enameled cast iron grates means you get all the benefits of cast iron grilling without the upkeep of raw cast iron... Since these grates have a porcelain enamel coating on them they will never need to be seasoned. The coating is baked on during the manufacturing process at extremely high temperatures resulting in a very durable and non-stick cooking surface. " και συνεχίζει Care – ... the maintenance is the same for Porcelain coated cast iron as it is for Stainless steel. Before each use, we recommend preheating your grill to 500-550°F, brushing your cooking grates clean with a stainless steel bristle brush ... As you continue to use and clean your grates you will break them in reducing the amount of sticking. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από Evgenios_V
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Να βαζετε λαδακι, κακο δεν κανει. Το ειχα διαβασει και γω αυτο περσυ και το ειχαμε συζητησει εδω μεσα. 2
eliasbrg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Όσοι έχετε παραγγείλει από Γερμανία με eswd αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα; Παρακολουθούσα την αποστολή με dhl και πήγαινε κανονικά για την αποθήκη της Γερμανίας. Και ενώ σήμερα θα έφτανε μου έβγαλε μήνυμα άγνωστος παραλήπτης! Τώρα έστειλα email στο κατάστημα (GRILLFUERST) να δω τι έχει συμβεί!
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε ςΚαι ειμαι πολύ μπερδεμένος γιατι διαβάζοντας στον συνδεσμο που εστειλε ο συνψηστης σε προηγουμενο ποστ (https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html) "Having porcelain enameled cast iron grates means you get all the benefits of cast iron grilling without the upkeep of raw cast iron... Since these grates have a porcelain enamel coating on them they will never need to be seasoned. The coating is baked on during the manufacturing process at extremely high temperatures resulting in a very durable and non-stick cooking surface. " και συνεχίζει Care – ... the maintenance is the same for Porcelain coated cast iron as it is for Stainless steel. Before each use, we recommend preheating your grill to 500-550°F, brushing your cooking grates clean with a stainless steel bristle brush ... As you continue to use and clean your grates you will break them in reducing the amount of sticking. Φαντάζομαι ότι συνιστούν ατσάλινη βούρτσα επειδή αφενός το ατσάλι έχει χαμηλότερη σκληρότητα από την πορσελάνη και αφετέρου είναι πιο εύκολο να πλυθεί από την μπρούτζινη, που σκουριάζει αμέσως και μετά μεταφέρει σκουριά στην σχάρα. Η Napoleon έχει inox βούρτσα και νομίζω την συστήνει για το καθάρισμα και της μαντεμένιας σχάρας. Εγώ πάλι επειδή τα φοβάμαι λίγο, μετά τα ψησίματα, αν υπάρχουν απομεινάρια, τα σπρώχνω να πέσουν κάτω με μια μεταλλική ή ξύλινη σπάτουλα και τρίβω τις σχάρες με χαρτί κουζίνας ποτισμένο σε ελαιόλαδο εφόσον υπάρχουν ακόμα υπολείμματα. Μετά καίω για κανένα 10λεπτο μέτρια φωτιά και τέρμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα