Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε

Από την στιγμή που υπάρχει επίστρωση, όχι. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα.

Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html
 

 

 

ευχαριστώ πολύ θα του ρίξω μια ματιά άμεσα

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, squib είπε

Να υποθέσω ότι στα μαντέμια με επικάλυψη εμαγιέ δε χρειάζεται η διαδικασία με το λάδι? ή κάνω λάθος?

Αν είναι σαν πορσελάνινη η επικάλυψη δεν μπορείς να κάνεις την διαδικασία με το λάδι γιατί δεν κάθεται καλά, δεν έχει εκτεθειμένους πόρους το μαντέμι για να το απορροφήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα κολλάνε πιο εύκολα τα φαγητά υποθέτω και επίσης θέλει μια προσοχή στο καθάρισμα, αλλά δεν φοβάσαι ποτέ σκουριές κλπ

  • Like 1
Δημοσ.

και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου

  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, giannislazy είπε

και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου

Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη...

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη...

εγώ πάντως λίγο λαδάκι θα συνεχίσω να ρίχνω. Δεν νομίζω να κάνω κακό. Και καθαρισμό κάνω με μια σχετικά ελαφριά βούρτσα, όχι με μια σκλρή που έχω πάρει και την φοβάμαι λίγο

Δημοσ.

Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις.

  • Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gdeli είπε

Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις.

Kαι στη weber ετσι ειναι. Εχω την εντυπωση οτι ειναι απλα το εργοστασιακο seasoning για να μην σκουριασει μεχρι να γινει η πωληση της.

  • Like 3
Δημοσ.

Συγκρινοντάς την με την παλιά που ειχε επισης μαντεμια, δεν μπορώ να πω περα απο ποιο καλο φινιρισμα στην οψη, εχει αλλη διαφορά... οπότε δεν ξέρω καν τι εννοουν με αυτη την επιστρωση, σκεφτομαι μπας και ειναι απλα τυπογραφικο λαθος...??? Παντως χθές αλλαξε αρκετά και το χρωμα και η γυαλαδα υφη της σχάρας απο την στιγμή που εκανα την διαδικασια...

Δημοσ.

Αυτό είναι δείγμα ότι το έκανες σωστά! Το πιο ασφαλές δείγμα βέβαια είναι όταν δεν θα σου κολλάει τίποτα, ούτε καν το ψάρι! Πιστεύω ότι είσαι σε τέτοια φάση αν έχουν ήδη λεία υφή μετά το seasoning οι σχάρες σου.

  • Like 1
Δημοσ.

καλά ψησίματα με τα καινούργιες σας ψησταριές  , και επειδή για σχαρες ο λόγος
να ενα βιντεο  που δείχνει στη πράξη τις διαφορές ανάμεσα σε μαντεμένιες και ανοξείδωτες
(και σαν παράπλευρη ενημέρωση  για την κατανομή θερμοκρασίας σε μια weber
 

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ςΚαι ειμαι πολύ μπερδεμένος γιατι διαβάζοντας στον συνδεσμο που εστειλε ο συνψηστης σε προηγουμενο ποστ (https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html)

"Having porcelain enameled cast iron grates means you get all the benefits of cast iron grilling without the upkeep of raw cast iron... Since these grates have a porcelain enamel coating on them they will never need to be seasoned.  The coating is baked on during the manufacturing process at extremely high temperatures resulting in a very durable and non-stick cooking surface. "

και συνεχίζει

Care – ... the maintenance is the same for Porcelain coated cast iron as it is for Stainless steelBefore each use, we recommend preheating your grill to 500-550°F, brushing your cooking grates clean with a stainless steel bristle brush ...  As you continue to use and clean your grates you will break them in reducing the amount of sticking

 

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.

Όσοι έχετε παραγγείλει από Γερμανία με eswd αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα; Παρακολουθούσα την αποστολή με dhl και πήγαινε κανονικά για την αποθήκη της Γερμανίας. Και ενώ σήμερα θα έφτανε μου έβγαλε μήνυμα άγνωστος παραλήπτης! Τώρα έστειλα email στο κατάστημα (GRILLFUERST) να δω τι έχει συμβεί!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

ςΚαι ειμαι πολύ μπερδεμένος γιατι διαβάζοντας στον συνδεσμο που εστειλε ο συνψηστης σε προηγουμενο ποστ (https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html)

"Having porcelain enameled cast iron grates means you get all the benefits of cast iron grilling without the upkeep of raw cast iron... Since these grates have a porcelain enamel coating on them they will never need to be seasoned.  The coating is baked on during the manufacturing process at extremely high temperatures resulting in a very durable and non-stick cooking surface. "

και συνεχίζει

Care – ... the maintenance is the same for Porcelain coated cast iron as it is for Stainless steelBefore each use, we recommend preheating your grill to 500-550°F, brushing your cooking grates clean with a stainless steel bristle brush ...  As you continue to use and clean your grates you will break them in reducing the amount of sticking

 

Φαντάζομαι ότι συνιστούν ατσάλινη βούρτσα επειδή αφενός το ατσάλι έχει χαμηλότερη σκληρότητα από την πορσελάνη και αφετέρου είναι πιο εύκολο να πλυθεί από την μπρούτζινη, που σκουριάζει αμέσως και μετά μεταφέρει σκουριά στην σχάρα.  Η Napoleon έχει inox βούρτσα και νομίζω την συστήνει για το καθάρισμα και της μαντεμένιας σχάρας. 

Εγώ πάλι επειδή τα φοβάμαι λίγο, μετά τα ψησίματα, αν υπάρχουν απομεινάρια, τα σπρώχνω να πέσουν κάτω με μια μεταλλική ή ξύλινη σπάτουλα και τρίβω τις σχάρες με χαρτί κουζίνας ποτισμένο σε ελαιόλαδο εφόσον υπάρχουν ακόμα υπολείμματα. Μετά καίω για κανένα 10λεπτο μέτρια φωτιά και τέρμα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...