giannislazy Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Μπορεί κάποιος με Napoleon να μετρήσει? Η Νapoleon εχει ανακλαστήρες σε 2 επίπεδα. Η απόσταση από την σούβλα είναι σχεδόν 17εκ απο τους ανακλαστήρες των καυστήρων και 15εκ από τους ενδιάμεσους. 2
ilpapacha Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, shikabalas είπε Καλησπερα στην παρεα, ψαχνομαι και εγω για την πρωτη μου ψησταρια υγραεριου τωρα που εχω μεγαλο μπαλκονι, αλλα σαν τελειως ασχετος (ομολογω χωρις ντροπη οτι ειμαι 29 και δεν εχω ψησει ποτε, ουτε καν σε καρβουνο 😄) θα ηθελα καποιες πληροφοριες. Το καλο ειναι οτι ειμαι Γερμανια και απο οτι εχω δει στο τοπικ υπαρχουν αρκετες οικονομικες λυσεις για αγορα απευθειας απο γερμανικα σαιτ. Το μπατζετ ειναι μεχρι 400 ευρω περιπου. Σαν τελειως αρχαριος θα ηθελα κατι που να μη με ταλαιπωρησει μεχρι να μαθω το αντικειμενο, ετσι ωστε να μη το παρατησω και ευκολα. Επισης θα ηθελα και μερικες συμβουλες για το τι χρειαζεται περαν της ψησταριας, απο εργαλεια συντηρησης και γενικα συνεργα που θα κανουν τη ζωη μου πιο ευκολη. Τελος, επειδη ειμαι πολυ των βιβλιων, αν υπαρχει καποια "βιβλος" του ψησιματος για αρχαριους θα με βοηθουσε πολυ να μου την προτεινατε. Φυσικα το τοπικ ειναι θησαυρος απο μονο του, αλλα κοντευει τις 600 σελιδες και ειναι δυσκολο να βρεις παντα αυτο που ψαχνεις.. Μπορείς να πας σε Burnhard Fred basic https://www.burnhard.de/gasgrills/fred-3-brenner-gasgrill-basic-944548?number=944548 Napoleon freestyle 365 https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201165342_-freestyle-f365-graphit-napoleon.html Weber spirit II 210 https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6069277_-spirit-ii-e-210-gbs-weber-grill.html Broil King gem 320 https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5953313_-gem-320-2018-broil-king.html Για πρώτα αξεσουάρ δες μια ένα προηγούμενο ποστ Γενικές οδηγίες ψησίματος μπορείς να βρεις στο παρακάτω link https://cookingreece.wordpress.com/2020/09/10/οδηγός-για-ψήσιμο-σε-ψησταριά-υγραερί/ 2 ώρες πριν, harrysvr είπε Τι λετε για την παρακατω? https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/apo-deutera-19-04-phulladio-lidl-non-food/view/jumpmarks/page/16 Δες μια προηγούμενο ποστ σε αντίστοιχη ερώτηση Επεξ/σία 17 Απριλίου 2021 από ilpapacha 2 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, giannislazy είπε Η Νapoleon εχει ανακλαστήρες σε 2 επίπεδα. Η απόσταση από την σούβλα είναι σχεδόν 17εκ απο τους ανακλαστήρες των καυστήρων και 15εκ από τους ενδιάμεσους. Οπότε μιλάμε για +35% περισσότερο ωφέλιμο ύψος (15 έναντι 11 εκατοστά). 1 ώρα πριν, toxotis67 είπε Και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το ύψος από τα ταψάκια που θα τοποθετηθούν πάνω από τους ανακλαστήρες. Εντάξει σε αρνί δεν θες ταψακια. Εγώ δεν είχα βάλει πάντως. 1
toxotis67 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Οπότε μιλάμε για +35% περισσότερο ωφέλιμο ύψος (15 έναντι 11 εκατοστά). Εντάξει σε αρνί δεν θες ταψακια. Εγώ δεν είχα βάλει πάντως. Με προβλημάτισες. Νόμιζα μισό κατσικάκι κομμένο κατά μήκος γύρω στα 4, - 4,5 κιλά θα το έπαιρνε. Πάντως με μια δωροεπιταγή που είχα μειώθηκε το κόστος κατά 40 ευρώ και την παράγγειλα στον Κώτσο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Όταν το δοκιμάσεις γράψε εδω πως πήγε. Ίσως το πάρει
HAS1972 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 15 ώρες πριν, KostasTk είπε Συμβουλη. Για να μη μου καιγονται τα ξυλακια, οπως φαινονται στη φωτο, τα τυλιγω με λιγο αλουμινοχαρτο. Μαυριζουν αλλα δεν καιγονται. Μου ετυχε μια φορα μαλιστα, λογω αναφλεξης, να αρπαξει ενα. Γι' αυτό απο τοτε, αλουμινοχαρτακι. 1
Evgenios_V Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Καλό φούσκωμα στην περιφέρεια δυστυχώς δεν έχουμε ένταση στο ξεροψημα της... Αν την άφηνα παραπάνω θα έκαιγα την βάση... 2
ilpapacha Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Δημοσ. 17 Απριλίου 2021 Και μιας και έρχεται Πάσχα και η προβατίνα θα παίξει δυνατά... 4
KostasTk Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HAS1972 είπε Συμβουλη. Για να μη μου καιγονται τα ξυλακια, οπως φαινονται στη φωτο, τα τυλιγω με λιγο αλουμινοχαρτο. Μαυριζουν αλλα δεν καιγονται. Μου ετυχε μια φορα μαλιστα, λογω αναφλεξης, να αρπαξει ενα. Γι' αυτό απο τοτε, αλουμινοχαρτακι. Ωραια ιδεα.. δεν το ειχα σκεφτεί.. θα το δοκιμάσω την επομενη!! 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Καλό φούσκωμα στην περιφέρεια δυστυχώς δεν έχουμε ένταση στο ξεροψημα της... Αν την άφηνα παραπάνω θα έκαιγα την βάση... Εμενα και ετσι μου κανει.. 😋 τι πιστευεις οτι δεν πηγε καλα?? Ρωταω επειδή θα βαλω και εγω πιτσα στις επομενες ημερες.. ειδα σε ενα βιντεο οτι και η πετρα θελει πλυσιμο πριν την πρωτη χρηση.. ισχυει κατι τετοιο ή θα κανω χαζομαρα?? Πηρα την πετρα της naterial απο leroy.. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2021 από KostasTk
alimentas Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Eιναι απλος ο λογος που γινεται αυτο στο bbq κ ειναι κ ο λογος που δεν γινεται να παρεις σωστος αποτελεσμα.ΟΤΙ και να κανεις στην ψησταρια υγραεριου η φωτια ερχεται αποκλειστικα απο κατω οποτε ή θα καψεις τον πατο μεχρι να ψηθει το πανω ή θα να ειναι αψητο το πανω κ σωστη η βαση. Οπως κ να διαχειριστεις το bbq την στιγμη που η φωτια προερχεται απο κατω δεν μπορεις ν αλλαξεις το αποτελεσμα.Στους ξυλοφουρνους ή στο ooni η φωτια ερχεται απο πισω.Για μενα ο οικιακος φουρνος (κ αυτος με τα προβληματα του) σιγουρα δινει 5 φορες καλυτερο αποτελεσμα απο οποιαδηποτε ψησταρια υγραεριου γιατι απλα η θερμοτητα μοιραζεται καπως καλυτερα. 3
DimosthenisG Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, alimentas είπε Eιναι απλος ο λογος που γινεται αυτο στο bbq κ ειναι κ ο λογος που δεν γινεται να παρεις σωστος αποτελεσμα.ΟΤΙ και να κανεις στην ψησταρια υγραεριου η φωτια ερχεται αποκλειστικα απο κατω οποτε ή θα καψεις τον πατο μεχρι να ψηθει το πανω ή θα να ειναι αψητο το πανω κ σωστη η βαση. Οπως κ να διαχειριστεις το bbq την στιγμη που η φωτια προερχεται απο κατω δεν μπορεις ν αλλαξεις το αποτελεσμα.Στους ξυλοφουρνους ή στο ooni η φωτια ερχεται απο πισω.Για μενα ο οικιακος φουρνος (κ αυτος με τα προβληματα του) σιγουρα δινει 5 φορες καλυτερο αποτελεσμα απο οποιαδηποτε ψησταρια υγραεριου γιατι απλα η θερμοτητα μοιραζεται καπως καλυτερα. Μεταξύ μας, και πίτσα φούρνου είναι χάλια...
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Παραθέτω και την τελευταία (την βρήκα ποιο επιτυχημένη από τις άλλες στο ζύμαρι) που έκανα γιατί ήδη είχαμε σκάσει στο φαι... τα υλικά ειναι περισσοτερα απο οτι πρέπει αλλα ειναι απο τα χεράκια της πριγκιπισσας του σπιτιου οπότε και δεν μπορουσα να της πω να μην βάλει οσα ήθελε... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 5
giannislazy Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Παραθέτω και την τελευταία (την βρήκα ποιο επιτυχημένη από τις άλλες) που έκανα γιατί ήδη είχαμε σκάσει στο φαι... Μια χαρά την βλέπω. Ευχαριστημένος δλδ από την πέτρα που πήρες σε γενικές γραμμές?
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 9 ώρες πριν, alimentas είπε Eιναι απλος ο λογος που γινεται αυτο στο bbq κ ειναι κ ο λογος που δεν γινεται να παρεις σωστος αποτελεσμα.ΟΤΙ και να κανεις στην ψησταρια υγραεριου η φωτια ερχεται αποκλειστικα απο κατω οποτε ή θα καψεις τον πατο μεχρι να ψηθει το πανω ή θα να ειναι αψητο το πανω κ σωστη η βαση. Οπως κ να διαχειριστεις το bbq την στιγμη που η φωτια προερχεται απο κατω δεν μπορεις ν αλλαξεις το αποτελεσμα.Στους ξυλοφουρνους ή στο ooni η φωτια ερχεται απο πισω.Για μενα ο οικιακος φουρνος (κ αυτος με τα προβληματα του) σιγουρα δινει 5 φορες καλυτερο αποτελεσμα απο οποιαδηποτε ψησταρια υγραεριου γιατι απλα η θερμοτητα μοιραζεται καπως καλυτερα. Να βγαλώ και εγω λοιπον τα συμπεράσματα μου σχετικά με το χθεσινό ψήσιμο... το οποίο μπορεί να μην φαινεται ιδανικό στις φωτογραφίες αλλά γευστικά ηταν πολύ πάνω απο μετρίο...πολυ καλυτερο απο του φουρνου (ειδικά λογω υγρασιας στο εσωτερικό του ζυμαριού)... Επίσης να βάλουμε και τον παράγοντα οτι ηταν το πρώτο τετοιου ειδους ψησιμο σε bbq...τα δεδομένα ειναι οτι χρησιμοποιώ το ίδιο ζυμάρι πολύ καιρό και έχω κάνει με αυτό το ζυμάρι αρκετά ψησίματα σε οικιακό φούρνο οπότε και μπορώ να βγάλω καποια σχετικά ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τις διαφορές... Πρώτη φορά έχω τέτοιο φουσκωμα στο πλαινό της πίτσας, και αυτό οφείλετε αποκλειστικά στις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έπιασε ο χώρος ψησίματος που με τον ηλεκτρικό δεν μπορείς να πιάσεις ο δικος μου φτάνει μαξ τους 270 η ψησταριά εφτασε 350 εύκολα... Επίσης στην πρώτη εκανα το λάθος και εσβησα (ξεχασα δλδ) τους μεσαίους καυστήρες αφού ειχα βαλει την πιτσα μέσα για 1-2 λεπτά οπότε για αυτό κυρίως θεωρώ οτι κάηκε η βάση...ξεχασα να το γράψω στο αρχικό ποστ... στις επόμενες δοκιμές στο σύνολο 3 πιτσες το αποτέλεσμα ολο και βελτιωνόταν εως την τελευταία που έπιασα και ενα καλο σχετικά crunchy but soft στις άκρες...χωρίς φυσικά το απαραιτητο χρώμα... Δυστηχώς δεν κατάφερα να κάνω αλλη μια δοκιμή 1. γιατί η οικογένεια έσκασε...2. κυριώς γιατί ΞΕΜΕΙΝΑ απο ΓΚΑΖΙ...!!! χαχαχαχαχαχαχαχα...!!! Η τεχνική που θα ακολουθήσω την επομενη φορά, γιατί φυσικά και δεν θα το παρατήσω το θέμα μιας και βλέπω περιθώρια απο την πλευρά τεχνικής για βελτίωση του αποτελέσματος καθώς και θα εχω και γεμάτη μπουκάλα χαχαχαχαχαχαχα: 1. Φουλ ζέσταμα για 15 λεπτά η Ναπολέον πιάνει περι τους 320-350 βαθμούς σε αυτό το διάστημα... 2. Στα 15λεπτά κλείσιμό ή γυρισμα στο ελάχιστο των μεσαίων καυστήρων (αυτοί ακριβως κατώ απο την πλάκα δλδ) πράγμα που σημαινει οτι θα πέσει η θερμοκρασία στην πλάκα αλλά θα συνεχίσει να συσσωρεύει θερμόκρασία απο το περιβάλλον...επίσης η Ναπολέον διατηρεί εκπληκτικά καλά την θερμοκρασία αν δεν ανοίξεις καπάκι...και ζέσταμα ακόμα για 2-3 λεπτά... 3. Βάζω πιτσα μέσα...το καπάκι ανοίγει ελάχιστα για να βάλεις την πιτσα στον θάλαμο οπότε η απώλεια της ζέστης ειναι σχετικά μικρή (στον φούρνο λογω οτι η πόρτα ανοίγει προς τα κάτω δεν μπορείς να το κάνεις γιατι θα καείς)... 4. Έλεγχος στα 4 λεπτά να δώ την βάση και αν με παιρνεί να ανεβάσω τέρμα και πάλι τους καυστήρες για τα τελευταία 1-2 λεπτά του ψησίματος... Ολες οι δοκιμές θα συνεχίσουν εως οτου εγκριθεί κονδύλι για αγορά φουρνου ειτε ooni ειτε roccbox ειτε ηλεκτρικού... 21 λεπτά πριν, giannislazy είπε Μια χαρά την βλέπω. Ευχαριστημένος δλδ από την πέτρα που πήρες σε γενικές γραμμές? Μιά χαρά βολεψε και βοήθησε αρκετά...απλά (οπως λέω και στο παραπάνω σχόλιο μου...θα επρεπε να εχω αλλάξει και μπουκάλα...χαχαχαχαχαχαχα 1
ηνίοχος Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Στις 15/4/2021 στις 11:05 ΜΜ, ilpapacha είπε Βασικές διάφορες είναι οι ανοξείδωτες σχάρες σε σχέση με τις μαντεμένιες και το πλαϊνό μάτι infrared. Με τις ανοξείδωτες, ουσιαστικά έχεις λιγότερα πράγματα να κάνεις από άποψη συντήρησης και δεν πρόκειται να σου σκουριάσουν, ενώ με το πλαϊνό μάτι infrared θα φτιάχνεις τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται να ανάβεις συνέχεια τους μέσα καυστήρες. Είπαμε, υπομονή και να τις ξαναδείς από κοντά. 35 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Παραθέτω και την τελευταία (την βρήκα ποιο επιτυχημένη από τις άλλες) που έκανα γιατί ήδη είχαμε σκάσει στο φαι... Αυτό που κάνω με αρκετά καλό αποτέλεσμα είναι η καλή προθέρμανση έως 300 με 320 βαθμούς , βάζω την πίτσα και σε περίπου 15 λεπτά είναι έτοιμη , δεν ανοίγω ποτέ το καπάκι , αλλά ρίχνω κλεφτες ματιές από ανοίγματα , το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό παρόλο που δεν χρησιμοποιώ πέτρα η πλάκα ψησίματος , προφανώς παίζει ρόλο η σχάρα με την πυκνή διάταξη με χοντρές βέργες 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα