Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, plasTOST είπε

@SagoniasSlutRos εσένα ο ρυθμιστής πόσα κιλά εξυπηρετεί? 

Αν θυμάμαι καλά 1.5 κιλό αλλά δεν έχω πλαϊνό μάτι.

22 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Εάν έχεις τις οδηγίες διάβασε της και  θα διαπιστώσεις ότι για το προπάνιο χρειάζεται παραπάνω πίεση , για  αυτό το λόγο  ότι έρχεται από Γερμανία μεριά έχουν 50αρη ρυθμιστή (στην  κρύα Γερμανία   -λογω κρυοκωλων  άραγε - χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο

Η δική μου θέλει 28-30 μείγμα και 37 προπανιο. 

5 ώρες πριν, dstilio είπε

Μέγα πιτσομαγειρας εδώ

Πάρε φουρνακι τύπου ooni και φτιάξε πραγματική πίτσα. 

  • Like 4
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
  1. Στον Σκλαβενιτη σημερα, στα ειδη BBQ ειδα μια ελαφροπετρα καθαρισμου σχαρας (περιπου σαν αυτη που χρησιμοποιουν για τα ποδια). Κανει τιποτα?
  2. Στην κινεζικη μου ψησταρια 8ετιας παρατηρω οτι εχει πεσει η αποδοση των εστιων δλδ πλεον η θερμοκρασια που πιανει ειναι 150-170 βαθμους. Δεν με ενοχλει ιδιαιτερα, μια χαρα ψηνω, απλα θυμαμαι στις αρχες επαιζα σιγουρα στους 200. Την καθαριζω τακτικα και η αλλαγη λαστιχου και ρυθμιστη πιεσης ειναι προσφατη. Πιστευω οτι απλα εχει πεσει η αποδοση της λογω χρονου. Αποψεις? Γενικα θα περιμεναμε μια ψησταρια, οποιαδηποτε ψησταρια να χανει σε αποδοση οσο περνα ο χρονος?
Δημοσ.

Καθάρισε τους καυστήρες εκεί που βγαίνει η φλόγα. Επίσης στο σημείο που παίρνουν αέρα οι καυστήρες. Και τέλος να έχεις καθαρή ψησταριά.

  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sinaola είπε

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!!

1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής.

 

Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της?

 

2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες.

 

Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας!

 

 

Φίλε μου εγω σαν πρώτη αγορά πήρα αυτήν γιατί δεν είχα ιδέα αν θα τη χρησιμοποιώ συχνά και δεν ήμουν για 600αρια. Σε πρώτη φάση ειμαι ικανοποιημένος αν και οι αναφλεξεις είναι αρκετές. Αν μάθεις λίγο τις θερμοκρασίες, διαβάσεις 5 - 10 πράγματα από εδώ, όπως πχ άμμο στο ταψάκι από κάτω και σωστό καθάρισμα πιστεύω θα κάνεις δουλιτσα.  Εγώ όπως το βλέπω αν συνεχισω με αυτό το ρυθμό θα τη διαλύσω σε 5-6 χρόνια και μετά θα επενδύσω σε πιο ακριβή. Αυτά για αρχή...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Κάτι κάναμε σήμερα...???

@SagoniasSlutRos ;)

 

Screenshot_20210424_224834_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_20210424_224839_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_20210424_224826_com.google.android.apps.photos.jpg

Πωωπω φιλε φαινεται τελειο!! Δωσε κανενα hint γιατι θα δοκιμασω αυριο μεθαυριο..

 

Σχετικα με την σχαρα για τα σουβλακια απο το lidl προσωπικά για κεμπαπ και σουβλακια κοτόπουλο δεν εμεινα ευχαριστημένος και τα εψησα στην κανονικη σχαρα τελικά..

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Θέλω να κλείσω το πίσω μέρος του BBQ μου. Το έχει κάνει κάποιος ? Με τι υλικό θα μπορούσα να το κάνω ?

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που πρέπει να είναι εντελώς ανοικτό ... αν και δε νομίζω γιατί βλέπω ότι Webber και Broil King το προσφέρουν ως extra !

Επεξ/σία από azografos
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

@ilpapacha ωραίο αποτέλεσμα με τις πίτσες... μπράβο...

 

Βρε το περίμενα αλλά είχα πίστει από διάφορα ποστ που ανέφεραν το έγινε σαν καινούργια κτλ και έλεγα μπορεί να έχουν δίκιο...οπότε ο λόγος που το εγρ;ψα το ποστ ήταν ακριβώς αυτός...ότι το σαν καινουργιο να μην το περιμένει κανείς ώστε να μην σκάει... οπότε manage expectations...

Στο κάτω κάτω για ψήσιμο είναι...

Καλά ψησίματα να έχουμε...!!!

Νομίζω ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει σαν καινούρια, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να γίνει αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο στόχος σου πρέπει να είναι να αφαιρείς το συσσωρευμένο λίπος στον πάτο, στα τοιχώματα και στην σχάρα ώστε να μην έχεις αναφλέξεις. Τα υπόλοιπα είναι στα πλαίσια της συντήρησης και καλό είναι να κάνεις έναν γενικό καθαρισμό 2 φορές τον χρόνο όπως περιγράφουν στο site της Napoleon. Για τις αναφλέξεις το πλύσιμο του πάτου είναι αρκετό, ας μην φεύγουν οι μαυρίλες (εγώ πάντως θα δοκιμάσω και καθαριστικό φούρνου). Για τους ανακλαστήρες, κάνε ένα rotation μετά από κάθε λιπαρό ψήσιμο και θα φύγουν τα λίπη ήδη από την προθέρμανση. Και για τις σχάρες κάνεις ό,τι έχει γραφτεί εδώ μέσα. Εγώ αυτά τα απλά και πανεύκολα κάνω και ψήνω μέχρι και λουκάνικα χωρίς αναφλέξεις. Σήμερα γέμισα σχεδόν όλη την 525 μου με μπριζόλες Devesa τίγκα στο λίπος, με την θερμοκρασία στους 315 και επί 8 λεπτά που τις έψησα δεν είχα καθόλου αναφλέξεις. 

3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Κάτι κάναμε σήμερα...???

@SagoniasSlutRos ;)

 

Screenshot_20210424_224834_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_20210424_224839_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_20210424_224826_com.google.android.apps.photos.jpg

Ωραίος! Για δώσε πληροφορίες για τρόπο ψησίματος!! Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για ψησταριά!!

  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tutuyo είπε
  1. Στον Σκλαβενιτη σημερα, στα ειδη BBQ ειδα μια ελαφροπετρα καθαρισμου σχαρας (περιπου σαν αυτη που χρησιμοποιουν για τα ποδια). Κανει τιποτα?
  2. Στην κινεζικη μου ψησταρια 8ετιας παρατηρω οτι εχει πεσει η αποδοση των εστιων δλδ πλεον η θερμοκρασια που πιανει ειναι 150-170 βαθμους. Δεν με ενοχλει ιδιαιτερα, μια χαρα ψηνω, απλα θυμαμαι στις αρχες επαιζα σιγουρα στους 200. Την καθαριζω τακτικα και η αλλαγη λαστιχου και ρυθμιστη πιεσης ειναι προσφατη. Πιστευω οτι απλα εχει πεσει η αποδοση της λογω χρονου. Αποψεις? Γενικα θα περιμεναμε μια ψησταρια, οποιαδηποτε ψησταρια να χανει σε αποδοση οσο περνα ο χρονος?

Δοκίμασε να κάνεις έναν καθαρισμό στους καυστήρες, όπως ήδη προτάθηκε

Επίσης δοκίμασε να κάνεις reset στον ρυθμιστή με τον παρακάτω τρόπο 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι το χθεσινό ψήσιμο πίτσας είχε αρκετά καλό αποτέλεσμα...για bbq δεν συγκρίνω με oooni κτλ σε καμια των περιπτώσεων...

Η μέθοδος σχετικά απλή...

1. Πέτρα μέσα στην ψησταριά...και φουλ και οι 4ης καυστήρες για ένα 20λεπτο δλδ μέχρι να οργανώσω πάγκο και να πιω και ένα εσπρεσσακι για να μπω σε ιταλικό mode χαχαχα σε αυτό το διάστημα η ναπολεον 525 ανεβαζει περίπου στους 350 βαθμούς...

2. Στα 20 λεπτά γυρνάω τους κεντρικούς καυστήρες κάτω από την πέτρα στο μιν για 2-3 λεπτά..η θερμοκρασία διατηρείτε σχεδόν στα ίδια επίπεδα 

3. Ετοιμασία πιτσας στο φτυάρι...

4. Άνοιγμα καπάκι στο ελάχιστο δυνατόν και βάζω μέσα την πίτσα...

5. Αφήνω για 5 λεπτα και τσεκαρω 

6. Τσεκ και ανάλογα τι βλέπεις σε ψήσιμο βάσης και ζύμη υλικά πράττεις...

7. Αφήνω για αλλο 1 λεπτά ως έχει και για 1λεπτο ακόμα γυρνάω όλους τους καυστήρες στο φουλ δλδ και τους μεσαίους (στις τρεις πίτσες είδα ότι δούλεψε καλά) και εξω...

Την επόμενη θα δοκιμάσω τους καυστήρες κάτω από την πίτσα στην θέση λίγο κάτω από μέση μπας και δώσει περισσότερο στην περιμετρική ζύμη...

Πεωτη φορά χρησιμοποιησα ζυμάρι που είχα φτιάξει πριν μια εβδομάδα φυσικά από την κατάψυξη...

Το έβγαλα κατά τις 11.00 και κατά τις 16.00 που γύρισαμε από εξωτερικές δουλειές ηταν πολύ καλά ξεπαγωμενο...

Το έβγαλα από τις σακούλες...το ξαναέκανα μπαλάκια (γύρισμα δλδ προς τα μέσα) και τα σκέπασα σε δίσκο  με μεμβράνη για να μην ξεραθούν  για να φουσκώσουν μέχρι την ώρα που βάλαμε να ψήσουμε ήταν έτοιμα και πολύ νωρίτερα αλλα τα πιάσαμε βράδυ...

Πολύ καλό αυτό γιατί βολεύει να κάνεις ζυμάρι για 10 πίτσες και να κάνεις 2-3 ψησίματα...

Καλημέρα ψηστες καλά ψησιματα...!!!Screenshot_20210424_224834_com.google.android_apps.photos.jpg.4294ba0a15535e8cd6ce0a60637dbd9a.jpgScreenshot_20210424_224839_com.google.android_apps.photos.jpg.7e193431a40d0d18f8f961c05517e398.jpgScreenshot_20210424_224826_com.google.android_apps.photos.jpg.2635411aea98315acf7c9de8e095e68f.jpg

 

 

 

 

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/4/2021 στις 11:39 ΠΜ, ioannisdask είπε

Παιδιά έχει κάνεις ιδέα πόση ώρα θέλει ζεσταμα το sear zone? Και πόση ώρα θωρακίζουμε την καθε πλευρά στο κρέας? Το δικο μου είναι 3,5w.

 

Ρε παιδιά.. απο sear zone εχει κανένας εμπειρία να με ενημερώσει λιγάκι?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ioannisdask είπε

Ρε παιδιά.. απο sear zone εχει κανένας εμπειρία να με ενημερώσει λιγάκι?

Δεν έχω Weber με sear zone, όμως το παρακάτω βιντεάκι είναι αρκετά κατατοπιστικό 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...