micos000 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, gdeli είπε Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ! Βλέπω ότι αρκετοί λέτε για ελαιόλαδο. Απ' ότι καταλαβαίνω όμως το seasoning θέλει κάποιο από τα λάδια υψηλής θερμοκρασίας καπνίσματος και το ελαιόλαδο (109-162 βαθμοί Κελσίου) δεν είναι ένα από αυτά. Ψάχνοντας βλέπω ότι αυτά που προτείνονται είναι Αβοκάντο (271), Σόγια (234) ή άντε στη χειρότερη Ηλιέλαιο (232). Το λάδι καρύδας αν και είναι και αυτό στους 232 βαθμούς δεν συστήνεται γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα και μπορεί να προσθέσει γεύση καρύδας στα ψητά. Πηγή: https://mammafong.com/blogs/mammas-cooking-diary/seasoning-101-8-best-oils-for-seasoning-your-carbon-steel-wok Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από micos000 1 1
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Αυτό που έχω δει είναι ότι για το seasoning με ελαιόλαδο δεν χρειάζεται να φτάσεις σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή εγώ το ζεσταίνω μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Το κρατάω λίγο σε αυτή την θερμοκρασία και μετα σβήνω. Αν το κάνεις 2 -3 φορές μετά κυνηγάς τα κρέατα και τα ψάρια στην ψησταριά γιατί γλιστράνε και πάνε να ξεφύγουν 😁 2
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Σούβλας συνέχεια... Αποστολή: 1. Να είναι όσο το δυνατόν ποιο νοικοκυρεμενο στην όψη... 2. Να αποφύγω να τροχησω την ανοξείδωτη τετράγωνη σούβλα για να μην σκουριάσει το ανοξείδωτο μια και θα έρχεται σε άμεση επαφή με το κρέας... 3. Να μην ακουμπάει στον κάδο για να μην τον χαλάσει αφού θέλω να αποφύγω να φάω την σούβλα... αποτέλεσμα δείχνει να βολεύει... την απέναντι πλευρά ακριβώς το ίδιο set-up αλλα στην θέση του μοτέρ ένα ξύλο που θα ακουμπάει η σούβλα για να μην ακουμπάει στον κάδο. Κλείνει κανονικά το καπάκι και η σούβλα είναι 0.5εκ πάνω από τις τρύπες του κάδου οπότε και δεν ακουμπάει πουθενά... Μένει να γίνει δοκιμή με βάρος αλλά σε πίεση με το χέρι δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ καλά... Τώρα ψήνω ψαράκια οπότε περαιτέρω δοκιμές βραδάκι... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 8
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Βλέπω ότι αρκετοί λέτε για ελαιόλαδο. Απ' ότι καταλαβαίνω όμως το seasoning θέλει κάποιο από τα λάδια υψηλής θερμοκρασίας καπνίσματος και το ελαιόλαδο (109-162 βαθμοί Κελσίου) δεν είναι ένα από αυτά. Ψάχνοντας βλέπω ότι αυτά που προτείνονται είναι Αβοκάντο (271), Σόγια (234) ή άντε στη χειρότερη Ηλιέλαιο (232). Το λάδι καρύδας αν και είναι και αυτό στους 232 βαθμούς δεν συστήνεται γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα και μπορεί να προσθέσει γεύση καρύδας στα ψητά. Πηγή: https://mammafong.com/blogs/mammas-cooking-diary/seasoning-101-8-best-oils-for-seasoning-your-carbon-steel-wok Μια χαρά είσαι με το ελαιόλαδο. Αυτό χρησιμοποιώ, κατά κόρον, για το seasoning στα μαντεμένια σκεύη. Κάψιμο για 1 ώρα στους 180 και είχα ΟΚ. https://el.wikipedia.org/wiki/Ελαιόλαδο Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλά λάδια ή πχ crisco https://www.skroutz.gr/s/24161435/Φυτικό-λίπος-1360gr-Crisco-CRISCO.html?from=catspan Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από ilpapacha 1
alexandrosgi Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Rabbit30 είπε Καλησπέρα στην παρέα.... Αυτό θα πει καλό seasoning στο μαντέμι!!! Για το ψάρι δεν σχολιάζω υποκλίνομαι! 1
toxotis67 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ.
dakangr Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, toxotis67 είπε Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ. Πας σε οποιαδήποτε μαγαζί με τέτοια είδη κ ζητάς ένα υψιλον 1
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, toxotis67 είπε Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ. Θα χρειαστείς ένα ταφ σύνδεσης. Προσοχή όμως γιατί αν δεν μπορέσεις να το βάλεις μετά τον ρυθμιστή που έχεις ήδη, θα χρειαστεί να αγοράσεις ξεχωριστό, εκτός αν έχει το μάτι που θα πάρεις. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλά λάδια ή πχ crisco Έχει ο Θανοπουλος μικρή συσκευασία crisco. Απλά αν θέλετε να βάλετε σε τηγάνι να το κάνετε έξω στη ψησταριά γιατί βγάζει πολύ κάπνα και μυρωδιά.
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μια άλλη λύση είναι να ζητήσετε από τον χασάπη σας, να σας προμηθεύσει με χοιρινό λίπος. Υπάρχει η πιθανότητα να σας το δώσει και χωρίς χρέωση, εφόσον είστε τακτικός πελάτης, ή με μια πολύ χαμηλή. Ενδεικτικά παραδείγματα κρεοπωλείων https://www.siakos.gr/choirino/lipos-choirino https://www.kreata.eu/PARAPROIONTA/CHOIRINO-LIPOS-p167c67 Ακολουθώντας την παρακάτω, απλή, συνταγή φτιάχνεται το δικό σας λαρδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το seasoning https://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/basic-recipes/lard
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Σούβλα quest συνέχεια... Ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ... Κόστος 10ε μοτέρ, 7.5ε σούβλα 1μ, 1ε γωνίες, 1ε (Μαξ) βίδες κτλ, 2ε πιρουνες, 2ε μεταφορικά, 0ε ρεταλι ξύλου... Σύνολο 23.5ε 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν? 22 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Μια άλλη λύση είναι να ζητήσετε από τον χασάπη σας, να σας προμηθεύσει με χοιρινό λίπος. Υπάρχει η πιθανότητα να σας το δώσει και χωρίς χρέωση, εφόσον είστε τακτικός πελάτης, ή με μια πολύ χαμηλή. Ενδεικτικά παραδείγματα κρεοπωλείων https://www.siakos.gr/choirino/lipos-choirino https://www.kreata.eu/PARAPROIONTA/CHOIRINO-LIPOS-p167c67 Ακολουθώντας την παρακάτω, απλή, συνταγή φτιάχνεται το δικό σας λαρδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το seasoning https://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/basic-recipes/lard Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε λαρδι. Όταν είναι καυτό το μαντεμι αν περάσουμε από πάνω το λίπος με μια τσιμπίδα, κάνει πολύ καλή δουλειά! Βέβαια το λαρδι κάνει καλή δουλειά για τηγάνισμα κλπ Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από SagoniasSlutRos 2
ηνίοχος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Evgenios_V είπε Σούβλα quest συνέχεια... Ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ... Κόστος 10ε μοτέρ, 7.5ε σούβλα 1μ, 1ε γωνίες, 1ε (Μαξ) βίδες κτλ, 2ε πιρουνες, 2ε μεταφορικά, 0ε ρεταλι ξύλου... Σύνολο 23.5ε Πολύ φοβάμαι πως όταν βαρύνει θα έχει αντίσταση από τη μεριά που έχει το ξύλο , βάλε μια λαμαρίνα (ιδανικά θα ήταν από τεφλόν ) ακόμη θα βοηθήσει πολύ εάν βάλεις μια μουφα κάτι σαν δαχτυλίδι δλδ έτσι ώστε να την κυλινδρική χωρίς να την τροχισεις 1
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν? Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε λαρδι. Όταν είναι καυτό το μαντεμι αν περάσουμε από πάνω το λίπος με μια τσιμπίδα, κάνει πολύ καλή δουλειά! Βέβαια το λαρδι κάνει καλή δουλειά για τηγάνισμα κλπ Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα