Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ηνίοχος

Ήταν ακριβώς αυτό που φοβόμουν και εγώ, έτσι λοιπόν κάθησα κανένα 10λεπτο και πατουσα με το χέρι πιστεύω πολύ παραπάνω από το κρέας που θα βάλω και δεν είχε κανένα θέμα...στην αρχή είχε λίγο θέμα αλλά έφαγα με την ρασπα και όλα καλά...

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα.

κ το κομματι λιπους μωρε το πετας στη καταψυξη στο μεγεθος κομματιου που θες- μεγαλα κυβακια ίσως

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν?

Ναι φυσικά και κλείνει, διαφορετικά δεν θα το έκανα, οι βάσεις είναι πολύ χαμηλά...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

κ το κομματι λιπους μωρε το πετας στη καταψυξη στο μεγεθος κομματιου που θες- μεγαλα κυβακια ίσως

Αναλόγως τι βολεύει τον καθένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα.

Το λαρδι θα βολεύει στο τηγάνι σίγουρα, όπως και το crisco που έχω. Το λίπος με την τσιμπίδα βοηθάει πολύ στη σχάρα.

 

Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? Στη Σκωτία που ήμουν το πουλούσαν μαζί με τα βουτυρα στο σούπερ.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Το λαρδι θα βολεύει στο τηγάνι σίγουρα, όπως και το crisco που έχω. Το λίπος με την τσιμπίδα βοηθάει πολύ στη σχάρα.

Σωστός, η πρώτη μου σκέψη ήταν τα μαντεμένια σκεύη, καθώς έχω ανοξείδωτες σχάρες. Προφανώς είναι πιο εύκολο με τσιμπίδα και λίπος για τις μαντεμένιες σχάρες.

Δημοσ.

Σημείωση:

Δοκίμασα με σχετική πίεση να δω πως συμπεριφέρεται στην περίπτωση που την έβαζα χωρίς δεύτερη βάση πέραν του μοτέρ...δλδ να ακουμπάει στον κάδο...

Η σούβλα γυρίζει πάρα πολύ αργά (2-3 στροφες το λεπτό ή κάτι τέτοιο) οπότε δείχνει να μην τραυματίζει καθόλου τον κάδο στο σημείο επαφής...δεν θα το άφηνα μόνιμα αλλά πραγματικά δείχνει να μην έχει θέμα...

@SagoniasSlutRos

Επίσης αν δεις η ναπολεον, δεν έχω προσέξει στις άλλες πως είναι,  έχει ενα μεγάλο V εκεί στην περιοχή...δες φωτό...

Screenshot_20210425_152712_com.google.android_apps.photos.jpg.7b2dff91f1dead90342edd2c4e125c89.jpg

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

 

Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά?

σε ρωσικα σουπερμαρκετ το λένε σάλο η καπως ετσι , το χα πετυχει στη καλλιθεα σε αντιστοιχο super market πριν κατι χρονια ,πρεπει να το εχουν γενικα πολυ στη διατροφη τους κ το πουλανε 

  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? Στη Σκωτία που ήμουν το πουλούσαν μαζί με τα βουτυρα στο σούπερ.

Αυτό που πουλάνε είναι βιολογικό και κάνει 6€ τα 200γρ... Δυστυχώς δεν έχω βρει σε κάποιο σουπερμάρκετ που πηγαίνω. 

  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Σημείωση:

Δοκίμασα με σχετική πίεση να δω πως συμπεριφέρεται στην περίπτωση που την έβαζα χωρίς δεύτερη βάση πέραν του μοτέρ...δλδ να ακουμπάει στον κάδο...

Η σούβλα γυρίζει πάρα πολύ αργά (2-3 στροφες το λεπτό ή κάτι τέτοιο) οπότε δείχνει να μην τραυματίζει καθόλου τον κάδο στο σημείο επαφής...δεν θα το άφηνα μόνιμα αλλά πραγματικά δείχνει να μην έχει θέμα...

@SagoniasSlutRos

Επίσης αν δεις η ναπολεον, δεν έχω προσέξει στις άλλες πως είναι,  έχει ενα μεγάλο V εκεί στην περιοχή...δες φωτό...

Screenshot_20210425_152712_com.google.android_apps.photos.jpg.7b2dff91f1dead90342edd2c4e125c89.jpg

 

 

Ωραίος!! Θα σου έλεγα να προσέξεις μην σκουριάσουν τα υλικά (βίδες, γωνίες) και σου λερώσουν την ψησταριά. Επειδή όταν σουβλίσεις δεν θα έχεις μυαλό για αποσυναρμολογήσεις κλπ, θα τρέξεις να φας! Μετά όμως βγάλε τα μέχρι την επόμενη φορά για να μην είναι έκθετα σε θερμοκρασίες, καιρό κλπ

Το μοτέρ δεν ζορίζεται να γυρίσει την τετράγωνη σούβλα στο ξύλο; Αν βρεις κανέναν τρόπο να το κάνεις πιο στρογγυλό χωρίς να το ξύσεις θα είναι ακόμα καλύτερα. Μήπως να κάνεις τίποτα εύκολο με κανένα αλουμινόχαρτο; Έτσι όπως τα κάναμε παλιά μπάλες συμπαγείς και παίζαμε, μήπως μπορέσεις να "πλάσεις" κανένα κύλινδρο. Αλλιώς αν βρεις μούφα να ταιριάζει είσαι πραγματικά άρχοντας!

  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος!! Θα σου έλεγα να προσέξεις μην σκουριάσουν τα υλικά (βίδες, γωνίες) και σου λερώσουν την ψησταριά. Επειδή όταν σουβλίσεις δεν θα έχεις μυαλό για αποσυναρμολογήσεις κλπ, θα τρέξεις να φας! Μετά όμως βγάλε τα μέχρι την επόμενη φορά για να μην είναι έκθετα σε θερμοκρασίες, καιρό κλπ

Το μοτέρ δεν ζορίζεται να γυρίσει την τετράγωνη σούβλα στο ξύλο; Αν βρεις κανέναν τρόπο να το κάνεις πιο στρογγυλό χωρίς να το ξύσεις θα είναι ακόμα καλύτερα. Μήπως να κάνεις τίποτα εύκολο με κανένα αλουμινόχαρτο; Έτσι όπως τα κάναμε παλιά μπάλες συμπαγείς και παίζαμε, μήπως μπορέσεις να "πλάσεις" κανένα κύλινδρο. Αλλιώς αν βρεις μούφα να ταιριάζει είσαι πραγματικά άρχοντας!

Θα δοκιμάσω αυτό με το αλουμινόχαρτο είναι πολύ καλή ιδέα ευχαριστώ...

Γενικά ΔΕΝ έχω σκοπό να την αφήνω πάνω γιατί γενικότερα το σίδηρο με το αλουμίνιο δεν πάνε καλά μαζί...γίνεται ανοδίωση...άσε που πόσες φορές θα σουβλισω τον χρόνο...4-6 φορές... Αν δω ότι θέλω παραπάνω τότε θα επενδύσω σε κάμπια καλύτερη λύση...

Το καλό που έχει λόγο μικρού όγκου μοτέρ μπορώ να το αποθηκεύω με τις βάσεις (δλδ να βγάζω μόνο 4 βίδες αυτές που δένουν πάνω στον κάδο της ψησταριάς) σε ένα κουτί που έχω διαφορά ψιλολοειδια του bbq δίπλα στην μπουκάλα...

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το λαρδι θα βολεύει στο τηγάνι σίγουρα, όπως και το crisco που έχω. Το λίπος με την τσιμπίδα βοηθάει πολύ στη σχάρα.

 

Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? Στη Σκωτία που ήμουν το πουλούσαν μαζί με τα βουτυρα στο σούπερ.

Πας σε Ρωσικο σουπερμαρκετ (αν εισαι Αθηνα εχει αρκετα στη Καλλιθεα) και αγοραζεις κατι που λεγεται Σαλο (сало) απο το ψυγειο... ειναι λαρδι.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

@Evgenios_V Θα μπορούσες να πάρεις και 2 μούφες, όπως η παρακάτω, αρκεί να βρεις το σωστό μέγεθος.

https://www.plegmastore.gr/product/moyfa-apli-1-4-quot/

Σκέφτομαι μια άλλη λύση...

Νέο ξύλο έχω άπειρα ρεταλια...

Άνοιγμα μεγάλης σχετικά τρύπας με τρυπάνι...και να βάλω μέσα μια χαλκοσωλήνα...πχ 1/2 ιντζα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Σημείωση:

Δοκίμασα με σχετική πίεση να δω πως συμπεριφέρεται στην περίπτωση που την έβαζα χωρίς δεύτερη βάση πέραν του μοτέρ...δλδ να ακουμπάει στον κάδο...

Η σούβλα γυρίζει πάρα πολύ αργά (2-3 στροφες το λεπτό ή κάτι τέτοιο) οπότε δείχνει να μην τραυματίζει καθόλου τον κάδο στο σημείο επαφής...δεν θα το άφηνα μόνιμα αλλά πραγματικά δείχνει να μην έχει θέμα...

@SagoniasSlutRos

Επίσης αν δεις η ναπολεον, δεν έχω προσέξει στις άλλες πως είναι,  έχει ενα μεγάλο V εκεί στην περιοχή...δες φωτό...

Screenshot_20210425_152712_com.google.android_apps.photos.jpg.7b2dff91f1dead90342edd2c4e125c89.jpg

 

 

Να ρωτήσω κάτι, μιας και θα έχουμε την ίδια ψησταριά και επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σούβλα σε ψησταριά υγραερίου, δηλαδή η μαμά σούβλα δεν γυρίζει πάνω στον κάδο, δεν ακουμπάει; Έχω την εντύπωση πως ναι. Αλλά και μένα μου γεννήθηκε η απορία, παρότι είναι στρογγυλεμένες οι άκρες δεν τραυματιζεται έτσι ο κάδος που ακουμπάει σίδερο με σίδερο; 

Μπράβο πάντως για το μεράκι σου, μια χαρά τα κατάφερες

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...