panka21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Σε καυτή σχάρα; Συνήθως ξύνω την σχάρα αφού έχει λίγο πέσει η θερμοκρασία. Προσωπικά χρησιμοποιώ την κλασική συρμάτινη βούρτσα. Την πλαστική σπάτουλα την χρησιμοποιώ για τον κάδο. Απλά την σκέφτηκα ως εναλλακτική, σε περίπτωση που η συρμάτινη ενέχει κάποιον κίνδυνο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Υπάρχουν και μεταλλικές που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα αυτή Eιχα παρει μια μεταλικη και δεν καθαριζε τπτ. Ηταν πολυ σκληρη και δεν "αγκαλιαζε" τη σχαρα οπως ετριβα. Κανει ομως κατι τετοιο καλη δουλεια ειδικα για τα μαντεμια της weber που εχουν μια πλατια επιφανεια πανω. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από SagoniasSlutRos
ilpapacha Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 9 λεπτά πριν, panka21 είπε Συνήθως ξύνω την σχάρα αφού έχει λίγο πέσει η θερμοκρασία. Προσωπικά χρησιμοποιώ την κλασική συρμάτινη βούρτσα. Την πλαστική σπάτουλα την χρησιμοποιώ για τον κάδο. Απλά την σκέφτηκα ως εναλλακτική, σε περίπτωση που η συρμάτινη ενέχει κάποιον κίνδυνο. Υπάρχουν συρμάτινες βούρτςες που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα αυτή Τις σχάρες τις καθαρίζω όταν είναι καυτές είτε πριν το ψήσιμο είτε μετά.
Rabbit30 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eιχα παρει μια μεταλικη και δεν καθαριζε τπτ. Ηταν πολυ σκληρη και δεν "αγκαλιαζε" τη σχαρα οπως ετριβα. Κανει ομως κατι τετοιο καλη δουλεια ειδικα για τα μαντεμια της weber που εχουν μια πλατια επιφανεια πανω. με κατι τετοιο δεν θα καναμε ζημια στο seasoning?
ilpapacha Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eιχα παρει μια μεταλικη και δεν καθαριζε τπτ. Ηταν πολυ σκληρη και δεν "αγκαλιαζε" τη σχαρα οπως ετριβα. Κανει ομως κατι τετοιο καλη δουλεια ειδικα για τα μαντεμια της weber που εχουν μια πλατια επιφανεια πανω. Εννοείς είχες πάρει μια μεταλλική βούρτσα, όπως του παραπάνω βίντεο, και δεν έκανε δουλειά σωστά; Η λύση με την ξύλινη σπάτουλα ίσως είναι η καλύτερη τελικά. Το ξύλο παίρνει την μορφή των σχαρών, οπότε τα αγκαλιάζει, και λόγω του ξύλου έχω την εντύπωση ότι προσφέρει και ένα ελάχιστο έστω λάδωμα.
toxotis67 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Ρε παιδιά 20 ευρώ, για ένα κομμάτι ξύλο, η BK; Δηλ αυτές οι σπάτουλες μαγειρικής δεν κάνουν για όποιον χρειάζεται ξύλινο υποκατάστατο της μεταλλικής βούρτσας; Σίγουρα είναι μικρότερες και λεπτότερες αλλά τι θα πάθουν; Πάντως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις κλασσικές με τις μεταλλικές τρίχες. Αν η πυρόλυση γίνεται μετά το ψήσιμο, τρίβεις με τη μεταλλική βούρτσα και όταν κρυώσει περνάς και με χαρτί κουζίνας ώστε να είσαι βέβαιος ότι δεν έχει κολλήσει καμιά μεταλλική τρίχα επάνω. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις την πυρόλυση πριν το ψήσιμο, εκεί μπορεί αν ξεφύγει η τρίχα από τη βούρτσα και να κολλήσει στο κρέας. https://www.skroutz.gr/c/1552/Spatoules-mageirikis.html?from=catspan&keyphrase=ξυλινη&o=ξυλινη+σπατουλα
ilpapacha Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Ρε παιδιά 20 ευρώ, για ένα κομμάτι ξύλο, η BK; Δηλ αυτές οι σπάτουλες μαγειρικής δεν κάνουν για όποιον χρειάζεται ξύλινο υποκατάστατο της μεταλλικής βούρτσας; Σίγουρα είναι μικρότερες και λεπτότερες αλλά τι θα πάθουν; Πάντως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις κλασσικές με τις μεταλλικές τρίχες. Αν η πυρόλυση γίνεται μετά το ψήσιμο, τρίβεις με τη μεταλλική βούρτσα και όταν κρυώσει περνάς και με χαρτί κουζίνας ώστε να είσαι βέβαιος ότι δεν έχει κολλήσει καμιά μεταλλική τρίχα επάνω. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις την πυρόλυση πριν το ψήσιμο, εκεί μπορεί αν ξεφύγει η τρίχα από τη βούρτσα και να κολλήσει στο κρέας. https://www.skroutz.gr/c/1552/Spatoules-mageirikis.html?from=catspan&keyphrase=ξυλινη&o=ξυλινη+σπατουλα Το αναφέραμε ήδη ότι μπορείς να βρεις ξύλινη σπάτουλα και από κάποιο άλλο κατάστημα, όπως αυτά που έβαλες, που εμπορεύεται τέτοια προϊόντα.
tutuyo Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 17 ώρες πριν, pexths είπε χαιρετω το φορουμ, πρωτο μηνυμα απο εμενα. εχω την weber e310 περιπου 5 μηνες. εχω κανει καμια 30ρια ψησιματα, ολα καλά χωρις κανενα προβλημα. στο προτελευταιο ψησιμο ενω εχω ζεστανει καλα και ψηνω την πρωτη δοση κρεατων απροβληματιστα, με το που βαζω την δευτερη φουρνια κρεατων ξαφνικα πεφτει η θερμοκρασια, με το ζορι με κλειστο καπακι εφτανε 150 βαθμους. αποτελεσμα: πεταμα το κρεας. σαν πρωτη σκεψη προχωραω σε προσεκτικο και λεπτομερες καθαρισμα. σημερα παω να ψησω εκ νεου, την ανοιγω για ζεσταμα και μετα απο 15 λεπτα η θερμοκρασια εχει φτασει 280 βαθμους ενω στο παρελθον σε 10 λεπτα χτυπουσε για πλακα 300 βαθμους. βαζω τα κρεατα και ενω φαινονται ολα καλα ξαφνικα παλι ριχνει θερμοκρασια σε βαθμο που δεν μπορω να ψησω, οποτε παλι πεταμα τα κρεατα. εχετε καποια ιδεα τι μπορει να φταιει; να σημειωσω οτι εχω αγορασει αυτο το εξαρτημα https://www.kyso.gr/kit-katharismou-weber-6202/p-el-160 και το χρησιμοποιω. καποια ιδεα τι μπορει να φταιει; δεν καταλαβα, τα κρεατα γιατι τα πετουσες?
gdeli Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, toxotis67 είπε Ρε παιδιά 20 ευρώ, για ένα κομμάτι ξύλο, η BK; Δηλ αυτές οι σπάτουλες μαγειρικής δεν κάνουν για όποιον χρειάζεται ξύλινο υποκατάστατο της μεταλλικής βούρτσας; Σίγουρα είναι μικρότερες και λεπτότερες αλλά τι θα πάθουν; Πάντως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις κλασσικές με τις μεταλλικές τρίχες. Αν η πυρόλυση γίνεται μετά το ψήσιμο, τρίβεις με τη μεταλλική βούρτσα και όταν κρυώσει περνάς και με χαρτί κουζίνας ώστε να είσαι βέβαιος ότι δεν έχει κολλήσει καμιά μεταλλική τρίχα επάνω. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις την πυρόλυση πριν το ψήσιμο, εκεί μπορεί αν ξεφύγει η τρίχα από τη βούρτσα και να κολλήσει στο κρέας. https://www.skroutz.gr/c/1552/Spatoules-mageirikis.html?from=catspan&keyphrase=ξυλινη&o=ξυλινη+σπατουλα Έγραψα και πιο πριν, πηγαίνετε στα Jumbo και πάρτε μια ξύλινη σπάτουλα με ούτε 3 ευρώ και κάντε την δουλειά σας! Εγώ έτσι κάνω και καθαρίζω και τα λίπη του κάδου χωρίς να φοβάμαι μην τραυματίσω τίποτα. Και τον αφαιρούμενο πάτο τρίβω έτσι όταν τον βγάζω και φεύγουν όλα. 1
giannislazy Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 για τον κάδο και τον λιποσυλλεκτη πήρα με 2€ από χρωματοπωλειο σετ με 4 σπάτουλες πλαστικές. Ότι καλύτερο. 4
Evgenios_V Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ερώτηση γιατί είμαι μπερδεμένος μπορώ να πω... Κοιτώντας κάποιες φωτογραφίες από την ψησταριά του λιντλ είδα αυτόν τον ανακλαστήρα... Με τόσες τρύπες 2 ερωτήματα μου γεννούνται 1ον δεν θα έχει τρελές ανάφλεξεις με τα ζουμια που θα περνάνε από τις τρύπες... ? 2ον δεν θα χαλάσει/μπουκωσει ο καυστήρας με όλα αυτά που θα πέφτουν πάνω του...??? Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 1
Rabbit30 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 20 λεπτά πριν, giannislazy είπε για τον κάδο και τον λιποσυλλεκτη πήρα με 2€ από χρωματοπωλειο σετ με 4 σπάτουλες πλαστικές. Ότι καλύτερο. για τον καδο εχω παρει και γω τις ιδιες και ειναι πολυ καλες 1
toxotis67 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Σωστό. Φαίνεται ότι τα λίπη μπορεί να περάσουν στον καυστήρα.
onlymemyselfandi Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Στις 22/4/2021 στις 2:28 ΜΜ, ilpapacha είπε Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Μια χαρά κάνει αυτή η σπάτουλα. Είναι στιβαρή κατασκευή και σε βολεύει να βάλεις και έξτρα δύναμη, αν χρειαστεί. Για γάντια, μπορείς να δεις παρακάτω https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?from=catspan&keyphrase=γαντια&o=γαντια+ψησταρια προτίμησε αυτά που έχουν θέσεις για όλα τα δάχτυλα και όχι τύπου 4/1. Θα πρέπει να επιλέξεις μια βάση όπου θα έχει εγκοπές στην άκρη, ώστε να στερεώνεται η σούβλα στο σημείο που θες, είτε να πας σε λύση εξαρτήματος που να μπαίνει στην σούβλα. Mια άλλη λύση είναι να πάρεις λίγο πιο μακριές σούβλες και να τις στηρίζεις στις σχάρες υπό γωνία, όπως στο παρακάτω βιντεάκι (προς το τέλος) Σε ευχαριστώ πολύ!! Είστε όλοι πολυ κατατοπιστικοι! Ευτυχώς υπάρχει αυτό το forum και μας βοηθάει. 😊 Μόλις την συναρμολογησαμε αλλα δε τη χρησιμοποιήσαμε ακομα.. Για την Weber Spirit II e 310 gbs ποια φιαλη υγραερίου προτείνετε;; Ρώτησα κάπου και μου λέγανε για την Coral gas και ρωτούσαν αν θέλω να προσθέσουν και προπανιο, κάνει η όχι; ..δεν εχω ιδεα και φοβαμαι μη κάνω καμία βλακεία! 1
tutuyo Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Ερώτηση γιατί είμαι μπερδεμένος μπορώ να πω... Κοιτώντας κάποιες φωτογραφίες από την ψησταριά του λιντλ είδα αυτόν τον ανακλαστήρα... Με τόσες τρύπες 2 ερωτήματα μου γεννούνται 1ον δεν θα έχει τρελές ανάφλεξεις με τα ζουμια που θα περνάνε από τις τρύπες... ? 2ον δεν θα χαλάσει/μπουκωσει ο καυστήρας με όλα αυτά που θα πέφτουν πάνω του...??? Αυτή είναι που είχε το Λίντλ; Έχεις δίκιο, λογικά εκεί θα πέφτουν όλα τα ζουμια Επίσης, η σχάρα δεν φαίνεται μαντέμι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα