Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πάντως ότι αν δεν στο πουν δύσκολα θα το καταλάβεις ότι δεν είναι κάρβουνο. Μόνο αν είσαι πολύ γκουρού στο ψήσιμο.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 5/5/2018 στις 10:53 ΜΜ, zio10 είπε

Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι;

καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα.

ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου.

 αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο.

ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας.

επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας.

 

επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα)

γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα...

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tyf είπε

καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα.

ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου.

 αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο.

ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας.

επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας.

επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα)

γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα...

Έχει μια χαρακτηριστική γεύση το κάρβουνο και η σούβλα. Είχα την εντύπωση ότι είναι από τον καπνό. (Μιλάω για ξυλοκάρβουνα και απ' όσο έχω δει καπνίζουν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα κάρβουνα που δεν καπνίζουν). 

Δημοσ.

Πάντως για την ηλεκτρική που παραθέτω πιο πάνω, λένε (ακόμα και ο κατασκευαστής της) ότι το κόλπο είναι να κλείνεις το καπάκι.

Φαντάζομαι ότι με τόσο λίγο κενό που έχει όταν την καπακώνεις, η κάπνα απ' το λίπος θα «ποτίζει» το κρέας, και ίσως έτσι έχει το αποτέλεσμα που λένε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορά του BBQ από το γκριλ είναι ότι η φωτιά έρχεται από κάτω. Τη νοστιμιά την δίνουν τα λίπη που στάζουν, καίγονται και το κρέας ψήνεται στις αναθυμιάσεις των καμένων λιπών του. Ανεξαρτήτως από το είδος του καυσίμου (κάρβουνο ή αέριο). Αν σ' αυτό προσθέσεις την ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα και μικρό κόστος καυσίμου, τότε τα πλεονεκτήματα του αερίου σε σχέση με το κάρβουνο είναι πολύ περισσότερα. Και μιλάμε πάντα για επώνυμες, καλές κατασκευές και ας είναι ακριβές. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους από τα πολλά χρόνια που θα τις χαίρεστε.

Επεξ/σία από Aprilis
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να απαντήσω στον φίλο που ανέφερε εκείνο το γκριλ του Κλαπάκη ..την έχει αγοράσει ο πεθερός μου...στην αρχή είχα ρίξει πολύ δούλεμα λόγω των μάρκετιγκ φράσεων της ψησταριάς ...αλλά πολύ δούλεμα...ΟΜΩΣ αν κάποιος μάθει τους χρόνους για το κάθε κρέας-ψάρι μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που διαφημίζει ..περίπου 60-70% στο κάρβουνο.Ξαναλέω ότι αν δεν κρίνεις τα"πες το και στους φίλους σου" είναι μια αξιόλογη ψησταριά σαν αποτέλεσμα αν και ακριβή για αυτό που είναι.

Επεξ/σία από billias7815
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει δηλαδή να φανταστώ. Πόσες φορές;

Την ψήνω (no pun intended), ειδικά μετά το post σου, καθώς είπα και πιο πάνω ότι δε μ' ενδιαφέρει να κάνω barbeque για ένα λόχο, να γυρνάω απ' τη δουλειά και να ψήνω μία, άντε δύο μπριζόλες θέλω, απλά στο φούρνο χάνουν πολύ, ακόμα και στη λειτουργία grill.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα την έχει ο πεθερός μου , δεν την έχω εγώ για να σου πώ περισσότερες πληροφορίες αλλά προσωπικά έχω ψήσει 2 φορές μπριζόλες και έχω δοκιμάσει φαγητό (κρέας και ψάρι) καμιά 30ρια φορές μπορεί και παραπάνω...το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν άψογο.Απλά από ότι κατάλαβα πρέπει να βρείς από μόνος σου τους χρόνους.Ξαναλέω βέβαια ότι για μένα είναι ακριβή, καθώς στα ίδια περίπου λεφτά παίζουν και υγραερίου απλές που για την δουλειά που τις θες είναι μια χαρα.Ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από billias7815
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά ξεθάβω θέμα μιας και πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και βλέπω από άλλο site στην προσφορες για ψησταρια υγραερίου. Εγώ προσωπικά απεκλεισα αυτή του πρακτικερ γιατί είπα να πάρω κάτι καλύτερο. Έβλεπα την https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html. Την έχει κανένα μέλος? Αξίζει να πάω σε broil king η campingaz.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skoudinio είπε

Κανένας τίποτα δεν έχει να πει? 

Eχει απαντηθει το θεμα  σχετικα με broil king η΄camping gaz  δες τις προηγουμενες σελιδες .Για την συγκεκριμενη του link  δεν θα  γνωριζει καποιος υποθετω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Eχει απαντηθει το θεμα  σχετικα με broil king η΄camping gaz  δες τις προηγουμενες σελιδες .Για την συγκεκριμενη του link  δεν θα  γνωριζει καποιος υποθετω.

Επειδή μπερδεύτηκα ξεκάθαρο δεν είναι σε αυτό το θέμα ποια από τις δύο είναι καλύτερη εκτός άμα διευκριζεται σε άλλο θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Επειδή μπερδεύτηκα ξεκάθαρο δεν είναι σε αυτό το θέμα ποια από τις δύο είναι καλύτερη εκτός άμα διευκριζεται σε άλλο θεμα

Ξεκαθαρο δεν μπορει να ειναι για μια σειρα απο αυτονοητους λογους .Κρινε εσυ ποιος εχει δικιο και ποια  συσκευη προσεγγιζει καλυτερα  τα δικα σου θελω/δυνατοτητες .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Eχει απαντηθει το θεμα  σχετικα με broil king η΄camping gaz  δες τις προηγουμενες σελιδες .Για την συγκεκριμενη του link  δεν θα  γνωριζει καποιος υποθετω.

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλό θα ήταν να πει και την γνώμη του άτομα που της έχουν. Για Campingaz 4 Series Classic LS Plus βλέπω πολύ καλά σχόλια στο Internet. 

Επεξ/σία από skoudinio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...