Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σκεύος γενικότερης χρήσης εντός της ψησταριάς ποιο θα προτείνατε:

https://www.skroutz.gr/s/13869126/Campingaz-Paella-Culinary-Modular-10-01464.html

https://www.skroutz.gr/s/13868568/Outdoorchef-Gourmet-Set-18-211-62.html

Τα έχει κανείς χρησιμοποιήσει? Δεν αναφέρομαι σε μαντέμι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2131

  • ilpapacha

    1961

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, toxotis67 είπε

Για σκεύος γενικότερης χρήσης εντός της ψησταριάς ποιο θα προτείνατε:

https://www.skroutz.gr/s/13869126/Campingaz-Paella-Culinary-Modular-10-01464.html

https://www.skroutz.gr/s/13868568/Outdoorchef-Gourmet-Set-18-211-62.html

Τα έχει κανείς χρησιμοποιήσει? Δεν αναφέρομαι σε μαντέμι. 

Κανένα από τα δύο. 

Που τα βρίσκετε αυτά και σας πιάνουν κότσο δεν καταλαβαίνω. Το καλό στην φωτιά με υγραέριο είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιείς πολύ φθηνά σκεύη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν δεν έχω αγοράσει ακόμη κανένα, οπότε γλυτώνω, τουλάχιστον προσωρινά, τον χαρακτηρισμό. Μπορείτε να βάλετε κάποιο link με τα φτηνά σκεύη που εννοείτε; Ή έστω να αναφέρετε ποια είναι;

5 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Κανένα από τα δύο. 

Που τα βρίσκετε αυτά και σας πιάνουν κότσο δεν καταλαβαίνω. Το καλό στην φωτιά με υγραέριο είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιείς πολύ φθηνά σκεύη. 

Καταρχήν δεν έχω αγοράσει ακόμη κανένα, οπότε γλυτώνω, τουλάχιστον προσωρινά, τον χαρακτηρισμό. Μπορείτε να βάλετε κάποιο link με τα φτηνά σκεύη που εννοείτε; Ή έστω να αναφέρετε ποια είναι;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Καταρχήν δεν έχω αγοράσει ακόμη κανένα, οπότε γλυτώνω, τουλάχιστον προσωρινά, τον χαρακτηρισμό. Μπορείτε να βάλετε κάποιο link με τα φτηνά σκεύη που εννοείτε; Ή έστω να αναφέρετε ποια είναι;

https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/1172396/estia-aeriou.html?o=τηγανια&order_by=pricevat&order_dir=asc

Πάρε όποιο σου αρέσει και μην το λυπηθείς,  λόγο της φύσης του υγραερίου έχεις ένα πλεονέκτημα στα σκεύη σε σχέση με άλλες εστίες. 

Ελπίζω να σε κάλυψα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, panoskatos είπε

https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/1172396/estia-aeriou.html?o=τηγανια&order_by=pricevat&order_dir=asc

Πάρε όποιο σου αρέσει και μην το λυπηθείς,  λόγο της φύσης του υγραερίου έχεις ένα πλεονέκτημα στα σκεύη σε σχέση με άλλες εστίες. 

Ελπίζω να σε κάλυψα. 

Ευχαριστώ, ναι με καλύψεις. Δεν σου κρύβω βέβαια ότι διστάζω να πάρω, επειδή είναι αρκετά φτηνά και φοβάμαι για την ποιότητα των υλικών. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα τρωμε στον φιλο με Char-Broil Professional.

Εξαιρετικο ψησιμο, μηδεν αναφλεξεις. Ποιο αργο ανεβασμα θερμοκρασιας, ποιο ευκολο καθαρισμα, πολυ καπνος ομως. Το σημαντικοτερο ομως. ΜΗΔΕΝ αναφλεξεις. Γυρισε δλδ τις χοιρινες που πανω ειχαν το ζουμι και δεν εγινε το παραμικρο. Εχω και 2 βιντεακια. Μολις παω σπιτι, θα τα φτιαξω να τα ανεβασω

20210522_133806.jpg

Επεξ/σία από giannislazy
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρτε κάτι να το έχετε χρόνια αν μπορείτε, όπως μια weber πχ..

Το ίδιο ισχύει και για τα σκεύη, πάρτε ένα μαντεμένιο που πιθανότατα θα κρατήσει, με τη σωστή φροντίδα, πιο πολύ από τον ιδιοκτήτη. Ή inox 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα έχει κάποιο εντοιχιζομενες ψησταριά bbq; σκέφτομαι να εντοιχισω τη δικιά μου broil king monarch αλλά μου είπαν όχι. Το έχει κάνει κανείς; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Viper21 είπε

Καλησπέρα έχει κάποιο εντοιχιζομενες ψησταριά bbq; σκέφτομαι να εντοιχισω τη δικιά μου broil king monarch αλλά μου είπαν όχι. Το έχει κάνει κανείς; 

Μπορείς απλά να «χτίσεις» γύρω της, αφήνοντας κενά για σωστό εξαερισμό

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/5/2021 στις 10:03 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Οι καυστηρες εχουν ρυθμιση για το ποσο αερα θα αφηνεις να περναει μεσα. Ειναι για να γινεται και η ρυθμιση της φλογας που θα πρεπει να εχει μεγαλο μπλε σωμα και μικρη μυτουλα κιτρινη πανω πανω. Σε πρωτη φαση δες πως φαινεται η φλογα σου. Επελεξε βραδυ για να ειναι πιο ευδιάκριτη και να μην φυσαει αερας να σου την χαλαει.

 

Στις 21/5/2021 στις 10:56 ΠΜ, ilpapacha είπε

Με βάση και τα προηγούμενα ποστ που έχεις κάνει και εφόσον το πρόβλημα δεν είναι η μπουκάλα/ρυθμιστής, τότε θα πρέπει να προχωρήσεις με καθαρισμό των καυστήρων

Εάν και αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, τότε μιλά με την αντιπροσωπεία.

Υπάρχει και η περίπτωση να θέλουν κάποια ρύθμιση οι καυστήρες

αλλά πριν το κάνεις, μίλησε πρώτα με την αντιπροσωπεία να δεις τι θα σου πουν.

 

Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν επέστρεψα σήμερα από τη δουλειά ήταν ένα σχολαστικότατο καθάρισμα σε όλη την ψησταρια όπως και στο εσωτερικό των καυστήρων.

Έπειτα ακολούθησε δοκιμαστικό κάψιμο. Ο ήχος του αέριου παρέμεινε έντονος στον πρώτο καυστήρα, βελτιώθηκε ελαφρά στον τρίτο και στον μεσαίο μου φαινεται δεν άλλαξε. Σε δέκα λεπτά πάντως χωρίς κρέατα στις σχάρες έπιασε 300 βαθμούς.

Όσον αφορά τις φλόγες με γυμνό μάτι και χωρίς καν να ειναι βράδυ υπήρχε αρκετή κιτρινίλα με το καλημέρα πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι οτι αυτός από τον οποίο αγοράζω μπουκάλες όλα αυτά τα χρόνια ίσως πλέον χρησιμοποιεί κακής ποιότητας μείγμα, κάτι που δεν είχα τις προηγούμενες φορές

Τέλος, όσον αφορά τους καυστήρες δεν ειδα να έχουν κάποια κινούμενη επιφάνεια πλην μια βίδας η οποία ήταν κάθετα βιδωμένη στον καθενα. Να ειναι άραγε αυτή που ρυθμίζει τη ροή αερίου ; όμως και στους τρεις ήταν ακριβώς όμοια βιδωμένη. λογικά δεν πρέπει να εχει σχέση.

Επεξ/σία από zanskou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 minutes ago, zanskou said:

 

 

Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν επέστρεψα σήμερα από τη δουλειά ήταν ένα σχολαστικότατο καθάρισμα σε όλη την ψησταρια όπως και στο εσωτερικό των καυστήρων.

Έπειτα ακολούθησε δοκιμαστικό κάψιμο. Ο ήχος του αέριου παρέμεινε έντονος στον πρώτο καυστήρα, βελτιώθηκε ελαφρά στον τρίτο και στον μεσαίο μου φαινεται δεν άλλαξε. Σε δέκα λεπτά πάντως χωρίς κρέατα στις σχάρες έπιασε 300 βαθμούς.

Όσον αφορά τις φλόγες με γυμνό μάτι και χωρίς καν να ειναι βράδυ υπήρχε αρκετή κιτρινίλα με το καλημέρα πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι οτι αυτός από τον οποίο αγοράζω μπουκάλες όλα αυτά τα χρόνια ίσως πλέον χρησιμοποιεί κακής ποιότητας μείγμα, κάτι που δεν είχα τις προηγούμενες φορές

Τέλος, όσον αφορά τους καυστήρες δεν ειδα να έχουν κάποια κινούμενη επιφάνεια πλην μια βίδας η οποία ήταν κάθετα βιδωμένη στον καθενα. Να ειναι άραγε αυτή που ρυθμίζει τη ροή αερίου ; όμως και στους τρεις ήταν ακριβώς όμοια βιδωμένη. λογικά δεν πρέπει να εχει σχέση.

Ακριβώς αυτή η βίδα είναι που ρυθμίζει τον αέρα.  Προσοχή αν έχεις σκοπό να πειραμαριστείς, θελει πολύ μικρή στροφή.  Του τύπου 1/4 του κύκλου αριστερά ή δεξιά.  Καλό θα ήταν να σημειώσεις κ με κάποιο τρόπο τις αρχικές θέσεις. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, g_f είπε

Ακριβώς αυτή η βίδα είναι που ρυθμίζει τον αέρα.  Προσοχή αν έχεις σκοπό να πειραμαριστείς, θελει πολύ μικρή στροφή.  Του τύπου 1/4 του κύκλου αριστερά ή δεξιά.  Καλό θα ήταν να σημειώσεις κ με κάποιο τρόπο τις αρχικές θέσεις. 

Κατάλαβα. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα ανεβάσω και καμία φωτογραφία με την πρώτη ευκαιρία για σιγουριά. 

Εάν στο επόμενο ψήσιμο δεν έχει θέμα δεν θα πειράξω τίποτα. Αυτό που με χαλάει είναι η ανιση κατανομή της θερμότητας που είχα τελευταία και γι αυτό το έψαξα περισσοτερο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, zanskou είπε

 

 

Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν επέστρεψα σήμερα από τη δουλειά ήταν ένα σχολαστικότατο καθάρισμα σε όλη την ψησταρια όπως και στο εσωτερικό των καυστήρων.

Έπειτα ακολούθησε δοκιμαστικό κάψιμο. Ο ήχος του αέριου παρέμεινε έντονος στον πρώτο καυστήρα, βελτιώθηκε ελαφρά στον τρίτο και στον μεσαίο μου φαινεται δεν άλλαξε. Σε δέκα λεπτά πάντως χωρίς κρέατα στις σχάρες έπιασε 300 βαθμούς.

Όσον αφορά τις φλόγες με γυμνό μάτι και χωρίς καν να ειναι βράδυ υπήρχε αρκετή κιτρινίλα με το καλημέρα πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι οτι αυτός από τον οποίο αγοράζω μπουκάλες όλα αυτά τα χρόνια ίσως πλέον χρησιμοποιεί κακής ποιότητας μείγμα, κάτι που δεν είχα τις προηγούμενες φορές

Τέλος, όσον αφορά τους καυστήρες δεν ειδα να έχουν κάποια κινούμενη επιφάνεια πλην μια βίδας η οποία ήταν κάθετα βιδωμένη στον καθενα. Να ειναι άραγε αυτή που ρυθμίζει τη ροή αερίου ; όμως και στους τρεις ήταν ακριβώς όμοια βιδωμένη. λογικά δεν πρέπει να εχει σχέση.

Ο καυστήρας, στην άκρη του, δεν έχει παρόμοια εικόνα;

E3BB269C-2E64-413A-9819-8204877142E7.jpeg.61e34a244f63856589e47365cdc0ea28.jpeg

Καλό θα ήταν να τραβήξεις φωτό και βίντεο με το πως συμπεριφέρονται οι καυστήρες και να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία, να δεις τι θα σου πουν.

Αν τώρα έχεις και αμφιβολίες για την ποιότητα του υγραερίου, θα πρέπει να δοκιμάσεις κι άλλον προμηθευτή. 

Αν χρειαστεί να ρυθμίσεις τους καυστήρες, μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή με έναν μαρκαδόρο, ώστε να γνωρίζεις ποιά ήταν η αρχική τους θέση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ο καυστήρας, στην άκρη του, δεν έχει παρόμοια εικόνα;

E3BB269C-2E64-413A-9819-8204877142E7.jpeg.61e34a244f63856589e47365cdc0ea28.jpeg

Καλό θα ήταν να τραβήξεις φωτό και βίντεο με το πως συμπεριφέρονται οι καυστήρες και να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία, να δεις τι θα σου πουν.

Αν τώρα έχεις και αμφιβολίες για την ποιότητα του υγραερίου, θα πρέπει να δοκιμάσεις κι άλλον προμηθευτή. 

Αν χρειαστεί να ρυθμίσεις τους καυστήρες, μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή με έναν μαρκαδόρο, ώστε να γνωρίζεις ποιά ήταν η αρχική τους θέση.

οχι. ειναι σαν τον παρακάτω:
 

 

Καυστήρας Inox (Gem/BK/Porta Chef)

και η βίδα που λέω ειναι αυτή που φαίνεται κάτω δεξιά. απλά διαπερνάει το σωλήνα σχεδόν σε όλη του τη διάμετρο. εσωτερικά, δεξιά και αριστερά υπάρχει κενό και στη μέση η βιδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...