Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panos_ace είπε

Δεν εχω ψήσει ποτέ λαχανικά στην ψησταριά. Λέω να το δοκιμάσω αύριο.

Μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθι, κρεμμύδια σε "χοντρες" φέτες σε δυνατή φωτιά;

Πατάτες πως παίζουμε; κομμένες στη μεση με τη φλουδα ή ολόκληρες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο;

Any tips?

Αξίζει να το δοκιμάσεις θα εκπλαγεις από την γεύση , βασικό στοιχείο για όλα τα λαχανικά , επάλειψη με λάδι και βέβαια αλάτι , σε μερικά όπως οι πατάτες μπορείς να βάλεις και άλλα μπαχαρικά .

Μελιτζάνες , κολοκυθάκια , και πιπεριές θέλουν δυνατή φωτιά οι πατάτες λιγότερη ένταση και συχνότερα γυρίσματα , με το καιρό θα τα μάθεις , πάντα και μόνο  σε σχάρα !

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εγκαινιασα τις νέες βέργες κεμπάπ !

Φωτιά :

300° για θωρακισμα και μετά 180°. Δύο γυρίσματα , ταμάμ!

Σερβίρισμα:

Πίτα στα 6, σάλτσα ντομάτας με κανελα αλάτι κ πιπέρι, τα κεμπάπ, ψητή 🍅 κρεμμύδι σοταρισμενο χωρίς λάδι, γιαούρτι και καπνιστή παπρικα.

ΥΓ. Τα μπαλόνια με το νέρο είναι για αντίβαρο! Όταν η μαγεία της φύσης , συναντά τη θεωρία της ισορροπίας 😄😄😄

rsz_1rsz_20210528_210453.jpg

rsz_120210528_220808.jpg

rsz_20210528_220818.jpg

rsz_20210528_222339.jpg

rsz_20210528_224845.jpg

rsz_20210528_230504.jpg

  • Like 16
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

Εγκαινιασα τις νέες βέργες κεμπάπ !

Φωτιά :

300° για θωρακισμα και μετά 180°. Δύο γυρίσματα , ταμάμ!

Σερβίρισμα:

Πίτα στα 6, σάλτσα ντομάτας με κανελα αλάτι κ πιπέρι, τα κεμπάπ, ψητή 🍅 κρεμμύδι σοταρισμενο χωρίς λάδι, γιαούρτι και καπνιστή παπρικα.

ΥΓ. Τα μπαλόνια με το νέρο είναι για αντίβαρο! Όταν η μαγεία της φύσης , συναντά τη θεωρία της ισορροπίας 😄😄😄

rsz_1rsz_20210528_210453.jpg

rsz_120210528_220808.jpg

rsz_20210528_220818.jpg

rsz_20210528_222339.jpg

rsz_20210528_224845.jpg

rsz_20210528_230504.jpg

μπαλόνια με νερό;;;; αλήθεια τωρα;🤣🤣 έγραψες.

  • Like 2
Δημοσ.

 

 

κ εκει που λεω τι γαμάτη ψησταρια θα τη παρω τη ριμαδα , βλέπω ενα 3300😭

  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, sndev είπε

 

 

κ εκει που λεω τι γαμάτη ψησταρια θα τη παρω τη ριμαδα , βλέπω ενα 3300😭

Έρωτας αλήτης…😂

  • Like 2
Δημοσ.

Σήμερα ψήθηκαν δύο κοτόπουλα 2 κιλών το καθένα στη σούβλα. Στους 180 βαθμούς με τους πλαϊνούς καυστήρες αναμένους, έμμεσο ψήσιμο όπως πρότεινε ο φίλος @eliassgr τον οποίο ευχαριστώ. Στην spirit, οι 180 βαθμοί, πιάνονται  με τους δύο πλαϊνούς καυστήρες αναμένους στην αμέσως επόμενη σκάλα από την χαμηλότερη και κλειστό το καπάκι. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, MANOLIS33 είπε

Εγκαινιασα τις νέες βέργες κεμπάπ !

Φωτιά :

300° για θωρακισμα και μετά 180°. Δύο γυρίσματα , ταμάμ!

Σερβίρισμα:

Πίτα στα 6, σάλτσα ντομάτας με κανελα αλάτι κ πιπέρι, τα κεμπάπ, ψητή 🍅 κρεμμύδι σοταρισμενο χωρίς λάδι, γιαούρτι και καπνιστή παπρικα.

ΥΓ. Τα μπαλόνια με το νέρο είναι για αντίβαρο! Όταν η μαγεία της φύσης , συναντά τη θεωρία της ισορροπίας 😄😄😄

rsz_1rsz_20210528_210453.jpg

rsz_120210528_220808.jpg

rsz_20210528_220818.jpg

rsz_20210528_222339.jpg

rsz_20210528_224845.jpg

rsz_20210528_230504.jpg

Τι έκανες ρε θεούλη? 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μετά το χθεσινό κεμπάπ, άντε να σας πω και για το σημερινό κοτόπουλο σούβλας (με προσθήκη 2 μπούτια, συνολικά 2,2kg)...

Αλοιμα γύρω και μέσα :

Ελαιόλαδο, γιαούρτι , μουστάρδα, αλάτι όχι πολύ, πιπέρι, μείγμα 5 μπαχαρικών (5 spices). Κόψτε μισό 🍋 και βάλτε το στον π@@το του. Extra tip 2-3 γαρύφαλλα (έβαλα περισσότερα κι ήταν έντονο) καρφωμένα στο 🍋 .

Σπάγγο γύρω-γύρω να κρατηθούν κυρίως τα μπούτια κι ενδιάμεσα ντομάτα και κρεμμύδι.

Εκτέλεση

300° για 10' και περίπου 1h για κάθε κιλό 🐔 στους 180°~. Δείτε το κ με το μάτι , εκεί που κλειδώνει τα μπούτια να είναι ψημένο. Οπωσδήποτε κάπνισμα! 

Όταν το βγάλετε απ'τη σούβλα , βγάλτε του το 🍋 , τεμαχίστε το 🐔 ,  &  περιχυστε το ζωμό επάνω του..

 

 

rsz_20210529_141038.jpg

rsz_20210529_141102.jpg

 

 

 

rsz_20210529_154617 (1).jpg

rsz_20210529_160153.jpg

rsz_20210529_160202.jpg

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 16
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MANOLIS33 είπε
Μετά το χθεσινό κεμπάπ, άντε να σας πω και για το σημερινό κοτόπουλο σούβλας (με προσθήκη 2 μπούτια, συνολικά 2,2kg)...

Αλοιμα γύρω και μέσα :

Ελαιόλαδο, γιαούρτι , μουστάρδα, αλάτι όχι πολύ, πιπέρι, μείγμα 5 μπαχαρικών (5 spices). Κόψτε μισό 🍋 και βάλτε το στον π@@το του. Extra tip 2-3 γαρύφαλλα (έβαλα περισσότερα κι ήταν έντονο) καρφωμένα στο 🍋 .

Σπάγγο γύρω-γύρω να κρατηθούν κυρίως τα μπούτια κι ενδιάμεσα ντομάτα και κρεμμύδι.

Εκτέλεση

300° για 10' και περίπου 1h για κάθε κιλό 🐔 στους 180°~. Δείτε το κ με το μάτι , εκεί που κλειδώνει τα μπούτια να είναι ψημένο. Οπωσδήποτε κάπνισμα! 

Όταν το βγάλετε απ'τη σούβλα , βγάλτε του το 🍋 , τεμαχίστε το 🐔 ,  &  περιχυστε το ζωμό επάνω του..

 

 

rsz_20210529_141038.jpg

rsz_20210529_141102.jpg

 

 

 

rsz_20210529_154617 (1).jpg

rsz_20210529_160153.jpg

rsz_20210529_160202.jpg

respect και για το κοτόπουλος και για τα κεμπάπ !

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MANOLIS33 είπε
Μετά το χθεσινό κεμπάπ, άντε να σας πω και για το σημερινό κοτόπουλο σούβλας (με προσθήκη 2 μπούτια, συνολικά 2,2kg)...

Αλοιμα γύρω και μέσα :

Ελαιόλαδο, γιαούρτι , μουστάρδα, αλάτι όχι πολύ, πιπέρι, μείγμα 5 μπαχαρικών (5 spices). Κόψτε μισό 🍋 και βάλτε το στον π@@το του. Extra tip 2-3 γαρύφαλλα (έβαλα περισσότερα κι ήταν έντονο) καρφωμένα στο 🍋 .

Σπάγγο γύρω-γύρω να κρατηθούν κυρίως τα μπούτια κι ενδιάμεσα ντομάτα και κρεμμύδι.

Εκτέλεση

300° για 10' και περίπου 1h για κάθε κιλό 🐔 στους 180°~. Δείτε το κ με το μάτι , εκεί που κλειδώνει τα μπούτια να είναι ψημένο. Οπωσδήποτε κάπνισμα! 

Όταν το βγάλετε απ'τη σούβλα , βγάλτε του το 🍋 , τεμαχίστε το 🐔 ,  &  περιχυστε το ζωμό επάνω του..

 

 

rsz_20210529_141038.jpg

rsz_20210529_141102.jpg

 

 

 

rsz_20210529_154617 (1).jpg

rsz_20210529_160153.jpg

rsz_20210529_160202.jpg

Είσαι μεγάλη παιχτουρα 

να τονίσω οτι αυτά τα κανες με μια jamestown

για να επιβεβαιώσεις το ρητό ότι η σωστή σειρά Είναι

τέχνη κ μεράκι του χρήστη μετά καλά υλικά κ  μετά  ΨΗΣΤΑΡΙΑ για το αποτέλεσμα 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

Είσαι μεγάλη παιχτουρα 

να τονίσω οτι αυτά τα κανες με μια jamestown

για να επιβεβαιώσεις το ρητό ότι η σωστή σειρά Είναι

τέχνη κ μεράκι του χρήστη μετά καλά υλικά κ  μετά  ΨΗΣΤΑΡΙΑ για το αποτέλεσμα 

 

Συμφωνώ με τη σειρά και θα προσθέσω δύο παράμετρους:

Έχω πει πως τη Jamestown την αγόρασα αφού μια ασήμαντη Sunday Versy (μετέπειτα Landman) των €400 , με έβγαλε 10 χρόνια !

Το 2ο ότι τα επιπλέον €200 από τα €500 της J.T. (429€ σε προσφορά) που θα μπορούσα να δώσω για να πάρω μια σχετικά μικρότερη αλλά αναγνωρισμένη και σαφώς ποιοτικότερη Broil King ή Weber ή Napoleon, προτίμησα να τα δώσω σε αξεσουάρ:

Pizza stone weber, βάση κοτόπουλο weber, έξτρα πλάκα μαντέμι 2 όψεων 38x38, θερμόμετρο digoo, αυτοσχέδια σούβλα, μοτέρ με βάση στήριξης, δοχείο καπνίσματος και τέλος σούβλες κεμπάπ. 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΗΣΤΕΣ ΜΕ BBQ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ  😏

 

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

Συμφωνώ με τη σειρά και θα προσθέσω δύο παράμετρους:

Έχω πει πως τη Jamestown την αγόρασα αφού μια ασήμαντη Sunday Versy (μετέπειτα Landman) των €400 , με έβγαλε 10 χρόνια !

Το 2ο ότι τα επιπλέον €200 από τα €500 της J.T. (429€ σε προσφορά) που θα μπορούσα να δώσω για να πάρω μια σχετικά μικρότερη αλλά αναγνωρισμένη και σαφώς ποιοτικότερη Broil King ή Weber ή Napoleon, προτίμησα να τα δώσω σε αξεσουάρ:

Pizza stone weber, βάση κοτόπουλο weber, έξτρα πλάκα μαντέμι 2 όψεων 38x38, θερμόμετρο digoo, αυτοσχέδια σούβλα, μοτέρ με βάση στήριξης και τέλος σούβλες κεμπάπ. 

 

+τα μπαλόνια. μακράν το καλύτερο και πιο ευφάνταστο αξεσουάρ που θα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινο μυαλό :P

 

  • Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zanskou είπε

+τα μπαλόνια. μακράν το καλύτερο και πιο ευφάνταστο αξεσουάρ που θα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινο μυαλό :P

 

Όποιος δεν έχει μυαλό να υπολογίσει το οφέλιμο μήκος στις βέργες, έχει μπαλόνια.........

  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

Συμφωνώ με τη σειρά και θα προσθέσω δύο παράμετρους:

Έχω πει πως τη Jamestown την αγόρασα αφού μια ασήμαντη Sunday Versy (μετέπειτα Landman) των €400 , με έβγαλε 10 χρόνια !

Το 2ο ότι τα επιπλέον €200 από τα €500 της J.T. (429€ σε προσφορά) που θα μπορούσα να δώσω για να πάρω μια σχετικά μικρότερη αλλά αναγνωρισμένη και σαφώς ποιοτικότερη Broil King ή Weber ή Napoleon, προτίμησα να τα δώσω σε αξεσουάρ:

Pizza stone weber, βάση κοτόπουλο weber, έξτρα πλάκα μαντέμι 2 όψεων 38x38, θερμόμετρο digoo, αυτοσχέδια σούβλα, μοτέρ με βάση στήριξης, δοχείο καπνίσματος και τέλος σούβλες κεμπάπ. 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΗΣΤΕΣ ΜΕ BBQ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ  😏

 

καλα κοιτα με 10 χρονια εμπειρίας ψηστη τυλιχτη κ σε θερμοσίφωνα να τα ψηνες αψογα θα βγαίνανε.

οι επωνυμες εχουν αλλες ευκολίες που για μη εμπειρο χρήστη ειναι σωτήριες για το αποτέλεσμα. στον εμπειρο χρήστη του κανει τη ζωη πιο εύκολη κ φτιαχνει κ καλα κομματια κρέατος πολυ πιο safe κ άνετα που στις πιο low level παιζει σεβαστό ποσοστο αποτυχίας κ στο λέω έχοντας απο ολων των ειδων τις ψησταριές κ με 10+ χρονια στη πλάτη 😜

να σου πω οτι ιδιο κομμάτι καλου αργεντινικου κρεατος βγήκε διαφορετικό στην naterial στην monarch κ στην spirit.

για κεμπαμπ κοτοπουλα χοιρινά ξεκαθαρα γευστικά σε  ολες το χερι του ψηστη μετράει

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...