Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, gudinakos είπε

Καλησπέρα παιδιά σήμερα Την μοντάρεισα  Έχω πάθει πλάκα με την ποιότητα κατασκευής από την πρώτη Βιδα και την συσκευασία καταλαβαίνεις ότι αξίζει με το παραπάνω και το τελευταίο της ευρώ πανεύκολη στο στήσιμο Ένα μισάωρο έκανα χαλαρά! Την έκαψα μισή ώρα στα πρώτα 15 λεπτά πήγε 300 βαθμούς και στη μισή ώρα 350 μπορεί και λίγο παραπάνω απλά δεν έψησα λόγων κατάστηματων που ηταν ανοιχτα  ήμασταν στη δουλειά

0-02-05-5be07d2a655e1c42fcb08f308587fc04c416796d0057f22bdefb606bc771930d_df894bc5157a9f06.jpg

0-02-05-540761f4c602eb690d56d688a47359bc1407d0db944840f3003f3c026c1811fd_3532a08e64dc9376.jpg

0-02-05-88e477c20264a78449d9ff4d3d52515d2e4f5867943516777aa0368c3d7f6ba1_c9c87b5d5e33e61.jpg

0-02-05-bf837ae17665db11821c7f6a75b055d022b47d4701bbbf1f2e7e33a30425bdc4_3491bdbd842c1765.jpg

0-02-05-8e76f8701827a1d750e9f4ea1b93931cb396dff65996327fcc950b065ad20856_c645e0fae541a059.jpg

Καλορίζικη! Καλά ψησίματα και πάντα γεμάτη!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2124

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

20 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Καλορίζικη φίλε και καλά ψησίματα. Έβαλες κάποιο λάδι για το πρώτο κάψιμο. Πήρα και εγώ χτες τη 425 και δεν την έχω κάψει ακόμη.

Αυτή τη στιγμή την έχω ανάψει για πρώτη φορά. Λαδωσα τις σχάρες και τις καίω. Έπιασε τη θερμοκρασία που βλέπετε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Καλό είναι αυτό ή κακό;

IMG_20210712_201402.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Είναι κι αυτό στα υπόψιν. Από διάφορα βιντεάκια που έχω δει, δεν είναι απαραίτητο να το βάλεις πάνω στους καυστήρες.

Θα σου πρότεινα να πειραματιστείς λίγο, χωρίς απαραίτητα να έχεις βάλει κάποιο κομμάτι κρέας, για να δεις πόσο χρόνο θα σου πάρει για να ξεκινήσει να καπνίζει ώστε την επόμενη φορά να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

H σκέψη μου,πριν το τρυπήσω, ήταν να το δοκιμάσω  ανάποδα με τις τρύπες κάτω, μήπως κάνει διάφορα. Θερμοκρασία είχα  αυτή...

20210706_205815.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, skskre είπε

H σκέψη μου,πριν το τρυπήσω, ήταν να το δοκιμάσω  ανάποδα με τις τρύπες κάτω, μήπως κάνει διάφορα. Θερμοκρασία είχα  αυτή...

20210706_205815.jpg

Ο καπνός θα πρέπει να φεύγει από πάνω, όπως δηλαδή το είχες βάλει.

Αν είδες τα βιντεάκια, αναφέρουν ότι θα πρέπει να ανάψει στο φουλ η ψησταριά ή τουλάχιστον ο καυστήρας που είναι κάτω από το κουτί ώστε να ξεκινήσει να καίει. Μόλις γίνει αυτό, έπειτα βάζεις τον καυστήρα χαμηλά. 

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω στην δίκη μου, ακόμα 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Fetas1979 είπε

Αυτή τη στιγμή την έχω ανάψει για πρώτη φορά. Λαδωσα τις σχάρες και τις καίω. Έπιασε τη θερμοκρασία που βλέπετε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Καλό είναι αυτό ή κακό;

IMG_20210712_201402.jpg

Πολύ καλό, έτσι πρέπει να είναι βασικά. Για το seasoning δεν είναι τόσο καλό βέβαια γιατί καίει τα πάντα σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, πρέπει να την έχεις πολύ πιο χαμηλά και πιο πολλή ώρα για να γίνει σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, gdeli είπε

Πολύ καλό, έτσι πρέπει να είναι βασικά. Για το seasoning δεν είναι τόσο καλό βέβαια γιατί καίει τα πάντα σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, πρέπει να την έχεις πολύ πιο χαμηλά και πιο πολλή ώρα για να γίνει σωστά.

Άρα βλακεία έκανα που την είχα τόσο ψηλά. Τέλος πάντων τώρα είναι αργά. Έγινε και η πρώτη απόπειρα για ψήσιμο. Πολύ νόστιμα τα καλαμάκια απλά άργησαν λίγο. Που θα πάει θα την μάθω. 

 

IMG_20210712_213257.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

19 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ο καπνός θα πρέπει να φεύγει από πάνω, όπως δηλαδή το είχες βάλει.

Αν είδες τα βιντεάκια, αναφέρουν ότι θα πρέπει να ανάψει στο φουλ η ψησταριά ή τουλάχιστον ο καυστήρας που είναι κάτω από το κουτί ώστε να ξεκινήσει να καίει. Μόλις γίνει αυτό, έπειτα βάζεις τον καυστήρα χαμηλά. 

Απότι φαίνεται  θα έπρεπε να τα "ανάψω" πρώτα με υψηλή θερμοκρασία και μετά να μειώσω για να πάω στο smoling range.

Next time.....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Άρα βλακεία έκανα που την είχα τόσο ψηλά. Τέλος πάντων τώρα είναι αργά. Έγινε και η πρώτη απόπειρα για ψήσιμο. Πολύ νόστιμα τα καλαμάκια απλά άργησαν λίγο. Που θα πάει θα την μάθω. 

 

IMG_20210712_213257.jpg

Κόλλησαν τα σουβλάκια; Αν όχι, είσαι ΟΚ! Αν ναι, πέρνα την σχάρα πάλι με λίγο λάδι και άσε την να κάψει με τους καυστήρες ανάμεσα στην μέση και στο τέρμα χαμηλό, και περίμενε να βγάλει καπνούς.  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gdeli είπε

Κόλλησαν τα σουβλάκια; Αν όχι, είσαι ΟΚ! Αν ναι, πέρνα την σχάρα πάλι με λίγο λάδι και άσε την να κάψει με τους καυστήρες ανάμεσα στην μέση και στο τέρμα χαμηλό, και περίμενε να βγάλει καπνούς.  

Ναι κόλλησαν, αλλά πιστεύω ότι κόλλησαν επειδή πήγα να τα γυρίσω νωρίς. Όταν άρχισαν και ψήνονταν δεν κολλούσαν. Αλλά όπως και να έχει θα το κάνω αυτό που λες. Να υποθέσω ότι πρέπει να την καθαρίσω τη σχάρα πρώτα από τα υπολείμματα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, καθάρισέ την και μετά κάνε το seasoning από την αρχή προσέχοντας τις θερμοκρασίες. Κανονικά δεν κολλάνε καθόλου, είναι σαν αντικολλητικό. Θα το δεις όταν τελειώσεις με το seasoning!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, gdeli είπε

Ναι, καθάρισέ την και μετά κάνε το seasoning από την αρχή προσέχοντας τις θερμοκρασίες. Κανονικά δεν κολλάνε καθόλου, είναι σαν αντικολλητικό. Θα το δεις όταν τελειώσεις με το seasoning!

Οκ. Θα το κάνω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, gdeli είπε

Καλορίζικη, καλά ψησίματα και πάντα γεμάτη! Όντως και εμένα όταν την έστηνα μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα και η ευκολία στο στήσιμο. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις μου φαίνονται λίγο χαμηλές, τι φιάλη έχεις; Εγώ στην 525 έπιασα 300 στα 9 λεπτά και 370 στα 14, τον Ιανουάριο που είχε κρύο. Έχω την εντύπωση ότι κάποιος από εδώ με την 325 είχε ανεβάσει κάτι αντίστοιχο, αν μπορεί κάποιος κάτοχος να μας διαφωτίσει.

Να ‘σαι καλά φίλε μου άντε εύχομαι καλά ψησίματα και σε σένα! Έχω την Κοράλ gas την κόκκινη δεν κάνει αυτή είμαι και λίγο άσχετος εσύ πια έχεις?Πριν λίγο έψησα αυτά μπούτια κοτοπουλου πιο πολύ για δοκιμή βγήκαν τέλεια και ζουμερά και αυτό που μου άρεσε ότι είχαν την τσίκνα και μοιάζουν σε γευση με το κάρβουνο

0-02-0a-ee28046179044ce16e9b1e8a99bfe4de8b96d533f4e0b14a108a7dad3cf5609b_4b0e1a42c7d62ca8.jpg

0-02-0a-5113fe6511444010d6b957c759f41d37d76b6eca53393877c7b6d9a9656e1f3f_a474f92dbd18308.jpg

5 ώρες πριν, sndev είπε

 

να ξερεις θεωρώ  σου βγηκε σε καλο που δεν καταφερες την weber κ κατέληξες σε αυτήν 

καλορίζικη :D 

Να είσαι καλά φίλε μου σ’ ευχαριστώ από την ημέρα που την πήρα το ίδιο σκέφτομαι και εγώ ήταν να γίνει για καλό!!!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, gudinakos είπε

Να ‘σαι καλά φίλε μου άντε εύχομαι καλά ψησίματα και σε σένα! Έχω την Κοράλ gas την κόκκινη δεν κάνει αυτή είμαι και λίγο άσχετος εσύ πια έχεις?Πριν λίγο έψησα αυτά μπούτια κοτοπουλου πιο πολύ για δοκιμή βγήκαν τέλεια και ζουμερά και αυτό που μου άρεσε ότι είχαν την τσίκνα και μοιάζουν σε γευση με το κάρβουνο

Από προσωπική πείρα θεωρώ ότι με τις Coral Gas δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες της ψησταριάς, είχα παλιότερα και εγώ με την προηγούμενη ψησταριά μου αλλά είχα θέματα με την απόδοση. Παρακολούθησέ το και δες αν ανεβαίνει πχ στους 370. Ίσως κάποιος άλλος κάτοχος 325 μας διαφωτίσει. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, gdeli είπε

Από προσωπική πείρα θεωρώ ότι με τις Coral Gas δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες της ψησταριάς, είχα παλιότερα και εγώ με την προηγούμενη ψησταριά μου αλλά είχα θέματα με την απόδοση. Παρακολούθησέ το και δες αν ανεβαίνει πχ στους 370. Ίσως κάποιος άλλος κάτοχος 325 μας διαφωτίσει. 

πια πρεπει να παρω?Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη τώρα που έψησα και ψιλό λερώσει όχι τίποτα ιδιαίτερο τι πρέπει να κάνω για να ξανά ψήσω ζεσταίνω στο φουλ τρίβω και ψήνω?Η πρεπει καθε φορα να λαδονω σχαρες?

 

 

3 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Αυτή τη στιγμή την έχω ανάψει για πρώτη φορά. Λαδωσα τις σχάρες και τις καίω. Έπιασε τη θερμοκρασία που βλέπετε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Καλό είναι αυτό ή κακό;

IMG_20210712_201402.jpg

Τελεια!!!Ανεβηκε πολυ εμενα στο 30 λεπτο πηγε 320 τι φιαλη εχεις?

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gudinakos είπε

πια πρεπει να παρω?Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη τώρα που έψησα και ψιλό λερώσει όχι τίποτα ιδιαίτερο τι πρέπει να κάνω για να ξανά ψήσω ζεσταίνω στο φουλ τρίβω και ψήνω?Η πρεπει καθε φορα να λαδονω σχαρες?

Εγώ χρησιμοποιώ πάντα ΕΚΟ αλλά και η Πετρογκάζ είναι πολύ καλή. 

Εγώ δεν κάνω πυρόλυση γιατί καίει και το seasoning. Αν είναι λίγο λερωμένη η σχάρα την καθαρίζω με μια ξύλινη σπάτουλα και όλα ΟΚ. Εσύ όμως έτσι κι αλλιώς θα κάνεις ξανά seasoning, οπότε μπορείς να κάνεις πυρόλυση και να τρίψεις. Μετά λαδώνεις σχάρες και συνεχίζεις με την διαδικασία του seasoning.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...