Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ppmarkos είπε

Άρα παίρνω αυτό κ είμαι κομπλέ απλά μετά αγοράζω μόνο prime μπουκάλες;

Κομπλέ από ποιά άποψη; Το αν θα ανεβάσει περισσότερη θερμοκρασία η ψησταριά σου;

Οι coral prime επιλέγονται, συνήθως, για το ότι είναι πιο ελαφριές από τις συμβατικές και γίνεται πιο εύκολα και χωρίς εργαλεία η αλλαγή τους.

Επίσης αναλόγως το είδος του αερίου, μείγμα ή προπάνιο, θα πρέπει να πάρεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή για τις prime.

μείγμα 

https://zaxaris-energy.gr/product/rythmistis-fialis-ygraeriou-prime-coral-gas/

προπάνιο 

https://tsetsosgas.gr/rithmistis-fialis-propaniou-prime-685

Δημοσ.
23 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πως να κοροιδεψεις/κλεψεις τον καταναλωτη!

image.png.4efca1975ca70d432fa2a5fd268e4f3d.png

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ειναι μερος της μπριζολας. Ειναι μερος της σπαλας αν δεν κανω λαθος. Σε κλεβει γιατι ειναι πιο φθηνο κομματι απο τη μπριζολα και ουσιαστικα σου ειναι αχρηστο για το λογο που το θες. Γιατι οταν ψησεις την μπριζολα αυτο θα βγει σαν σολα 45 νουμερο και δεν θα τρωγεται καθολου ευχαριστα.

Eδω εχει ενα βιντεο για ολο το μοσχαρι πως κοβεται. Ειναι μια ωρα αλλα βλεπεις απο που προερχεται το καθε κομαμτι και πως ακριβως το εξαγουν.

 

Έτσι ακριβώς! Αυτό το κομμάτι είναι τμήμα από το καπάκι της σπάλας που πάει για κιμά συνήθως γιατί είναι σκληρό. Κατ' εμέ δεν έχει θέση επάνω στη μπριζόλα γιατί την έχω πατήσει κι εγώ. Οι κρεοπώλες το ξέρουν καλύτερα από όλους, αλλά μερικοί έχουν το θράσος και την πονηριά να το πουλάνε σαν μπριζόλα.

Μη το μπερδεύουμε με αυτό που λέγεται ribeye cap που βρίσκεται εντός της μπριζόλας στο επάνω εξωτερικό μέρος και είναι κατά πολλούς το γευστικότερο κομμάτι του ζώου.ribeye-cap.png.1ba366a7d141ef8fa732b75ec72b2721.png

 

  • Like 4
Δημοσ.

Όντως έτσι συμβαίνει με πολλούς χασάπηδες. Όλοι μας παθαίνουμε και μαθαίνουμε και αποφεύγουμε τους απατεώνες.

  • Like 1
Δημοσ.

Σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο είναι το πιο κοντινό αν δεν απατώμαι. Αλλά αν ξέρεις πώς είναι σαν σχήμα δεν την πατάς εύκολα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greenroadrunner είπε

Έτσι ακριβώς! Αυτό το κομμάτι είναι τμήμα από το καπάκι της σπάλας που πάει για κιμά συνήθως γιατί είναι σκληρό. Κατ' εμέ δεν έχει θέση επάνω στη μπριζόλα γιατί την έχω πατήσει κι εγώ. Οι κρεοπώλες το ξέρουν καλύτερα από όλους, αλλά μερικοί έχουν το θράσος και την πονηριά να το πουλάνε σαν μπριζόλα.

Μη το μπερδεύουμε με αυτό που λέγεται ribeye cap που βρίσκεται εντός της μπριζόλας στο επάνω εξωτερικό μέρος και είναι κατά πολλούς το γευστικότερο κομμάτι του ζώου.

Γενικα εχω παρατηρησει οτι ειναι της μοδας να πουλανε μεγαλες μπριζολες. Ετσι πιανουν και κοβουν ολο το ζωο σε μπριζολα χωρις να ξεχωρισουν τα καταλληλα απο τα μη καταλληλα μερη και γινεται το ελα να δεις. Οπως τις χοιρινες που πλεον ειναι μοδα να παιρνεις μπριζολα μαζι με την πανσετα ολα σε ενα. Να ειναι μεγαλο στο ματι τους νοιαζει. Σε αυτη τη λογικη βασιζεται και η tomahawk φυσικα, που το κοκκαλο ειναι μονο για εφε στην ουσια. Βεβαια στην tomahawk την κανονικη σου εχουν αφησει πανω μονο το σωστο κομματι κρεατος. Σε ελληνικη tomahawk που ολως τυχαιως ειχα παρει απο τον Σιακο που ειναι και η παραπανω φωτογραφια, ηταν σκετο χαλι. Ειχε το μεγαλο κοκκαλο καθαρισμενο οπως πρεπει, αλλα το κρεας ηταν με μηδεν λιπος, καπου 1-1.5 εκ σε παχος μονο, και ηταν στην ουσια ενα μεγαλο κομματι απλωμενο σαν χλαπατσα. Λες και το ειχαν χτυπησει με αυτο το σφυρι να απλωσει να φαινεται μεγαλο. Την ειχα παραγγειλει online, αλλιως σιγα μην επαιρνα αυτο το πραγμα.

Ειδα προσφατα ενα βιντεο που ανεβασε ο Αλεξ Πραντζος στο youtube και ειχε μια φετα κομμενη σε πριονοκορδελα που ειχε πανω picanha, tri-tip, rump και φιλετο. Oλα αυτα τα ειχε μαζι και εβγαινε ενα τεραστιο κομματι κρεατος που αντε να το ψησεις σωστα και να βγουν ολα οπως τα θες.

 

_______

Και μια φαν φωτο

Spoiler

241857598_10159462791198349_4220792247864559294_n.jpg.8788f1b4548062b14555b7ba99819759.jpg

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό με το μέγεθος το έχουν δυστυχώς και στα κρεοπωλεία και στις ταβέρνες. Έχουμε καταντήσει να λέμε ότι έχει καλό φαγητό αν έχει εξωπραγματικά μεγάλες μπριζόλες και ανοιγμένα ψαρονέφρια που κάνουν για extension βατραχοπέδιλου. Εγώ όταν ρωτάω αν είναι καλή η ταβέρνα και εισπράττω απάντηση του στυλ "ναι έχει κάτι τεράστιες μπριζόλες" στρίβω με ελαφρά πηδηματάκια. Το ίδιο και στα χασάπικα, ιδίως στα γνωστά ή στις αλυσίδες. Ο κόσμος τα ζητάει προφανώς κι εκείνοι άλλο που δεν θέλουν. Αφήστε το έγκλημα με τις λεπτές ή μη ισοπαχείς κοπές που είναι αδιανόητο. Έχω αρνηθεί σε χασάπη να πάρω την μπριζόλα επειδή μου έκοψε μια με εντελώς άνισο πάχος. Η μια πλευρά χιλιοστά, η άλλη 3-4 εκατοστά, επειδή "δεν βγαίνει αλλιώς με το κόκκαλο". Και σε χασάπικο Σκλαβενίτη που ζήτησα άλλη κοπή από το ίδιο ζώο που έβλεπα στην βιτρίνα (είχε κόντρα και ζήτησα αν έχει σπαλομπριζόλα από την ίδια μοσχίδα) πήγαν να μου πασάρουν ένα ήδη κομμένο ribeye γάλακτος και επέμεναν σθεναρά ότι είναι το ίδιο ζώο! Τελικά ήρθε ο προϊστάμενος του χασάπικου και απολογήθηκε για το λάθος, αλλά το γεγονός είναι ότι πολλοί χασάπηδες σε κλέβουν όπως μπορούν.

  • Like 4
Δημοσ.

Δυστηχως στην Ελλάδα (ειδικά) για να φας κρεας (χωρις να σε κλέψουν) οπως φαινεται πρεπει να εχεις γνωσεις χασάπη, οπως για να φτιαξεις το αυτοκινητό σου πρεπει να εχεις γνωσεις μηχανικού κ.ο.κ...!!!

4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eδω εχει ενα βιντεο για ολο το μοσχαρι πως κοβεται. Ειναι μια ωρα αλλα βλεπεις απο που προερχεται το καθε κομαμτι και πως ακριβως το εξαγουν.

 

Αντε να με δει η συζυγος να βλεπω αυτο το βιντεο θα λέει ενας θεος ξερει τι θα αγοράσω πάλι... :)

  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

. Βεβαια στην tomahawk την κανονικη σου εχουν αφησει πανω μονο το σωστο κομματι κρεατος. Σε ελληνικη tomahawk που ολως τυχαιως ειχα παρει απο τον Σιακο που ειναι και η παραπανω φωτογραφια, ηταν σκετο χαλι. Ειχε το μεγαλο κοκκαλο καθαρισμενο οπως πρεπει, αλλα το κρεας ηταν με μηδεν λιπος, καπου 1-1.5 εκ σε παχος μονο, και ηταν στην ουσια ενα μεγαλο κομματι απλωμενο σαν χλαπατσα. Λες και το ειχαν χτυπησει με αυτο το σφυρι να απλωσει να φαινεται μεγαλο. Την ειχα παραγγειλει online, αλλιως σιγα μην επαιρνα αυτο το πραγμα.

 

Παραθέτω φωτογραφίες  τραβηγμένες από εμένα, σχετικά με tomahawk, το συμβάν έγινε τέλη Ιουλίου

2 ελληνικές tomahawk, δώρο από κρεοπώλη φίλο, και μια mini tomahawk-usa έλεγε το μαγαζι, είχε και australia πολύ μεγαλύτερη αλλά διάλεξα τη "μικρή",  την οποία και χρυσοπλήρωσα εν γνώση μου όμως για το συγκριτικό test-( μου έδωσαν και οδηγίες ψησίματος μαζί σε χαρτί😁😁)

Ψήθηκαν όλες από εμένα στη Rogue 425xt, έμμεσα με τελείωμα στο sizzle zone. Ίδιος τρόπος, παρόμοιες θερμοκρασίες χρόνοι κ.τ.λ

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

20210729_220301.jpg

20210730_010351.jpg

12 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

30 λέει, λογικά για μείγμα είναι , αφού το προπάνιο θέλει 37. Ο δικός της είναι? 

  • Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

Η μπουκάλα που χρησιμοποιείς είναι μείγμα ή προπάνιο; Αν είναι μείγμα, ο ρυθμιστής που έχεις στα 30mbar είναι μια χαρά. Αν είναι προπάνιο θα πρέπει να τον αλλάξεις και να πάρεις έναν στα 37mbar.

Έχουμε αναφέρει ότι το manual προτείνει την χρήση μπουκάλας προπανίου

 

Δημοσ.

Προπανίου είναι και μου την εστείλαν ¨πακετο¨ απο το μαγαζί μ αυτόν τον ρυθμιστή .

Αν βάλω μείγμα η αν το αφήσω έτσι γιατί δεν θέλω να μπλέκω μ αυτά θα ‘χω κανα θέμα ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Προπανίου είναι και μου την εστείλαν ¨πακετο¨ απο το μαγαζί μ αυτόν τον ρυθμιστή .

Αν βάλω μείγμα η αν το αφήσω έτσι γιατί δεν θέλω να μπλέκω μ αυτά θα ‘χω κανα θέμα ?

Τι εννοείς να μπλέξεις; Τα πράγματα είναι απλά. Αν χρησιμοποιείς μείγμα βάζεις ρυθμιστή στα 30mbar, ενώ αν χρησιμοποιείς προπάνιο βάζεις ρυθμιστή στα 37mbar.

Για πιο σωστή λειτουργία, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παραπάνω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...