Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Φιάλες (πλαστικές), Coral Gas και Petrogas, έχουν προμηθευτές μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εγώ μένω περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά. Απλά το δέλεαρ της πλαστικής είναι το μισό της απόβαρο σε σχέση με την μεταλλική και φυσικά ο νέος και ασφαλέστερος ρυθμιστής. 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι οτι πας συχνά Θεσσαλονίκη κέντρο κ κανεις αυτα τα 30κμ ουτως η άλλος  σωστα; εστω μια φορα τη βδομάδα;

αν ναι τότε θα πάρεις 2 μπουκάλες απο την αρχή κ οταν αδιασει η μία  θα βάλεις την αλλη να μην ξεμείνεις κ οταν πας για τη δουλειά σου Θεσσαλονίκη παίρνεις μαζι σου κ την άδεια για αλλαγή χώρις πίεση οτι δεν έχεις αεριο να ψήσεις 

 

Αυτο με τις 2 μπουκάλες βασικα καλο θανταν να το κάνεις ανεξάρτητος coral η petrogaz γτ είναι πολυ πρακτικό κ δε ξεμενεις ποτε στο ψήσιμο 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση-συμβουλή σου.

Πραγματικά έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Μία φιάλη τώρα για το στήσιμο και τις πρώτες δοκιμές-ψησίματα και αμέσως στην πρώτη ευκαιρία μία δεύτερη φιάλη.

Πρέπει να επιλέξω όμως το είδος της φιάλης πριν την αγορά της, για να μη πάρω άλλο ρυθμιστή στην αρχή και άλλο μετά.

Και η επιλογή πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί έρχονται πολύ σύντομα αυξήσεις σε φιάλες και υγραέρια. 

Δημοσ.

Νομίζω σου πα ξεκάθαρα οτι απο τη στιγμη που κατεβαίνεις 1 φορα τη βδομάδα Θεσσαλονίκη θα πας σε coral κ μαλιστα τη γκρι μπουκαλα,  εαν όχι κ πας 1 φορα το μηνα ξέρω γω θα πας σε πετρογκαζ που χει κοντά σου κ τέλος.  Ο ρυθμιστής εχει 15 ευρω αν κάνεις κουβέντα μονο για αυτο το κομμάτι,  άντε 20 στη shell 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mantzoumis είπε

Καλημέρα. Φιάλες (πλαστικές), Coral Gas και Petrogas, έχουν προμηθευτές μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εγώ μένω περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά. Απλά το δέλεαρ της πλαστικής είναι το μισό της απόβαρο σε σχέση με την μεταλλική και φυσικά ο νέος και ασφαλέστερος ρυθμιστής. 

Ανατολικα η δυτικα βρισκεσαι;;;;

Αν εισαι  ανατολικα κοντα σε μια Περαια -Αγια Τριαδα , πες μου και  θα σου πω τι κανω εγω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mantzoumis είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση-συμβουλή σου.

Πραγματικά έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Μία φιάλη τώρα για το στήσιμο και τις πρώτες δοκιμές-ψησίματα και αμέσως στην πρώτη ευκαιρία μία δεύτερη φιάλη.

Πρέπει να επιλέξω όμως το είδος της φιάλης πριν την αγορά της, για να μη πάρω άλλο ρυθμιστή στην αρχή και άλλο μετά.

Και η επιλογή πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί έρχονται πολύ σύντομα αυξήσεις σε φιάλες και υγραέρια. 

Η coral έχει και υπηρεσία που στις φέρνει σπίτι. Δεν ξέρω αν ισχύει στην δική σου περίπτωση,  όμως μπορείς να ρωτήσεις.

D9085D7B-A2D4-44B1-858D-51021EAE8946.jpeg.9d13a131703e09c65339847760033815.jpeg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολλούς μήνες που ψήνω με έναν συγκεκριμένο τρόπο τις μπριζόλες, είπα να δοκιμάσω και μια διαφορετική τεχνική. Αυτή την φορά, δεν άφησα το κρέας με ένα μόνο γύρισμα και με το καπάκι κλειστό αλλά έκανα συνέχεια γυρίσματα ανα 1 λεπτό. Επίσης δώθηκε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην προετοιμασία αλλά και μετά το ψήσιμο στο να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά.  Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλύτερο με την νέα τεχνική και το κρέας πολύ μαλακό και καλοψημένο. Σας το συστήνω λοιπόν

Σταβλίσια μπριζόλα 500 γρ

Προετοιμασία:  Εμεινε έξω από το ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να φτάσει στην θερμοκρασία δωματίου και έγινε 

και ένα ελαφρύ μαρινάρισμα & αλάτισμα με χοντρό αλάτι.

Ψήσιμο: 180-200 βαθμούς και γυρίσματα ανα 1 λ 

Μετά το ψήσιμο:  Ξεκούραση για 5 λεπτά, λίγο βούτηρο και πιπέρι  

 

Xiaomi20213.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 6
Δημοσ.
9 ώρες πριν, costas_ είπε

Μετά από πολλούς μήνες που ψήνω με έναν συγκεκριμένο τρόπο τις μπριζόλες, είπα να δοκιμάσω και μια διαφορετική τεχνική. Αυτή την φορά, δεν άφησα το κρέας με ένα μόνο γύρισμα και με το καπάκι κλειστό αλλά έκανα συνέχεια γυρίσματα ανα 1 λεπτό. Επίσης δώθηκε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην προετοιμασία αλλά και μετά το ψήσιμο στο να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά.  Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλύτερο με την νέα τεχνική και το κρέας πολύ μαλακό και καλοψημένο. Σας το συστήνω λοιπόν

Σταβλίσια μπριζόλα 500 γρ

Προετοιμασία:  Εμεινε έξω από το ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να φτάσει στην θερμοκρασία δωματίου και έγινε 

και ένα ελαφρύ μαρινάρισμα & αλάτισμα με χοντρό αλάτι.

Ψήσιμο: 180-200 βαθμούς και γυρίσματα ανα 1 λ 

Μετά το ψήσιμο:  Ξεκούραση για 5 λεπτά, λίγο βούτηρο και πιπέρι  

 

Xiaomi20213.jpg

Πολυ ωραια φαινεται, αρα στην ουσια την εψησες με ανοιχτο το καπακι εντελως? Η ανοιγοκλεινες ανα 1 λεπτο?

Δημοσ.

Παρά το ότι ανοιγό-κλεινα συνεχώς, στην ουσία ήταν σαν να ήταν ανοικτό. Νομίζω ότι το ποιό σημαντικό είναι η προετοιμασία 

 

1633861423444-001.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή είμαστε σε δίαιτα όλη η φαμίλια φάγανε λίγο και μετρημένο σήμερα....

2  T bone ελληνικά 320&360gr μαζί με 600gr κιμά σε burger( δεν έχει φωτο φαγώθηκαν στο φτερό). Reverse searing, 55°C εσωτερική και από 1 λεπτό η πλευρά στο υπέρυθρο πλαϊνό. 

Ωραίο κ εύκολο το meater+  για όλα τα κρέατα αλλά σε κάνει τεμπέλη λίγο😁😁

20211010_150850.jpg

20211010_161554.jpg

20211010_162623.jpg

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...