dstilio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Amaretos είπε . Ειδικά αν ο κατασκευαστής της ψησταριάς προτείνει προπάνιο προχωράτε άφοβα. 6 λεπτά πριν, skskre είπε Τότε γιατί ο ρυθμιστής απο το εργοστάσιο είναι κατάλληλος για μείγμα, ενώ για προπάνιο θέλει άλλον? Ερώτηση κάνω γιατί αναρωτιέμαι και εγώ Αυτό ακριβώς. το δέχομαι για τους βενζινάδες, αλλά από μαγαζί αναγνωρισμένο από την Weber μου είπε πως δεν προτείνει αλλαγή μείγματος με μεγαλύτερη πίεση και οτι τους έχει πει η εταιρεία ότι πιθανόν να προκαλεί και πρόβλημα. Άλλες σειρές επαγγελματικές είναι για τέτοιες πιέσεις και καύσιμο αέριο. οποτε από τη στιγμή που είδα καλή απόδοση χωρίς coral prime, λέω να μείνω εκεί. 2
paylidis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Τι εννοείς σκασίματα; Εκεί που έχεις την ψησταριά έχει αέρα; Δοκίμασε να κάνεις ένα reset στον ρυθμιστή Μόλις το κάνεις, δοκίμασε να ανοίξεις την μπουκάλα σιγά σιγά. Όπως καίει κάνει πολύ μικρά παφ παφ δε το πολυκατάλαβα το ρεσετ; Ουσιαστικά θα βγάλω το ρυθμιστή και θα τον ξαναβαλω με Ανοιχτούς τους καυστήρες; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
ep1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1ο ψήσιμο σήμερα. Έρχομαι από πολύ αδύναμη ψησταριά και αυτή την φοβόμουν. Θα την συνηθίσω σε 3-4 ψησίματα... Δεν υπήρχαν καθόλου αναφλέξεις. Σουβλάκια κοτόπουλο έψησα. Αύριο παϊδάκια. Πάντα γεμάτες παιδιά! https://i.postimg.cc/KcnttsWq/IMG-20211204-192634.jpg https://i.postimg.cc/2yKqCh6t/IMG-20211204-193240.jpg https://i.postimg.cc/Y9PqJkjN/IMG-20211204-200900.jpg Ήταν για σήμερα και τα παϊδακια αλλά ακυρώθηκαν. Για αυτό και τα ξυλάκια οριζόντια. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από ep1 3
ilpapacha Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, vasdiam είπε Καλησπέρα στην παρέα, τι γνώμη έχετε για τις ψησταριές με πλάκα ψησίματος; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η παρακάτω από leroy merlin. Δεν έχω αρκετό χώρο στο μπαλκόνι για να βάλω μια με ροδακια. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-80062164 Δες μια τα παρακάτω ποστ από @ChristophorosGiam και @paylidis και την παρακάτω αγγελία 1 ώρα πριν, paylidis είπε Όπως καίει κάνει πολύ μικρά παφ παφ δε το πολυκατάλαβα το ρεσετ; Ουσιαστικά θα βγάλω το ρυθμιστή και θα τον ξαναβαλω με Ανοιχτούς τους καυστήρες; Δες αν έχει αέρα εκεί που την έχεις τοποθετήσει. Για το reset του ρυθμιστή 1) Κλείσε τους διακόπτες 2) Κλείσε την μπουκάλα 3) Βγάλε τον ρυθμιστή 4) Περίμενε 1 λεπτό 5) Σύνδεσε τον ρυθμιστή 6) Άνοιξε σιγά σιγά την μπουκάλα 7) Περίμενε 10 δευτερόλεπτα 8) Άνοιξε τους καυστήρες Το βήμα 6, θα πρέπει να το ακολουθείς κάθε φορά που ανοίγεις την μπουκάλα. 3
dstilio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Να κάμω δυο ερωτήσεις: 1) τι λάδι χρησιμοποιείτε οι περισσότεροι για το μαντεμι (seasoning). Έβαλα ηλιέλαιο αλλά το κάψα νομίζω και μύρισε αρχικά (πρώτη χρήση, πήγε 300 βαθμους για πλάκα) 2) την μπουκάλα την κλείνετε κάθε φορά μετά από χρήση; Εγώ που πήρα το ρυθμιστή της coral gas (οχι prime), η μπουκάλα δεν έχει βαλβίδα. Φανταζομαι απλά να κλείσω το ρυθμιστή που έχει διακόπτη η να τπ αφήσω έτσι ετοιμοπόλεμο για φλόγα;
sndev Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, dstilio είπε Να κάμω δυο ερωτήσεις: 1) τι λάδι χρησιμοποιείτε οι περισσότεροι για το μαντεμι (seasoning). Έβαλα ηλιέλαιο αλλά το κάψα νομίζω και μύρισε αρχικά (πρώτη χρήση, πήγε 300 βαθμους για πλάκα) 2) την μπουκάλα την κλείνετε κάθε φορά μετά από χρήση; Εγώ που πήρα το ρυθμιστή της coral gas (οχι prime), η μπουκάλα δεν έχει βαλβίδα. Φανταζομαι απλά να κλείσω το ρυθμιστή που έχει διακόπτη η να τπ αφήσω έτσι ετοιμοπόλεμο για φλόγα; 1. εγω βαζω καρυδας αλλα κλαιν διαβασε το παρακατω κ παρε οτι χειροτερο διατροφικα βρεις στο σουπερ μαρκετ (αυτα εχουν 230-250 σημειο καπνου τα καλα που βαζουμε στις σαλατες δε κανουν γιατι θα καπνισουν αμεσως σε τετοιες θερμοκορασιες) . υποψιν βαζεις ελαχιστο ισα ισα να καλυφθει κ το περιτο το απορροφας με χαρτι κουζινας Spoiler Το σημείο καπνού ενός λαδιού είναι η θερμοκρασία κατά την οποία αυτό αρχίζει να καπνίζει, δηλαδή να καίγεται. Ξεπερνώντας αυτό το σημείο, η μοριακή σύνθεση ενός λαδιού υφίσταται σημαντικές αλλοιώσεις, κάτι που σημαίνει πως από τη μία χάνεται η διατροφική του αξία και από την άλλη γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο για την υγεία μας. Παρακάτω αναφέρουμε το σημείο καπνού μερικών μόνο λαδιών. Οι ομολογουμένως σημαντικές διακυμάνσεις στο σημείο καπνού ορισμένων από αυτά, οφείλονται κυρίως στις διαφορές μεταξύ των επιμέρους χαρακτηριστικών των λαδιών που ελέγχθηκαν. Για να είμαστε λοιπόν απολύτως σίγουροι για την επιλογή μας, θα λάβουμε υπόψιν μόνο τις κατώτερες τιμές τους. Ελαιόλαδο ραφιναρισμένο: 240-243°C Λάδι καρύδας ραφιναρισμένο: 232°C Σογιέλαιο ραφιναρισμένο: 230-256°C Αραβοσιτέλαιο ραφιναρισμένο: 227-238°C Ηλιέλαιο ραφιναρισμένο: 225-240°C Σησαμέλαιο ραφιναρισμένο: 210°C Ελαιόλαδο παρθένο: 199-216°C Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο: 190-210°C Σησαμέλαιο παρθένο: 175-177°C Αραβοσιτέλαιο παρθένο: 160-178°C Λάδι καρύδας παρθένο: 160-177°C Ηλιέλαιο παρθένο: 107°C 2. το κλεινεις απο κατω. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από sndev 1
dstilio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Σε ευχαριστώ πολύ @sndev!!! Εμένα με τη πρώτη χρήση το μαντεμι, μετά το καθάρισμα και το επιπλέον after-φαγητού seasoning που του έκανα, κράτησε μια ουσία καφετι&μαυροκαμμενη. το τράβηξα με χάρτη κουζίνας. Αλλά δεν έχω εμπειρία από μαντεμι να καταλάβω. Τη θελουμε αυτή τη γλίτσα/ουσία ή το seasoning είναι ουσιαστικά κάτι πιο ήπιο και απλά «γυαλίζει» το μαντεμι; μηπως το παράκανα με το λάδι; Μήπως δεν καθάρισα αρκετά από το ψήσιμο;
ilpapacha Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μιας και κάναμε αναφορά για καπνίσματα σε προηγούμενα ποστ Βάζει κομμάτι ξύλο, απευθείας πάνω στα flavorizer bars. Προφανώς τους έχει τέρμα χαμηλά τους καυστήρες, όμως και πάλι θέλει προσοχή. 2
ChristophorosGiam Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, vasdiam είπε Καλησπέρα στην παρέα, τι γνώμη έχετε για τις ψησταριές με πλάκα ψησίματος; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η παρακάτω από leroy merlin. Δεν έχω αρκετό χώρο στο μπαλκόνι για να βάλω μια με ροδακια. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-80062164 Σε γενικές γραμμές να σου πω πως αν η προηγούμενη εμπειρία σου με το ψήσιμο είναι σε ανοιχτή ψησταριά με κάρβουνα, την συγκεκριμένη πλάκα ψησίματος θα την βολευτείς πάρα πολύ, είναι απίστευτα εύκολη στη χρήση και στο καθάρισμα. Δες και τα ποστ πιο πάνω που έχουμε γράψει και αν έχεις οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, sndev είπε το meater + δεν εχεις? το app συνδεεται στο charger κ ο charger στο probe. βαζεις το probe sto φαγητο , διπλα στο τραπεζακι βαζεις το charger κ δεν χανεις σημα αφου ο charger ειναι σε ανοιχτο χωρο. μη το βαζεις να παιρνει κατευθειαν απο το probe.. Ναι το meater+ εχω. Ειχα το charger διπλα ακριβως. Οταν το τυλιξα, μετα απο καποια ωρα εχασε το σημα δεν το εβρισκε ουτε με ανοιχτο το καπακι της ψησταριας.
dstilio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά; Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral;
ilpapacha Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, dstilio είπε Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά; Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral; 1) Η ένδειξη αυτή έχει να κάνει με την πίεση και όχι με την στάθμη του αερίου στην μπουκάλα. Αν θέλεις να δεις ποσό αέριο έχεις, θα πρέπει να την ζυγίσεις, αφαιρώντας βέβαια το βάρος της μπουκάλας (απόβαρο) 2) Στο σημείο που θα έχει τελειώσει και δεν θα ανάβουν οι καυστήρες και δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία (κόκκινο) 3) Το πόσο θα κρατήσει η κάθε μπουκάλα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες πχ τι είδους ψησίματα κάνεις (πολύωρα. σε μεγάλη/μικρή θερμοκρασία κτλ), τις καιρικές συνθήκες κτλ
sndev Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, dstilio είπε Σε ευχαριστώ πολύ @sndev!!! Εμένα με τη πρώτη χρήση το μαντεμι, μετά το καθάρισμα και το επιπλέον after-φαγητού seasoning που του έκανα, κράτησε μια ουσία καφετι&μαυροκαμμενη. το τράβηξα με χάρτη κουζίνας. Αλλά δεν έχω εμπειρία από μαντεμι να καταλάβω. Τη θελουμε αυτή τη γλίτσα/ουσία ή το seasoning είναι ουσιαστικά κάτι πιο ήπιο και απλά «γυαλίζει» το μαντεμι; μηπως το παράκανα με το λάδι; Μήπως δεν καθάρισα αρκετά από το ψήσιμο; Το μαντεμι εχει πόρους κ ρουφαει λαδιλα. Οσο λαδιλα ρουφήξει τοσο πιο δυσκολα θα τραβηξει νερο υγρασια οποτε δε σκουριάζει. Αυτη η λαδιλα κανει κ το αντικολητικο αργότερα. Ομως οχι δε θες γλίτσα αηδία μαυρίλα γτ τρως κ αυτη ιποτε σκουπιζεις οσο μπορείς γιαυτο λεμε δε θέλει ποσοτητα λαδιού αλλα λιγο κ απλωμα με πανι ισα ισα να τραβηξει οταν ειναι ζεστο (οχι καυτο). Αυτη η διαδικασία δε γινεται συνέχεια. οσο ψηνεις ειδικα λιπαρα φαγητα το μαντεμι θα ρουφάει κ θα φτιαχνει τη πατινα. Αν το καθαρίσεις με νερο ειναι οκ γτ το νερο δε διωχνει το λάδι ομως αν βαλει καποιος σαπούνι θα διασπαση την λιγδα κ θα ρουφηξει υγρασία αρα θα Σκουριάζει σιγα σιγα. Οποτε σε αυτη τη περιπτωση ξανακανεις seasosing. Σε αυτη τη διαδικασια λοιπόν οταν σου ξεφεύγει το λαδι θα βγαινει γλίτσα λογο λαδιου κ μαύρη γτ μαυρίζει κ το καμενο του φαγητού μαζι με το σίδερο Τα πα μπερδεμενα αλλα αμα τα σκευτεις θα καταλάβεις που κανεις λαθος εαν κάνεις κ για πιο λογο το κάνεις Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από sndev 3
kostasiour Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Στις 4/12/2021 στις 4:23 ΜΜ, Kyrx είπε Έχετε βρει οικονομικά ταψακια αλουμινίου για weber spirit 310? https://www.praktiker.gr/m/p/tapsi-mias-xrisis-jamestown-set-10-temaxia-129316 3
ηνίοχος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, dstilio είπε Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά; Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral; Όχι δεν φτάνει ποτέ τέρμα στο πράσινο , και αν θες την γνώμη μου μην ασχολείσαι μ' αυτό θα μπερδευτεις περισσότερο ,φρόντισε να έχεις μια δεύτερη φιάλη για ρεζέρβα σου μιλάω από πείρα , οι περισσότεροι από εμάς μείναμε με την άδεια αγκαλιά δεν είναι καλή εμπειρία Ένας απλός τρόπος για τον έλεγχο της στάθμης πέρα από το ζύγισμα που είναι ο πιο σωστός είναι να ακουμπήσεις τη φιάλη με το χέρι από πάνω προς τα κάτω , η στάθμη είναι στο σημείο που νιώθεις τη φιάλη κρύα. Τώρα όσο για την κατανάλωση , είναι όπως και σε ένα αυτοκίνητο , πρώτα απ' όλα παίζει ρόλο η ίδια η ψησταριά όσο περισσότερους καυστήρες τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση η ακόμη καλύτερα τα η ισχύς της ψησταριάς που μετριούνται σε kw και βέβαια η χρήση , το είδος και η ένταση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα