Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Amaretos είπε

. Ειδικά αν ο κατασκευαστής της ψησταριάς προτείνει προπάνιο προχωράτε άφοβα.

 

 

6 λεπτά πριν, skskre είπε

Τότε γιατί ο ρυθμιστής απο το εργοστάσιο είναι κατάλληλος για μείγμα, ενώ για προπάνιο θέλει άλλον?

Ερώτηση κάνω γιατί αναρωτιέμαι και εγώ

Αυτό ακριβώς.

το δέχομαι για τους βενζινάδες, αλλά από μαγαζί αναγνωρισμένο από την Weber μου είπε πως δεν προτείνει αλλαγή μείγματος με μεγαλύτερη πίεση και οτι τους έχει πει η εταιρεία ότι πιθανόν να προκαλεί και πρόβλημα. Άλλες σειρές επαγγελματικές είναι για τέτοιες πιέσεις και καύσιμο αέριο.

οποτε από τη στιγμή που είδα καλή απόδοση χωρίς coral prime, λέω να μείνω εκεί.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τι εννοείς σκασίματα; Εκεί που έχεις την ψησταριά έχει αέρα; Δοκίμασε να κάνεις ένα reset στον ρυθμιστή 

Μόλις το κάνεις, δοκίμασε να ανοίξεις την μπουκάλα σιγά σιγά.

Όπως καίει κάνει πολύ μικρά παφ παφ

δε το πολυκατάλαβα το ρεσετ; Ουσιαστικά θα βγάλω το ρυθμιστή και θα τον ξαναβαλω με Ανοιχτούς τους καυστήρες;

 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ο ψήσιμο σήμερα. Έρχομαι από πολύ αδύναμη ψησταριά και αυτή την φοβόμουν. Θα την συνηθίσω σε 3-4 ψησίματα...

Δεν υπήρχαν καθόλου αναφλέξεις. Σουβλάκια κοτόπουλο έψησα. Αύριο παϊδάκια.

Πάντα γεμάτες παιδιά!

https://i.postimg.cc/KcnttsWq/IMG-20211204-192634.jpg

https://i.postimg.cc/2yKqCh6t/IMG-20211204-193240.jpg

https://i.postimg.cc/Y9PqJkjN/IMG-20211204-200900.jpg

Ήταν για σήμερα και τα παϊδακια αλλά ακυρώθηκαν. Για αυτό και τα ξυλάκια οριζόντια.

Επεξ/σία από ep1
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasdiam είπε

Καλησπέρα στην παρέα, τι γνώμη έχετε για τις ψησταριές με πλάκα ψησίματος; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η παρακάτω από leroy merlin. Δεν έχω αρκετό χώρο στο μπαλκόνι για να βάλω μια με ροδακια. 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-80062164

Δες μια τα παρακάτω ποστ από @ChristophorosGiam και @paylidis

και την παρακάτω αγγελία

 

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Όπως καίει κάνει πολύ μικρά παφ παφ

δε το πολυκατάλαβα το ρεσετ; Ουσιαστικά θα βγάλω το ρυθμιστή και θα τον ξαναβαλω με Ανοιχτούς τους καυστήρες;

 

Δες αν έχει αέρα εκεί που την έχεις τοποθετήσει.

Για το reset του ρυθμιστή 

1) Κλείσε τους διακόπτες

2) Κλείσε την μπουκάλα 

3) Βγάλε τον ρυθμιστή

4) Περίμενε 1 λεπτό 

5) Σύνδεσε τον ρυθμιστή

6) Άνοιξε σιγά σιγά την μπουκάλα

7) Περίμενε 10 δευτερόλεπτα

8) Άνοιξε τους καυστήρες

Το βήμα 6, θα πρέπει να το ακολουθείς κάθε φορά που ανοίγεις την μπουκάλα.

  • Like 3
Δημοσ.

Να κάμω δυο ερωτήσεις:

1) τι λάδι χρησιμοποιείτε οι περισσότεροι για το μαντεμι (seasoning). Έβαλα ηλιέλαιο αλλά το κάψα νομίζω και μύρισε αρχικά (πρώτη χρήση, πήγε 300 βαθμους για πλάκα)

 

2) την μπουκάλα την κλείνετε κάθε φορά μετά από χρήση; Εγώ που πήρα το ρυθμιστή της coral gas (οχι prime), η μπουκάλα δεν έχει βαλβίδα. Φανταζομαι απλά να κλείσω το ρυθμιστή που έχει διακόπτη η να τπ αφήσω έτσι ετοιμοπόλεμο για φλόγα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, dstilio είπε

Να κάμω δυο ερωτήσεις:

1) τι λάδι χρησιμοποιείτε οι περισσότεροι για το μαντεμι (seasoning). Έβαλα ηλιέλαιο αλλά το κάψα νομίζω και μύρισε αρχικά (πρώτη χρήση, πήγε 300 βαθμους για πλάκα)

 

2) την μπουκάλα την κλείνετε κάθε φορά μετά από χρήση; Εγώ που πήρα το ρυθμιστή της coral gas (οχι prime), η μπουκάλα δεν έχει βαλβίδα. Φανταζομαι απλά να κλείσω το ρυθμιστή που έχει διακόπτη η να τπ αφήσω έτσι ετοιμοπόλεμο για φλόγα;

1. εγω βαζω καρυδας αλλα κλαιν διαβασε το παρακατω κ παρε οτι χειροτερο διατροφικα βρεις στο σουπερ μαρκετ (αυτα εχουν 230-250 σημειο καπνου τα καλα που βαζουμε στις σαλατες δε κανουν γιατι θα καπνισουν αμεσως σε τετοιες θερμοκορασιες) . υποψιν βαζεις ελαχιστο ισα ισα να καλυφθει κ το περιτο το απορροφας με χαρτι κουζινας

Spoiler

 

Το σημείο καπνού ενός λαδιού είναι η θερμοκρασία κατά την οποία αυτό αρχίζει να καπνίζει, δηλαδή να καίγεται. Ξεπερνώντας αυτό το σημείο, η μοριακή σύνθεση ενός λαδιού υφίσταται σημαντικές αλλοιώσεις, κάτι που σημαίνει πως από τη μία χάνεται η διατροφική του αξία και από την άλλη γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο για την υγεία μας. Παρακάτω αναφέρουμε το σημείο καπνού μερικών μόνο λαδιών. Οι ομολογουμένως σημαντικές διακυμάνσεις στο σημείο καπνού ορισμένων από αυτά, οφείλονται κυρίως στις διαφορές μεταξύ των επιμέρους χαρακτηριστικών των λαδιών που ελέγχθηκαν. Για να είμαστε λοιπόν απολύτως σίγουροι για την επιλογή μας, θα λάβουμε υπόψιν μόνο τις κατώτερες τιμές τους.

Ελαιόλαδο ραφιναρισμένο: 240-243°C

Λάδι καρύδας ραφιναρισμένο: 232°C

Σογιέλαιο ραφιναρισμένο: 230-256°C

Αραβοσιτέλαιο ραφιναρισμένο: 227-238°C

Ηλιέλαιο ραφιναρισμένο: 225-240°C

Σησαμέλαιο ραφιναρισμένο: 210°C

Ελαιόλαδο παρθένο: 199-216°C

Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο: 190-210°C

Σησαμέλαιο παρθένο: 175-177°C

Αραβοσιτέλαιο παρθένο: 160-178°C

Λάδι καρύδας παρθένο: 160-177°C

Ηλιέλαιο παρθένο: 107°C

 

2. το κλεινεις απο κατω.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ @sndev!!!

Εμένα με τη πρώτη χρήση το μαντεμι, μετά το καθάρισμα και το επιπλέον after-φαγητού seasoning που του έκανα, κράτησε μια ουσία καφετι&μαυροκαμμενη.

το τράβηξα με χάρτη κουζίνας. Αλλά δεν έχω εμπειρία από μαντεμι να καταλάβω. Τη θελουμε αυτή τη γλίτσα/ουσία ή το seasoning είναι ουσιαστικά κάτι πιο ήπιο και απλά «γυαλίζει» το μαντεμι;

μηπως το παράκανα με το λάδι; Μήπως δεν καθάρισα αρκετά από το ψήσιμο;

Δημοσ.

Μιας και κάναμε αναφορά για καπνίσματα σε προηγούμενα ποστ

Βάζει κομμάτι ξύλο, απευθείας πάνω στα flavorizer bars. Προφανώς τους έχει τέρμα χαμηλά τους καυστήρες, όμως και πάλι θέλει προσοχή.

  • Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, vasdiam είπε

Καλησπέρα στην παρέα, τι γνώμη έχετε για τις ψησταριές με πλάκα ψησίματος; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η παρακάτω από leroy merlin. Δεν έχω αρκετό χώρο στο μπαλκόνι για να βάλω μια με ροδακια. 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-80062164

Σε γενικές γραμμές να σου πω πως αν η προηγούμενη εμπειρία σου με το ψήσιμο είναι σε ανοιχτή ψησταριά με κάρβουνα, την συγκεκριμένη πλάκα ψησίματος θα την βολευτείς πάρα πολύ, είναι απίστευτα εύκολη στη χρήση και στο καθάρισμα. Δες και τα ποστ πιο πάνω που έχουμε γράψει και αν έχεις οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε...

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sndev είπε

το meater + δεν εχεις? το app συνδεεται στο charger κ ο charger στο probe. βαζεις το probe sto φαγητο , διπλα στο τραπεζακι βαζεις το charger κ δεν χανεις σημα αφου ο charger ειναι σε ανοιχτο χωρο. μη το βαζεις να παιρνει κατευθειαν απο το probe..

Ναι το meater+ εχω. Ειχα το charger διπλα ακριβως. Οταν το τυλιξα, μετα απο καποια ωρα εχασε το σημα δεν το εβρισκε ουτε με ανοιχτο το καπακι της ψησταριας.

Δημοσ.

Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; 

Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά;

Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral;

37639445-5882-4E7C-B468-0F72661F3B62.jpeg

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dstilio είπε

Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; 

Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά;

Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral;

37639445-5882-4E7C-B468-0F72661F3B62.jpeg

1) Η ένδειξη αυτή έχει να κάνει με την πίεση και όχι με την στάθμη του αερίου στην μπουκάλα. Αν θέλεις να δεις ποσό αέριο έχεις, θα πρέπει να την ζυγίσεις, αφαιρώντας βέβαια το βάρος της μπουκάλας (απόβαρο)

2) Στο σημείο που θα έχει τελειώσει και δεν θα ανάβουν οι καυστήρες και δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία (κόκκινο)

3) Το πόσο θα κρατήσει η κάθε μπουκάλα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες πχ τι είδους ψησίματα κάνεις (πολύωρα. σε μεγάλη/μικρή θερμοκρασία κτλ), τις καιρικές συνθήκες κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, dstilio είπε

Σε ευχαριστώ πολύ @sndev!!!

Εμένα με τη πρώτη χρήση το μαντεμι, μετά το καθάρισμα και το επιπλέον after-φαγητού seasoning που του έκανα, κράτησε μια ουσία καφετι&μαυροκαμμενη.

το τράβηξα με χάρτη κουζίνας. Αλλά δεν έχω εμπειρία από μαντεμι να καταλάβω. Τη θελουμε αυτή τη γλίτσα/ουσία ή το seasoning είναι ουσιαστικά κάτι πιο ήπιο και απλά «γυαλίζει» το μαντεμι;

μηπως το παράκανα με το λάδι; Μήπως δεν καθάρισα αρκετά από το ψήσιμο;

Το μαντεμι εχει πόρους κ ρουφαει λαδιλα.

Οσο λαδιλα ρουφήξει τοσο πιο δυσκολα θα τραβηξει νερο υγρασια οποτε δε σκουριάζει. Αυτη η λαδιλα κανει κ το αντικολητικο αργότερα.  Ομως οχι δε θες γλίτσα αηδία μαυρίλα γτ τρως κ αυτη ιποτε σκουπιζεις οσο μπορείς γιαυτο λεμε δε θέλει ποσοτητα λαδιού αλλα λιγο κ απλωμα με πανι ισα ισα να τραβηξει οταν ειναι ζεστο (οχι καυτο).

 

Αυτη η διαδικασία δε γινεται συνέχεια. οσο ψηνεις ειδικα λιπαρα φαγητα το μαντεμι θα ρουφάει κ θα φτιαχνει τη πατινα. 

Αν το καθαρίσεις με νερο ειναι οκ γτ το νερο δε διωχνει το λάδι ομως αν βαλει καποιος σαπούνι θα διασπαση την λιγδα κ θα ρουφηξει υγρασία αρα θα Σκουριάζει σιγα σιγα. Οποτε σε αυτη τη περιπτωση ξανακανεις seasosing.

Σε αυτη τη διαδικασια λοιπόν οταν σου ξεφεύγει το λαδι θα βγαινει γλίτσα λογο λαδιου κ μαύρη γτ μαυρίζει κ το καμενο του φαγητού μαζι με το σίδερο 

 

Τα πα μπερδεμενα αλλα αμα τα σκευτεις θα καταλάβεις που κανεις λαθος εαν κάνεις κ για πιο λογο το κάνεις 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dstilio είπε

Ερωτηση 1) αυτή η στάθμη για καινούργια μπουκάλα είναι λογική; Δε θα έπρεπε να είναι τέρμα δεξιά; 

Ερωτηση 2) σε ποιο σημείο του μετρητή θα πρέπει να την πάω για αλλαγή/γέμισμα; Πορτοκαλί; Κόκκινο; Τέρμα αριστερά;

Ερωτηση 3) ποσά ψησίματα κρατάνε οι μπορντώ μπουκάλες της coral;

37639445-5882-4E7C-B468-0F72661F3B62.jpeg

Όχι δεν φτάνει ποτέ  τέρμα στο πράσινο , και αν θες την γνώμη μου μην ασχολείσαι  μ' αυτό θα μπερδευτεις περισσότερο ,φρόντισε να έχεις μια δεύτερη φιάλη για ρεζέρβα σου μιλάω από πείρα , οι περισσότεροι από εμάς μείναμε με την άδεια αγκαλιά δεν είναι καλή εμπειρία 

Ένας απλός τρόπος για τον έλεγχο της στάθμης πέρα από το ζύγισμα που είναι ο πιο σωστός είναι να ακουμπήσεις τη φιάλη με το χέρι από πάνω προς τα κάτω , η στάθμη είναι στο σημείο που νιώθεις τη φιάλη κρύα.

Τώρα όσο για την κατανάλωση , είναι όπως και σε ένα αυτοκίνητο , πρώτα απ' όλα παίζει ρόλο η ίδια η ψησταριά όσο περισσότερους καυστήρες τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση η ακόμη καλύτερα τα η ισχύς της ψησταριάς που μετριούνται σε kw  και βέβαια η χρήση , το είδος και η ένταση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση

  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...