Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ @ηνίοχος!

Εχεις δίκιο. Θα πάω να πάρω και δεύτερη, καθώς τα ψησιματα γίνονται συνήθως όταν δεν έχεις χρόνο να τρέξεις στη shell.

Χαζή ερωτηση αλλά σημαντική για αυτούς που έχουν μπορντώ coral gas με το πλαστικό πιάσιμο επάνω και το δικό της ρυθμιστή, που δεν είναι βιδωτο όπως ο μαμά ρυθμιστής αλλά κουμπωτός.

πως βγάζω τη μπουκάλα όταν τελειώσει; Πως θα απασφαλίσει από το ρυθμιστή; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 4/12/2021 στις 6:28 ΜΜ, paylidis είπε

Μόλις έκανα πρώτο άναμμα, την άναψα στην αρχή να κάψει για κανένα εικοσάλεπτο την έσβησα και Ψέκασα με το σπρέι που είχε προταθεί. Έπειτα την ξανά άναψα περίμενα να πιάσει θερμοκρασία την χαμήλωσα και έβαλα τα κρέατα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι αφενός έχω πορτοκαλί φλόγα και αφετέρου ακούγονται σκασίματά από τους καυστήρες, είναι φυσιολογικό; Έχω φιάλη Κοράλ κλασική και φυσικά το ρυθμιστή το δικό της


Ανάφλεξεις ελάχιστες για την ώρα! Υπενθυμίζω μιλάμε για την 310

Συνήθως τέτοια συμπτώματα έχει όταν η μπουκάλα είναι στα τελειώματα. Τι μπουκάλα πήρες?

Η φλόγα είναι δυνατή ή χαμηλής έντασης?

 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dstilio είπε

Σε ευχαριστώ πολύ @ηνίοχος!

Εχεις δίκιο. Θα πάω να πάρω και δεύτερη, καθώς τα ψησιματα γίνονται συνήθως όταν δεν έχεις χρόνο να τρέξεις στη shell.

Χαζή ερωτηση αλλά σημαντική για αυτούς που έχουν μπορντώ coral gas με το πλαστικό πιάσιμο επάνω και το δικό της ρυθμιστή, που δεν είναι βιδωτο όπως ο μαμά ρυθμιστής αλλά κουμπωτός.

πως βγάζω τη μπουκάλα όταν τελειώσει; Πως θα απασφαλίσει από το ρυθμιστή; 

Κλείνεις τον διακόπτη και σηκώνεις την ασφάλεια που είναι από κάτω του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Συνήθως τέτοια συμπτώματα έχει όταν η μπουκάλα είναι στα τελειώματα. Τι μπουκάλα πήρες?

Η φλόγα είναι δυνατή ή χαμηλής έντασης?

 

Την ειχα απο την προηγούμενη, κοραλ κλασσικη, δε παιζει να τελειώνει - πανω απο τη μεση ειναι σιγουρα.

η φλογα μου φαινεται κανονική, ειναι λογικο να πορτοκαλιζει; θερμοκρασία παντως σχεδον τερματίζει

 

Θα δοκιμασω αυτο που προταθηκε για ρεσετ του ρυθμιστη όταν ειναι να ξαναψησω

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σάββατο το μενού είχε 3 κιλά χοιρινό κεμπάπ σε γάστρα και μισό κατσίκι 3,7 κιλά με πατάτες σε γάστρα και αυτό. Με το που έγιναν καπάκι σολωμός και ψητά λαχανικά.

Κυριακή 5,5 κιλά ζυγούρι σε γάστρα και μετά σολωμός και ψητά λαχανικά.

Ευτυχώς είχα και δεύτερη φιάλη γιατί η πρώτη παρέδωσε πνεύμα😅

Η θερμοκρασία θαλάμου περίπου 180 βαθμούς και εξωτερική ~12.

Παρόλο που η πρώτη μπουκάλα ήταν στα τελευταία της (ήθελα να την αδειάσω εντελώς) με τους καυστήρες στην μέση σήκωνε θερμοκρασία. Όταν έβαλα την καινούργια τους είχα στο minimum.

πυροβολούσε το εργαλείο :) 

-Spirit II 310-

 

4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Την ειχα απο την προηγούμενη, κοραλ κλασσικη, δε παιζει να τελειώνει - πανω απο τη μεση ειναι σιγουρα.

η φλογα μου φαινεται κανονική, ειναι λογικο να πορτοκαλιζει; θερμοκρασία παντως σχεδον τερματίζει

Στην άκρη της η φλόγα πορτοκαλίζει λίγο και σε μένα όταν το έχω τέρμα χαμηλά όταν η μπουκάλα είναι κάτω από την μέση.

Μην αγχώνεσαι. Όταν με το καλό κάνεις reset κοιτάς πως θα συμπεριφερθεί και βλέπουμε. Ίσως να φταίει και το μείγμα.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 4/12/2021 στις 6:28 ΜΜ, paylidis είπε

Μόλις έκανα πρώτο άναμμα, την άναψα στην αρχή να κάψει για κανένα εικοσάλεπτο την έσβησα και Ψέκασα με το σπρέι που είχε προταθεί. Έπειτα την ξανά άναψα περίμενα να πιάσει θερμοκρασία την χαμήλωσα και έβαλα τα κρέατα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι αφενός έχω πορτοκαλί φλόγα και αφετέρου ακούγονται σκασίματά από τους καυστήρες, είναι φυσιολογικό; Έχω φιάλη Κοράλ κλασική και φυσικά το ρυθμιστή το δικό της


Ανάφλεξεις ελάχιστες για την ώρα! Υπενθυμίζω μιλάμε για την 310

Κατα 99% επειδη ειναι η πρωτη φορα που εψησες,τα ιδια "σκασιματα" ακουγα και εγω και παραξενευτικα, ειναι το λιπος που επεφτε στους ανακλαστηρες και επειδη ειναι πεντακαθαροι καιγοταν αμεσως και κανει ενα μικρο τσαφ. Και εγω φερμενος απο καρβουνο δεν ειχα εμπειρια και μου εκανε εντυπωση της 1η φορα. Ξανατσεκαρε στο επομενο ψησιμο ;)

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Κατα 99% επειδη ειναι η πρωτη φορα που εψησες,τα ιδια "σκασιματα" ακουγα και εγω και παραξενευτικα, ειναι το λιπος που επεφτε στους ανακλαστηρες και επειδη ειναι πεντακαθαροι καιγοταν αμεσως και κανει ενα μικρο τσαφ. Και εγω φερμενος απο καρβουνο δεν ειχα εμπειρια και μου εκανε εντυπωση της 1η φορα. Ξανατσεκαρε στο επομενο ψησιμο ;)

Ναι σκεφτηκα κ αυτό, οχι τοσο τα λιπη όσο το σπρευ λαδιου που ψεκασα (την πεθανα) - μηπως ήταν αυτό που εσκαγε-καιγοταν...

θα κανω μια δοκιμη ακόμη μεσα στην εβδομάδα...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ναι σκεφτηκα κ αυτό, οχι τοσο τα λιπη όσο το σπρευ λαδιου που ψεκασα (την πεθανα) - μηπως ήταν αυτό που εσκαγε-καιγοταν...

Για ολη την επιφανεια δεν χρειαζεται πανω απο 4-5 δευτερολεπτα ψεκασμα.

 

Χτες εγκαινιασα την ψησταρια που πηρα με το καρβουνο. Δεν ηταν αναγκη να το κανω, αλλα ηθελα :P Εψησα κατι καλαμακια κοτοπουλο, ενα ribeye ελληνικο απο "Ρουσσης" παααααρα πολυ καλο και ενα μπιφτεκακι.

Η ευκολια που εχει το γκαζι δεν περιγραφεται ρε παιδια. Οτι και να σας λενε για γευσεις κλπ μην ακουτε τπτ. Αν δεν εχετε σκοπο να φτιαξετε κατι σπεσιαλ καπνιστο, δεν εχει νοημα για καθημερινα ψησιματα να ασχολειστε με καρβουνο. Και πιο ακριβο καυσιμο ειναι (αν παρεις καλο καρβουνο) και πολυ μεγαλυτερη ταλαιπωρια. Διαφορα στη γευση δεν καταλαβα απο το γκαζι, αλλα για να ειμαι δικαιος θα ψησω μια μερα και στις δυο τα ιδια πραγματα και θα γραψω εντυπωσεις.

263347145_286104323463770_3478637045971616911_n.jpg

263314592_1380002985749864_4043912152576360285_n.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Για ολη την επιφανεια δεν χρειαζεται πανω απο 4-5 δευτερολεπτα ψεκασμα.

 

Χτες εγκαινιασα την ψησταρια που πηρα με το καρβουνο. Δεν ηταν αναγκη να το κανω, αλλα ηθελα :P Εψησα κατι καλαμακια κοτοπουλο, ενα ribeye ελληνικο απο "Ρουσσης" παααααρα πολυ καλο και ενα μπιφτεκακι.

Η ευκολια που εχει το γκαζι δεν περιγραφεται ρε παιδια. Οτι και να σας λενε για γευσεις κλπ μην ακουτε τπτ. Αν δεν εχετε σκοπο να φτιαξετε κατι σπεσιαλ καπνιστο, δεν εχει νοημα για καθημερινα ψησιματα να ασχολειστε με καρβουνο. Και πιο ακριβο καυσιμο ειναι (αν παρεις καλο καρβουνο) και πολυ μεγαλυτερη ταλαιπωρια. Διαφορα στη γευση δεν καταλαβα απο το γκαζι, αλλα για να ειμαι δικαιος θα ψησω μια μερα και στις δυο τα ιδια πραγματα και θα γραψω εντυπωσεις.

263347145_286104323463770_3478637045971616911_n.jpg

263314592_1380002985749864_4043912152576360285_n.jpg

Κλήμης έχεις βάλει?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Κλήμης έχεις βάλει?

Ναι και τα αναψα απο πανω προς τα κατω με δαδί συν 4 κομματακια προσαναμα. Ευκολα αναψαν, αλλα οταν εκλεινα το καπακι επεφτε η φλογα απο το δαδι και καπνιζε. Οποτε την επομενη θα δοκιμασω με σκετο προσαναμα. Αν και λογικα θα ειναι για καπνισμα η επομενη φορα, οποτε θα αναψω 3-4 μπρικετες μονο. Εκτος αν βρεθει καμια προβατινα στο δρομο μου :P

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Η ευκολια που εχει το γκαζι δεν περιγραφεται ρε παιδια. Οτι και να σας λενε για γευσεις κλπ μην ακουτε τπτ. Αν δεν εχετε σκοπο να φτιαξετε κατι σπεσιαλ καπνιστο, δεν εχει νοημα για καθημερινα ψησιματα να ασχολειστε με καρβουνο.

Αυτη ακριβως ηταν η πρωτη μου σκεψη/διαπιστωση οταν πηγα και εγω γκαζιου, μετα απο 20ετια μονο σε καρβουνο. Ειναι εντελως γελοια η φαση :) δεν κανεις απολυτως τιποτα, δεν σε νοιαζει , ουτε ξεκινα τοση ωρα πριν για να τα βγαλεις περιπου εκει την ωρα του τραπεζιου, ουτε θα μου φτασει δεν θα μου φτασει η φωτια για το κρεας που εχω, ειτε φυσαει δεν φυσαει... ειναι σαν βολτα στο δασος το ψησιμο σε σχεση με το καρβουνο, ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να πεις θελω να φαω 2 μπριζολες ρε παιδι μου ετσι μοτυ την βαρεσε το βραδυ, να κατσεις να αναψεις καρβουνα για 2 μπριζολιτσες

  • Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Amaretos είπε

ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να πεις θελω να φαω 2 μπριζολες ρε παιδι μου ετσι μοτυ την βαρεσε το βραδυ, να κατσεις να αναψεις καρβουνα για 2 μπριζολιτσες

Εχω αναψει να ψησω τοστ γιατι ειχε χαλασει η τοστιερα χαχα

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Amaretos είπε

 ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να πεις θελω να φαω 2 μπριζολες ρε παιδι μου ετσι μοτυ την βαρεσε το βραδυ, να κατσεις να αναψεις καρβουνα για 2 μπριζολιτσες

Καλοκαίρι 11 το βράδυ πέταξα 2 σπαλομπριζόλες και ηρέμισα! Αγαλίασε η γειτονιά!

Πετάχτηκε ο γείτονας και μου λέει τι κάνεις? ψήνεις? Ναι του λέω. Περίμενε κατεβάζω λουκάνικα 😅

  • Like 1
Δημοσ.

Δεύτερη μέρα που έψησα είχα το ίδιο πρόβλημα με την πρώτη.

κατα τις 1-2 το βράδυ έφαγα δεύτερη φορά από τα ψησιματα του βραδινού.

μηπως να μην τρωω μεσημεριανό πια; Το πρωινό το κόβω με αυτούς τους ρυθμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...