Rabbit30 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Αμα βγαλετε ακρη πειτε και δω να βαλουμε παραγγελια! 4
Evgenios_V Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Για οποιον ενδιαφέρετε... 425 Rouge BLACK στα 644ε με τα μεταφορικά της... https://www.skroutz.gr/s/23018769/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Rogue-425.html?event_price=644.35&from=account_notifications_price_drop 7
Kyrx Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12.7 x 19.1 x 3.6 cm η διάσταση του original απο weber spirit 2 310 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από Kyrx 1
Evgenios_V Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Στις 4/12/2021 στις 9:20 ΠΜ, Evgenios_V είπε Καλημέρα σε όλους... οποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω... Θέλω να δώ κοστος για ΙΝΟΞ σχάρες για την Ναπολέον 525 που έχω, αλλά λόγω του ότι λείπω και θα λείπω για άλλες 15ημέρες τουλάχιστον απο το σπιτι, θα ήθελα αν καποιος που έχει 525 να μετρήσει τα 2 κομμάτια και να μου πεί ποσο είναι... Ευχαριστώ Συνψηστες....οποιος εχει 525 και μπορεί να μετρήσει το μεγεθος των σχαρών θα με εξυπηρετούσε...!!! Ευχαριστώ
1ektor Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά Είμαι σε δίλημμα για αγορά ψησταριάς και θα ήθελα μία γνώμη από κάποιον που είναι γνώστης https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-10-01440.html https://www.skroutz.gr/s/11219870/Outdoorchef-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-Australia-425G.html Ευχαριστώ
logica1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπερα στην παρεα. Αφου λοιπον το μωρο στηθηκε κλασσικα στο σαλονι, ξεκινησα και εκανα τα πρωτα ψησιματα. Ξεκινησα με 1.5 κιλο παιδακια προβατινας και μια χοιρινη tomahawk. Ενω λοιπον ενθουσιαστικα με τα grill marks κλπ, η γευση δεν με γοητευσε. Μου ελειπε η γευση που επερνα απο καρβουνο. Καμμια καπνιστη γευση. ΚΑι μετα το φασγητο ενιωθα μια περιεργη κατασταση στο στομα μου. Σαν να ειχε μεινει ενα διαφορετικο PH αποτι ειχα συνηθισει. μια γκαζιλα. Οχι σαν γευση αλλα σαν PH. (Δεν ξερω πως αλλιως να το διατυπώσω). Την επομενη μερα ειχα κατι κομματακια χοιρινα τα οποια τα εβαλα στην βοηθητικη σχαρα με ταψακι απο κατω για τα ζουμια, και εβαλα και ενα ταψι με πατατες φουρνου. Το αποτελεσμα καταπληκτικο! (Εμεσσο ψησιμο στους 200). Οι πατατες τρομερες, και το χοιρινο λουκουμι. Εχθες ειπα να φτιαξω κανελονια (κιμα μπεσαμελ) τα οποια τα εβαλα παλι με εμμεσο στους 180-190 για 45'. (30' με λαδοκολα αλλουμινοχαρτο+15' ξεσκεπαστα. Το αποτελεσμα στη μπεσαμελ δεν με ικανοποιησε ιδιαιτερα οποτε ειπα να το αφησω να ροδισει λιγο ακομα. Μετα απο αλλα 10' (55' συνολο) και αφου ειχαν παρει ωραιο χρωμα τα εβγαλα και ειδα οτι δυστυχως στον πατο (εσωτερικα του ταψιου) ειχαν αρπαξει. (ενα λεπτο layer καψιματος). Οποτε δεν τα χαρηκα ιδιαιτερα. Σημερα θα ψησω ενα φιλετο κοτοπουλο ετσι απλα κ απερητα. ΚΑι εχω καποιες αποριες. 1. Τα ψητα εσας που ειχατε συνηθισει καρβουνο δεν σας κακοφανηκαν στην αρχη? Τι μπορει να φταιει? επειδη ηταν καινουρια η ψησταρια? Πρεπει να μπω στο τρυπακι για καπνισμα ακομα και στα απλα ψητα που θελουν λιγη ωρα σχετικα να γινουν ωστε να βρω ικανοποιητικη τη γευση τους? (παιδακια, μπιφτεκια, μπριζολες κλπ?) 2. κανελονια κλπ. Για να μην μου ξανακαει το φαγητο σε ταψι απο κατω (οπως τα κανελλονια) λογικα πρεπει να βρω ενα τροπο να ανηψωσω το ταψι την επομενη φορα? η απλα να ψηνω σε χαμηλοτερη θερμοκρασια (εννοειτε εμμεσα) για περισσοτερη ωρα? Εχω ενα ταψακι εμαγιε πιτσας με τρυπες. σκεφτομαι να το γυρισω αναποδα κ να ακουμπησω εκει το ταψι την επομενη φορα. αλλα δεν θα δωσει ιδιαιτερο υψος. αντε να δωσει 1με 2 εκατοστα. Εχετε να μου προτεινετε τι να κανω η τι να αγορασω ωστε να μην αντιμετωπισω ξανα αυτο το καψιμο στον πατο των ταψιων? 3. Αυτο το spray λαδιου το formatto δεν το βρισκω τελικα στο mymarket. ουτε σκλαβενιτη. απο που το βρισκετε εσεις? το μονο που βρηκα ηταν ενα ΣΑΜΟΥΡΗ σπρει ψησιματος στον Σκλαβενιτη. Το εχει δοκιμασει κανεις? 4. Ψαχνω να βρω μια σχετικα φθηνη κουκουλα που να εχει κανα εξυπνο τροπο να δενει απο κατω χωρις κινδυνο να μου το παρει ο αερας- μιας κ ειμαι σε μπαλκονι στον 4ο κ σηκωνει πολυ. Αλλα θελω κατι ευκολο. Δεν θελω δλδ και κουκουλα και καποιο σκηνακι η κατι αλλο για εξτρα δεσιμο. Γιατι θελω να το κουκουλωνω και να το ξεκουκουλωνω σβελτα. Κατι παω να βρω απο amazon αλλα ακομα το ψαχνω... και παμε στο 5. Με αφορμη μια συζητηση για αεριο, φλογα, εαν ειναι σωστη η οχι σε προηγουμενα posts. Και επειδη ειδα και εγω κιτρινιλες στη φλογα μου εβγαλα το ακολουθο βιντεακι. Να πω εδω οτι χρησιμοποιησα μαμα ρυθμιστη (τον 29αρι) και πηρα την κλασσικη μπορντο-κοκκινη βαρια μπουκαλα 10κιλη της Coral Gas. Τρια πραματακια με εχουν προβληματισει. α. Οτι καποιες φορες αναβει αμεσως με το κουμπακι και καποιες φορες ζοριζεται να ξεκινησει η αναφλεξη (οπως σημερα στο βιντεακι που μου πηρε καμμια 15 δευτερολεπτα. βεβαια ειχε κ αερα και ειχα βγαλει κ τα flavorised). Εσας αναβει με την μια παντα? η Ειναι νορμαλ καποιες φορες να αναβει πιο ευκολα απο καποιες αλλες? β. Οταν γινεται η αναφλεξη επικρατει μια μυρωδια γκαζιου. (μετα απο λιγο μαλλον χανεται- αλλα στην αρχη ειναι σχετικα ευδιακριτη) Αυτο ειναι νορμαλ? γ. Οσοι ειδατε το βιντεακι με τη φλογα μου, θα ειδατε και τις κιτρινιλες που λεω. Ετσι πρεπει να ειναι γενικα? η υπαρχει καποιο θεματακι? και με αυτα κ με εκεινα ετσι εκλεισε η πρωτη 7μαδα λειτουργιας της ψησταριας. Με αναμεικτα συναισθηματα και πολλες αποριες (νουμπας γαρ) Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από logica1
Rabbit30 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Για την κουκούλα του Leroy που είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενα post, μετα από ένα χρόνο ήπιας χρήσεις μου σκίστηκε το σκρατς που πιανει από κάτω. Ευτυχώς είχα πάρει το καλοκαίρι αυτή του Lidl που φαίνεται πολύ καλύτερη ποιότητα. 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Συνψηστες....οποιος εχει 525 και μπορεί να μετρήσει το μεγεθος των σχαρών θα με εξυπηρετούσε...!!! Ευχαριστώ https://www.grillfuerst.de/Napoleon/Ersatzteile/Edelstahlroste-Set-Rogue-525-S83023.php 1
Evgenios_V Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, ilpapacha είπε https://www.grillfuerst.de/Napoleon/Ersatzteile/Edelstahlroste-Set-Rogue-525-S83023.php Ευχαριστώ πολύ, δεν σκεφτηκά να ψάξω στο νετ... 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, 1ektor είπε Καλησπέρα παιδιά Είμαι σε δίλημμα για αγορά ψησταριάς και θα ήθελα μία γνώμη από κάποιον που είναι γνώστης https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-10-01440.html https://www.skroutz.gr/s/11219870/Outdoorchef-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-Australia-425G.html Ευχαριστώ Θα προτιμούσα την Outdoorchef, καθώς έχει μεγαλύτερη εγγύηση https://www.ilovebbq.gr/ψησταριές-υγραερίου/outdoorchef-australia-425-g Δίνει 3 χρόνια αρχικά, συν 2 ακόμα αν την καταχωρίσεις Αν σε παίρνει, πηγαίνει στη Napoleon Rogue 425 https://www.skroutz.gr/s/23018769/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Rogue-425.html?from=catspan Ακόμα πωλείται τα 700€ (τιμή Black Friday) 3
1ektor Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Θα προτιμούσα την Outdoorchef, καθώς έχει μεγαλύτερη εγγύηση https://www.ilovebbq.gr/ψησταριές-υγραερίου/outdoorchef-australia-425-g Δίνει 3 χρόνια αρχικά, συν 2 ακόμα αν την καταχωρίσεις Αν σε παίρνει, πηγαίνει στη Napoleon Rogue 425 https://www.skroutz.gr/s/23018769/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Rogue-425.html?from=catspan Ακόμα πωλείται τα 700€ (τιμή Black Friday) Σε ευχαριστώ για την συμβουλή Έχω κάνει ήδη υπέρβαση στο μπάτζετ ξεκινώντας να διαθέσω 400ευρώ για να πάρω κάτι καλό με πλαϊνή εστία, έχω ανέβει στα 600! Ελπίζω να μην το μετανιώσω 😰😰😰
ilpapacha Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, 1ektor είπε Σε ευχαριστώ για την συμβουλή Έχω κάνει ήδη υπέρβαση στο μπάτζετ ξεκινώντας να διαθέσω 400ευρώ για να πάρω κάτι καλό με πλαϊνή εστία, έχω ανέβει στα 600! Ελπίζω να μην το μετανιώσω 😰😰😰 Αν υπάρχει η δυνατότητα, πήγαινε να τις δεις από κοντά. Να έχεις και μια καλύτερη εικόνα για την κατασκευή τους. 1
Amaretos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, logica1 είπε καλησπερα στην παρεα. Αφου λοιπον το μωρο στηθηκε κλασσικα στο σαλονι, ξεκινησα και εκανα τα πρωτα ψησιματα. Ξεκινησα με 1.5 κιλο παιδακια προβατινας και μια χοιρινη tomahawk. Ενω λοιπον ενθουσιαστικα με τα grill marks κλπ, η γευση δεν με γοητευσε. Μου ελειπε η γευση που επερνα απο καρβουνο. Καμμια καπνιστη γευση. ΚΑι μετα το φασγητο ενιωθα μια περιεργη κατασταση στο στομα μου. Σαν να ειχε μεινει ενα διαφορετικο PH αποτι ειχα συνηθισει. μια γκαζιλα. Οχι σαν γευση αλλα σαν PH. (Δεν ξερω πως αλλιως να το διατυπώσω). Την επομενη μερα ειχα κατι κομματακια χοιρινα τα οποια τα εβαλα στην βοηθητικη σχαρα με ταψακι απο κατω για τα ζουμια, και εβαλα και ενα ταψι με πατατες φουρνου. Το αποτελεσμα καταπληκτικο! (Εμεσσο ψησιμο στους 200). Οι πατατες τρομερες, και το χοιρινο λουκουμι. Εχθες ειπα να φτιαξω κανελονια (κιμα μπεσαμελ) τα οποια τα εβαλα παλι με εμμεσο στους 180-190 για 45'. (30' με λαδοκολα αλλουμινοχαρτο+15' ξεσκεπαστα. Το αποτελεσμα στη μπεσαμελ δεν με ικανοποιησε ιδιαιτερα οποτε ειπα να το αφησω να ροδισει λιγο ακομα. Μετα απο αλλα 10' (55' συνολο) και αφου ειχαν παρει ωραιο χρωμα τα εβγαλα και ειδα οτι δυστυχως στον πατο (εσωτερικα του ταψιου) ειχαν αρπαξει. (ενα λεπτο layer καψιματος). Οποτε δεν τα χαρηκα ιδιαιτερα. Σημερα θα ψησω ενα φιλετο κοτοπουλο ετσι απλα κ απερητα. ΚΑι εχω καποιες αποριες. 1. Τα ψητα εσας που ειχατε συνηθισει καρβουνο δεν σας κακοφανηκαν στην αρχη? Τι μπορει να φταιει? επειδη ηταν καινουρια η ψησταρια? Πρεπει να μπω στο τρυπακι για καπνισμα ακομα και στα απλα ψητα που θελουν λιγη ωρα σχετικα να γινουν ωστε να βρω ικανοποιητικη τη γευση τους? (παιδακια, μπιφτεκια, μπριζολες κλπ?) 2. κανελονια κλπ. Για να μην μου ξανακαει το φαγητο σε ταψι απο κατω (οπως τα κανελλονια) λογικα πρεπει να βρω ενα τροπο να ανηψωσω το ταψι την επομενη φορα? η απλα να ψηνω σε χαμηλοτερη θερμοκρασια (εννοειτε εμμεσα) για περισσοτερη ωρα? Εχω ενα ταψακι εμαγιε πιτσας με τρυπες. σκεφτομαι να το γυρισω αναποδα κ να ακουμπησω εκει το ταψι την επομενη φορα. αλλα δεν θα δωσει ιδιαιτερο υψος. αντε να δωσει 1με 2 εκατοστα. Εχετε να μου προτεινετε τι να κανω η τι να αγορασω ωστε να μην αντιμετωπισω ξανα αυτο το καψιμο στον πατο των ταψιων? 3. Αυτο το spray λαδιου το formatto δεν το βρισκω τελικα στο mymarket. ουτε σκλαβενιτη. απο που το βρισκετε εσεις? το μονο που βρηκα ηταν ενα ΣΑΜΟΥΡΗ σπρει ψησιματος στον Σκλαβενιτη. Το εχει δοκιμασει κανεις? 4. Ψαχνω να βρω μια σχετικα φθηνη κουκουλα που να εχει κανα εξυπνο τροπο να δενει απο κατω χωρις κινδυνο να μου το παρει ο αερας- μιας κ ειμαι σε μπαλκονι στον 4ο κ σηκωνει πολυ. Αλλα θελω κατι ευκολο. Δεν θελω δλδ και κουκουλα και καποιο σκηνακι η κατι αλλο για εξτρα δεσιμο. Γιατι θελω να το κουκουλωνω και να το ξεκουκουλωνω σβελτα. Κατι παω να βρω απο amazon αλλα ακομα το ψαχνω... και παμε στο 5. Με αφορμη μια συζητηση για αεριο, φλογα, εαν ειναι σωστη η οχι σε προηγουμενα posts. Και επειδη ειδα και εγω κιτρινιλες στη φλογα μου εβγαλα το ακολουθο βιντεακι. Να πω εδω οτι χρησιμοποιησα μαμα ρυθμιστη (τον 29αρι) και πηρα την κλασσικη μπορντο-κοκκινη βαρια μπουκαλα 10κιλη της Coral Gas. Τρια πραματακια με εχουν προβληματισει. α. Οτι καποιες φορες αναβει αμεσως με το κουμπακι και καποιες φορες ζοριζεται να ξεκινησει η αναφλεξη (οπως σημερα στο βιντεακι που μου πηρε καμμια 15 δευτερολεπτα. βεβαια ειχε κ αερα και ειχα βγαλει κ τα flavorised). Εσας αναβει με την μια παντα? η Ειναι νορμαλ καποιες φορες να αναβει πιο ευκολα απο καποιες αλλες? β. Οταν γινεται η αναφλεξη επικρατει μια μυρωδια γκαζιου. (μετα απο λιγο μαλλον χανεται- αλλα στην αρχη ειναι σχετικα ευδιακριτη) Αυτο ειναι νορμαλ? γ. Οσοι ειδατε το βιντεακι με τη φλογα μου, θα ειδατε και τις κιτρινιλες που λεω. Ετσι πρεπει να ειναι γενικα? η υπαρχει καποιο θεματακι? και με αυτα κ με εκεινα ετσι εκλεισε η πρωτη 7μαδα λειτουργιας της ψησταριας. Με αναμεικτα συναισθηματα και πολλες αποριες (νουμπας γαρ) Θα σου απαντησω μονο για το νο 1. Οντως και εγω την 1η φορα που εψησα, μου φανηκε σαν κατι να λειπει, ηταν λιγο "ανοστο/αχαρο" δεν ξερω πως ακριββς να το περιγραψω, ηταν παντως καπως. Σιγουρα ελειπε αυτη η τσικνα/καπνα που μαλλον και εσυ εχεις συνηθισει να τρως τοσα χρονια οπως εγω :). Ειναι ολοκαινουρια και καθαρη για αυτο, μολις ψησεις μερικες φορες και αρχισει και "βρωμιζει" ο καδος και οι σχαρες και αρχισουν και καπνιζουν μολις ψηνεις θα δεις διαφορα Σιγουρα δεν θα ειναι οπως το καρβουνο που εχεις συνηθισει αλλα νομιζω ειναι κοντα στο > 90%. Τις προαλλες ηρθε φιλος που δεν εχει ξαναφαει σε υγραεριου και ψησαμε κατι χοιρινες και μου λεει ρε ειναι πολυ καλες δεν τις περιμενα ετσι. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Amaretos είπε 2. κανελονια κλπ. Για να μην μου ξανακαει το φαγητο σε ταψι απο κατω (οπως τα κανελλονια) λογικα πρεπει να βρω ενα τροπο να ανηψωσω το ταψι την επομενη φορα? η απλα να ψηνω σε χαμηλοτερη θερμοκρασια (εννοειτε εμμεσα) για περισσοτερη ωρα? Εχω ενα ταψακι εμαγιε πιτσας με τρυπες. σκεφτομαι να το γυρισω αναποδα κ να ακουμπησω εκει το ταψι την επομενη φορα. αλλα δεν θα δωσει ιδιαιτερο υψος. αντε να δωσει 1με 2 εκατοστα. Εχετε να μου προτεινετε τι να κανω η τι να αγορασω ωστε να μην αντιμετωπισω ξανα αυτο το καψιμο στον πατο των ταψιων? Εψησες εμμεσα και σου αρπαξε; Ισως ειχε πυρωσει η σχαρα απο τη ζεστη του θαλαμου και γι αυτο σου αρπαξαν απο κατω.
Amaretos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Εντω μεταξυ τι φαση με την σουβλα απο leroy εχει τελειωσει τοσο καιρο και δεν βλεπω να φερνουν, ολο 0 αποθεμα δειχνει.... Πως θα σουβλισουμε εμεις οεο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα