Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δινεται σημασια στα υλικα ,εβαλα οτι ειχα γιατι κανω κατι δοκιμες κ φτιαχνω συχνα.Το χω ξαναπει οτι η ναπολιτανικη δεν ειναι του γουστου μου.Εγω θελω λεπτο ζυμαρι να κοβω την πιστα στα 4,να διπλωνω κ να τρωω,αντρικα χαχα.

Eπαιζα με 59 % υγρασια στο κιλο αλευρι,20 γρ αλατι κ 2 gr μαγια.24 ωρες ψυγειο.Mε γνωμονα εμφανισιακα με τετοια ζυμη ,βγηκε οτι καλυτερο στα γουστα μου μεχρι τωρα εχω φτιαξει.

Η λιγη υγρασια με ΚΑΛΟ αλευρι δινει πολυ ελαστικο ζυμαρι,δεν σκιζεται με τιποτα.Αλλα θελει πλαστη κ μετα χερι.Δυσκολο στο ανοιγμα.

p.jpegp.jpegp.jpeg

p.jpeg

 

Με το φουρνακι το χω ξαναπει οτι δηλωνω ενθουσιασμενος κ σιγουρα καποια στιμγη θα γινει το upgrade ή για το 16αρι ή για το τουμπανο το karu

Επεξ/σία από alimentas
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Μιλαω για αυτην εδω 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760

την εχουν παρει αρκετα παιδια, και εγω που την θελω για rogue 425 με λιγο πατεντα μου κανει απο οτι εχω διαβασει και αλλα παιδια.

Κι εγώ αυτή τη σούβλα πήρα για την Ναπολέων 425.

Θέλει δουλίτσα όμως.

Πρώτα πρέπει να φτιάξεις μια βάση για το μοτορακι. Μετά πρέπει να τροχισεις λίγο την άλλη μεριά για να μπει στο κενό, γιατί αλλιώς πιάνει στο καπάκι. 

Πάντως με λίγη θέληση γίνεται, και φυσικά άλλο 50€ και άλλο 200 που θέλει η μανισια.

  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Κατι δεν βλεπεις καλα μαλλον, για την weber δεν ξερω αν κανει

image.png.47a884ba96ef04cacc13607cae9f8fbc.png

ναι οντως.... μαλλον επειδη εχω 500 tabs ανοικτα και ψαχνω διαφορα μπερδευτηκα... 

Μόλις τώρα, tacolla είπε

Κι εγώ αυτή τη σούβλα πήρα για την Ναπολέων 425.

Θέλει δουλίτσα όμως.

Πρώτα πρέπει να φτιάξεις μια βάση για το μοτορακι. Μετά πρέπει να τροχισεις λίγο την άλλη μεριά για να μπει στο κενό, γιατί αλλιώς πιάνει στο καπάκι. 

Πάντως με λίγη θέληση γίνεται, και φυσικά άλλο 50€ και άλλο 200 που θέλει η μανισια.

για την weber 310 εχεις ακουσει εαν κανει? Το μοτερ πως σου φαινετε απο θορυβο και δυναμη? Το maximum βαρος που το εχεις φορτωσει ποσο ηταν?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, logica1 είπε

ναι οντως.... μαλλον επειδη εχω 500 tabs ανοικτα και ψαχνω διαφορα μπερδευτηκα... 

για την weber 310 εχεις ακουσει εαν κανει? Το μοτερ πως σου φαινετε απο θορυβο και δυναμη? Το maximum βαρος που το εχεις φορτωσει ποσο ηταν?

Θεωρώ ότι με παρόμοια πατέντα θα κάνει και για την 310. Το μοτέρ ήταν αθόρυβο σε μια κότα 2κιλη. Έχει μόνο μια ταχύτητα, η οποία είναι χαμηλή. Έχει και ζυγαριά για καλύτερη λειτουργία. Άλλωστε μέσα σε τέτοια ψησταριά μέχρι 7-8 κιλά μπορείς να βάλεις. 

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tacolla είπε

Θεωρώ ότι με παρόμοια πατέντα θα κάνει και για την 310. Το μοτέρ ήταν αθόρυβο σε μια κότα 2κιλη. Έχει μόνο μια ταχύτητα, η οποία είναι χαμηλή. Έχει και ζυγαριά για καλύτερη λειτουργία. Άλλωστε μέσα σε τέτοια ψησταριά μέχρι 7-8 κιλά μπορείς να βάλεις. 

ναι το ξερω οτι παιρνουν 7,8 μεχρι και 10 κιλα. Αλλα απο τη θεωρια στην πραξη υπαρχουν διαφορες. Πχ μια απο τις Top εναλλακτικες που ειδα στο amazon για την weber spirit 310 γραφει οτι σηκωνει μεχρι και 10 κιλα. και ενα ζευγαρι που την αγορασαν ανακαλυψαν οτι δεν σηκωνει πανω απο 4 τελικα! Γιαυτο ρωτησα απο προσωπικη εμπειρια μεχρι ποσο την εχεις φορτωσει maximum ως τωρα. 

  • Like 1
Δημοσ.

Η σούβλα πάντως από λεροι, επειδή ρώτησα όταν πήγα να πάρω την ψησταριά μου είπαν ότι παίρνει μέχρι 3-4 κιλά. Ξεχάστε τα 10κιλα. Ίσως με άλλο μοτέρ ανοξείδωτη σούβλα.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, logica1 είπε

ναι το gbs εχει 30εκ διαμετρο. Χωραει αλλα θα ακουμπαει στα flavorized bars ή φαρδαινει πιο πανω και θα "κουμπώνει" στη διαμετρο του gbs χωρις να ακουμπαει τα bars? Σε αυτα τα σκευη μπορεις να τηγανισεις κανονικα αν θες? πατατες σε ελαιολαδο κλπ? (φανταζομαι να φτιαξεις κιμα, κοκκινιστα κλπ με αυτο το σκευος στο γκριλ μια χαρα βγαινουν ε?)

Οσο για τις φλογες σε υπερευχαριστω που ξοδεψες χρονο κ ειδες το βιντεακι κ μου απαντησες γιατι πραγματικα το ειχα αγχος σαν ασχετος που ειμαι.

Να σε ρωτησω κ κατι ακομα μιας κ βλεπω εχεις ασχοληθει. Στο Post μου πριν (το μεγαλο) ειχα γραψει για το ταψι με κανελλονια που εβαλα και μου επιασε απο κατω. Εχεις βαλει ποτε τεοιου στυλ φαγητο στη ψησταρια? Κανελλονια, λαζανια, μουσακα, παστιτσιο... που να μην παιρνουν δλδ πολλα υγρα κ λογο ευαισθησιας των ζυμαρικων η λιγη υγρασια απο καποια σαλτσα να μην μπορει να τα προστατευσει με αποτελεσμα να αρπαζουν? Αν ναι, τι τροπο εχεις βρει για να μην σου πιανουν? σκεφτομαι κατι τετοιο ωστε να το γυρναω αναποδα για να ακουμπαω τα πιο μικρα ταψακια ειτε κανονικα για τα πιο μεγαλα αλλα με χαλανε λιγο τα χερουλια που βγαινουν πιο ψηλα και δεν θα ακουμπαει πολυ σταθερα σε αναποδη θεση. 

Απο την αλλη δε...δεν δοκιμασα να αναψω μονο τον εναν καυστηρα πχ τον τερμα αριστερα κ να βαλο το ταψακι τερμα δεξια... (αντι για τον κλασσικο εμεεσο τροπο με τους 2 ακριανους ανοιχτους κ τον μεσσαιο κλειστο. Αλλα και παλι δεν ξερω...λιγικα η σχαρα δεν θα πιασει κ παλι θερμοκρασια τετοια που να το ξανακαψει? Εχω μπερδευτει σε αυτο το θεμα...

Το πάνω μέρος της έχει διάμετρο περίπου 26 -26,5εκ, οπότε θα ακουμπάει στα flavorizer bars. Το μαντεμένιο σκεύος είναι μεγάλης αντοχής. Μπορεί να το βάλεις απευθείας πάνω σε φωτιά/κάρβουνα κτλ.

3A12C62A-CDE9-4FA9-82AF-AF026DE61251.jpeg.57f0a766fb68fc588684e4b72f3baa2d.jpeg
C4DA5B2A-5A18-4930-A56B-B703499559F0.jpeg.a7835df1e1df346ee3f38c981b9bc428.jpeg

Τα φαγητά που αναφέρεις δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα να τα κάνω. Έχω κάνει όμως μελιτζάνες και μπάμιες

F698432A-5C7C-4CE0-B67D-CDF51C2EA62A.jpeg.c9b52566d21b6c96a968dc4c563d5b51.jpeg

Ψήνονται με έμμεσο ψήσιμο, ανοίγοντας τους 2 ακριανούς καυστήρες.

Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή, ανοίγοντας μόνο τον έναν ακριανό καυστήρα.

Αν θέλεις να ανεβάσεις το ταψί από την σχάρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα μεταλλικό σουπλά

https://www.skroutz.gr/c/1571/Vaseis-Ergaleion-Kouzinas.html?keyphrase=σουπλα+κατσαρολας

4 ώρες πριν, logica1 είπε

ναι το ξερω οτι παιρνουν 7,8 μεχρι και 10 κιλα. Αλλα απο τη θεωρια στην πραξη υπαρχουν διαφορες. Πχ μια απο τις Top εναλλακτικες που ειδα στο amazon για την weber spirit 310 γραφει οτι σηκωνει μεχρι και 10 κιλα. και ενα ζευγαρι που την αγορασαν ανακαλυψαν οτι δεν σηκωνει πανω απο 4 τελικα! Γιαυτο ρωτησα απο προσωπικη εμπειρια μεχρι ποσο την εχεις φορτωσει maximum ως τωρα. 

Σχετικά με τις σούβλες και τα βάρη που αντέχουν, μπορείς να δεις ένα παλιότερο ποστ που αφορά τις μαμά

Προσωπικά έχω την μαμά σούβλα και έχουμε ψησει γουρουνόπουλο 13 κιλά, χωρίς πρόβλημα 

086CBF42-CC31-4B22-B66D-8023C2E171D0.jpeg.37c296cbd2f3c2f1ea9afdf9b9584def.jpeg
 

Το συγκεκριμένο ψήσιμο βέβαια, ήθελε και τον απαιτούμενο χώρο. Με βάση τις διαστάσεις της ψησταριάς που έχεις μια σούβλα/μοτέρ που να αντέχει 7/8 κιλά θα είναι μια χαρά.

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kyrx είπε

Εγω σκέφτομαι να παρω αυτή την σουβλα που εχει και καλες κριτικές για την weber spirit2 310

https://www.amazon.de/-/en/BBQ-Toro-Stainless-barbecue-suitable-rotisserie/dp/B07VHBZ1CS/ref=sr_1_3?crid=1R9H5P7V1GEEA&keywords=drehspieß+weber+spirit+330&qid=1638537564&sprefix=Rotisserie+weber+%2Caps%2C229&sr=8-3

 αυτη σκεφτομαι κ εγω, αλλα στις κριτικες γραφουν ολοι οτι αντεχει μονο μεχρι 4 κιλα αντι για 10 που λεει η εταιρια που το φτιαχνει.

Δημοσ.

Κάτοχος κι εγώ της spirit 310. Σούβλα πήρα μια του εμπορίου καρε ανοξείδωτη . Με ένα τροχουδάκι απλά "έσπασα" τις ακμές του τετραγώνου στα σημεία περιστροφής της σούβλας . Κοτσάρισα κι ένα μοτέρ που είχα περίσσευμα και τέλος. Το μοτέρ απλά ακουμπάει στο πλαϊνό ράφι ούτε βάση ούτε τίποτα . Μπροστά στα κόστη που διαβάζω η όλη δαπάνη ήταν αστεία (κοντά στο εικοσάρι). Μοναδική προϋπόθεση να πιάνουν τα χέρια σας ή έστω κάποιου φίλου γνωστού. Έχω φτιάξει κοτόπουλο ,πορκετα , κοκορέτσι χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα έτσι κι αλλιώς οι διαστάσεις της συγκεκριμένης ψησταριάς είναι απαγορευτικές για ποσότητα κρέατος μεγαλύτερη των 5-6 kg .

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

IMG-20211209-095240.jpg

2021-12-0909-59-078751178649664365283.jp

Εγω δεν είμαι της άποψης να πάρετε απέξω. Μόλις πήρα μια σούβλα (όχι ανοξείδωτη) 15 ευρώ, ένα μοτέρ 20 ευρώ και 2 διχάλα για κοτοπουλο 2*5 σύνολο 45 ευρώ και έτοιμη! Και στηρίζεις το κατάστημα το διπλανό και έχεις και υποστήριξη αν χρειαστείς κάτι και δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Η kenton έχει μήκος 72, έκοψα την σούβλα στα 92 σε περίπτωση που θέλω να την χρησιμοποιήσω και σε άλλη ψησταριά.

 

Επεξ/σία από ep1
  • Like 10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Κάτοχος κι εγώ της spirit 310. Σούβλα πήρα μια του εμπορίου καρε ανοξείδωτη . Με ένα τροχουδάκι απλά "έσπασα" τις ακμές του τετραγώνου στα σημεία περιστροφής της σούβλας . Κοτσάρισα κι ένα μοτέρ που είχα περίσσευμα και τέλος. Το μοτέρ απλά ακουμπάει στο πλαϊνό ράφι ούτε βάση ούτε τίποτα . Μπροστά στα κόστη που διαβάζω η όλη δαπάνη ήταν αστεία (κοντά στο εικοσάρι). Μοναδική προϋπόθεση να πιάνουν τα χέρια σας ή έστω κάποιου φίλου γνωστού. Έχω φτιάξει κοτόπουλο ,πορκετα , κοκορέτσι χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα έτσι κι αλλιώς οι διαστάσεις της συγκεκριμένης ψησταριάς είναι απαγορευτικές για ποσότητα κρέατος μεγαλύτερη των 5-6 kg .

Κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω ρε γμτ, το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα μαγαζι να εχει μπολικες να τις δω απο κοντα να δω ποια ταιριαζει περισσοτερο, εννοειται οτι θελει και λιγο να την πασπατεψεις για να ταιριαξει. Ετσι που χαζευα στο σκρουτζ , ακομα και αυτη  μου φαινεαι να ψιλοταιριαζει.

https://www.skroutz.gr/s/26923139/Bormann-%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81-80cm-BBQ1240-033172.html

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω ρε γμτ, το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα μαγαζι να εχει μπολικες να τις δω απο κοντα να δω ποια ταιριαζει περισσοτερο, εννοειται οτι θελει και λιγο να την πασπατεψεις για να ταιριαξει. Ετσι που χαζευα στο σκρουτζ , ακομα και αυτη  μου φαινεαι να ψιλοταιριαζει.

https://www.skroutz.gr/s/26923139/Bormann-%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81-80cm-BBQ1240-033172.html

Εγώ είχα πάει στον Μανίνο στο Περιστέρι γιατί ήταν σχετικά κοντά μου . Φαντάζομαι ότι όπου και να πας σε κάποιον που πουλάει τέτοια είδη, αν του πεις τι θέλεις θα σε βοηθήσει . Θεωρώ ότι για παράδειγμα αν του πας τις διαστάσεις της ψησταριάς και του ζητήσεις να κάνει μια πατούρα στην σούβλα θα το κάνει (έμποροι είναι να κονομήσουν θέλουν ) . Το θέμα είναι κατά την δική μου άποψη , να μπορείς να κάνεις το Καλαμπαλίκη σου με την χαμηλότερη δαπάνη , έτσι κι αλλιώς στην spirit να βάλεις ολόκληρο αρνί δεν υπάρχει καμία περίπτωση .

  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Εγώ είχα πάει στον Μανίνο στο Περιστέρι γιατί ήταν σχετικά κοντά μου . Φαντάζομαι ότι όπου και να πας σε κάποιον που πουλάει τέτοια είδη, αν του πεις τι θέλεις θα σε βοηθήσει . Θεωρώ ότι για παράδειγμα αν του πας τις διαστάσεις της ψησταριάς και του ζητήσεις να κάνει μια πατούρα στην σούβλα θα το κάνει (έμποροι είναι να κονομήσουν θέλουν ) . Το θέμα είναι κατά την δική μου άποψη , να μπορείς να κάνεις το Καλαμπαλίκη σου με την χαμηλότερη δαπάνη , έτσι κι αλλιώς στην spirit να βάλεις ολόκληρο αρνί δεν υπάρχει καμία περίπτωση .

Κατι τετοιο θα γινει μαλλον, ενταξει δεν εχω την spirit, αλλα οπως ειπες δεν σκοπευω να βαλω αρνι, για αυτο εχω το χτιστο καρβουνου ;) πρεπει μονο να μετρησω το παχος καπως της υποδοχης που εχει η rogue για να ξερω το παχος της σουβλας για να κλεινει και το καπακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...