Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά εδώ τα μοσχαρίσια κομμάτια -που κάποτε ήταν μαζί αλλά τα χώρισα για ευκολία-  υπάρχει καμιά ιδέα πως να τα μαγειρέψουμε?
Σκέφτομαι και την επιλογή sous vide αν συμφωνείτε..
2kg συνολικό βάρος...

20211211_202233.jpg

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα. Σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή μιας και οι υποχρεώσεις και ο καιρος την προηγούμενη εβδομάδα δεν βοήθησαν.

Την έκαψα το πρωί όπου έφτασε μέχρι τα 600 F σταθερά. Αφού κρύωσε λίγο, λάδωμα και μετά το απογευματάκι λιπαρά λουκάνικα και χοιρινές λαιμού για δοκιμή αναφλέξεων και κοτοπουλάκι στήθος για δοκιμή στο αν στεγνώνει ή όχι κτλ. 

Έπαιξα και λίγο με τους διακόπτες για δοκιμή στη θερμοκρασία εν ώρα ψησίματος.

Γενικά πολύ θετικές εντυπώσεις. Το ασυναγώνιστο ήταν οτι από τη στιγμή που πάτησα το κουμπί έφαγα σε 23 λεπτά (αφού ετριψα και σχάρες). Δεν υπάρχει αυτό... Τα κρέατα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο αλλά μου άρεσε πάρα πολύ το ψήσιμο στο κοτόπουλο που δεν το στέγνωσε. 

Τώρα μετά από αυτή τη δοκιμή έρχεται η ώρα του Μόσχου (t-bone, ribeye) και του βουβαλιού μιας και αυτά τα ψησίματα με ώθησαν να την πάρω...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφέρετε.

IMG_20211211_124004.jpg

IMG_20211211_175154.jpg

IMG_20211211_180005.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τα flavorizer bars στο 2ο βίντεο είναι ανοξείδωτα. Της Spirit είναι εμαγιέ με πορσελάνινη επίστρωση. Μπορείς να τα πλύνεις, απλά μην τα αφήσεις να μουλιάσουν. Μόλις τα πλύνεις χρησιμοποίησε πετσέτα/χαρτί κουζίνας να τα σκουπίσεις.

Για τους καυστήρες, ξεβιδώνεις την βίδα που έχουν και τους βγάζεις υπό γωνία. Πρόσεχε μόνο μην τους τραβήξεις απότομα. Νομίζω πως στο πίσω μέρος έχουν το ηλεκτρόδιο της ανάφλεξης, όπου θα χρειαστεί να το βγάλεις.

 

 

Ilpapacha αν τελικά δεν βγάλω τους καυστήρες και πλύνω με νερό τον κάδο με νερό θα υπάρξει πρόβλημα με τους καυστήρες αν π.χ τους ακουμπήσω με το σφουγγάρι? 

Καλή Κυριακή σε όλους! 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, iliast33 είπε

Ilpapacha αν τελικά δεν βγάλω τους καυστήρες και πλύνω με νερό τον κάδο με νερό θα υπάρξει πρόβλημα με τους καυστήρες αν π.χ τους ακουμπήσω με το σφουγγάρι? 

Καλή Κυριακή σε όλους! 

Οι καυστήρες είναι ανοξείδωτοι και δεν πρόκειται να πάθουν κάτι αν τους ακουμπήσεις με το σφουγγάρι. Μπορείς να τους τρίψεις/καθαρίσεις με ατσάλινη βούρτσα, να χρησιμοποιήσεις ακόμα και τρυπάνι για να ξεβουλώσεις τις οπές.


Αν σε απασχολήσει η πιθανότητα να πέσει νερό μέσα στους καυστήρες, μπορείς κάλλιστα να τους τυλίξεις πχ με ένα αλουμινόχαρτο

  • Like 3
Δημοσ.

Μπήκε και βλέπουμε. Έβαλα και λαδόκολλα αν και οι απόψεις διίστανται. Θα την κρατήσω 30-60 λεπτά σκέφτομαι.

 

IMG-20211212-111052.jpg

IMG-20211212-113617.jpg

 

  • Like 8
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Αν σε απασχολήσει η πιθανότητα να πέσει νερό μέσα στους καυστήρες, μπορείς κάλλιστα να τους τυλίξεις πχ με ένα αλουμινόχαρτο

Καθε φορα που καθαριζω αυτο κανω. Οχι για το νερο, αλλα για τα υπολειμματα απο αυτα που τριβω γυρω γυρω

  • Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καθε φορα που καθαριζω αυτο κανω. Οχι για το νερο, αλλα για τα υπολειμματα απο αυτα που τριβω γυρω γυρω

Ακριβώς. Είναι ένας απλός τρόπος να τους προφυλάξεις κατά τον καθαρισμό, εφόσον δεν τους αφαιρέσεις.

  • Like 2
Δημοσ.

Έτοιμο παιδιά σε 1:53. Το χαρτί το έβγαλα στα 30 τελικά. Το θερμόμετρο βόλεψε πάρα πολύ αφού έπαιρνα μετρήσεις σε 3-4 διαφορετικά σημεία και μου έδειχνε σε 5 δευτερόλεπτα.

IMG-20211212-134243.jpg

 

  • Like 9
Δημοσ.

Ψαράκι σήμερα. Φαγκρακια των 750γρ έκαστο. 
 

εκανα ρεσετ το ρυθμιστή συνεχίζει να έχει σκασίματα κ πορτοκαλί φλόγα όπως φαινεται. Θα αλλάξω φιάλη την άλλη εβδομάδα και εάν δεν είναι αυτό θα πάρω αντιπροσωπεία να δούμε τι φταίει…

 

τωρα σκεφτομαι το καθάρισμα 😞 καθως έχει ψήσει 4 φορές κρέας και τώρα ψαρι όποτε ήρθε η ώρα 😂

 

337431D5-4E69-4D63-B8E0-EFC4FC957F78.jpeg

  • Like 7
Δημοσ.

Εκλεψά λιγο μιας και δεν το εφτιαξα εγω αλλά το εφαγα σε εστιατόριο αλλά νομίζω οτι ειναι το καλύτερο κομμάτι που έχω φάει...

βγηκε λουκούμι...IMG-20211209-WA0021.jpg.cc37e71cc92c46aea26b405b559026cc.jpg

  • Like 5
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Εκλεψά λιγο μιας και δεν το εφτιαξα εγω αλλά το εφαγα σε εστιατόριο αλλά νομίζω οτι ειναι το καλύτερο κομμάτι που έχω φάει...

βγηκε λουκούμι...IMG-20211209-WA0021.jpg.cc37e71cc92c46aea26b405b559026cc.jpg

Ωραίο marbling!

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα στην παρέα σας,

νέος κάτοχος της Spirit II 310 και εγώ, την συνέδεσα χθες το βράδυ (1.5 ώρα μου πήρε) και πάω χαρούμενος να πάρω φιάλη.

Καταλήγω σε μια Shell και ζητώ απο τον άνθρωπο να μου φέρει μία για ψησταριά. Μου λέει έχουμε την Coral Gas και την Prime, ρωτώ και εγώ τι διαφορά έχουνε? μου απαντά η μια έχει πλαστικό γύρω γύρω, εγώ αυτή δίνω σε όλους με ψησταριά, βλέπω και το NFC απο πάνω και λέω αυτή φέρε μου. Θέλετε μου λέει και τον ρυθμιστή? του λέω έχει πάνω το καλώδιο δεν το χρειάζομαι.

Την πάω σπίτι χαρούμενος, βγάζω τη ζελατίνα και βλέπω πουθενά το σπίρωμα. Πάω σε 2ο πρατήριο (πιο κοντινό) λεω φέρτε μου σας παρακαλώ τον ρυθμιστή της Prime, τον βγάζω απο το κουτί και βλέπω οτι ναι με κουμπώνει πάνω στην Prime αλλά καταλήγει απο την άλλη πλευρά σε τσουτσούνι για καλώδιο (λαστιχένιο σωλήνα).

Τα νέυρα μου!! τι να κάνω?

coralprime.jpg

coraladjuster.jpg

weberSpirit2.jpg

Επεξ/σία από FireGate_13_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...