Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, ευτυχής κάτοχος κι εγώ της Spirit II E-310!! Σχετικά με κουκούλα, έχει δοκιμάσει κανείς κάποια άλλη πρόταση πέρα από της επίσημης weber? Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ να δένει καλά γιατί το μπαλκόνι δεν το δέρνει ο αέρας, αλλά σίγουρα να έχει ένα καλό υλικό για προστασία από ήλιο, κτλ.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτο άναμμα σήμερα, θα την αφήσω κανένα μισάωρο στο τέρμα και μετά λίγο λαδάκι αφού κρυώσει για να πέσει το μεσημέρι κάνα black Angus 

Με prime γκρι προπανιο και 6⁰C έπιασε μέσα σε 5 λεπτά 370⁰C

 

16394751742405467533726703389108.jpg

16394752655381863416171906535948.jpg

Επεξ/σία από samniotis
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, logica1 είπε

ρε παιδιά σήμερα πήγα να ψησω 4 burger (Weber spirit II 310) κ ξαφνικά παρατήρησα ότι δεν μου ανεβαζει θερμοκρασία πανω απο 180 βαθμούς κελσιου! Δεν μπορω να καταλαβω το γιατί. Μπουκαλα κανονικη coral εχω βαλει με τον μαμήσιο 28αρι ρυθμιστή. 10 μέρες τώρα που την χρησιμοποιω ηταν όλα καλά. Τερμάτιζε η θερμοκρασια... Σήμερα τι να επαθε? Μήπως από το κρυο? (7 βαθμούς έχει εξω). Εχθές την καθάρισα εντωμεταξύ. Αλλά οχι τίποτα τραγικό. Λίγο ξυσιμο με τη πλαστικη σπάτουλα στον κάδο. Τα bars, ελεγξα κ τις τρυπιτσες που βγαίνει το αέριο κομπλέ. Δεν πήραξα κάτι άλλο... Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει... Καμμία βοήθεια κανεις; 

Τσεκαρε και μια το θερμόμετρο της ψησταριάς μην τυχόν και τα έχει παίξει.

Όταν είναι κρύα η ψησταριά δείχνει μηδέν το θερμόμετρο ή η βελόνα είναι πιο χαμηλά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον εκατσα και ζυγισα την μπουκαλα. Την ειχα αγορασει 1/12. την ζυγισα μετα απο 2-3 ψησιματα και ηταν 17.7 κιλα. 

Μεχρι εχθες 13/12 την χρησιμοποιησα για 3 φαγητα φουρνου (γυρω στη μια ωρα το καθενα, και για επιπλεον 2 ψησιματα οποτε βαλτε αλλες 2 ωρες πανω κατω. συνολο 5)

Να προσθεσουμε κανα 2ωρο ακομα για τεστ θερμοκρασιων κατα τη διαρκεια της προηγουμενης 7μαδας και εχθες που προσπαθουσα να καταλαβω τι συμβαινει. Συνολο 7) 

Τη ζυγισα πριν απο λιγο και μου εδειξε 13 κιλα. 

Δλδ 4.7 κιλα καταναλωση για 7 ωρες χρησης ειναι νορμαλ? 

Το αποβαρο της σιδερενιας μπορντο Coral ποσο ειναι ξερει κανεις 10? 11? (η μπουκαλα γραφει επανω με μαυρα 11.9 αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι βαρος ή καποια ημερομηνια) 

Σημειωτεων οτι το συστημα διοχετευεσης αεριου της weber αναβει (βγαινει φλογα κανονικα και στις 3 εστιες-αλλα η μικρουλα η κεντρικη που της ενωνει (στην πανω πλευρα η φλογιτσα εκει μου κανει μικρα τρεμοπαιγματα αρα αυτο ειναι ενδειξη οτι τελειωνει σωστα?) 

Και τωρα καθομαι και σκεφτομαι οτι οικονομικα δεν τη βλεπω τη φαση καθολου συμφερον. Δλδ αγοραζουμε 10 κιλη. Για λογους ασφαλειας μας βαζουν 8. και μολις φτασει τα 2 κιλα αρχιζει και εχει μειωμενη αποδοση, αρα επι της ουσιας πληρωνουμε 20-23 ευρω για 6 κιλα νορμαλ χρησης (χωρις μειωμενη αποδωση)? 

Εκτος και εν επρεπε να εχω καθαρη ποσοτητα 10 κιλα αεριου. Οποτε απο εκει που την πηρα με εκλεψαν. (διολου απιθανο με τους εμπορες) 

 

6 ώρες πριν, est είπε

Από αυτά που περιγράφεις, μάλλον χρειάζεται reset ο ρυθμιστής. 

 

Με κλειστή την παροχή της φιάλης και ανοιχτό το καπάκι της ψησταριάς, άνοιξε τους διακόπτες της ψησταριάς για δύο λεπτά χωρίς να την ανάψεις ώστε να διαφύγει από το κύκλωμα, όλο το αέριο.

 

Στη συνέχεια κλείστα όλα και προσπάθησε να ανοίξεις πολύ σιγά την παροχή της φιάλης.

 

Μετά από.λιγο, άναψε για δέκα λεπτά την ψησταριά και δες το αποτέλεσμα.

ναι. διαβαζοντας διάφορες λυσεις στο αμερικανικο site της weber το ειδα αυτο και το εκανα...αλλα το αποτελεσμα το ιδιο.

1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Τσεκαρε και μια το θερμόμετρο της ψησταριάς μην τυχόν και τα έχει παίξει.

Όταν είναι κρύα η ψησταριά δείχνει μηδέν το θερμόμετρο ή η βελόνα είναι πιο χαμηλά ?

 Την έβγαλα φωτο. Εκει δεν ειναι το μηδέν στο περιπου ή ειναι πιο κατω? 

20211214_143226_HDR.jpg

Επεξ/σία από logica1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logica1 είπε

Λοιπον εκατσα και ζυγισα την μπουκαλα. Την ειχα αγορασει 1/12. την ζυγισα μετα απο 2-3 ψησιματα και ηταν 17.7 κιλα. 

Μεχρι εχθες 13/12 την χρησιμοποιησα για 3 φαγητα φουρνου (γυρω στη μια ωρα το καθενα, και για επιπλεον 2 ψησιματα οποτε βαλτε αλλες 2 ωρες πανω κατω. συνολο 5)

Να προσθεσουμε κανα 2ωρο ακομα για τεστ θερμοκρασιων κατα τη διαρκεια της προηγουμενης 7μαδας και εχθες που προσπαθουσα να καταλαβω τι συμβαινει. Συνολο 7) 

Τη ζυγισα πριν απο λιγο και μου εδειξε 13 κιλα. 

Δλδ 4.7 κιλα καταναλωση για 7 ωρες χρησης ειναι νορμαλ? 

Το αποβαρο της σιδερενιας μπορντο Coral ποσο ειναι ξερει κανεις 10? 11? (η μπουκαλα γραφει επανω με μαυρα 11.9 αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι βαρος ή καποια ημερομηνια) 

Σημειωτεων οτι το συστημα διοχετευεσης αεριου της weber αναβει (βγαινει φλογα κανονικα και στις 3 εστιες-αλλα η μικρουλα η κεντρικη που της ενωνει (στην πανω πλευρα η φλογιτσα εκει μου κανει μικρα τρεμοπαιγματα αρα αυτο ειναι ενδειξη οτι τελειωνει σωστα?) 

Και τωρα καθομαι και σκεφτομαι οτι οικονομικα δεν τη βλεπω τη φαση καθολου συμφερον. Δλδ αγοραζουμε 10 κιλη. Για λογους ασφαλειας μας βαζουν 8. και μολις φτασει τα 2 κιλα αρχιζει και εχει μειωμενη αποδοση, αρα επι της ουσιας πληρωνουμε 20-23 ευρω για 6 κιλα νορμαλ χρησης (χωρις μειωμενη αποδωση)? 

Εκτος και εν επρεπε να εχω καθαρη ποσοτητα 10 κιλα αεριου. Οποτε απο εκει που την πηρα με εκλεψαν. (διολου απιθανο με τους εμπορες) 

 

ναι. διαβαζοντας διάφορες λυσεις στο αμερικανικο site της weber το ειδα αυτο και το εκανα...αλλα το αποτελεσμα το ιδιο.

 Την έβγαλα φωτο. Εκει δεν ειναι το μηδέν στο περιπου ή ειναι πιο κατω? 

20211214_143226_HDR.jpg

Τι να σου πω, εγώ ξέρω ότι την πρώτη μου μπουκάλα την χάλασα σε 2 μήνες ακριβώς. Έψησα τουλάχιστον 10-15 φορές κρέατα κλπ μαζί με 1ο ανανά και πυρόλυση μετά από κάθε ψήσιμο κλπ. Κόστος 22 ευρώ. 

10 κιλά κάρβουνα απλά όχι κάτι ιδιαίτερο είναι 10 ευρώ και ψήνεις 3-4 φορές βαριά βαριά, τι συμφέρει περισσότερο? Και δεν σου βάζω μέσα τον χρόνο που κερδίζεις...

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ μου φαίνεται η κατανάλωσή σου... για δοκίμασε και από άλλον μπουκάλα και κάνε τις μετρήσεις σου.

Σίγουρα δεν μπορεί να αδειάσει ολόκληρη, ειδικά τώρα το χειμώνα.

Επεξ/σία από ep1
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ep1 είπε

Σίγουρα δεν μπορεί να αδειάσει ολόκληρη, ειδικά τώρα το χειμώνα.

για βοήθα λίγο περισσότερο εδώ :)

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ep1 είπε

Πολύ μου φαίνεται η κατανάλωσή σου... για δοκίμασε και από άλλον μπουκάλα και κάνε τις μετρήσεις σου.

και εμενα δεν μου φανηκε καθολου καλη, κ τωρα θα παω να την αλλαξω με μια EKO GAS που ακουσα τα καλυτερα. (10ρα μιγμα παντα)

Επεξ/σία από logica1
Δημοσ.

Για τους κατόχους Ε-310 κιτ σούβλας πιο οικονομικό απο τη μανίσια, αλλά πάλι πιο ακριβό σε σχέση με πατέντες παιδιών εδώ. Είναι όμως κατάλληλο για weber και έτοιμο για χρήση απυθείας χωρίς κόπο

https://www.amazon.de/gp/product/B07VHBZ1CS?ref=em_1p_0_ti&ref_=pe_4029201_647210661

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα σήμερα από την αντιπροσωπεία να πάρω ένα αξεσουάρ

CCCE7446-93BD-4448-BE43-439CEB70CA4C.jpeg.58492c3e1994621b7304b48b23adf495.jpeg
 

Λίγο κουβέντα που έκανα με τον πωλητή, μου ανέφερε πως τελικά οι freestyle θα έρθουν με τη νέα χρονιά, λόγω καθυστερήσεων με τις μεταφορές. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης παραλαμβάνουν διάφορα αξεσουάρ και σούβλες, για όποιον ενδιαφέρεται.

 

 

Εν τω μεταξύ έχει ανεβάσει και ο Βαρθαλίτης ένα βιντεάκι με κάπνισμα για χοιρινά παϊδάκια, για το οποίο έχω διάφορες ενστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν καλύτερα βιντεάκια για το ψήσιμο αυτό

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια οσο για το θεμα θερμοκρασιας που ειχα αναφερει στο προηγουμενο post μου για την WEBER SPIRIT II 310 τελικα ηταν θεμα υγραεριου. Την επεστρεψα και πηρα πισω την εγγυηση μετα περασα και πηρα μια 10ρα EKO GAS και με την διαφορα (γιατι η φιαλη της ΕΚΟ ηταν φθηνοτερη (17 ευρω περιπου) περασα και απο psisti και πηρα κ ενα γκαζοκλειδο, την ζυγησα να ξερω 22.5 κιλα νταν εδειξε η ζυγαρια. Την ξεφραγισα (τρελα σφικτο σφραγισμα ταινιας και καπακιου με δοντακια που σπανε-οποτε δυσκολο να ειχε μπει χερι οπως ειχα υποπτευθει για την coral απο αυτον που μου την εφερε σπιτι), την κουμποσα στην ψησταρια, ελεγχος για διαρροες με σαπουναδα κομπλε. την εβαλα μπρος και μεσα σε (ουτε) 4' ειδα 300 βαθμους κελσιου. Οποτε ολα κομπλε. Να δουμε τωρα ποσο θα κρατησει. 

Σας ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκατε με το προβληματακι μου εστω κ λιγο. :)

Επεξ/σία από logica1
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zanskou είπε

για βοήθα λίγο περισσότερο εδώ :)

 

Με χαμηλή θερμοκρασία έχεις και χαμηλότερη πίεση στο εσωτερικό. Με αποτέλεσμα να μένει υγρό κάτω.

9 λεπτά πριν, logica1 είπε

την εβαλα μπρος και μεσα σε (ουτε) 4' ειδα 300 βαθμους κελσιου. Οποτε ολα κομπλε. Να δουμε τωρα ποσο θα κρατησει
 

Τώρα βάζεις εμένα σε σκέψη. Εγώ έχω μείγμα και των την kenton. Δεν είναι τόσο καλή όσο η σπιριτ αλλά δεν ανεβάζει τόσο εύκολα 300. Νομίζω θέλει 10-15 λεπτά...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ep1 είπε

Τώρα βάζεις εμένα σε σκέψη. Εγώ έχω μείγμα και των την kenton. Δεν είναι τόσο καλή όσο η σπιριτ αλλά δεν ανεβάζει τόσο εύκολα 300. Νομίζω θέλει 10-15 λεπτά...

Μειγμα εβαλα και παλι. Απο Μειγμα Coral σε Μειγμα EKO πηγα. Ο ανθρωπος που μιλησα ειναι full γνωστης των Weber και μου ειπε οτι εχει δοκιμασει (λογο επαγγελματος του) ολες τις φιαλες που υπαρχουν. Μου ειπε λοιπον οτι απο την εμπειρια του η EKO ηταν οι καλυτερες με διαφορα, μετα η Coral και τελευταιες οι Petrogaz (οσον αφορα την αποδοση που παρατηρησε). Γιαυτο κ πηγα δοκιμαστικα σε EKO. Οικονομικα δεν εχεις να χασεις κατι, αφου ουτος η αλλος παιρνεις τις εγγυησεις πισω. Και οποτε θες μεταπηδας απο την μια εταιρια στην αλλη. Επισης μου ειπε καλυτερα σιδερενια μπουκαλα απο πλαστικη γιατι στις πλαστικες παρατηρησε μειωμενη αποδοση απο τα τελευταια 2 κιλα σε σχεση με το 1 που εχει παρατηρησει στις σιδερενιες. (Λεπτομεριες... απλα το αναφερω παπαγαλιστικα). 

Επεξ/σία από logica1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, logica1 είπε

 γιατι στις πλαστικες παρατηρησε μειωμενη αποδοση απο τα τελευταια 2 κιλα σε σχεση με το 1 που εχει παρατηρησει στις σιδερενιες. (Λεπτομεριες... απλα το αναφερω παπαγαλιστικα). 

Το διαπιστωσα κι εγω αυτο στην πλαστικη, στα τελευταια  ~2κιλα μειωμενη αποδοση σε πολυωρο ψησιμο..Ομως η ευκολια που παρεχει με τον ταχυσυνδεσμο και την ενδειξη ειναι μαγαλη κατ εμε!

  • Like 2
Δημοσ.

Ερωτηση για τα μαντεμενια σκευη (τηγανια). Εστω οτι το βαζω μεσα στην ψησταρια μου και φτιαχνω ψαρια ή μπιφτεκια. Απο την στιγμη που τα ζουμια θα μεινουν μεσα στο τηγανι, το φαγητο θα ειναι πιο βλαβερο? Θα ειναι σαν να τα κανω τηγανιτα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...