tzoukos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Στις 9/1/2022 στις 7:15 ΜΜ, biovaggoulas είπε Καλησπέρα ομάδα. Χθες δοκίμασα στην spirit και την πέτρα για ψήσιμο πίτσας. Ποιοτική αναβάθμιση στο ψήσιμο του ζυμαριού (που ήταν ήδη πολύ καλό) μιας και οι θερμοκρασίες ήταν στους 300. Γινόταν ταχύτατα, κρατσανιστό, και μέσα μέσα όπως έπρεπε. Μια ερώτηση έχω μόνο. Μιας και στο bbq δεν υπάρχει από πάνω grill, έχετε βρει μήπως κάποιον τρόπο να χρωματίζουμε το ζυμάρι και τα bacon πχ;;; Καλησπέρα κι από εμένα! Spirit έχω κι εγώ και πήρα αυτό το "καπάκι" για το ψήσιμο της πίτσας, το οποίο φαίνεται αρκετά ποιοτικό και ουσιαστικά προσθέτει μία πέτρα πίτσας και από την πάνω πλευρά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει αρκετή διαφορά για να ψήνεται η πίτσα πιο ομοιόμορφα. Μάλιστα επειδή λόγω ασυνεννοησίας μου ήρθαν τελικά 2 (το παρήγγειλα εγώ και μου το πήραν και για δώρο γιορτών) αν κάποιον τον ενδιαφέρει μπορώ να του το δώσω αντί να το επιστρέψω στο κατάστημα (έχω βάλει σχετική ανάρτηση στις αγγελίες).
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, oceanakis είπε Καλά μόνο και μόνο να το βλέπεις, καταπληκτικό! Σου εύχομαι να το αποκτήσεις. Αν και νομίζω το πρόβλημα είναι που θα το βάλεις αφού θέλεις αρκετό χώρο! Αυτο ειναι το προβλημα! Αν καποια στιγμη παω σε μεγαλο σπιτι με κανα κηπο θα μπει και αυτο σαν στοχος! 4 ώρες πριν, ilpapacha είπε Εντυπωσιακό! Ξεκίνα να ανάβεις γκάζι, κάρβουνα, ξύλα κι ερχόμαστε…! Γκαζι all the way για πιτσα! Για ολα τα αλλα ξυλα. 2
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Γκαζι all the way για πιτσα! Για ολα τα αλλα ξυλα. Η σκέψη ήταν να τα ανάψεις όλα, γκάζι (Genesis), κάρβουνα (kettle) και ξύλα (φούρνος) να έρθουμε από εκεί με τα κρεατικά ανά χείρας, να το γλεντήσουμε! 😁 1
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tzoukos είπε Καλησπέρα κι από εμένα! Spirit έχω κι εγώ και πήρα αυτό το "καπάκι" για το ψήσιμο της πίτσας, το οποίο φαίνεται αρκετά ποιοτικό και ουσιαστικά προσθέτει μία πέτρα πίτσας και από την πάνω πλευρά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει αρκετή διαφορά για να ψήνεται η πίτσα πιο ομοιόμορφα. Μάλιστα επειδή λόγω ασυνεννοησίας μου ήρθαν τελικά 2 (το παρήγγειλα εγώ και μου το πήραν και για δώρο γιορτών) αν κάποιον τον ενδιαφέρει μπορώ να του το δώσω αντί να το επιστρέψω στο κατάστημα (έχω βάλει σχετική ανάρτηση στις αγγελίες). Η συγκεκριμένη εταιρία πάντως έχει κι ένα ενδιαφέρον σύστημα ψησίματος, τύπου ofyr https://moesta-bbq.com/en/detail/24dfd8d53a3a400aacad59fe15bfec8f Για όποιον ενδιαφέρεται Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από ilpapacha 2
tzoukos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Η συγκεκριμένη εταιρία πάντως έχει κι ένα ενδιαφέρον σύστημα ψησίματος, τύπου ofyr https://moesta-bbq.com/en/detail/24dfd8d53a3a400aacad59fe15bfec8f Εντάξει αυτό και αν είναι μερακλήδικο... 🙀😻
george_ins Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δυο εβδομάδες έχω την Spirt e310 και την έκανα τη μλκ@# μου 😡 Οταν την καθάριζα έφυγε η μεσαία κυκλική σχάρα και έπεσε πάνω στα flavoriser bars, σε 2 από αυτά έφυγε ένα κομματάκι από την πορσελάνη επικάλυψης... Κάνουμε κάποιο μπάλωμα η το παρατάω όπως ειναι;
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, george_ins είπε Δυο εβδομάδες έχω την Spirt e310 και την έκανα τη μλκ@# μου 😡 Οταν την καθάριζα έφυγε η μεσαία κυκλική σχάρα και έπεσε πάνω στα flavoriser bars, σε 2 από αυτά έφυγε ένα κομματάκι από την πορσελάνη επικάλυψης... Κάνουμε κάποιο μπάλωμα η το παρατάω όπως ειναι; Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, άφησε τα έτσι πως είναι. Λογικά θα χρειαστούν νωρίτερα αλλαγή. Έτσι κι αλλιώς είναι από τα αναλώσιμα κομμάτια της ψησταριάς. 1
gudinakos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Η δική μου λύση είναι λίγο πιο απλή , ανάβω την ψησταριά περιμένω η θερμοκρασία να φτάσει τους 300 + βάζω την πίτσα (απ' ευθείας πάνω στην σχάρα ) χαμηλώνω τους καυστήρες και σε περίπου 7 με 10 λεπτά είναι έτοιμη και τραγανή Aπλα δεν ειναι Ναπολιτεν ειναι μια οικιακη πιτσα! ψήνει μία πίτσα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 400°C για 90 μόλις δευτερόλεπτα. Λόγω του μεγάλου θερμικού σοκ που υπόκειται η ζύμη μόλις μπει στο φούρνο, κλείνουν οι πόροι και δημιουργείται μια κρούστα στο εξωτερικό της. Στο εσωτερικό της, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί κατά το "φούσκωμα" της ζύμης διογκώνονται και ο αέρας προσπαθεί να διαφύγει. Οι φυσαλίδες σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ζύμης και το απότομο θερμικό σοκ, κάνουν το cornicione πιο αφρατο και τρυφερό, γεμάτο "τρύπες". Επιτυγχάνονται δηλαδή οι συνθήκες για την βέλτιστη αλληλεπίδραση φουσκάλας και κρούστας. Επιπλέον, μόλις η πίτσα ακουμπήσει τον εξαιρετικά καυτό πάτο του φούρνου, η ζύμη αστραπιαία δημιουργεί τη χαρακτηριστική καψαλισμένη κρούστα στο κάτω της μέρος. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, λιώνει το τυρί, κοχλάζει η σάλτσα και η πίτσα παίρνει την τελική της όψη 11 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Η δική μου λύση είναι λίγο πιο απλή , ανάβω την ψησταριά περιμένω η θερμοκρασία να φτάσει τους 300 + βάζω την πίτσα (απ' ευθείας πάνω στην σχάρα ) χαμηλώνω τους καυστήρες και σε περίπου 7 με 10 λεπτά είναι έτοιμη και τραγανή Aπλα δεν ειναι Ναπολιτεν ειναι μια οικιακη πιτσα!Η Ναπολιτεν ψήνετε σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 400°C για 90 μόλις δευτερόλεπτα. Λόγω του μεγάλου θερμικού σοκ που υπόκειται η ζύμη μόλις μπει στο φούρνο, κλείνουν οι πόροι και δημιουργείται μια κρούστα στο εξωτερικό της. Στο εσωτερικό της, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί κατά το "φούσκωμα" της ζύμης διογκώνονται και ο αέρας προσπαθεί να διαφύγει. Οι φυσαλίδες σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ζύμης και το απότομο θερμικό σοκ, κάνουν το cornicione πιο αφρατο και τρυφερό, γεμάτο "τρύπες". Επιτυγχάνονται δηλαδή οι συνθήκες για την βέλτιστη αλληλεπίδραση φουσκάλας και κρούστας.Επιπλέον, μόλις η πίτσα ακουμπήσει τον εξαιρετικά καυτό πάτο του φούρνου, η ζύμη αστραπιαία δημιουργεί τη χαρακτηριστική καψαλισμένη κρούστα στο κάτω της μέρος. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, λιώνει το τυρί, κοχλάζει η σάλτσα και η πίτσα παίρνει την τελική της όψη 11 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Η δική μου λύση είναι λίγο πιο απλή , ανάβω την ψησταριά περιμένω η θερμοκρασία να φτάσει τους 300 + βάζω την πίτσα (απ' ευθείας πάνω στην σχάρα ) χαμηλώνω τους καυστήρες και σε περίπου 7 με 10 λεπτά είναι έτοιμη και τραγανή Aπλα δεν ειναι Ναπολιτεν ειναι μια οικιακη πιτσα!Η Ναπολιτεν ψήνετε σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 400°C για 90 μόλις δευτερόλεπτα. Λόγω του μεγάλου θερμικού σοκ που υπόκειται η ζύμη μόλις μπει στο φούρνο, κλείνουν οι πόροι και δημιουργείται μια κρούστα στο εξωτερικό της. Στο εσωτερικό της, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί κατά το "φούσκωμα" της ζύμης διογκώνονται και ο αέρας προσπαθεί να διαφύγει. Οι φυσαλίδες σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ζύμης και το απότομο θερμικό σοκ, κάνουν το cornicione πιο αφρατο και τρυφερό, γεμάτο "τρύπες". Επιτυγχάνονται δηλαδή οι συνθήκες για την βέλτιστη αλληλεπίδραση φουσκάλας και κρούστας.Επιπλέον, μόλις η πίτσα ακουμπήσει τον εξαιρετικά καυτό πάτο του φούρνου, η ζύμη αστραπιαία δημιουργεί τη χαρακτηριστική καψαλισμένη κρούστα στο κάτω της μέρος. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, λιώνει το τυρί, κοχλάζει η σάλτσα και η πίτσα παίρνει την τελική της όψη 10
Evgenios_V Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα, ΑΝ για καποιον το ζητούμενο ειναι να φτιαξει Νεαπολιταν τοτε ειναι εξαιρετικά δυσκολο, αν οχι απιθανοι να φτιαξει σε BBQ με σχεδον οτι και να του βάλει... Πολλοι απο εμας προσπαθησαμε ξοδεψαμε αλλοι πολλα αλλοι λιγοτερα χρηματα ωστε τελικα να παμε στην σωστη λυση μιας εξειδικευμένης λυσεις οπως ΟΟΝΙ και αλλα... Δυστυχώς δεν υπαρχει μεση λύση στο συγκεκριμένο λόγω των πολυ υψηλών θερμοκρασιων και φυσικα της παρασκευηςν της... Η συμβουλη μου ειναι αν καποιος μπορει να περιμενει και να διαθεσει να παει να παρει εναν φούρνο με 250ε οταν βγαινουν σε προσφορα και να κανει την δουλεια του. Ολα τα αλλα ειναι "πεταμενα" λεφτά ΑΝ ξαναλεω επιθυμει καποιος να κανει σωστη Νεαπολιταν... Αλλα είδη πιτσας μπορεις να τα πετυχεις παρα πολυ καλα (πολυ καλυτερα απο BBQ λογω της σταθεροτητας στην θερμοκρασια) σε ηλεκτρικό οικιακο φούρνο με την χρήση καποιας πλακας... Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Evgenios_V 1
Evgenios_V Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 πχ αυτο δεν θεωρειται σωστό ψησιμο για Νεαπολιταν Πιτσα...ειναι αψητο και αχρωμο το ζυμαρι και αυτο συμβαινει γιατι οι θερμοκρασία στο εσωτερικο του φουρνου δεν ειναι σωστό... 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, ilpapacha είπε Η σκέψη ήταν να τα ανάψεις όλα, γκάζι (Genesis), κάρβουνα (kettle) και ξύλα (φούρνος) να έρθουμε από εκεί με τα κρεατικά ανά χείρας, να το γλεντήσουμε! 😁 Kαι στην ηλεκτικη κουζινα πατατες τηγανιτες χαχα 12 ώρες πριν, gudinakos είπε Λόγω του μεγάλου θερμικού σοκ που υπόκειται η ζύμη μόλις μπει στο φούρνο, κλείνουν οι πόροι και δημιουργείται μια κρούστα στο εξωτερικό της. Στο εσωτερικό της, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί κατά το "φούσκωμα" της ζύμης διογκώνονται και ο αέρας προσπαθεί να διαφύγει. Οι φυσαλίδες σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ζύμης και το απότομο θερμικό σοκ, κάνουν το cornicione πιο αφρατο και τρυφερό, γεμάτο "τρύπες". Επιτυγχάνονται δηλαδή οι συνθήκες για την βέλτιστη αλληλεπίδραση φουσκάλας και κρούστας. Επιπλέον, μόλις η πίτσα ακουμπήσει τον εξαιρετικά καυτό πάτο του φούρνου, η ζύμη αστραπιαία δημιουργεί τη χαρακτηριστική καψαλισμένη κρούστα στο κάτω της μέρος. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, λιώνει το τυρί, κοχλάζει η σάλτσα και η πίτσα παίρνει την τελική της όψη 🤤🤤 Ενα σαλακι ετρεξε καθως το διαβαζα!! Ενταξει θα φτιαξω πιτσα το ΣΚ! Συμφωνω σε ολα οσα λες! Ακομα και σε ooni παντως θελει αρκετη εξασκηση να πετυχεις καλο ζυμαρι, φουσκωμα, ψησιμο, leopard κλπ. Ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων που πρεπει ολα να γινουν σωστα. Απο το αλευρι και τη μαγια, στη σωστη υγρασια, τις ωρες φουσκωματος/ωριμανσης, ανοιγμα της πιτσας, ακομα και πως θα τη φτυαρισεις. Αν καποιος γουσταρει πιτσα οχι μονο να τρωει αλλα και να δημιουργει, αξιζει να επενδυσει σε ενα ειδικο φουρνακι, μιας και θα κανει αποσβεση πολυ γρηγορα. Γυρω στα 250-300€ κοστιζει το φουρνακι και για να αγορασεις 2 καλες πιτσες τετοιου στυλ θες 25€ με wolt. Βtw η καλυτερη με διαφοραπου εχω δοκιμασει ειναι απο το Totonno στο χαλανδρι. Όποτε εχω κανει πιτσα παρτυ εχω ψησει στο ooni koda 10-15 πιτσες τη φορα, οποτε do the maths. Αλλου ειδους πιτσα γινεται και σε απλο φουρνο με μια πετρα ή μαντεμενια πλακα καλυτερα απο bbq. Aυτες ειναι ισως οι πιο πετυχημενες που εχω φτιαξει. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από SagoniasSlutRos 10
biovaggoulas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Kαι στην ηλεκτικη κουζινα πατατες τηγανιτες χαχα 🤤🤤 Ενα σαλακι ετρεξε καθως το διαβαζα!! Ενταξει θα φτιαξω πιτσα το ΣΚ! Συμφωνω σε ολα οσα λες! Ακομα και σε ooni παντως θελει αρκετη εξασκηση να πετυχεις καλο ζυμαρι, φουσκωμα, ψησιμο, leopard κλπ. Ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων που πρεπει ολα να γινουν σωστα. Απο το αλευρι και τη μαγια, στη σωστη υγρασια, τις ωρες φουσκωματος/ωριμανσης, ανοιγμα της πιτσας, ακομα και πως θα τη φτυαρισεις. Αν καποιος γουσταρει πιτσα οχι μονο να τρωει αλλα και να δημιουργει, αξιζει να επενδυσει σε ενα ειδικο φουρνακι, μιας και θα κανει αποσβεση πολυ γρηγορα. Γυρω στα 250-300€ κοστιζει το φουρνακι και για να αγορασεις 2 καλες πιτσες τετοιου στυλ θες 25€ με wolt. Βtw η καλυτερη με διαφοραπου εχω δοκιμασει ειναι απο το Totonno στο χαλανδρι. Όποτε εχω κανει πιτσα παρτυ εχω ψησει στο ooni koda 10-15 πιτσες τη φορα, οποτε do the maths. Αλλου ειδους πιτσα γινεται και σε απλο φουρνο με μια πετρα ή μαντεμενια πλακα καλυτερα απο bbq. Aυτες ειναι ισως οι πιο πετυχημενες που εχω φτιαξει. ΟΚ πιτσάρες. Μας την άνοιξες την όρεξη. Τώρα ένα καλό μπούσουλα και κυρίως δοκιμασμένο, για σωστό ζυμάρι και τρόπο παρασκευής του, πού θα βρούμε; Γιατί κυκλοφορούν πολλά στο ίντερνετ κι ενώ υπόσχονται καταλήγεις σε αποτυχία. Μας έμεινε ένα τίμιο ζυμαράκι Μπαρμπαρίγου για να κάνουμε τη δουλειά μας.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε ΟΚ πιτσάρες. Μας την άνοιξες την όρεξη. Τώρα ένα καλό μπούσουλα και κυρίως δοκιμασμένο, για σωστό ζυμάρι και τρόπο παρασκευής του, πού θα βρούμε; Γιατί κυκλοφορούν πολλά στο ίντερνετ κι ενώ υπόσχονται καταλήγεις σε αποτυχία. Μας έμεινε ένα τίμιο ζυμαράκι Μπαρμπαρίγου για να κάνουμε τη δουλειά μας. Eχω δει διαφορα βιντεο απο Vito και ακολουθω αυτη τη διαδικασια αλλα με διαφορετικες δοσολογιες. Στο 1 κιλο αλευρι (caputo pizzeria) θα βαλω 700γρ νερο και 3γρ αλατι και συνολικα 24ωρες ωριμανση. ΑΝ δεις το καναλι του εχει τροπο και για ψησιμο στο φουρνο. 2
alimentas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Oχι ρε συ Μπαρμπαριγου.Φανταζομαι κανα ζυμαρι με αβγο-γαλα μεσα ξερω γω. Για ζυμη εχουμε πει πολλες φορες,εδω εισαι Εγω οπως εχω ξαναπει δεν με τρελενει η ναπολιτανικη.Θελω πιτσα να λυγιζει στα 2 αντρικα,να κραταει.Δοκιμαστε αυτη κ θα με ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από alimentas 5
biovaggoulas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, alimentas είπε Oχι ρε συ Μπαρμπαριγου.Φανταζομαι κανα ζυμαρι με αβγο-γαλα μεσα ξερω γω. Για ζυμη εχουμε πει πολλες φορες,εδω εισαι Εγω οπως εχω ξαναπει δεν με τρελενει η ναπολιτανικη.Θελω πιτσα να λυγιζει στα 2 αντρικα,να κραταει.Δοκιμαστε αυτη κ θα με ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ χαχχααχχα. κι όμως όχι. χωρίς τέτοια συμπληρώματα. και φτιάχνει αντρική ζύμη σαν αυτή που δείχνεις στο 2ο βίντεο. Την κράτησα γιατί ήταν μαστιχωτή. Θα τις δοκιμάσω. Ευχαριστώ. 'Εντιτ: αυτός αντί για μαγιά χρησιμοποιεί προζύμι? κι εσύ έτσι την κάνεις; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από biovaggoulas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα