Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aloop είπε

Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. 

Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ. 

https://mypizzaproject.com/shop/CaputoPizzeria

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Για πλάκα πίτσας σκέφτομαι να πάρω αυτήν:

https://www.espithas.gr/mantemenia-skevi/19489-kazis-kaz-40-.html?skr_prm=WyI5YjU5MzY1Yy1mNTNiLTQ1MTgtYjU5MS03ODllM2NjNjhjZWIiLDE2NDI5Mjc1OTY4OTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Βασικά με λίγη έρευνα που έκανα καταλήγω στο μαντέμι, έχει κανείς μαντεμενια βάση; Να πάω καλύτερα σε πέτρα ; 

 

Και αφού δεν μπορώ να εγγκαινιασω έφτιαξα ψωμι😅! Προζύμι 80% υγρασια , για όποιον από εσάς ασχολείται.

IMG_20210711_122416-min.jpg

IMG_20210711_135307.jpg

Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject

https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab

και την πέτρα της Napoleon

https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan

Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό…

  • Like 2
Δημοσ.

Μου ήρθε φυλλάδιο προσφορών από το allsmart της shell με προσφορές σε ψησταριές kaiser

http://do.contactpigeon.com/apps/en/stem/viewmail.html?gm_pid=1314425&gm_nID=&crid=61887416&rdme=91187448&

Δεν ξέρω αν οι τιμές με την έκπτωση είναι καλές ή αν οι ίδιες οι ψησταριές είναι καλές, απλά έτυχε σε κάποια φάση να έχω πόντους και να τους εξαργυρώσω σε αγορά. 

οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ρωτάει, ψάχνει και αποφασίζει

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject

https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab

και την πέτρα της Napoleon

https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan

Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό…

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, 

Παίζει ρόλο η ποιότητα? 

Έβλεπα αυτήν 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/

Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, 

Παίζει ρόλο η ποιότητα? 

Έβλεπα αυτήν 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/

Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα.

Οι καλύτερες είναι από cordierite, όπως η Napoleon που παρέθεσα.
https://www.pizzacraft.com/blogs/pizzacraft-blog/67415619-ceramic-vs-cordierite-stones-vs-baking-steels

Σαφώς υπάρχουν και άλλες εταιρείες που φτιάχνουν με αυτό το υλικό. Αυτή που αναφέρεις, χαρακτηρίζεται ως κεραμική.Επίσης για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει προτιμήσεις κάποια με ικανοποιητικό πάχος
https://thepizzaheaven.com/why-a-thick-pizza-stone-makes-better-pizza/

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 22/1/2022 στις 8:53 ΜΜ, sndev είπε

παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +.

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση

4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

αποτο google το πατησα μια τωρα

caputo flour red vs blue

If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour.

  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, sndev είπε

το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση

αποτο google το πατησα μια τωρα

caputo flour red vs blue

If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour.

Αυτό αλλάζει τα δεδομένα...

Δεν γνωριζα οτι παιζει αυτή η διαφορά αλλά στον ΟΟΝΙ έχω δοκιμάσει μονο με κοκκινη συσκευασία οποτε και δεν θα μπορούσα να εχω δει διαφορά στο ψησιμο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση

αποτο google το πατησα μια τωρα

caputo flour red vs blue

If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour.

H απαντηση αυτη ειναι απο το 2017 σε μια ερωτηση στο αμαζον. Αναφερεται στο caputo red SACCOROSSO ή το caputo chef.

To pizzeria απλα αλλαξε συκευασια απο μπλε σε κοκκινο. Νομιζω το ειχα δει και στη σελιδα τους στο facebook πριν μερικους μηνες. 99% ειναι αυτο που σου λεω.

Please note: For Summer 2021 Caputo has updated the packaging of this product, so you will now receive a red coloured variation. Please rest assured that it's the same great flour inside! Caputo® Blue Pizzeria "00" Flour is Italy's highest-rated pizza flour.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikpel7 είπε

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα με τους μειον βαθμούς έξω, ανάβουμε την ψησταριά ή θα κάνουμε ζημιά?

Ζημιά στον χιονιά. Με το που ανάψεις την ψησταριά θα ζεσταθεί το είναι σου. Έχουν άλλη γεύση τα ψητά σήμερα 👍

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...